Depar Hk.

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
YigidoSivasli
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Depar azizliği

Mesaj gönderen YigidoSivasli »

Selam arkadaşlar...
Depar yeteneği ile kalabalık ortama ( oyuncular/yaratık) girdiğimde anlık kasma ile kritik hata alıyordum. Ben bunu normal karşılıyordum. Ve el alışkanlığı ile ya karakterin kamerasını o kalabalığı görmeyecek şekilde ayarlıyorum ya da deparsiz geçiş yapmaya çalışıyorum.
Ancak bu son 4 gündür falan normal ve tenha bölgelerde depar kullandıktan bir süre sonra kritik hata ile basım dertte. Ya bir bombanın altında düşüyorum ya da o ara en son hangi tehlikeli yere tıkladığımda oraya varamadan düşüyorum.
Var mı bunun çözümüne yardımcı olacak. Günde (3-4 saat) 10 defadan fazla yaşıyorum bu sorunu. Çok can sıkıcı bir durum.
ismailaslan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Elbet Bir Gün
Discord: aquLiar

Depar Hk.

Mesaj gönderen ismailaslan »

Selamlar Saygıdeğer İkv Oyuncuları
Savaşcı karakterimde depar attıktan sonra herhangi bir yere gitmek istediğimde karakterim gitmek istediğim yerin gerisinde (Geriye atıyor.) kalıyor, gitmek istediğim yerin sağına, soluna, önüne veya arkasına tıklamamın hiç bir faydası olmuyor. Maraton ayakkabı veya gözlüğün takılı olup olmamasıyla olayın ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Çözümünü bilen birisi var mı yardımcı olabilirse çok mutlu olurum :) Şimdiden teşekkürler.
Saygılarımla.
Resim
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Re: Depar Hk.

Mesaj gönderen Esadullah »

Kardeşim bunu hemen oyun hatası olarak algılamayalım, bilgisayarının özellikleride durumu etkiliyor.

Bu arada imzan çok güzelmiş.
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
ismailaslan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Esadullah yazdı: 04 Kas 2020 10:12 Kardeşim bunu hemen oyun hatası olarak algılamayalım, bilgisayarının özellikleride durumu etkiliyor.

Genel olarak sahip olduğum düşük özellikli bilgisayarlarda da bu durumu yaşamaktayım.
Şuan Kullandığım Bilgisayarın Özellikleri ise;
İşlemci: İntel Core i7 6700HQ 3.5 GHz
Ekran Kartı: NVIDIA GeForce GTX 950M 4GB
Ram:8GB
Diğer Deneyimlediğim Bilgisayarda ise;
İşlemci: İntel Core i3
Ekran Kartı: İntel HD Graphics 530
Ram : 2GB
Eğer ki kullandığın bilgisayarda böyle bir sorun söz konusu değil ise bana özelliklerini atabilirmisin. Özellikle karaköy bölgesinde maden çekerken bu durum çekilmez bir hal alıyor.
Resim
Kullanıcı avatarı
kargasa14
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen kargasa14 »

Esadullah yazdı: 04 Kas 2020 10:12 Kardeşim bunu hemen oyun hatası olarak algılamayalım, bilgisayarının özellikleride durumu etkiliyor.

bilgisayar özelliği olarak parça uyumu falan bahsediyorsan haklı olabilirsin. o konularda derin bilgiye sahip değilim :D
ama şunu belirtmek isterim 10 yıllık dizüstü bilgisayarım ile neredeyse hiç kritik almadan oyunu oynayabilirken. yeni bilgisayarda hole girmiyorum. çünkü her 30 saniyede bir kritik hata veriyor.

oyun yada bilgisayar değil de galiba windows un son sürümlerinde bu tip hatalar oluşmaya başladı. nasıl düzeltiler konusunda çok araştırmıştım ama sonuç alamadım. bir arkadaş win7 kurmamı önermişti. ama sırf ikv içinde bilgisayara win7 kurulmaz yani :D
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz
Kullanıcı avatarı
VeniceSANCAK
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Sancak
Lonca: Row

Mesaj gönderen VeniceSANCAK »

Merhaba;

Öncelikle yaşadığın problemden ötürü üzgün olduğumu belirtmek isterim. Kritik hata bir çok nedenden kaynaklanabiliyor. Emin değilim fakat oyunun RAM kullanımıyla alakalı bir konu açılmıştı ve Büyük Hol krtik hata problemi de bu başlık ile çözülmüştü. Ekte gönderdiğim linke tıklayarak videodaki işlemleri yapmanı rica edeceğim. (Ben de aynı problemi yaşıyordum bu işlemden sonra yaşamamaya başladım.) Bu arada bilgisayar özelliklerimiz tıpa tıp aynı belki bir umut problemin çözüme kavuşur.

Keyifli forumlar dilerim.
( https://www.youtube.com/watch?v=ZZXgBNdfPa0 )

RowxVeNiCe - Sancak
mikrocip
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Re: Depar azizliği

Mesaj gönderen mikrocip »

YigidoSivasli yazdı: 04 Kas 2020 09:28 Selam arkadaşlar...
Depar yeteneği ile kalabalık ortama ( oyuncular/yaratık) girdiğimde anlık kasma ile kritik hata alıyordum. Ben bunu normal karşılıyordum. Ve el alışkanlığı ile ya karakterin kamerasını o kalabalığı görmeyecek şekilde ayarlıyorum ya da deparsiz geçiş yapmaya çalışıyorum.
Ancak bu son 4 gündür falan normal ve tenha bölgelerde depar kullandıktan bir süre sonra kritik hata ile basım dertte. Ya bir bombanın altında düşüyorum ya da o ara en son hangi tehlikeli yere tıkladığımda oraya varamadan düşüyorum.
Var mı bunun çözümüne yardımcı olacak. Günde (3-4 saat) 10 defadan fazla yaşıyorum bu sorunu. Çok can sıkıcı bir durum.

Öncelikle bilgisayarım klasöründen oyunun bulunduğu dosyayı açıp 'ctrl+a' komutu ile hepsini seçiyoruz.Daha sonra 'delete' tuşuna basıp hiç beklemeden 'enter' tuşuna basıyoruz. Böylelikle ilk aşama bitiyor.
İkinci aşama olarak da varsayılan taracıyı açıp 'istanbul kıyamet vakti' yazıp ilk çıkan sonuca tıklayarak sağ üstten 'indir' butonuna basıyoruz.Açılan yerden oyunu indir(tek parça) yazan yere basıp ortalama 1.6gb olan dosyanın indirilmesini bekledikten sonra açılan kurulum ekranında ileri ileri ve son diyoruz.
Tebrikler sorununuzu çözmeyi başardınız. Başarılarınızın devamını dilerim.
mikrocip
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Re: Depar azizliği

Mesaj gönderen mikrocip »

YigidoSivasli yazdı: 04 Kas 2020 09:28 Selam arkadaşlar...
'Driver Booster 8' indirerek ekran kartınızı yada diğer güncel olmayan driverlerinizi güncellemenizi tavsiye ederim. Büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.
ismailaslan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Konuyu tek bir başlıkta toplayan yönetici veya moderatör arkadaşımıza teşekkürler fakat ben herhangi bir kritik hata yaşamıyorum. Tam aksine depar yeteneği tıkladığım yerin yaklaşık 3 birim gerisine gidiyor.
Resim
FERMANTASYONb
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen FERMANTASYONb »

Windows 10 dan kaynaklıdır Eğer kullanıyorsan Bilgisayardan kaynaklı Olacağını Düşünmüyorum Farklı Şeyler Söylemisler Yorumlara Bakınca En kötü Oyunu Sil Yeniden Başlat Tekrar Yükle Yani Ama Genel Olarak Windows 10 Kaynaklı Sorunlar Var Yani Oyunda

“Genel Etkileşim” sayfasına dön