- 1 - OYUN İÇİ EKONOMİNİN DÜZELTİLMESİ İÇİN ATILABİLECEK ADIMLAR
- A - Sunucular Arası Karakter Transferinin Kısıtlanması. (Her Bir Hesap İçin 3 Aktarım Hakkı)
Bu Sayede Karakter Aktarıp Boş Sunucuda Maden Çekip Dolu Sunucuda Satmalar Azalacak Ve Eskisi Gibi Bütün Serverlara Hemen Hemen Eşit Bir Dağılım Olacak.
- B - Oyun İçi Paranın, Sirkülasyondan Çıkartılıp Eritilmesi. (Herhangi bir yerden düşmeyen itemlerin NPC'den satılması)
Şu Anda Oyun İçerisindeki Para, Oyuncular Arasında Dönmekte Ve Herhangi Bir Şekilde Eritilememektedir. Oyundaki Can, Kudret, Fonksiyonel İksirlerin, Bazı Reçetelerin Oyun İçi Drop'unun Ve Üretiminin Kaldırılarak Sadece NPC Tarafından Satışı Sağlanırsa, Bu Bir Para Delik Oluşturarak Oyun İçi Ekonomiyi Önemli Bir Ölçüde Dengeleyebilir.
Örneğin Kudret İksirini 10x Şeklinde 25m den NPC ye Koyarsanız, Oyuncu Başka Bir Yerden İksir Alamayacağı İçin NPC ye para Harcayarak Parasının Para Delik Tarafından Emilmesi Sağlanacaktır.
- C - Şaheser Eşyalar Kademeli Olarak Üretim Sağlanmalı.
Oyuncuların Daha Önce Ürettikleri Ya Da Bölgelerden Düşürdükleri Şaheser İtemlerin Çöp Olmaması İçin, Karaköy Şaheser İtemlerinin Üretiminde Bu İtemlerin İstenmesi, Oyun Ekonomisinde Denge Sağlayacağı Görüşündeyim.
Örneğin: Halley Asa Reçetesinde Kıyamet Asa İstenmesi, Kıyamet Asa Reçetesinde Ejder Asa İstenmesi
- D - Fazlalık Şaheser Eşyaların Öğütülebilmesi Ya Da Takas Edilebilmesi
Oyunda Satışı Olmayan Ve Elimizde Fazla Bulunan İtemlerin, Bir GBM Makinesi Tarafından Öğütülerek Ya Da Takaslanarak Çeşitli Mataryeller Elde Edebilsek, Elimizdeki Fazla İtemleri Çöpe Atmayıp Oyun İçi Ekonomisini Dengeleyebileceğimiz Bir Seçenek Olurdu Diye Düşünüyorum.
- E - Bono Sisteminin Tamamen Kaldırılması
Belli Ki Bono Sistemi Sıkıntılı, Bundan Yıllar Önce De Aynı Sorunla Karşılaşılmasına Rağmen Tekrar Oyuna Getirilerek Bir Oyun Açığı Daha Hortlatıldı. Oyunda "BANKA" Olarak Geçen Fakat Neden Para Yatıramadığımızı Bilmediğimiz Bir Depomuz Var. Oyun Paramızı Bankamızda Herhangibir Sınır Olmadan Saklayabilirsek Bonoya İhtiyaç Kalmaz Diye Düşünüyorum. Tabi Ki Bunun İçin Ticaretteki 200m Sınırının Kaldırılması Ve Ticarete Para Koymanında Tıklayarak değil de Yazarak Olması Gerekiyor.
- F - Yeni Gelen Bölgedeki Boss'lar İçin Akçe Markete Arttırıcılar Eklenmesi
Boss Drop'unun Artmasıyla Oyundaki Ekonominin Dengeleniceğini Düşünüyorum.
- 2 - OYNANABİLİRLİK İLE İLGİLİ ATILABİLECEK ADIMLAR
- A - Oyundaki Bug'ların Temizlenmesi
Evet Dostlarım, Oyunda Hala Onlarca Bug Var. Şüphesiz Biliyoruz Ki Kendi Oyun Moturunu Kullanan İstanbul Kıyamet Vakti'nden Bunların Ayıklanması Binlerce Kod Arasından Çok Zor Fakat Biz Oyuncular İçin Bunu Birilerinin Yapması Gerekiyor.
- B - Oyunda Macro Kullanımının Önüne Geçilmesi
Bunun İçin SOBEE Yönetimi Bir Önlem Almıştı. Oyunun Giriş Kısmına "Güvenlik Kodu" Getirdi Fakat Bu Yetersiz. Oyuncular Sayfa Kaynağını Kopyalayıp Hızlıca Kullanıcı Adı Ve Şifre Dahi Girmeden Oyuna Giriş Yapabilmekte. Bunun Önüne Geçilmesi Gerekiyor.
- C - Eski Bölgelerin Tekrar Canlandırılması (Bknz.1/C)
Yukarıda Bahsettim Gibi Dostlarım, Şaheser Silahların Kademeli Üretilmesi Bazı Bölgelerin Tekrardan Canlanmasını Sağlayacaktır. Ayrıca Yeni Getirilecek Madenlerin, Popülasyonu Az Olan Bölgelere Serpiştirilmesiyle Bu Bölgeler Canlandırılabilir.
- D - Klan Sistemi - Loncalar Arası Savaş, Barış Ve İttifak Sistemi
- Ben Bu Sistemde Klan Sistemini Değişmesi Taraftarıyım Dostlarım, Klan Savaşlarını Herkese Açık Bölgelerden Alıp Er Meydanına Taşınması Sizce de Güzel Olmaz Mı? Klan Sistemini Şöyle Düşündüm, Her Gün Belirli Bir Saatte, Er Meydanına Yapılacak Maçta Kazanan Klana O Günde Özel Klan Özelliği Verilse(Çeşitli Buff'lar), Ayrıca Kazanan Klan Neferlerine Rastgele Olarak Ödüller Dağıtılsa Bence Gayet Güzel Olurdu.
- Peki Herkese Açık Bölgelerde Kimler Kapışacak? Tabi Ki Loncalar! Lonca Başkanları İstedikleri Bir Loncaya Savaş, Barış Ya Da İttifak Daveti Gönderebilecek. Oyun İçi Bürokrasi Diye Ben Buna Derim
- E - Oyun İçi Etkinliklerin Ve Etkinlik Ödüllerinin Artırılması
Oyun İçi Etkinlik Ödülleri Bence Yetersiz, Hatta Etkinlikler de Yetersiz. Oyunu Bırakmış Oyuncuları Geri Toplamak İçin Bir Etkinlik Yapılsa Bence Güzel Olurdu. Yeni Başlayan Oyuncular İçin de Bir Etkinlik Olabilir. En Çılgın Fikrimi Henüz Yazmadım Dostlarım. Çeşitli Boss Etkinlikleri Yapılabilinir Mesela, Belirli Günlerde Belirli Saatlerde Haritanın Bir Yerinde Boss Spawn Olsa Süper Olurdu. İşte Sana Etkinlik
- F - Kabadayı Modunun Elden Geçirilmesi.
Oyunda Bir Kabadayı Modu Var Fakat Bence Amacı Dışında Kullanılıyor Dostlarım, Bununla İlgili de Bir Düzenleme Getirilebilinir. Şöyle ki;
- Kabadayı Modu Açan Kişiler Herkese(45 Level Üstü) Saldırabilir. Kabadayı Modu Açıp Birisini Öldüren Kişi Eğer Ölürse Belirli Bir Süre Canlanamama Cezası Alabilir.(30 dk)
- Ceza Alan Oyuncuları Ceza Süresi Boyunca Hiç Bir Şifacı Kaldıramaz
- Ceza Alan Oyuncu Oyundan Çıkarsa Ceza Süresi Durur, Tekrar Girişinde Cezasını Çekmeye Devam Eder.
- Tekrar Oyuna Girişte İçerisinde Ruh Taşı Olan Bir Odada Spawn Olur Ve Ceza Süresi Dolmadan Ruh Taşıyla Etkileşime Geçemez.
- 45 Level Ve Altı Karakterlere Kabadayı Modu Açılamaz. 45 Level Ve Altı Karakterler de Kabadayı Moduna Geçemez.
- Kabadayı Modunda İksir İçemezsiniz.
Sizce Nasıl Dostlarım.Bu Konu Hakkında Extra Yorumlarınızı Bekliyorum
- G - İsteğe Bağlı Level Atlama
Oyunda 2 Tür Şaheser İtem Grubu Var Dostlarım. 1.si Çemberlitaş İtemleri, 2.si Karaköy İtemleri. Ben Şahsen Çemberlitaş İtemlerimin Hasarının Azalmasını İstemediğim İçin Güçlenene Kadar 55 Levelde Kalıp, Biraz Palazlandıktan Sonra 59'a kasmak isterim. Benim Gibi Düşünen Bir Çok Oyuncu Olduğuna da Eminim. Oyuna Bir Level Atlama Görevi Eklense Ve Bu Görevi Yapmadan 55 levelden Yukarı Çıkamasak Bence Gayet Güzel Olurdu. Daha Sonrasında 1.C'de bahsettiğim Gibi Kademeli Olarak Silahımı Zırhlarımı Üretir Ve 59 levele Kasmaya BaşlardımSanırım Harika Olurdu.
- H - Grup Bölgesi Harici Büyük Boss'ların Drop Mantığının Düzenlenmesi
Oyunda Boss Kaçırmanın Önüne Geçmek İçin Çoğu MMORPG Oyununda Olan Sistemin Burda da Olması Gerek Dostlarım. İlk Vurana Değil, Her Hasar Veren Oyuncuya Drop Düşmesi Oyundaki Boss Kavgalarının Önüne Geçecektir. Oyuncular Boss'u Kaçırmak Yerine Kesmeye Yardım Ederek, Boss'un Daha Hızlı Kesilmesine Ve Daha Adaletli Bir Drop Mantığının Olacağını Düşünüyorum.
Bu Boslar Şu Şekilde Olabilir.
- Yer Altı ~ Yeşil Hidra, Kadim Hidra, Solucan, Dişi Örümcek
- Karaköy ~ Kraliçe, Büyük Büyücü, GBM, Komiser, Hakir
- E Şıkkında Bahsettiğim Etkinlik Boss'u
- I -Akçeyle Satın Alınabilen, Çeşitli Etkileri Olan Kostümler.
Akçeyle Satın Alabildiğimiz Kırmızı Set Ve Buluşma Hatırası Dışında Kostüm Var Mı Bilmiyorum. Hatta Onlarda Kostüm Sayılmaz Çünkü Zırhlarımızı Çıkartıp Onları Giyiyoruz. Peki Zırhlarımızın Üstüne Giydiğimiz Ufak Tefek Fonksiyonlar Veren Skinn'li Kostümler Olsa Sizcede Efsane Olmaz mıydı Dostlarım? Bu Kostümler Çok Fazla Bir Etki Yaratmayan Fakat Ufak ta Olsa Etki Veren Kostümler Olmalı. Ben Kendi Kafamda Savaşçı - Büyücü - Şifacı Setleri Oluşturdum.
- Savaşçı(Ofansif) - Saldırı Artırıcı Kostüm ~ Kritik Artırıcı Kostüm (2 seçenek)
- Savaşçı(Defansif) - Max HP Artırıcı Kostüm ~ Defans Artırıcı Kostüm ~ Kritik Defans Artırıcı Kostüm (3 seçenek)
- Büyücü - Kritik Hasar Artırıcı Kostüm ~ Element Direnç Kostüm (2 seçenek)
- Büyücü - Fiziksel Hasar Artırıcı Kostüm ~ Elektrik Hasarı Artırıcı Kostüm ~ Ateş Hasarı Artırıcı Kostüm (3 seçenek)
- Şifacı(İyeleştirme) - İyileştirme Artırıcı Kostüm ~ Kritik Artırıcı Kostüm (2 seçenek)
- Şifacı(Gazap) - Element(Zehir, Asit) Artırıcı Kostüm ~ Max Zırh Artırıcı Kostüm ~ Şifacının Gazabı Kostümü (3 seçenek)
Umarım Sıkılmadan Sonuna Kadar Okumuşsunuzdur Dostlarım. Bu Konular Hakkında Fikirleriniz Benim İçin Değerli