Sivri adada üretildiğini düşündüğümüz Taşkanatların vaktiyle Eminönü bölgesine saldırdığı biliniyor. "Celp edeni öldür" emri ile üretilen ve "Efendimin emriyle" diyen Büyük Bronz ve Taşkanatların Kuklacının ürettiği yaratıklar olması biraz ilginç geliyor.
Eğer Kuklacı ürettiyse Celp Büyüsünü kullanan 2 kişiyi de öldürmek istiyor demektir. Birincisi kendisi, ikincisi Kuklacının notlarından Fare-Adam üretimini, Celp Büyüsünü öğrenen Azat Efendi olabilir. Mansur Beyin ölümünün ardından Kuklacı yegane güç olmuştu, dolayısıyla Azat ve Gaffar Beylere Eminönü bölgesini bırakıp gitmesi Azat Efendiyi öldürme ihtimalini ortadan kaldırıyor. Kuklacı gitmese Azat Efendi Celp Büyüsünü zaten öğrenemeyecekti, Kuklacının bu büyüyü Azat Efendinin öğrendiğinden haberi olması zor. Kendi öğrencileri zaten, neden öldürmek istesin veya öldürmek için neden bu kadar zahmete girip Sivri Adaya gitsin, Eminönünün yöneticisiyken yapamaz mı? Ayrıca Eminönüne yapılan Taşkanat saldırısı Teşkilatın yönetime geçtiği zamanlarda oluyor, Azat Efendi zaten ölmüş ve Gaffar Bey gitmiş.
Kuklacının ürettiğini ama kendisine sadık oldukları için Kuklacıya saldırmadıklarını düşünelim. Teşkilatın içerisinde veya Teşkilat ile işbirliğinde olan, Celp Büyüsü bilen, kullanan birisi olmalı o halde. Bu ihtimal mümkün, İstihbarat Komutanı Celp Büyüsü ile o hale gelmiş olabilir. Hol bölgesinde bulunan telefon da açıklığa kavuşmuş olur.
Diğer ihtimal ise Taşkanatların Kuklacıyı öldürmek için yapılmış olması. Mansur Beyin ölümü biraz garip geliyor bana. Kuklacının resimleri, belki Fare-Adam çizimlerini incelemesi ve çekip gitmeye karar vermesi, yanında oldukça deneyimli ve sayıca çok bir Fare-Adam ordusu ile Sivri Adada ikamet etmek için harekete geçmesi, adada yerleşkelerinde erzaklar yığması... Biraz garip, sıradan bir olay örgüsü değil gibi. Belki birileri Mansur, Gaffar ve Azat Beylere suikastlar düzenlemek ve yok etmek derdindedir. Kuklacı tehlike ile oturduğu yerden mücadele edemeyeceğini, tehlike ile yüzleşmesi gerektiğini düşünmüştür. Büyük Hol bölgesinde Gizitlerin ne işi var en basitinden. Arzlar bayılıyor Fare-Adamlar ile dostluk kurmaya. Gizitin arz bölgesinde olması, Kuklacının kurduğu köye giden yolun başında Arz Klanı ve ölmüş bir ajan...
İnsan hikayeyi unutuyor oynamadıkça, arşivlediği görev metinlerine bakmadıkça. Meseleyi çözecek, çıkarıp masaya vuracak birisi vardır elbet bilgileri.
Sivri ada, Kuklacı, Azat Efendi ve Kissless bağlantısı
Re: Sivri ada, Kuklacı, Azat Efendi ve Kissless bağlantısı
bizim 10'da 1'imiz kadar yöneticiler düşünmüş olsa zaten senaryoyu yazıp oyuna eklerlerdi. bu saatten sonra merak etmenin bi anlamı yok çünkü öğrenemeyeceksiniz.
Re: Sivri ada, Kuklacı, Azat Efendi ve Kissless bağlantısı
Geçenlerde eski günlükleri okuyordum, gözüme Sahaf Necminin çalınan kitabı görevi takıldı. Görev metinlerinde çalınan kitabın değerli bir kitap olduğu ve 2-3 sayfasının koparıldığı, Fare-Adamların eline geçtiği yazıyordu. Topalın görev metinlerinde bir grup farklı ırk ile baskın düzenledikleri ve emirlerin yüzünün yarısı maskeli, isimsiz birinden geldiği yazıyordu.
Teşkilat dahil her yerde karşımıza çıkan ve muhtemelen Erkek Meranların yeryüzüne gelmesini arzulayan birileri veya birisi var. Taşkanatların kuklacının yapımı olduğunu düşünmeye başladım, çünkü "Celp" kelimesinin kendine çekmek, çağırmak gibi anlamları var.
Taşkanatlar Migratın korunmasında görev alıyor olabilirler. Üretim amaçları ise Eminönü bölgesine saldırmaları ve "Celp edeni öldür" emri ile anladığım kadarıyla bölgede bulunan ve Erkek Meranlar için çalışan birisini öldürmek. Görev metinlerim olmadığı için tahmin yürütüyorum; Beyaz şapkalı adamın çalıştığı kişiler Eminönü bölgesinde ikamet ediyor. Ruh taşları ve Tangriss geçidi üzerine araştırma yapan bu gücün farkında olan Kuklacı, tası tarağı toplayıp Sivri Adaya geçiyor. Adada bulunan geçidin güvenliği için Taşkanatları üretiyor ve geçidi açmaya çalışanı öldürmesi için görevlendiriyor.
Titreşen kömür tozları isimli bir görev vardı, bu görev İst. Kom. öldürülmesi görevi. Kömür tozu, madencilerde akciğer rahatsızlığına sebep olan, havada asılı kalan bir toz. Yalnız burada ilginç olan kömür ve elmas arasında bulunan ilişki. Şöyle ki, kömür ve elmas anladığım kadarıyla aynı muhtevaya sahip ancak daha yüksek sıcaklık ve basınç elmas oluşumunu sağlıyor. Meran görevlerinde toprağın buz ile kaplandığından bahsedilmişti. Hol bölgesi kristal, elmas bir yapı ve belki bir zamanlar kömür de çıkarılıyordu. Hızlı destekte bununla ilgili bir bilgi var mı diye sordum ancak bulamadım. Sanırım Saklı Irkların eşyalarında bulunan mavi renkler Elmas tarzı bir şeyden kaynaklanıyor.
Ben hep meteor felaketi ile ilişkilendirirdim Erkek Meranları ama yerin derinliklerinden, sıcaklığın çok yüksek olduğu çekirdekten şüphelenmek gerekiyor sanırım.
Teşkilat dahil her yerde karşımıza çıkan ve muhtemelen Erkek Meranların yeryüzüne gelmesini arzulayan birileri veya birisi var. Taşkanatların kuklacının yapımı olduğunu düşünmeye başladım, çünkü "Celp" kelimesinin kendine çekmek, çağırmak gibi anlamları var.
Taşkanatlar Migratın korunmasında görev alıyor olabilirler. Üretim amaçları ise Eminönü bölgesine saldırmaları ve "Celp edeni öldür" emri ile anladığım kadarıyla bölgede bulunan ve Erkek Meranlar için çalışan birisini öldürmek. Görev metinlerim olmadığı için tahmin yürütüyorum; Beyaz şapkalı adamın çalıştığı kişiler Eminönü bölgesinde ikamet ediyor. Ruh taşları ve Tangriss geçidi üzerine araştırma yapan bu gücün farkında olan Kuklacı, tası tarağı toplayıp Sivri Adaya geçiyor. Adada bulunan geçidin güvenliği için Taşkanatları üretiyor ve geçidi açmaya çalışanı öldürmesi için görevlendiriyor.
Titreşen kömür tozları isimli bir görev vardı, bu görev İst. Kom. öldürülmesi görevi. Kömür tozu, madencilerde akciğer rahatsızlığına sebep olan, havada asılı kalan bir toz. Yalnız burada ilginç olan kömür ve elmas arasında bulunan ilişki. Şöyle ki, kömür ve elmas anladığım kadarıyla aynı muhtevaya sahip ancak daha yüksek sıcaklık ve basınç elmas oluşumunu sağlıyor. Meran görevlerinde toprağın buz ile kaplandığından bahsedilmişti. Hol bölgesi kristal, elmas bir yapı ve belki bir zamanlar kömür de çıkarılıyordu. Hızlı destekte bununla ilgili bir bilgi var mı diye sordum ancak bulamadım. Sanırım Saklı Irkların eşyalarında bulunan mavi renkler Elmas tarzı bir şeyden kaynaklanıyor.
Ben hep meteor felaketi ile ilişkilendirirdim Erkek Meranları ama yerin derinliklerinden, sıcaklığın çok yüksek olduğu çekirdekten şüphelenmek gerekiyor sanırım.