Mesele, geleceğe dair oyun yönetiminin (sağdan toplasan iki, soldan toplasan üç kişi) açıklanmış bir planının olmaması.
Mesele, oyun hatalarının giderilmesi için yeterli maddi imkanlar oluşmasına rağmen teknik ekip kurulmuyor olması.
Mesele, oyuncuların adil bir ortamda emeklerini yarıştırması için moderasyon iyileştirmeleri yapılmıyor olması.
Mesele, oyuna can suyu olacak yeniliklerin düşünülmemesi veya oyuncuların yapıcı herhangi bir isteğinin karşılık bulmuyor olması.
Yani, çeşitli bahanelerle geçiştirilecek imkansız beklentiler değil, oyunu ihya edecek, küçük ve mümkün şeyler asıl mesele.
Bütün bunlara rağmen oyuncular farklı sunuculara savaşmaya giderek ve plus paket alarak karşılığı olmayan yatırımlar yapmayı sürdürüyorlar. Bu heves suistimali haketmiyor.
Benim gibi oyuncular ise şöyle düşünüyor: Oyunun önceden de birçok sıkıntısı vardı fakat buna rağmen vicdanımız rahat devam ediyorduk. Sonra sunucu problemleri nedeniyle, hem çok geç müdahale edilen ve hem de hala kesin bir çözüme kavuşturulamamış kopya mevzusu ortaya çıktı.
Zamanında oyun hatasından faydalanarak üstünü dizen dizdi, birçok hesap bloklandı ama üretip piyasaya sürdükleri eşyalar ve paralar fırsat eşitliğini kökünden kazıdı. Şimdi, olduğum konumdan piyasayla yarışacak bir karakter yaratmak için emek vermeye başlasam, bu uğraş en az iki yılımı alır. Bu yüzden çok sevdiğim ve çok istediğim halde oyuna zaman ve para harcamanın faydasız olduğunu düşünüyorum.
Buna bile test sunucusundan bozma item kasmanın olmadığı bir PVP sunucusu kurarak ve tabii bunu da ücretli yaparak çözüm getirmek mümkün. Ama iyileştirme düşünen veya düşünenleri dinleyen bir zihin olursa mümkün.
Bir örnek iyileştirme: İtem özelliklerinin değişken olması gibi ufacık bir değişiklikle mavi ve sarı item piyasasını canlandırmak mümkün.
Misalen Yeşilmen iteminin sağladığı maksimum hasar 300 ila 900 arası olsun ve efsunun daha etkili olanının düşme ihtimali çok daha düşük olsun. Bu sayede slotlardan düşen item sürekli heyecan yaratsın. Oyuncular en etkili itemleri düşürmek için uğraşsın.
Ayrıca: Çok sevdiğimiz halde birkaç şefe karakter bırakmak dışında zaman geçiremediğimiz bölgelerdeki slotları canlandırmak için oyuna sadece nadide üretiminde değil herhangi bir yerde işe yarayacak eşyaları, materyalleri monte etmek, bunu düşünmek çok mu zor?
Yönetim tarafından yenilikçi ve makul fikirlerimizin dikkate alındığına dair en ufak bir işaret görecek olsam sürekli bunu düşünmeye ve her anlamda daha iyisini düşünmeye başlarım.
Ancak zaten bir tuhaf etkinlikle onları başımıza toplayabiliyoruz ve hiçbir şey yapmadan da paraya boğuyorlar bizi şeklinde düşünmek kolaycılığına sığınırsanız, önce bunu besleyen oyunculara sonra da size yazıklar olsun, derim.
Dipnot: Yine kimsenin umrunda olmayacağını bile bile endişelerimi yazdım, bana da yazıklar olsun öyleyse