Emeğine sağlık uzun zamandır bir @HollyShit bir @Sahinkurt kalitesinde araştırma yazıları görmüyorduk.Ben Kürşat Bey yine araya gizem tozları serpmiştir diye düşünüyorum.Şuana kadar bu tür şeylerle karşılaştın mı?
Benim gözüme çarpan kısım Hakir’in Hitlervari tasarlanmış olması.Fanatiklerin insan mahallesinde yaptığı soykırım, ırkçı tutumlar, gustav topu falan.
Karaköy Senaryo Bölüm 2 - Laboratuvar ve Sonsuzluk
- Karkaroff
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Durmstrang Enstitüsü
Re: Karaköy Senaryo Bölüm 2 - Laboratuvar ve Sonsuzluk
K A R K A R O F F
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- Sunucu: Teşkilat
İzlemem mi hocam Netflix'i sömürmüş bir insanımPlafect00 yazdı: ↑17 Mar 2018 00:41 Açıkçası konuyu ilk gördüğümde bu kadar titiz davranılmış olmasını pek beklemiyordum. Gerçekten de iyi iş çıkarmışsın. Gerek üslubun gerekse resimleri uygun yerlerde kullanmış olman (bilinç aktarımıyla Beyaz Köşk’e gittiğimiz yerin resmini görmenin de mümkün olmasını bir an için arzu etmedim değil) çok hoşuma gitti. Şöyle bir göz atayım dediğim konuyu baştan aşağı okumuş buldum kendimi. Bu arada Black Mirror ve Altered Carbon önerilerinden senin sağlam bir Netflix abonesi olduğunu tahmin ediyorum. İzlediğim en iyi diziler listesinde yerleri yukarılardadır. Hala izlemediysen “Stranger Things”i de öneririm. Bu yazını ve öncekini beğenmemle beraber bana tahmin edemeyeceğin kadar yararın dokundu. İlerde çıkar kokusu diyip çok detay vermeyeyim
. Ellerine sağlık ahbap, sonraki bölümü merakla bekliyorum.
- Karkaroff
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Lonca: Durmstrang Enstitüsü
turkoxHAMSTER yazdı: ↑16 Mar 2018 18:20 Güzel yorumlarınız için teşekkürler. Yazıyı yazarken kendi yorumlarımı da katıyorum. Benim farketmediğim şeyler olabilir, veya farklı yorumlayan arkadaşlar olabilir. Lütfen siz de fikirlerinizi paylaşın.
Demin bir post göndermiştim ama editleme süresi geçtiği için yeni bir post yazıyorum.
Öncelikle Açık Beta harici Karaköyde hiç bulunmadığımı söylemem gerekiyor.Söylediğim şey kaos teorisi gibi birşey olabilir burdan gördüğüm kadar yorumlamaya çalışacağım.
Bence sonsuzluk vereceğiz vaadi altında nüfuzlu insanları kullanıyorlar.Yani bence Fehim sonsuz yaşam hayaliyle böyle bir işe girişti.Ona söylenen şey ölümlü bilincin fare adama aktarılacağı ve fare adam yaşlanıp ölürken onun sonsuz yaşama kavuşacağıydı.Ama gerçek ise bunun tam tersiydi.
Bana göre sistem şöyle:
1.Kafalanmak istenen her müşteriye karşılık bir fare adam üretilir.
2.Müşteri ile fare adamın bilinçleri yer değiştirir.
3.Gerçek müşteri fare adam bedenine hapsolur ve kapsüllere kapatılır.
4.Müşterinin yerine geçen fare adam lehinize çalışmaya başlar.
Yani Hakir kullanılmıyor aslında kullanıyor.
Beni bu düşünceye iten şey yaşlı fare adamın “Fehim benim, benim vücudumu çaldılar.”diye sayıklaması.(Tam olarak böyle miydi emin değilim.)
Yani eğer dediğin gibiyse fareye aktarılan bilinç ile müşterinin bilincinin bire bir aynı olması gerekiyor.Eğer böyle olsaydı fare adam asıl bilincinin sonsuz yaşama kavuştuğunu bu bilincin asıl bilincinin sadece ölümlü bir kopyası olduğunu bilirdi.Belki de tamamen yanılıyorum.Umarım istediğim gibi açıklayabilmişimdir.
Dipnot:Bununla alakalı bir paradoks var.Olaya farklı bir boyut kazandırıyor.Bir ışınlanma ünitesi yapıldığını varsayalım.Tüm atomlarınızı ayrıştırıp gitmek istediğiniz yerde birleştiriyor.Bir gün bir hata oluyor ve silahlı askerler size doğru gelerek “Merak etmeyin başarılı bir şekilde ışınlandınız,hatadan dolayı burada bir kopyanız kaldı sizi öldürmemiz gerekiyor hayatınıza sorunsuz bir şekilde devam edeceksiniz.” deseydi kabul eder miydiniz?Yani başarıyla ışınlanan kişi gerçekten siz misiniz yoksa sadece sizin bilincinizin aynına sahip yeni bir canlı mı?Örnekteki durum da böyle olabilir.
Anlaşılmayan bir nokta varsa tekrar açıklayabilirim.
K A R K A R O F F
- HeraCross
- Şarapçı'nın Sırdaşı
- Lonca: Güçlü Kardeşler Birliği
Eline koluna yüreğine sağlık,efsaneler ötesi bir çalışma olmuş tebrik ederim..

- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
Fikrini ve güzel yorumlarını paylaştığın için teşekkür ederim. Öncelikle şunu söylemeliyim ki Fehim ve Sonsuzluk ile ilgili buraya yazdığımdan sonra da görevler yaptım ve Fehim'den işin ayrıntılarını dinledim. Fakat konu Hakir'i de ilgilendirdiginden bunları diğer konuya sakladım. Söylediğin teoriyi çürütebilecek bir açıklık yok şuan. Fakat ben şuan bildiklerimle bir yorum yapacak olursam dediğin gibi olduğunu pek düşünmüyorum. Ama ilerleyen zamanlarda sürprizler görebiliriz.
resimler bir tek bende mi görünmüyor kimse bir şey yazmamış da.
bu arada güzel çalışma olmuş eline sağlık devamını bekliyoruz.
bu arada güzel çalışma olmuş eline sağlık devamını bekliyoruz.
3. bölüm ne zaman çekiliyor hocam. Meraktan çatlattın bizi yani.

- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- SeRRuh
- Sivri Ada Kaşifi
- Lonca: Utopia
- Discord: sahinmur4t
Bu tür araştırmaları okurken verilen emeğin kokusu tıpkı yağmur sonrası toprak kokusuna benziyor. Teşekkür ederiz.