Arkadaşlar kopya muhabbeti öncesinde oyuna ara vermiştim ama şimdi geri başladım oyuna ben oyundan birisinden bir şey alırken nasıl güvencem.
1-) Aldığım madenin kopya olduğunu nereden alıcam?
2-) Kopya ise ve alırsam kaybolur mu?
3-) Ban yer miyim?
Aklıma gelmeyipte sizin bildiğiniz şeyler var ise lütfen yazın. Yardımcı olursanız sevinirim.

ALIŞVERİŞ GÜVENLİ Mİ? KOPYA HAKKINDA BİLGİSİ OLAN BAKSIN.
- CHAPPIE
 - Meteor Kaşifi

- Sunucu: Eminönü
 - Klan: Lodos
 - Lonca: Winter Is Coming

Re: ALIŞVERİŞ GÜVENLİ Mİ? KOPYA HAKKINDA BİLGİSİ OLAN BAKSIN.
1. Anlayamazsın.
2. Silinmez.
3. Ban yersin

2. Silinmez.
3. Ban yersin
Oyun da ban yeme ihtimalin var evet ama bunu çok küçük  bir ihtimale çevirebilirsin,tavsiye verecek olursak;
1)Asla düşük level karakterlerle alışveriş yapma
2)Ticaret yaparken yani alışveriş penceresi açıldığı zaman hemen onayla tuşuna basma,ilk önce karşı tarafın onaylamasını bekle ve onayladığı zaman bir ss al(print tuşu ile direk ss alabilirsin)
3)Piyasanın çok altında madenleri almamaya çalış.Örnek veriyorum normal de piyasası 40 bono olan bir çipi adamın biri gidip 15 20 bono gibi bir fiyattan satıyorsa o adamla alışveriş yapmaktan kaçınmalısın.
Ben uzun zamandır bono ile alışveriş yapıyorum.Bence yaptığın alışverişe dikkat edersen bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.

2)Ticaret yaparken yani alışveriş penceresi açıldığı zaman hemen onayla tuşuna basma,ilk önce karşı tarafın onaylamasını bekle ve onayladığı zaman bir ss al(print tuşu ile direk ss alabilirsin)
3)Piyasanın çok altında madenleri almamaya çalış.Örnek veriyorum normal de piyasası 40 bono olan bir çipi adamın biri gidip 15 20 bono gibi bir fiyattan satıyorsa o adamla alışveriş yapmaktan kaçınmalısın.
Ben uzun zamandır bono ile alışveriş yapıyorum.Bence yaptığın alışverişe dikkat edersen bir sıkıntı olmayacağını düşünüyorum.
kaiii yazdı: ↑24 Ara 2019 08:43 Oyun da ban yeme ihtimalin var evet ama bunu çok küçük bir ihtimale çevirebilirsin,tavsiye verecek olursak;
arkadaşlar bunlar o zaman 1 levelde kopyalarken kendi çarlarına aktarırken neden banlanmıyorlar ya da o 1 levellik çarlar banlanmıyor da biz rahat edemiyoruz. ben karaköy öncesinden oyuna ara vermiştim bi süre piyasa ilgili bilgim nerdeyse 0
Eminönü sunucusundan uzak dur. Şu sıralar Beyazköşk de sıkıntılı sanırım, öyle duydum. Zaten bu sunucular Cumartesi-Pazar kapanıp duruyor, doğru düzgün oynayamazsın. Kopyayı anlamanın veya önlem almanın hiçbir yolu yok, esc ile çıkmak veya ekran görüntüsü almak hikaye. Ban yenildiğini duymadım, 2 arkadaşımın başına geldi, karakterleri silindi, sunucuya giremiyorlardı daha sonra. Sanırım incelenme süreci var. Ne için malzeme topluyorlardı inan hatırlamıyorum, 59 level şifacı karakterden ekran görüntüsü alarak alışveriş yaptılar ve aynı gün içerisinde 2si arkadaşım 5-6 kişi şapa oturdu. Şifacı ucuz da satmıyordu, pahalıydı diye hatırlıyorum, hatta almayın, başkasından alırsınız, acelesi yok gibisinden şeyler söylemiştim. 
Tek güvenlik önlemi biliyorum, oyun içerisinde aktif, ticaret ile uğraşan insanlardan al. Daha önce adını sanını hiç görmediğin birisi ile ticaret yapma. Mümkünse ticaret yapmak için ayrı bir hesabın bulunsun, düşük level olunca güvenmezler ama 39-49 olursa idare eder, maden hesabım dersin. Kolay gelsin.

Tek güvenlik önlemi biliyorum, oyun içerisinde aktif, ticaret ile uğraşan insanlardan al. Daha önce adını sanını hiç görmediğin birisi ile ticaret yapma. Mümkünse ticaret yapmak için ayrı bir hesabın bulunsun, düşük level olunca güvenmezler ama 39-49 olursa idare eder, maden hesabım dersin. Kolay gelsin.
Peki kendimi garantiye almak için 1 level hesap açıp maden alıyım mı?Acelikerk yazdı: ↑24 Ara 2019 14:58 Eminönü sunucusundan uzak dur. Şu sıralar Beyazköşk de sıkıntılı sanırım, öyle duydum. Zaten bu sunucular Cumartesi-Pazar kapanıp duruyor, doğru düzgün oynayamazsın. Kopyayı anlamanın veya önlem almanın hiçbir yolu yok, esc ile çıkmak veya ekran görüntüsü almak hikaye. Ban yenildiğini duymadım, 2 arkadaşımın başına geldi, karakterleri silindi, sunucuya giremiyorlardı daha sonra. Sanırım incelenme süreci var. Ne için malzeme topluyorlardı inan hatırlamıyorum, 59 level şifacı karakterden ekran görüntüsü alarak alışveriş yaptılar ve aynı gün içerisinde 2si arkadaşım 5-6 kişi şapa oturdu. Şifacı ucuz da satmıyordu, pahalıydı diye hatırlıyorum, hatta almayın, başkasından alırsınız, acelesi yok gibisinden şeyler söylemiştim.
1 level hesapla ticaret yapanı bulursan o şekilde yap. Zannetmiyorum 1 level karekter ile kimsenin yüklü miktarlarda ticaret yapacağını, epe olacak veya isim değiştirme kullanmış olacak ki güvensinler. Şahsen oynadığım zamanlarda nasıl ticaret yaptığımı anlatayım.
36 level olan savaşçım ile Eminönü-Labirent dönüyordum ve bölgeden konuştuğum, alım-satım işlerini ayarladığım hesap buydu. Maden ve bonolarım daima bu hesapta oldu. Bu hesabın özelliği asla ticaretimi bu hesaptan yapmamış olmamdır. Ticaret yapmadığın, mallarını güvende tutacağın bir hesap şart leveli önemsiz.
55 level savaşçım ile Hol dönüyordum, eğer ticaret yapacaksam bu hesaptan yapardım. Çok yüklü miktarda bir şey olmazdı hesapta. Bu hesaba aktarım yaparken, son ticaretimin üstünden 2 gün kadar geçmesini beklerdim. Bunun seviyesi önemli, karşıdaki kişi düşük seviye kişilere güvenmiyor. Ben de güvenmiyordum, çok zorda kalmadığım sürece 51 ve üzeri kişileri tercih ederim. Rayda millet sürüyle 49 seviye hesap kastığı için pek itimat etmiyordum.
Normal kendi hesabının bir olayı yok, ticaret yapmamaya çalış. İksir isteyen, para isteyen arkadaşın olunca yapacaksın mecburen ama güvenmediğin kişiler olmasın bunlar. Bu hesap için en önemlisi sadece senin kullanman. Çevrendeki kişiler kopyaya bulaşmayan oyuncular ise kolay kolay bir şey olmaz bu hesaba.
Sen de benim gibi biraz temkinli davranmayı seviyorsun sanırım. En az 3 hesap gerekli. Kasa, ticaret ve normal hesap. Normal hesabını yani savaşçı, şifacı ve büyücünü ayrı hesaplarda açar ve üstlerini dizersen riskini azaltmış olursun, tavsiye ederim. Ayrıca burada yazamayacağım başka faydaları da var biliyorsun.
Arkadaşların da dediği gibi alışveriş penceresini onaylamadan önce ekran görüntüsü alman en azından delil olarak elinde bir görsel olmasını sağlar. Zaten loglardan gerekli inceleme yapılır ve kimin kim ile alışveriş yaptığı görülür.

Arkadaşlar peki neden kopyalı hesaplar banlanmıyorda alışveriş yapınca banlanıyor? Ben her duruma karşı yeni hesap açıp madenleri o hesaptan alsam birkaç gün beklersem yararı olur mu?