Sebebi ziyaretim söylenmek veya bir şeyler sormak değil.
Tetsu = Demirci
Kana = Prenses
Göster
Tetsu “O kılıcın adı ıslık çalan tarihte ünlü bir kadın komutan olan Vesta tarafından kullanılmıştır. Kendisi fiziken çok güçlü olmadığı için normal kılıçları kullanamıyormuş bu yüzden ünlü bir demirciden hafif ama güçlü bir kılıç yapmasını istemiş. Demirci uzun bir süre boyunca bu kılıcı yapmak için uğraşmış ama ne yaparsa yapsın ya ağır oluyormuş ya da bir anda kırılıveriyormuş. En sonunda dostu olan bir simyagere bu konuyu açmış ve simyager ona bir alaşım önermiş. O alaşım sayesinde Vesta’nın istediği şekilde kılıç yapmayı başarmış.”
Kana “Kılıçta kullanılan alaşım ne? Kılıcın rengi bu yüzden mi değişik?”
Tetsu “Evet kılıcın rengi kullanılan alaşımdan dolayı böyle, alaşım ise krom ve nikelden oluşuyor.”
Kana “Peki kılıcın adı neden ıslık çalan?”
Tetsu gülümseyerek kılıcı Kana’nın elinden aldı ve biraz uzaklaşmasını söyledi. Kılıcı havada birkaç kez salladı ve bir anda ortaya havayı yararcasına tiz bir ses çıktı. Sonra kılıcı tekrar Kana’ya verdi.
Tetsu “Kılıcın ince yapısından dolayı havada savrulurken ıslığa benzer bir ses çıkıyor. Yapan demircinin böyle bir amacı yoktu muhtemelen ama bu ses düşmanın anlık olarak dikkatini dağıttığı için kullanıcıya avantaj sağlıyor.”
Kana “Bu kılıç bu kadar iyiyse neden kullanılmıyor?”
Tetsu (Gülerek) “Çünkü bu kılıç ağır zırhları delemez ve kılıcın yapımı çok zor. Vesta ustalıkla zırhın zayıf veya açıkta olan yerlerine saldırarak düşmanlarını öldürüyordu ama bunu herkes yapamaz. Kendisinin ve kılıcının bu kadar zarif gözükmesine rağmen düşmanının hayati noktalarına saldırıp öldürdüğü için bazı yerlerde “Zarif Cellat” olarak geçer.”
Kana “Kılıçta kullanılan alaşım ne? Kılıcın rengi bu yüzden mi değişik?”
Tetsu “Evet kılıcın rengi kullanılan alaşımdan dolayı böyle, alaşım ise krom ve nikelden oluşuyor.”
Kana “Peki kılıcın adı neden ıslık çalan?”
Tetsu gülümseyerek kılıcı Kana’nın elinden aldı ve biraz uzaklaşmasını söyledi. Kılıcı havada birkaç kez salladı ve bir anda ortaya havayı yararcasına tiz bir ses çıktı. Sonra kılıcı tekrar Kana’ya verdi.
Tetsu “Kılıcın ince yapısından dolayı havada savrulurken ıslığa benzer bir ses çıkıyor. Yapan demircinin böyle bir amacı yoktu muhtemelen ama bu ses düşmanın anlık olarak dikkatini dağıttığı için kullanıcıya avantaj sağlıyor.”
Kana “Bu kılıç bu kadar iyiyse neden kullanılmıyor?”
Tetsu (Gülerek) “Çünkü bu kılıç ağır zırhları delemez ve kılıcın yapımı çok zor. Vesta ustalıkla zırhın zayıf veya açıkta olan yerlerine saldırarak düşmanlarını öldürüyordu ama bunu herkes yapamaz. Kendisinin ve kılıcının bu kadar zarif gözükmesine rağmen düşmanının hayati noktalarına saldırıp öldürdüğü için bazı yerlerde “Zarif Cellat” olarak geçer.”
Tamamen baştan tasarlamak demiyorum yani kılıcın adı "Islık Çalan" olduğu için savrulduğunda ıslık çalıyor böylece düşmanın dikkatini dağıtıyor gibi.
Ekstra: Bu arada lisedeyken bir ara "Islık Çalan" kılcını çizmeye çalışmıştım onu buldum geçenlerde onu da paylaşayım
Göster