evet arkadaşlar 2010 yılında bırakıp, 2018 yılında karaköyün gelişi ile döndüğüm oyuna tekrar ara veriyorum. Ara verme sebeplerime gelirsek;
1) 13 senede kasaya kısa yoldan örneğin sağ tıklayarak direk eşyalarımızı atma gibi basit bir işin bile yapılmaması
2) Oyunun sürekli sarması sorununu artık söylemiyorum bu sorunu giderebilseydiniz gidermek için elinizden geleni yapacağınızı iyi niyetli olarak düşünüyorum fakat bir kaldırıma takılma bugunu senelerdir düzeltmemek ihmaldir.
3) 2 sene boyunca yeni seviye gözlüklerin getirilmemesi bu durum sanki karaköy bölgesini silahlarımızı parlatarak akçe harcamamız için getirilmiş izlenimi veriyor. Bu şekilde yeni seviye eşyaların gelmemesi ve yarım bırakılan bir güncelleme olması daha fazla akçe harcayarak arttırıcı ve üyelik paketleri alma isteğimi engelliyor.
4) Boss'ların açık bölgeye konuşması oyun hareketliliği açısından doğru bir hareket fakat bu durum olan diğer oyunlarda olduğu gibi klanda olmasa oyuncu kesimi boss bölgelerinde serbest olması gerekirdi. Bu mantık hatası dediğim bir güncelleme ile rahatlıkla giderilebilirdi onun yerine kısmen etkili ve oyun zevkini düşüren video alın banlayalım olayı oyun zevkini çok düşürdü.
5) Yukarda saydığım olayların en büyük etkisi çoğu oyuncunun oyunu bırakması ve bu durum yetkililerin önlem almasını gerektirirken bırakan bıraksın kalan kişiler yeter mantığı... Oyuncu şikayetleri dinleyip giderilse ve gerekli reklamla bu oyun çok güzel yerlere gelebilirdi fakat bu beklentim artık kalmadı.
Oyun gelişmelerini takip etmeye devam edeceğim bir kaç ay daha sonrasında temelli olarak bırakma durumum oluşabilir. herkese iyi günler.
oyuna gereken alaka verilmediğinden dolayı
Re: oyuna gereken alaka verilmediğinden dolayı
Oyun motoru kaldırmıyor ki adamlar ne yapsın. Gorgar varken bu kadar oldu. Sorun tam olarak bence güncellemeler değil ya, istenilen iyi analiz edilmedi. Ben hayatımda görmedim yani meteor bölgesinden veya meran şehrinden nefret eden bu güncellemeler oyunu bitirdi diyen. Gorgar karaköyü yayınlarken oyunun bu kadar hızlı tüketilemiyeceğini söyledi matematiksel olarak fakat 5 gün,1 hafta sonra 59 olanlar, 1 yıl sonra ise eksiksiz dolaşan insanlar doldu oyunda. 1 yıl tabi uzun bir zaman fakat anlatmak istediğim herkes full ve aynı. Bu da bir farklılık ve zevk koymuyor. Zaten bu güncellemeyi gorgar gitmeden oyunculara yaptığı bir iyilikti. Aceleye geldi ama yapabilecek bir şey yoktu.
Kısacası oyun motoru,iyi bir analiz,üst makamın gereken desteği vermemesi vs oyunu bu duruma getirmiştir.
Kısacası oyun motoru,iyi bir analiz,üst makamın gereken desteği vermemesi vs oyunu bu duruma getirmiştir.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
- Boludanoyuncu
- FareAdam Düşmanı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
Benim düşünceme göre oyunun sarmasından para kazanıyorlar bu yüzden düzeltme gibi bir durumun olmadığını düşünüyorum. Yoksa Ahi beyin teknik ekibimiz ivedilikle bunun için çaba harcıyor dediği şey gerçek olurdu .Çünkü bu söylemin sadece oyuncuları rahatlatmak için söylediğini düşünüyorum
.9 ayda roket inşa edilirken şu sorunun bu kadar uzun sürede çözülmemesi ardında farklı sebepler olduğunu düşünüyorum .
Bir reçetede 16 adet materyal istemesi ve bunlardan 5 ile 10 adet istemesi tamamen zaman kaybettirmek amaçlı olduğu açıkça belli .
Güncelleme gelmesinin çok zor olduğunu herkes biliyor .Çünkü geliştirici ekip diye birisinin olduğunu oyuncuların çoğu olmadığı kanısında. O yüzden ekip böyle bir şekilde çözüm bulmaya çalışmış .Yarı şaka yarı ciddi olarak bir
düşüncemi söylüyorum "Gönüllü destek ekibi hariç diğer yöneticilerin oyunda yönetici olduğunu unutmuş" kanısındayım .
Karaköy ilk geldiğinde "Universium" ( doğru hatırlıyor isem) Karaköy'den düşen ama hiç bir şey için ihtiyaç duyulmayan materyalleri (kükürt,diyot vs...) sorduğumuzda İkv sürekli gelişmekte olup bu materyal ileride kullanılmak üzere tasarlanmıştır gibi bir cevabı vardı. İşin sonunda ise şu an yönetici/moderatör değil .
Bir reçetede 16 adet materyal istemesi ve bunlardan 5 ile 10 adet istemesi tamamen zaman kaybettirmek amaçlı olduğu açıkça belli .
Güncelleme gelmesinin çok zor olduğunu herkes biliyor .Çünkü geliştirici ekip diye birisinin olduğunu oyuncuların çoğu olmadığı kanısında. O yüzden ekip böyle bir şekilde çözüm bulmaya çalışmış .Yarı şaka yarı ciddi olarak bir
düşüncemi söylüyorum "Gönüllü destek ekibi hariç diğer yöneticilerin oyunda yönetici olduğunu unutmuş" kanısındayım .
Karaköy ilk geldiğinde "Universium" ( doğru hatırlıyor isem) Karaköy'den düşen ama hiç bir şey için ihtiyaç duyulmayan materyalleri (kükürt,diyot vs...) sorduğumuzda İkv sürekli gelişmekte olup bu materyal ileride kullanılmak üzere tasarlanmıştır gibi bir cevabı vardı. İşin sonunda ise şu an yönetici/moderatör değil .
Dediklerinize katılıyorum bunların hepsi bir neden olabilir... Fakat akçe alıp oyun sahiplerine para kazandırıyorum ama oyun sahiplerinin, oyun hatalarını gidermemekte ısrarcı olduklarını ve oyunun son güncellemesi olan KARAKÖY ile gelmesi gereken eksik eşyaları getirmek gibi planlarının olmadığını fark ettim(diğer nedenlere değinmiyorum sırf bunlar bile yeterli) bu nedenle daha fazla para ve zamanımı harcamayı hata olarak görüyorum. Gerekli düzenlemeler yapılırsa tabi oyuna geri dönerim o zamana kadar hoşçakalın
Gorgar gitti. Geriye Nerull ve Orti kaldı. Sanırsam sürekli geliştirici ekip diye bahsettikleri kişiler bunlar . İki tane Developer 9 ay da geri sarmayı çözemiyorsa, bir kaç eklenti getiremiyorsa; 2 3 çeşit gözlük yapamıyorsa bu adamlar oyunu salmış demektir. 
##