Öncelikle herkese merhabalar;
Bildiğiniz üzere oyunda fps kiliti varken alabildiğimiz maksimum fps 62 oluyor. fps kilidini kaldırınca 300 400 fps alıyoruz, oyunun normal görüntüsünde herhangi bir bozulma olmuyor lakin vurduğumuz hasar,yediğimiz hasar, can, mana artışı gibi değerler inanılmaz seri akmaya başlıyor dolayısıyla oyunu takip zorlaşıyor. Ekran kartının kontrol panelinden fps limitini ekran yenilme hızına göre ayarlayınca 75 fps olması gerekirken oyun kendini 32 fps'e sabitliyor. Bu problemi çözmeyi başarabilen arkadaşlar var ise yardımlarınızı bekliyorum.
İyi forumlar.
FPS Problemi
- melihbey
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
- Klan: Lodos
- Lonca: Nefer Team
FPS Problemi
Karaköy
Ultron
Megatron
Re: FPS Problemi
Merhaba,
Eğer Windows 10 kullanıyorsanız, bilgisayarınızı "Yenideben Başlat" seçeneği ile resetlerseniz sorununuz düzelecektir. Haftada bir ben de aynı hatayı alıyorum. 32 fps de sabitleniyor. Resetleme sonrası tekrardan 62 civarlarına geliyor. F9 tuşu Fps kilidini açıyor fakat dediğiniz gibi ekrandaki enerji ve kudret göstergeleri ekrandan hızlı kayıyor.
Eğer Windows 10 kullanıyorsanız, bilgisayarınızı "Yenideben Başlat" seçeneği ile resetlerseniz sorununuz düzelecektir. Haftada bir ben de aynı hatayı alıyorum. 32 fps de sabitleniyor. Resetleme sonrası tekrardan 62 civarlarına geliyor. F9 tuşu Fps kilidini açıyor fakat dediğiniz gibi ekrandaki enerji ve kudret göstergeleri ekrandan hızlı kayıyor.
- melihbey
- FareAdam Düşmanı
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim lakin benim sormak istediğim tam olarak bu değildi ben oyunu monitörümün yenileme hızına uygun olacak şekilde kullanmak için yapabilceğimiz bir ayar var mı diye sormak istemiştimAnTiTeRoR yazdı: ↑05 Şub 2020 14:11 Merhaba,
Karaköy
Ultron
Megatron
- benibanladilar
- Teşkilat Neferi
hocam öyle bir ayar yok yapamazsınız.melihbey yazdı: ↑05 Şub 2020 14:41Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim lakin benim sormak istediğim tam olarak bu değildi ben oyunu monitörümün yenileme hızına uygun olacak şekilde kullanmak için yapabilceğimiz bir ayar var mı diye sormak istemiştimAnTiTeRoR yazdı: ↑05 Şub 2020 14:11 Merhaba,
Eğer Windows 10 kullanıyorsanız, bilgisayarınızı "Yenideben Başlat" seçeneği ile resetlerseniz sorununuz düzelecektir. Haftada bir ben de aynı hatayı alıyorum. 32 fps de sabitleniyor. Resetleme sonrası tekrardan 62 civarlarına geliyor. F9 tuşu Fps kilidini açıyor fakat dediğiniz gibi ekrandaki enerji ve kudret göstergeleri ekrandan hızlı kayıyor.yani 62 fps yerine 75 veya kullanılan monitöre göre 120 fps de sabitleme yapabiliyor muyuz diye merak ediyorum. Nvidia kullanıcı panelinden yapılan ayarlar tahminimce oyun eski olduğundan ötürü geçerli olmuyor. Başka oyunlarda düşey senkronizasyonu açınca fpsim 75 de kitlenirken ikv'de 62'de takılı kalıyor. Yine de zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
![]()
ikv 60 fps te çalışmak üzere tasarlanmış,skyrimde mesela 60fps baz alınarak yapılmış ve arttırılması azaltılması tavsiye edilmiyor oyunda problemler çıkartabiliyor.
ama şöyle birşey var skyrimde pref dosyasında fps lock'u değiştirebilecek komutlat yazabiliyorsunuz.
ikv'de pref_launch diye bir dosya var bunun içine satır yazıp değiştirilebilir belki ama bunun için oyunun bunu desteklemesi lazım,oyunu yaparken bu özelliğide yapmaları lazım ve yazmamız gereken yazıyıda bilmemiz lazım.
Bunca yıldır oraya yazılacak kod yayınlanmadığına göre öyle bir kod yok diye düşünüyorum.
- melihbey
- FareAdam Düşmanı
benibanladilar yazdı: ↑05 Şub 2020 18:05hocam öyle bir ayar yok yapamazsınız.melihbey yazdı: ↑05 Şub 2020 14:41Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim lakin benim sormak istediğim tam olarak bu değildi ben oyunu monitörümün yenileme hızına uygun olacak şekilde kullanmak için yapabilceğimiz bir ayar var mı diye sormak istemiştimAnTiTeRoR yazdı: ↑05 Şub 2020 14:11 Merhaba,
Eğer Windows 10 kullanıyorsanız, bilgisayarınızı "Yenideben Başlat" seçeneği ile resetlerseniz sorununuz düzelecektir. Haftada bir ben de aynı hatayı alıyorum. 32 fps de sabitleniyor. Resetleme sonrası tekrardan 62 civarlarına geliyor. F9 tuşu Fps kilidini açıyor fakat dediğiniz gibi ekrandaki enerji ve kudret göstergeleri ekrandan hızlı kayıyor.yani 62 fps yerine 75 veya kullanılan monitöre göre 120 fps de sabitleme yapabiliyor muyuz diye merak ediyorum. Nvidia kullanıcı panelinden yapılan ayarlar tahminimce oyun eski olduğundan ötürü geçerli olmuyor. Başka oyunlarda düşey senkronizasyonu açınca fpsim 75 de kitlenirken ikv'de 62'de takılı kalıyor. Yine de zaman ayırdığınız için teşekkür ederim
![]()
ikv 60 fps te çalışmak üzere tasarlanmış,skyrimde mesela 60fps baz alınarak yapılmış ve arttırılması azaltılması tavsiye edilmiyor oyunda problemler çıkartabiliyor.
ama şöyle birşey var skyrimde pref dosyasında fps lock'u değiştirebilecek komutlat yazabiliyorsunuz.
ikv'de pref_launch diye bir dosya var bunun içine satır yazıp değiştirilebilir belki ama bunun için oyunun bunu desteklemesi lazım,oyunu yaparken bu özelliğide yapmaları lazım ve yazmamız gereken yazıyıda bilmemiz lazım.
Bunca yıldır oraya yazılacak kod yayınlanmadığına göre öyle bir kod yok diye düşünüyorum.
Anladım,cevabınız için çok teşekkür ederim. Mecbur bu şekilde kullanıcaz artık
Karaköy
Ultron
Megatron