Bazıları ben katılmasam da yeni yeteneklerin gelmemesinin klavyede tuş kalmamasına bağlıyorlar o yüzden pasif yetenek önerisi yapacağım. Öncelikle "şu oyundan alınmış bu oyunda aynısı var" tarzı yorum yapacak olanlar usulca konuyu terk edebilirler. Bugüne kadar yüzlerce bu tarz oyun yapılmış ve binlerce yetenek ortaya çıkmıştır dolayısıyla bu saatten sonra tamamen özgün bir yetenek ortaya çıkartılamaz ve evet biliyorum bu öneri değerlendirilip oyuna eklenmeyecek zaten oyuna yeni hiçbir şey gelmeyecek
Konuya dönecek olursak bu pasif yetenekler sadece grupta iken aktif olacak böylece hem grup oynanışını arttıracağını hem de boss kesimlerinin ve klan savaşlarının daha eğlenceli olacağını düşünüyorum.
Her sınıfın üçer adet grup yeteneği olacak ve bu 3 yeteneğe en fazla 20 puan verilecek. Bu puan normal yetenek puanından farklıdır. 49 levelden sonra her bir level 2 grup yeteneği puanı verir.
Savaşçı:
Ahmet: Sadece defansif dövüş aktif iken aktif olur. Her 1 puan grup üyelerinin %0.5 zırhını arttırır. 15 puanda %2.5 zırh artışı sağlar.
Mahmut: Sadece ofansif dövüş aktif iken aktif olur. Her 1 puan kritik çarpanını %0.05 arttırır. 15 puanda ek %0.25 kritik çarpanı verir.
Mülayim: Her 1 puan grup üyelerinin olumsuz etkilerinin (durdurma yavaşlatma hapsetme kutup vs) etkisini %0.5 arttırır. 15 puanda ek %2.5 artış sağlar.
Büyücü:
Ali: Sadece Meditasyon yeteneği aktif iken aktif olur. Her 1 puan büyü kritik çarpanını %0.05 arttırır. 15 puanda ek %0.25 kritik çarpanı verir.
Veli: Her 1 puan tüm hasarları ve büyü şifa değerini %0.5 arttırır. 15 puanda ek %2.5 artış sağlar.
Esin: Her 1 puan düşmanın direnç değerini 5 puan ve tüm zırh değerini ( kesici ezici delici) %0.5 düşürür. 15 puanda direnç değeri ek 25 puan zırh değerleri ek %2.5 düşer.
Şifacı:
Büşra: Sadece meditasyon yeteneği aktif iken aktif olur. Her 1 puan grup üyelerinin aldığı tüm hasarları %0.5 düşürür. 15 puanda alınan hasarı ek %2.5 düşürür.
Pelin: Grup üyesi veya kendisi ölümcül bir hasar aldığında 5 saniye boyunca enerjisi 1’den aşağı düşmez. Bu süre boyunca grup üyesi hareket edebilir fakat yetenek kullanamaz ve saldıramaz. Yenilenme süresi 300 saniye. Her 1 puan yenilenme süresini 10 saniye düşürür. 15 puanda yenilenme süresi 120 saniyede sabit kalır.
Damla: Grup üyelerinin aldığı her türlü olumsuz etkinin etkisini (durdurma yavaşlatma hapsetme kutup vs) %0.5 düşürür. 15 puanda ek %2.5 düşürür.