Güvenilir Şifre Nasıl Olmalıdır

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
SuRReNDeR
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Güvenilir Şifre Nasıl Olmalıdır

Mesaj gönderen SuRReNDeR »

Merhabalar.
Forum üzerinden ve oyun içersinden son zamanlarda sıkca duyduğumuz "hesabım çalındı" tümcesinin önüne geçebilmek yöneticilerinde size söylediği gibi kullanım bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmamaktır.
Diyelim ki birisiyle paylaştınız ve şifrenizi değiştirdiniz. Unutmayın ki kullanıcı adları değiştirilmez ve siz ne kadar tahmin edilmesi kolay şifreler verirseniz(bu oyunda şifreleri kırabilecek bir alt yapıya sahip kişiler görmüyorum) sizin hesabınız o kadar güvende olacaktır.

Geçilmesi güç bir şifre nasıl olur ?

Arkadaşlar bir şifrenin güçlü olması için çok haneli olması gerekmez.Günümüzde çok yaygın olarak msn isimlerinizde facebook isimlerizde kullandığınız gibi yapın.Mesela bir kelime belirleyin aklınızda.Diyelim ki password. Türkçe manası şifre olan bu kelimeyi bu şekilde kullanırsanız eğer kolaylıkla tahmin edilebilir herhangi bir alt yapıyla üzerine gidilirse rahatca kırılabilir 1. seviye bir şifredir.Ama bu kelimeyi P@ssW0RD olarak yazarsanız hem tahmin edilmesi güç bir hale gelir ve en sağlam alt yapıyla bile aylar alacak kadar güçlü bir boyut kazanır.Bu şekildeki şifreler 4. seviye şifrelerdir ve en güvenilir şifreler olarak değerendirilirler.

Yeni bir şifre oluştururken dikkat etmeniz gereken.

-Muhakkak sayı ve harf kombinasyonu kullanınız.
-Kullandığınız harflerin en azından bir tanesini büyük yazınız.
-Özel karakter kullanınız ! ' + % gibi.

Kim uğraşacak bunları yazmakla deyip geçiştirmeyin.Unutmayın ki en zor şifre elinizin alışmadığı şifredir ;)

İyi Forumlar.
Deep !
Kullanıcı avatarı
snmz35
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Re: Güvenilir Şifre Nasıl Olmalıdır

Mesaj gönderen snmz35 »

bence şifre koymak için gerekli tek şey saçma olması :D :D :D

dometes
karpuz
1kedi5fare
flaşbombası :D:D:D:D:D:D:D:D::D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:DD:
Göster
Tahammül

Seviyoruz bu hayatı
Kullanıcı avatarı
RESTORATIVE
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen RESTORATIVE »

SuRReNDeR yazdı:Merhabalar.
Forum üzerinden ve oyun içersinden son zamanlarda sıkca duyduğumuz "hesabım çalındı" tümcesinin önüne geçebilmek yöneticilerinde size söylediği gibi kullanım bilgilerinizi başkalarıyla paylaşmamaktır.
Diyelim ki birisiyle paylaştınız ve şifrenizi değiştirdiniz. Unutmayın ki kullanıcı adları değiştirilmez ve siz ne kadar tahmin edilmesi kolay şifreler verirseniz(bu oyunda şifreleri kırabilecek bir alt yapıya sahip kişiler görmüyorum) sizin hesabınız o kadar güvende olacaktır.

Geçilmesi güç bir şifre nasıl olur ?

Arkadaşlar bir şifrenin güçlü olması için çok haneli olması gerekmez.Günümüzde çok yaygın olarak msn isimlerinizde facebook isimlerizde kullandığınız gibi yapın.Mesela bir kelime belirleyin aklınızda.Diyelim ki password. Türkçe manası şifre olan bu kelimeyi bu şekilde kullanırsanız eğer kolaylıkla tahmin edilebilir herhangi bir alt yapıyla üzerine gidilirse rahatca kırılabilir 1. seviye bir şifredir.Ama bu kelimeyi P@ssW0RD olarak yazarsanız hem tahmin edilmesi güç bir hale gelir ve en sağlam alt yapıyla bile aylar alacak kadar güçlü bir boyut kazanır.Bu şekildeki şifreler 4. seviye şifrelerdir ve en güvenilir şifreler olarak değerendirilirler.

Yeni bir şifre oluştururken dikkat etmeniz gereken.

-Muhakkak sayı ve harf kombinasyonu kullanınız.
-Kullandığınız harflerin en azından bir tanesini büyük yazınız.
-Özel karakter kullanınız ! ' + % gibi.

Kim uğraşacak bunları yazmakla deyip geçiştirmeyin.Unutmayın ki en zor şifre elinizin alışmadığı şifredir ;)

İyi Forumlar.
Peki şifre çalmak için kullanılan programlar bu şifre kombinasyınunun ne olursa olsun yetersiz kalmasına sebep değilmidir ?
bu sebeple önce bilgisayarınızın güvenli olduğuna emin olun sonra zor bir şifre kombinasyonu oluşturabilirsiniz.Çünkü (oyunumuz ile alakalı konuşuyorum ) çalınan çarların büyük bir kısmı bu programlar sayesinde çalınıyor.

Saygılar..
OĞUZHANBERK / Hainköfte / Alçakköfte / Restorative
BİR TÜRK DÜNYAYA BEDELDİR
MALAZGİRT LONCASI

Resim
Kullanıcı avatarı
SuRReNDeR
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Mesaj gönderen SuRReNDeR »

Peki şifre çalmak için kullanılan programlar bu şifre kombinasyınunun ne olursa olsun yetersiz kalmasına sebep değilmidir ?
bu sebeple önce bilgisayarınızın güvenli olduğuna emin olun sonra zor bir şifre kombinasyonu oluşturabilirsiniz.Çünkü (oyunumuz ile alakalı konuşuyorum ) çalınan çarların büyük bir kısmı bu programlar sayesinde çalınıyor.

Saygılar..
Keylogger yersen şifrenin ne olduğu önemli değil senin klavyende bastığın her tuşu kaydedip gönderir.
Ben sadece güvenilir şifre yapmak konusunda yardımcı olmaya çalıştım.
Deep !
Vandervaart
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Vandervaart »

Bu konunun açılması bence sakıncalı olmuş ama neyse hayırlısı.
Kullanıcı avatarı
snmz35
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi

Mesaj gönderen snmz35 »

Vandervaart yazdı:Bu konunun açılması bence sakıncalı olmuş ama neyse hayırlısı.
ok by
Göster
Tahammül

Seviyoruz bu hayatı
Kullanıcı avatarı
RESTORATIVE
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

SuRReNDeR yazdı:

Saygılar..
Keylogger yersen şifrenin ne olduğu önemli değil senin klavyende bastığın her tuşu kaydedip gönderir.
Ben sadece güvenilir şifre yapmak konusunda yardımcı olmaya çalıştım.
Bende güvenli şifre yaratılmadan once güvenilir pc ler olusturmaktan keylogger lardan kurtulunması gerektıgınden bahsettım.
MALAZGİRT LONCASI

Resim
Kullanıcı avatarı
Fiqan
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen Fiqan »

Şimdi millet şifrelerini P@ssW0RD yapacak xD
Cehaletle deha arasındaki gerçek fark nedir biliyor musunuz ? Dehanın sınırları vardır cehaletinse hiçbir sınırı yoktur.
Silencend Fiqan Ieqo
Kullanıcı avatarı
RESTORATIVE
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Fiqan yazdı:Şimdi millet şifrelerini P@ssW0RD yapacak xD
Buda güzel :D :D :D :D

Çok yaşa...
MALAZGİRT LONCASI

Resim
Kullanıcı avatarı
Canceazi
Kadim Hidra Avcısı
Kadim Hidra Avcısı
Sunucu: Meran
Lonca: #direngezi

Mesaj gönderen Canceazi »

Vandervaart yazdı: :arrow: Bu konunun açılması bence sakıncalı olmuş ama neyse hayırlısı.
bende böyle düşünüyorum :idea:
Resim
Colorado - Magicem
- BeoWulfxBaNDeRaS - MeGaxPeaRSoN

Resim

“Genel Etkileşim” sayfasına dön