Karaköy eklentisi ile 49 seviye grup bölgelerinin artık uğranılmaz bir yer olduğu ortada. Karaköy bölgesi hikayesine erişebilmek ve tamamlamak için grup bölgelerinin bitirilmesi gerekiyor fakat tek başına bitirilmesi ya da grup bulabilmek pek de mümkün değil. Bu probleme çözüm olması için önerim şudur:
1)Grup Bölgelerinin adı Özel Hikaye Bölgesi ya da Senaryo Bölgesi gibi hikayesel yönüyle öne çıkacak isimler ile değiştirilebilir. Ben önerimin devamında Senaryo Bölgesi olarak bahsedeceğim.
2)Senaryo Bölgesi girişine geldiğimizde bize 2 seçenek sunulacak:
a)Hikayeyi Oyna
Bu kısım tek ya da en fazla 3 kişi ile girilebilen bir harita olacak ve tek kişi zor, 2 kişi orta ve 3 kişi ile kolaylıkla bitirilebilen bir bölge olacak. Eşya düşme olasılığı düşük olacak fakat şimdiki halinden yüksek olacak.
b)Yağmala
Bu kısımda ise 5 veya 6 kişilik gruplar ile girilebilecek ve zorluğu şimdiki ile aynı olup eşya düşme olasılığı yüksek olacak.
3)Harita sonundaki şef ile karşılaşıldığında özel sinematik bir giriş ve şefi yendiğimizde ise özel sinematik bir ölüm.
Şimdi buradaki amaç oyuncuların hikaye ile daha sıkı bağ kurmasını sağlamak ayrıca Karaköy görevlerine erişebilmenin önünü açmak.
Yorum yapacak arkadaşlardan ricam:
"Önce şunu halletsinler de sonra sına buna gelsin!"
"Boss kaçıranları halledemeyen yönetim bunu mu halledecek!"
"Bi kaçırmadıkları Yüce Komiser kalmıştı onu da mı kaçırsınlar istiyorsun!?"
... gibi yorumları lütfen buraya yazmayınız, forum bunlarla yeterince dolu zaten.
Grup Bölgelerinin Geleceği [Öneri]
Re: Grup Bölgelerinin Geleceği [Öneri]
ben fikrini beğendim ama böyle bir oyunda sanki o sinematik geçişler olamaz gibi. sen o geçişleri izlerken dışarda neler olacak. beğenmemin sebebi ben grub bölgelerine başlayamadan bölgelerin bitirilmesi. ayrıca çok doğru demişsin. her gelen yenilik öncesini gerektiriyor ama yeni oyuncu için imkansızlıklar bırakıyor. şimdi ben oyunu keşfetsem eminönü boş, piliyi azulu kime kestircem. şansa denk geldim kestirdim diyelim, meteorla ada imkansız. e sonra benim tıkandığım hol (ne zaman haddimden falza ilerlesem maden ocaklarında kurtarılmayı bekliyorum
), grub bölgeleri fln başlayacak ki hiç sorma. şu açık bölge yerine işe yarar bişey getirilseydi yada canavar sayısı tek kişilik bişiler olsaydı. mesela ben çtye girememiş biri olarak merak ettim tek girdim ve tek yedim. o kapıya geçebilmemin imkanı yok.
çok üzülüyorum şu oyunun haline. hep kenarda ezik ezik kendi çapımda kasılıp, sıkılıp kapatıyorum. bu grub bölgelerinden önce ne güzel devasa grublar oluyodu görevler için. sonra bu geldi herkes dizilmek için gitti, görevler elde patladı. yok bişey yok, ağlamıyorum. 
Önerine tamamen katılıyorum. Oyuna yeni başaayan yada bir süre sonra oyuna geri dönen benim gibi oyuncuların grup bölge görevleri yapıl(a)madığı için Karaköy yada hol de görev yapamaması sorunu var ortada.
Düşünceniz için teşekkürler. Yeni seviyeler ile birlikte eski haritalardaki şef yaratıkların gücünü düşürüyorlar. Mesela Azul ya da Philotheos önceden bu kadar kolay kesilemiyordu. Muhtemelen ilerleyen günlerde aynı şeyi diğer şef yaratıklara da yapacaklar. Yani umarım yaparlar.ogstr97 yazdı: ↑12 Nis 2018 22:24 ben fikrini beğendim ama böyle bir oyunda sanki o sinematik geçişler olamaz gibi. sen o geçişleri izlerken dışarda neler olacak. beğenmemin sebebi ben grub bölgelerine başlayamadan bölgelerin bitirilmesi. ayrıca çok doğru demişsin. her gelen yenilik öncesini gerektiriyor ama yeni oyuncu için imkansızlıklar bırakıyor. şimdi ben oyunu keşfetsem eminönü boş, piliyi azulu kime kestircem. şansa denk geldim kestirdim diyelim, meteorla ada imkansız. e sonra benim tıkandığım hol (ne zaman haddimden falza ilerlesem maden ocaklarında kurtarılmayı bekliyorum), grub bölgeleri fln başlayacak ki hiç sorma. şu açık bölge yerine işe yarar bişey getirilseydi yada canavar sayısı tek kişilik bişiler olsaydı. mesela ben çtye girememiş biri olarak merak ettim tek girdim ve tek yedim. o kapıya geçebilmemin imkanı yok.
![]()
![]()
çok üzülüyorum şu oyunun haline. hep kenarda ezik ezik kendi çapımda kasılıp, sıkılıp kapatıyorum. bu grub bölgelerinden önce ne güzel devasa grublar oluyodu görevler için. sonra bu geldi herkes dizilmek için gitti, görevler elde patladı. yok bişey yok, ağlamıyorum.
![]()
Yorumunuz için teşekkür ediyorum. Şu an millet aşırı tutucu oynadığı için bu sıkıntıyı yaşıyoruz. 3-5 kişilik çevresinden başka kimse ile münasebet kurmadan oynayan büyük bir kitle var oyunda. Adamlar gözümün önünde İfliss kestiler, görevim var diye rica etmeme rağmen hiç oralı olmadılar bile. Yardım etmek zorunda değildiler fakat insanca davranmak yanıt vermeyi gerektirirdi. Ben de içimden sövdüm sövdüm mekanı terk ettim
- ed67ed
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Sancak
- Klan: Lodos
- Lonca: Marvel
- Discord: end95
Millet, asa ve zırh üretimine başladığında özellikle Çemberlitaş ve Migrat bölgeleri tekrar canlanacaktır bence.
Yeni İKV projesiyle ancak bu dediklerin mümkün olabilir. 13 yıllık bir oyundan, böylesine köklü bir değişiklik bekleme.

- pegasusejder
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
Yani o zamanda arkadaşın dediği gibi gruba almıyorlar yada varsayım üzerinden konuşursak almayabilirler ki o zamana kadar yeni başlayan yada geri dönen oyuncular oyundan sıkılıp bırakmayıp o günleri görürsepegasusejder yazdı: ↑13 Nis 2018 16:09hocam tekrar canlansa bile adam full insanlarla gitmek istiyor hemen bitsin diye![]()
Bana kalırsa İKV çoktan kapatılarak, iyileştirmeler yapılmış bir halde tekrar açılması gereken bir oyun. Pek umudum olmasa da belki diyorum içimden
+1aLpaSLaNn yazdı: ↑13 Nis 2018 17:00Yani o zamanda arkadaşın dediği gibi gruba almıyorlar yada varsayım üzerinden konuşursak almayabilirler ki o zamana kadar yeni başlayan yada geri dönen oyuncular oyundan sıkılıp bırakmayıp o günleri görürsepegasusejder yazdı: ↑13 Nis 2018 16:09hocam tekrar canlansa bile adam full insanlarla gitmek istiyor hemen bitsin diye![]()
![]()