BONO SİLİNMESİ HAKKINDA.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Ttaymmm
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: R U S

Re: BONO SİLİNMESİ HAKKINDA.

Mesaj gönderen Ttaymmm »

Aynı şey başıma geldi, büyücümle düşürdüğüm 1. kademe tılsımları kasasında yer olmadığı için açılmış yine büyücümle aynı hesapta olan depo amaçlı duran 31 level karakterim ve bir de bu karakterime aktarmak için kullandığım 1 seviye karakterim var. Bir sabah oyuna girdiğimde 31 seviye olan karakterimdeki 1. kademe tılsımlar, o tılsımları satarak elde ettim 50 xenotim ve 20000 küsür bono silinmiş. Ben de mesaj attım hadi xenotimleri alışverişten elde ettim belki alışverişi yaptığım kişi kopyalamıştır bari sadece onu silseydiniz dedim -ki bu durumda yine de benim suçum yok- ama kendim bire bir olarak düşürdüğüm tılsımlarımı da silmişler :))) Mesajıma yanıt ise kritik hata cart curt falan oldu ki ben tüm alışverişlerimden sonra esc ile çıkış yapan bir insanım. Bir de düşük seviye karakter ile alışveriş yapmayın diyor. Yaptığım düşük seviye karakter aktarım için açılmış ve yine benim karakterim hatta bunu kanıtlayabilirim, alışveriş ile alakalı da konuşmaları inceleyebilirsiniz dedim. Bir de yaptığınız alışverişleri ne maksatla yaptığınızı görebiliyoruz falan diye gevşek gevşek konuşmuşlar. 2. attığım mesaja da hala cevap yok. Yıllarını bu oyuna vermiş birisi olarak söylüyorum, kendini bir şey sanan bu yönetim kadrosu değişmedikçe zaten b*kun içine saplanmış olan bu oyundan hiçbir şey beklemeyin...
Kullanıcı avatarı
YemeLik
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen YemeLik »

Geçmiş olsun 2 hafta oldu yaklaşık benim de 200T param silindi. Destek ekibi envantere müdahale etmiyoruz diyor ama bilmiyorum. Nakit param benim hep 150 200T sınırındaydı. İlk defa 400 500 T 'lere çıkardım 200T'si yok oldu. İnandırıcı gelmiyor açıkcası geçen adamın biri de yazıyordu üstteki arkadaşın dediği gibi sadece son basamağını silmişler. Şöyle anlatayım oyundan bono temizlenmesi gerekiyor ve ne yazık ki benim, sizin gibi ticaret yapan suçsuz insanlar günah keçisi ilan ediliyor. Adamların yaptıkları işe saygım var ama adaletli ve titiz olunması gerekiyor.
Kullanıcı avatarı
IKVFATALITY
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Game Of Karaköy

Mesaj gönderen IKVFATALITY »

Oyunda 3 kez kopya girişiminde bulundum. İlkinde karakterlerim arasında al ver yaptım , bonolar kopyalandı. 21 ay ceza yedim. Daha sonra kopyaladığım bonolar da , orijinalleri de silinmiş bir vaziyette karakterim açıldı...

İkincisinde çantamda bulunan materyalleri ayırdım. Yine bilerek ve isteyerek kopya girişiminde bulundum. Bir ay ceza yedim.

Şimdi akıllandım, yaklaşık 3 haftadır herhangi bir açıktan yararlanma peşine düşmedim. 3 adet şaheser ürettim. Bol bol parçala/birleştir yapmak zorunda kaldım. Ban yemedim. Demem o ki adamlar cidden niyetleri iyi okuyor. Eğer birinin çantasında 547 taaf varsa o kopyadır. Kimse kimseyi kandırmasın ben öyle kastım böyle kastım diye.
Eminönü: onix - onixx - oonix
Kullanıcı avatarı
saglam
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Sancak
Lonca: Hamidiye

Mesaj gönderen saglam »

IKVFATALITY yazdı: 01 May 2021 02:54 Oyunda 3 kez kopya girişiminde bulundum. İlkinde karakterlerim arasında al ver yaptım , bonolar kopyalandı. 21 ay ceza yedim. Daha sonra kopyaladığım bonolar da , orijinalleri de silinmiş bir vaziyette karakterim açıldı...

İkincisinde çantamda bulunan materyalleri ayırdım. Yine bilerek ve isteyerek kopya girişiminde bulundum. Bir ay ceza yedim.

Şimdi akıllandım, yaklaşık 3 haftadır herhangi bir açıktan yararlanma peşine düşmedim. 3 adet şaheser ürettim. Bol bol parçala/birleştir yapmak zorunda kaldım. Ban yemedim. Demem o ki adamlar cidden niyetleri iyi okuyor. Eğer birinin çantasında 547 taaf varsa o kopyadır. Kimse kimseyi kandırmasın ben öyle kastım böyle kastım diye.
Burada kim ne konuda dürüst bilemem ama yönetimin kurunun yanında yaşı da yaktığı ve hatta bazen kutuyu yakmayıp sadece yaşı yaktığı bir gerçek. 2,5 yıl önce kopya muhabbeti yeni çıktığında -ki oyuna arada öylesine giriyordum ve kopya muhabbetinden de haberim yoktu- yaptığım bi alışveriş yüzünden(bono ile ödeme yaptı adam) boş yere 999 gün blok yedim. Bu kadar süredir bu saçma olay yüzünden oyuna girmiyordum. Yine 2 ay önce dayanamayıp arkadaşlarla sıfırdan yeniden başladım gerçi ama konu bu değil. Yani madem suçsuz birini bile bu kadar kolay banlıyorlar, bu enflasyon nasıl oluştu oyunda? Nasıl herkes bir şeyleri kopyaladı da piyasaya sürdü?
Sahira

Stodig

drNOVALGİN
Kullanıcı avatarı
IKVFATALITY
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Game Of Karaköy

Mesaj gönderen IKVFATALITY »

saglam yazdı: 01 May 2021 04:55
IKVFATALITY yazdı: 01 May 2021 02:54 Oyunda 3 kez kopya girişiminde bulundum. İlkinde karakterlerim arasında al ver yaptım , bonolar kopyalandı. 21 ay ceza yedim. Daha sonra kopyaladığım bonolar da , orijinalleri de silinmiş bir vaziyette karakterim açıldı...

Burada kim ne konuda dürüst bilemem ama yönetimin kurunun yanında yaşı da yaktığı ve hatta bazen kutuyu yakmayıp sadece yaşı yaktığı bir gerçek. 2,5 yıl önce kopya muhabbeti yeni çıktığında -ki oyuna arada öylesine giriyordum ve kopya muhabbetinden de haberim yoktu- yaptığım bi alışveriş yüzünden(bono ile ödeme yaptı adam) boş yere 999 gün blok yedim. Bu kadar süredir bu saçma olay yüzünden oyuna girmiyordum. Yine 2 ay önce dayanamayıp arkadaşlarla sıfırdan yeniden başladım gerçi ama konu bu değil. Yani madem suçsuz birini bile bu kadar kolay banlıyorlar, bu enflasyon nasıl oluştu oyunda? Nasıl herkes bir şeyleri kopyaladı da piyasaya sürdü?
Enflasyonun nedeni, kopyayı yanlışlıkla yaptığını savunan kitle. Malum oyunda kopya yapmak oldukça basit. Yani yukarıda bir arkadaş yazmış. 200 bin adet bonosu var adamın. Bunları 5 bin 5 bin ayırıp öyle yatıyormuş... Sorsan bu adam masum , ben ne yaptım ki der... Yani Allah aşkına bir insan neden gece bonolarını 40 parçaya ayırıp öyle yatar? Tek amacı var olur da oyun geri sararsa bu parçalar kopyalansın, 200 bin bono 400 bin bono olsun... Eğer oyun geri sararsa , köşeyi dönerim.. Yok geri sarmazsa , " ben naptım ki :dDDdd " olacak...

Yönetim ekibi de afedersiniz ama salak değil. Bu adamın niyetini anlamak için zaten zeki olmaya gerek yok. Adamın niyeti bariz şekilde bono kopyalamaya çalışmak. Ki büyük ihtimalle bu 200 bin bonoyu da kopyalayarak yapmıştır.

Ha eğer kopyalanan bonolarla alışveriş yapan adamı banlıyorlarsa o gerçekten büyük haksızlık. Eğer aynı ip adresinden bağlı değilse , aynı bölgeden bağlanmıyorlarsa banlamamaları gerekiyor.

Ama bakıyorsun adam sandboxie ile bir karakteriyle kopyalıyor, öbür karakteriyle malzeme satıyor , malzeme dediği de 2 koni yaprağı verip 50 bin bono alıyor :d Ardından da " kardeşim ticaret yaptık Ban yedik " diyor :d bu adamlar yüzünden belki de bazı gerçekten masumlar yalandan Ban yedi/yiyor.
Eminönü: onix - onixx - oonix
Kullanıcı avatarı
4thEspada
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

Mesaj gönderen 4thEspada »

alım satım gruplarında 3300 ganoderma 400 martian satıyorlar hatta şu an eminim bir karakterde rahat 200-250 adet ma vardır. Hikaye o dediğin olay. Bono kopyalandı mı direkt farkına varıyorlar ama materyalleri çok okuyamıyorlar.
Kullanıcı avatarı
AGRESIF
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen AGRESIF »

400 T mi? bir kişide mi? :') Bir zamanlar tüm sunuculardaki parayı toplasan bu kadar olması mümkün değildi :')
Kullanıcı avatarı
4thEspada
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

IKVFATALITY yazdı: 01 May 2021 11:41
saglam yazdı: 01 May 2021 04:55

Enflasyonun nedeni, kopyayı yanlışlıkla yaptığını savunan kitle. Malum oyunda kopya yapmak oldukça basit. Yani yukarıda bir arkadaş yazmış. 200 bin adet bonosu var adamın. Bunları 5 bin 5 bin ayırıp öyle yatıyormuş... Sorsan bu adam masum , ben ne yaptım ki der... Yani Allah aşkına bir insan neden gece bonolarını 40 parçaya ayırıp öyle yatar? Tek amacı var olur da oyun geri sararsa bu parçalar kopyalansın, 200 bin bono 400 bin bono olsun... Eğer oyun geri sararsa , köşeyi dönerim.. Yok geri sarmazsa , " ben naptım ki :dDDdd " olacak...

Yönetim ekibi de afedersiniz ama salak değil. Bu adamın niyetini anlamak için zaten zeki olmaya gerek yok. Adamın niyeti bariz şekilde bono kopyalamaya çalışmak. Ki büyük ihtimalle bu 200 bin bonoyu da kopyalayarak yapmıştır.

Ha eğer kopyalanan bonolarla alışveriş yapan adamı banlıyorlarsa o gerçekten büyük haksızlık. Eğer aynı ip adresinden bağlı değilse , aynı bölgeden bağlanmıyorlarsa banlamamaları gerekiyor.

Ama bakıyorsun adam sandboxie ile bir karakteriyle kopyalıyor, öbür karakteriyle malzeme satıyor , malzeme dediği de 2 koni yaprağı verip 50 bin bono alıyor :d Ardından da " kardeşim ticaret yaptık Ban yedik " diyor :d bu adamlar yüzünden belki de bazı gerçekten masumlar yalandan Ban yedi/yiyor.

kopyalanmayan şeyin neyine kopya diye karar veriyorsun acaba? Adam ayırmış tılsımını almış yatmış bende ayırdım kopyalandı mı? Hayır. 49'un başında da kopya oluyordu çok az ban var mıydı? Hayır. Oyunda yazılımsal bir hata mevcut. Adam yapmamış silinmiş bonoları bu adama suçludur diyemezsin bu eylemin tersi gerçekleştiği için.
Kullanıcı avatarı
4thEspada
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi

bu arada kopya olayının başlaması olayı agopta ücretsiz çekilen bonolardır. Yani oyunun sararak bu kadar çok bono zaten yapamaz bir insan max 100 çekse 1 yıla ihtiyaç duyar ki ne zaman saracağını bilmiyorsun oyunun.

Agoptan çekilen bonolarda ücretsizdi fiyatı yazmasıan rağmen. Yani sınırsız çekebiliyordun.Gördüğüm bir video üzerinden konuşuyorum.
Kullanıcı avatarı
SkyBlue
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Donquixote Family

Mesaj gönderen SkyBlue »

Şu konuda ki mesajları okuduktan sonra fark ettim ki kimsenin kopya yapmaya ihtiyacı yokmuş. Herkes de zaten deli gibi maden ve bono varmış.

200T bonoyu 5T ayırarak arkadaşım uyumuş, sabaha 50T olmuş. Allah Allah. Yani hiç kopya yapmaya niyeti yok arkadaşının demek. Durduk yere bonolarını çantada ayırası gelmiş. Ve muhtemelen aynı bonoları birden fazla kez ayırdığı için de 10 katı kadar bonosu olmuş. Ben şuan masum olduğuna 100'de 100 inandım.

Oyunda haklı haksız ayırt etmeden banlanan insanlar var. Buna zaten kimsenin lafı yok. Ama ben şöyle yapmıştım. Böyle yapmıştım. Kopya amacıyla yapmadım ama banlanmışım vs. gibi söylemleri duyunca da gülmeden edemiyorum.

Ben bu oyunun yönetimini gram sevmeyen biri olarak konuşuyorum. Yaptıkları moderasyonları falan da doğru bulduğum yok. Çok fazla araştırmadan moderasyon uyguladıklarını da biliyorum, haklı ile haksızı ayırt etme yeteneklerinin de olmadığını biliyorum ama göz göre göre de kopya yapmaya çalışıp banlanan insanlarında burda gelip ağlamasını hayretle karşılıyorum.

Ejder Asa basılan dönemde bilmem ne fi tarihinde 236 tane menekşe elmasım vardı da. Girdim baktım 32 tane kalmış diyen var ya. Arkadaşlar biz bu oyuna dün başlamadık. Dün başlayan da yok zaten. Oyunun en yeni oyuncusu 8-10 senelik oyuncudur. Ejder Asa basmak için istenen 5 menekşe elmastan dolayı piyasanın alt üst olduğunu hepimiz biliyoruz. Bir tane menekşe elmas 50-60m'den gidiyordu. Nasıl 236 tane menekşe elmasınız olabilir? Tüm sunucularda ki menekşe elmasları toplasak 300-400 tane çıkardı.
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~

“Genel Etkileşim” sayfasına dön