İstanbul Kıyamet Vakti Gönüllü Denetleme Takımı
- misafir2011
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
Re: İstanbul Kıyamet Vakti Gönüllü Denetleme Takımı
6 ay boyunca rehber olarak görev yaptım. Oyun içinde müdahale söz konusu değil sadece hataları raporlayabiliriz. Detaylı bilgi vermem etik olmaz fakat bazı rehber arkadaşlar fazladan fazladan karakter açıp 4-5 hesabın görevini yapıyor ve rehberlik hediyesi diye adlandırdığımız akçelerden kazanmaya çalışıyordu. Bu şekilde oyunu bitirdiler. Gerçek kişiler yerine kendi fake hesaplarına görev ve tanıtım yaparak kendilerini geliştirdiler. Bazıları İKV bünyesinde ilerledi ve oyunu bıraktı. Rehber sistemi asla tavsiye etmediğim bir sistem. {Rehber} yazısı sadece Eminönü'nde kullanılması gerekirken kurallara uyulmadı. Ama her bölgeye bir yönetici verilebilir ve yetkilerle donatılabilir.
Eski bir dost..
TLKKRN
TLKKRN
- Emoscann
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Lonca: Trakya V Salvatore
Ben çıkar için bunun kullanılacağı düşüncesinde değilim. Bir fiil kaçırma girişimde bulunan kişiler izlenilecek. Yapılmaya devam edilirse gerekli yerlere bildirilmeden oyundan kısa süreliğine uzaklaştırma alacaklar. Ban kararını yine gerekli kişiler versin. Anlatmaya çalıştığım sizlere bu arkadaşlar. Oyundan kısa süreliğine kick dediğimiz atılma olayı 
TRAKYA PAŞAELİ CEMİYETİ LONCA BAŞKANI
Emoscann(2005)
HydRopHopiA(2008-2012)
ZeusKabadayı(2012-2020)
FRİGG(2014-2020)
AsiLxTÜRK(2010-2020)
TsKxHxGeNeRaL(2008-2014)
Fianxinvariablex(2007-2010)
Emoscann(2005)
HydRopHopiA(2008-2012)
ZeusKabadayı(2012-2020)
FRİGG(2014-2020)
AsiLxTÜRK(2010-2020)
TsKxHxGeNeRaL(2008-2014)
8 car fulledim dedin ya gerisini okumadım bana masal gibi geldi Bu şartlarda mümkün değil tabi kopya varsa hersey olurEqualero yazdı: ↑14 Eyl 2020 01:05 Oncelikle bahsettigin olayin yapilmasi mumkun degil orasi kesin yani ...
Ek olarak oyunda surekli bir rehberin gezmesi etik degil o neymis oyle surekli basimizda bir hoca gibi gezecek boss kaciran olursa anlik mudahele etcek vs bir suru karmasa yaraticak herkes surekli biseyden sikayetci olacak bana sacma geldi bu fikir.
Herkese acik oyunlarda bir takim zorluklar mucahadeler rekabet herzaman var ve bu doğal bir durum ben hic bir oyunda basimizda gezen bir hoca gormedim dolasiyla ikvde olmasida cok sacma bir fikir simdi kendi dusuncemi soylicem herkes kizcak
Bizde kestik zamaninda bos bizimde bosumuzu kacirdilar bugumuzunkestiler her turlu zorluga ragmen karakterimizi fullemisiz sadece ben karakoyden 8 car fulledim seninle ayninsartlada ayni zorlukta bos binsunucuda degil kendimden ornek verdim sadece boyle bir suru kisi var oyunda karkaterlerini dizen demekki basarilabiliyormus alismis herkez kapali grub bolgesi mantigina kesip cikayim kesip cikayim bana kimse dokunmasin e kardes size 6 kisilik bir sunucu yapalim ozaman kendi kafaniza gore oynayin nerde bunoyundaki zorluk rekabet ne anlamadi kaldi yani karakoyun herkese acik bolgenin ?
Oyuna getirilmis en iyi guncellemdir karakoy bir takim zorluklar olmasi dogal bir durum ..
Tamam sana bos kacirma konusunda katiliyorum
Ceza sistemi yavas ilerliyor yeterli olmayan biseyler var bu konudada bir suru kotu yorum yaptim .
Ne yapilabilir ceza sistemi agirlasitirilabilir ve hizlanabilir
Naptim ben mesela bossmu kacirdim kasitli olarak en fazla 1,2 saat sonra 999 gun bloke almam gerekiyor ki bir daha yapmiyayim vs iste bu bolum hakkinda daha hizli bir kanal acilmali ve cezalar cok agir olmali tek bir kisi 10 kisinin emegini caliyor vaktini harciyor biz ona 7gun ceza veriyoruz allah askina neresinde mantik var bunun bunca oyuncu durumu cozdu yonetim ekibi hala ayni cevep veriyor cezalar katlanarak ilerliyor 7,15,30 bilmem ne sacma sapan bir ceza sistemi 999 atilip gecilcek hatta yan hesaplari var ise bil tespit edilip onlarda sinirsiz kapatilacak toplum kurallarini bozan kislere ( kufur boss kacirma) her ne olursa olsun uyarlimaksizin kalici ceza sistemi gelmesi gerekiyor bu kadar basit sorun bizde rehberde degil yani ceza sisteminde ....
- Emoscann
- FareAdam Düşmanı
Konu güncel arkadaşlar.+
Bu tarz oyunculara karşı oyun yaptırım uyguluyorsa bu yazıyı yazmamdaki amaç bunu bir nebze olsa hızlandırmaktır.
6 sunucu varsa 6 sunucuda da 1 er tane görevli çıkarabilir İstanbul Kıyamet Vakti evet bunu yapabilir arkadaşlar gerçekten zor değil. Düşünce çok basit uygulaması onlara kalıyor. Umarım bu tarz olaylar tekrar yaşamayız. Her oyuna girdiğimde bu tarz insanları görüpte yazı yazmaya bıktım artık.
Bu tarz oyunculara karşı oyun yaptırım uyguluyorsa bu yazıyı yazmamdaki amaç bunu bir nebze olsa hızlandırmaktır.
6 sunucu varsa 6 sunucuda da 1 er tane görevli çıkarabilir İstanbul Kıyamet Vakti evet bunu yapabilir arkadaşlar gerçekten zor değil. Düşünce çok basit uygulaması onlara kalıyor. Umarım bu tarz olaylar tekrar yaşamayız. Her oyuna girdiğimde bu tarz insanları görüpte yazı yazmaya bıktım artık.
Emoscann(2005)
HydRopHopiA(2008-2012)
ZeusKabadayı(2012-2020)
FRİGG(2014-2020)
AsiLxTÜRK(2010-2020)
TsKxHxGeNeRaL(2008-2014)
Emoscann(2005)
HydRopHopiA(2008-2012)
ZeusKabadayı(2012-2020)
FRİGG(2014-2020)
AsiLxTÜRK(2010-2020)
TsKxHxGeNeRaL(2008-2014)
- Equalero
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Gusion MLBB GLOBAL,TR 1
8 car fulledim dedin ya gerisini okumadım bana masal gibi geldi Bu şartlarda mümkün değil tabi kopya varsa hersey olu
Bu sartlarda.munkun degil derken senin yeteneksiz olup yok.bugumu kesiyorlar bosumu kaciryorlar demen herkrs icin gecerli degil ki kolu olmayanlar kesemez bos falan ustunundizemez dogal olarak ayrica ben carlari dizeli 1 sene oluyor ankada dizdim hem oyunun.ilk full sifasida benim katkaterimde ilk zirhi asaydi ben bastim her neyse kolsuz arkdslar
Iste sizin gibiler yuzunden bos kesemiyorlar sahsen ben hata yapani atarim grubtan 1 canda bile olsa oyle cokk adam grubtan attim 1 canda hakirde bile ct de vs duzgun oynayanlar full kolsuzlarda hala dert yanio ee bizim bugu kesiyorlar ee benim bosumu kaciryorlar e kardes biz nasil fulledik.ozaman ?
Champion Class
KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
KaiHavertz VanessaIves BLackBeauty
-
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Elbet Bir Gün
- Discord: aquLiar
Equalero yazdı: ↑16 Eyl 2020 09:568 car fulledim dedin ya gerisini okumadım bana masal gibi geldi Bu şartlarda mümkün değil tabi kopya varsa hersey olu
Bu sartlarda.munkun degil derken senin yeteneksiz olup yok.bugumu kesiyorlar bosumu kaciryorlar demen herkrs icin gecerli degil ki kolu olmayanlar kesemez bos falan ustunundizemez dogal olarak ayrica ben carlari dizeli 1 sene oluyor ankada dizdim hem oyunun.ilk full sifasida benim katkaterimde ilk zirhi asaydi ben bastim her neyse kolsuz arkdslar
Iste sizin gibiler yuzunden bos kesemiyorlar sahsen ben hata yapani atarim grubtan 1 canda bile olsa oyle cokk adam grubtan attim 1 canda hakirde bile ct de vs duzgun oynayanlar full kolsuzlarda hala dert yanio ee bizim bugu kesiyorlar ee benim bosumu kaciryorlar e kardes biz nasil fulledik.ozaman ?

8 karakter fullemekte bir şey yokki. Oyun zor değil arkadaşlar. Evet yeni başlayan için en zor oyun ama mevcut biri için değil, o zaten ayak uydurmuş oluyor. Farkettiyseniz oyunda herkes birbirinin kopyası. Ayrıca bu arkadaş Mlbb’de global kendisi neden yapmasınEqualero yazdı: ↑16 Eyl 2020 09:568 car fulledim dedin ya gerisini okumadım bana masal gibi geldi Bu şartlarda mümkün değil tabi kopya varsa hersey olu
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
- Emoscann
- FareAdam Düşmanı
Konuyu ikili tartışmaya doğru sürüklemeyelim arkadaşlar kapanmasın. Düşüncelerinizi fikirlerinizi buradan paylaşabilirsiniz...
Emoscann(2005)
HydRopHopiA(2008-2012)
ZeusKabadayı(2012-2020)
FRİGG(2014-2020)
AsiLxTÜRK(2010-2020)
TsKxHxGeNeRaL(2008-2014)
Emoscann(2005)
HydRopHopiA(2008-2012)
ZeusKabadayı(2012-2020)
FRİGG(2014-2020)
AsiLxTÜRK(2010-2020)
TsKxHxGeNeRaL(2008-2014)
Ne yazık ki her konu böyle oluyor. Hangi başlığa tıklasam bir tartışma bir yarış dönüyor.
Fikre gelecek olursak, eskiden olan "Rehber"lere benziyor. Ama ne yazık ki hırs oyuncuların gözlerini kör ettiği için belki iyi ve faydalı olacak bu denetleme ekibinin gücünü kendi çıkarları için kullanan çıkabilir. Yine de güzel fikir. Doğru kullanıldığında iyi bir etki bırakır oyuncu üzerinde.

2007-2009
- OZHANBEY
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Özgürlük İçin Savaş
Söylediklerinde haklısın fakat REHBER kelimesini arkdaşlar farklı algılıyor eskiden oyuna yeni başlayan ve gelişmekte zorluk çeken oyunculara görev yardımı eden REHBER ekibi vardı onunla karıştırdılar sanırım. Ama senın dediğin fikire kesinlikle katılıyorum oyun huzurunu bozan küfür eden boss sabote eden kaçıran vb. gibi bütün oyunculara saniyesinde müdahele edecek ekip oluşturulmalı. Bazı arkadaşlar buna karşı çıkmıs ve sebebide görevi kötüye kullanmakmış ben buna gülerim sadece.Bugün siz oyunculara susturma cezası veren denetmenlerde bizler gibi birer oyuncu o zaman onlarıda uzaklaştırsınlar görevi kötüye kullanmasınlar diye.Sekiz on kişilik bir oyun içi online denetmen ekibini yönetim kontrol edebilir görevi kötüyemi kullanıyor yoksa iyiyemi bu 100 lerce oyuncuyu takip etmekten daha kolaydır onlar için. Zaten ceza itiraz denen bir durum var oradan haksız ceza alırsan şikayetini edersin olur biter. Oyun içi online denetmenlik yapacak oyuncuda ceza vermeden önce video çeker ve arşivler aksini iddia eden oyuncu olduğunda da üst yönetim bu videoyu inceler bu kadar basit. Fikirler zikirler mükemmel fakat her konu gibi buda sadece bir hayal gibi kalmaz umarım iyi forumlar.Emoscann yazdı: ↑13 Eyl 2020 22:16 Öncelikle herkese merhabalar..
Bildiğimiz üzere Karaköy açık bölgesi oyuna gelmesinin üzerinden 2 yıl geçmiş durumda. Daha öncesinde Çemberlitaş,Migrat,Sığınaklar gibi grup bölgelerinin sadece 6 kişilik giriliyor olması ile beraber kesinlikle kişisel durumlar haricinde oyunculara müdahale edilemiyordu. Fakat Karaköy bölgesi açık bölge olmasından dolayı kötü niyet taşıyan karakterler veya kişiler oyuncuların oyun tabiri ile ifade ettiğimiz gibi boss,yaratık kesimlerini sabote etmeye o kişi ya da grupların kesimlerini deyim yerindeyse tamamen mahvetmektediler. Oyuncu Hata Kullanımı üzerinden yapılan şikayetlerin sonuçlanma süreleri 1 haftayı bulabiliyor ve bu gerçekten o kişinin 1 hafta boyunca size musallat olması demek oluyor.
Bunun sonucunda ise oyuna giren sayısının gerçekten düştüğünün kanaatindeyim. Beyazköşk sunucusunda oyunun açıldığı yıldan beridir oynarım. Çok farklı loncalar ve kişilerin arasında bulundum kişisel sorunlar haricinde hiç bu tarz olaylar oyun içerisinde meydana gelmiyordu. Fakat karaköy bölgesinde ise bu durum tam tersine dönmüş. İnsanlar birbirlerini yok sana bu saatten sonra kesim, gruplara girmek tamamen yasak gibi cümleler kurmaktadılar.
Bunun sonucunda ise ortaya çok basit bir şekilde uygulanacak olan bir fikir atmak istedim. Eskiden oluşturulduğu gibi(REHBER TAKIMI), (YÖNETİCİ) benzer bir ekip oluşturmak. Gönüllü bireylerin aralarında yer alacağı aktif bir ekibin bu tarz sorunlara anlık müdahale ederek gerekli incelemeri ve gözlemleri yaparak o kişilerin bunu yapmasına engel olmak. Bu nasıl olur gerek günübirlik oyundan uzaklaştırmalar. Devam etmesi halinde kişilerin uzun süreli uzaklaştırma almaları vb.
Bu tarz düşüncelerin İstanbul Kıyamet Vakti'nin oyuncularına ne kadar değer verdiğinin bir göstergesidir bunu hiç bir zaman unutmayalım. Ve İstanbul Kıyamet Vakti'ni hep birlikte yaşatalım...
BEYAZKÖŞK
FRİGG,AsiLxTÜRKII
Hiçkimse göründüğü kadar iyi , anlatıldığı kadar kötü değildir...