Oyunda tum sunucularda FPS dususu

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
omerfarukkalkan
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Newbees

Oyunda tum sunucularda FPS dususu

Mesaj gönderen omerfarukkalkan »

Oyunda sabah oynarken her hangi bir FPS sorunu yokken aksamdan itibaren F10 tusu ile acilan bilgi panelinde FPS in 8 - 9 a dustugunu gordum. Normalde bu deger benim bilgisayarimda 16 idi. Bilgisayarimda hic bir donanimsal veya ayar olarak bir degisiklik yapmadigim halde neden bu hale geldi ? Sunucu tarafinda ne degisiklik yaptiniz acaba ? Tum sunuculara girip baktim her sunucuda FPS degerim degismiyor malesef. Ama her nedense bu aksamdan itibaren oldu.

Benim tahminim para harcayipta sunucularin performansini ve stabilliigini artikmaktansa oyunun FPS degerini daha dusuk degere sabitleyip insanlarin kanser olmasini istediniz.
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Re: Oyunda tum sunucularda FPS dususu

Mesaj gönderen Serinplay »

Neden kafanda böyle bir komplo teorisi ürettin ki :) Bilgisayarın laptop mu ? Ya da windows 10 mu kullanıyorsun ? Sadece menüden bilgisayarı yeniden başlat yapman gerekiyor.Sunucu ile fps arasında bir bağlantı yok.
omerfarukkalkan
Acemi Savaşçı
Acemi Savaşçı
Sunucu: Kuklacı
Lonca: Newbees

Mesaj gönderen omerfarukkalkan »

Serinplay yazdı: 15 Mar 2018 03:18 Neden kafanda böyle bir komplo teorisi ürettin ki :) Bilgisayarın laptop mu ? Ya da windows 10 mu kullanıyorsun ? Sadece menüden bilgisayarı yeniden başlat yapman gerekiyor.Sunucu ile fps arasında bir bağlantı yok.
Kardesim bilgisayar muhendisi oldugum icin senden bu konuda daha iyi analiz yapabiliyorum komplo teorisi degil hepsi o kadar. Daha F10 tusuna basipta orda neler yaziyor onlardan anlayabiliyor musun onu bile bilmiyorum ama gelip buraya yetkili gibi cevap yazip benim zannim olarak gosteriyorsun. Oyunda normalde 16 FPS alirken suanda hic bir sebep yokken 8 FPS aliyorum bunun farkinada vardim ve oyunda denk gelen kisilere sordum cogu kisi bir dusus oldugunu soylediler bana. Durduk yere buraya baslik acma derdinde degilim. Cunku ne yaptiysam o deger degismiyor. En kotu ayarlar, en kotu cozunuluk herseyi denedim. Sabit 8 FPS alabiliyorum. Dunde sunucu coktu, biseyler oluyor acikca ortada. Ben oraya tahminimi yazdim sadece. Aksam vakitlerinde kalabalik oldugu icin sunucuya gonderilen saniyedeki paket sayisini sinirlamis olabilirler. Oyunda gecikme yok diyen net yalan soyluyordur. Ayni internet alt yapisini kullaniyoruz markalar farkli olsada. ayrica cogu kisinin bilgisayari oyunu oynayacak seviyede. DirectX9 oyununun kaldirmayacak makine nerdeymis acaba. Hani DX 10-11-12 olsada bilgisayara suc atsak.
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen Serinplay »

Sadece bu sorunla karşılaşan birçok kişinin yaptığı çözümü söyledim.Zan man ne alaka yav bir espri yapıyoruz sen neler yazıyorsun.Kimseye de birşey denmiyor.Normalde 16 fps nasıl alıyordun onuda anlamadım.Genel bir sorun olsaydı birçok konu açılırdı bence.Ben suçlayıcı veya sen bilgisizsin tarzında bir ifadede kullanmadım ki böyle savunmaya geçtin.Windows 10'da oluşan bir sorundu ve bu yöntemle çözenler vardı.Sunucuya gönderilen paket-verinin geç gitmesi oyunda gecikmeye laga sebep olur evet doğru ama fps'in düşmesine sebep değil.Bunu bilmek için mühendis olmaya gerek yok sanırım.Neyse sadece öneride bulunmuştum fazla uzun yazmiyim yanlış anlıyorsunuz sonra konu değişik yerlere gidiyor.İnsanlara birşey yazmaya çekinir oldum artık.
Kullanıcı avatarı
yavuzlarbey
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen yavuzlarbey »

omerfarukkalkan yazdı: 15 Mar 2018 03:45
Serinplay yazdı: 15 Mar 2018 03:18 Neden kafanda böyle bir komplo teorisi ürettin ki :) Bilgisayarın laptop mu ? Ya da windows 10 mu kullanıyorsun ? Sadece menüden bilgisayarı yeniden başlat yapman gerekiyor.Sunucu ile fps arasında bir bağlantı yok.
Kardesim bilgisayar muhendisi oldugum icin senden bu konuda daha iyi analiz yapabiliyorum komplo teorisi degil hepsi o kadar. Daha F10 tusuna basipta orda neler yaziyor onlardan anlayabiliyor musun onu bile bilmiyorum ama gelip buraya yetkili gibi cevap yazip benim zannim olarak gosteriyorsun. Oyunda normalde 16 FPS alirken suanda hic bir sebep yokken 8 FPS aliyorum bunun farkinada vardim ve oyunda denk gelen kisilere sordum cogu kisi bir dusus oldugunu soylediler bana. Durduk yere buraya baslik acma derdinde degilim. Cunku ne yaptiysam o deger degismiyor. En kotu ayarlar, en kotu cozunuluk herseyi denedim. Sabit 8 FPS alabiliyorum. Dunde sunucu coktu, biseyler oluyor acikca ortada. Ben oraya tahminimi yazdim sadece. Aksam vakitlerinde kalabalik oldugu icin sunucuya gonderilen saniyedeki paket sayisini sinirlamis olabilirler. Oyunda gecikme yok diyen net yalan soyluyordur. Ayni internet alt yapisini kullaniyoruz markalar farkli olsada. ayrica cogu kisinin bilgisayari oyunu oynayacak seviyede. DirectX9 oyununun kaldirmayacak makine nerdeymis acaba. Hani DX 10-11-12 olsada bilgisayara suc atsak.
Boşa celallenme sana çözümü söyleyeyim bende yaşıyorum, win 8.1 kullanıyorum aldığım normal fps değeri 64, ekran kartına güncelleme gelince 32 oluyor, aynı anda windows update de gelirse 16 oluyor fps. Sadece w. Update yada sadece ekran kartına güncelleme gelince fps değer yarıya düşüyor 32de sabitleniyor. Bu güncellemeleri yaptıktan sonra pc reset atman gerek kapatıp açman aynı işlevi görmez. Serinplay in de söylediği herkesin uyguladığı çözüm bu herkes geneşde güncellemeri otomatik alıyor ve reset atınca değişiklikleri uygulamış oluyor. Madem bilgisayar mühendisisin, güncelleme gelince cihazlarımızın performansının düşüşünün kaynağını bul bakayım.
Kullanıcı avatarı
MaHKuMII
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: A. H. H

Mesaj gönderen MaHKuMII »

En güzeli Windows 7 ultimate
yunusreyy
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen yunusreyy »

Fps.olayi ekran kartindan kaynaklaniyor tabi sunucularıda es gecmenek gerek bosa kürek atma vasıfsız gelistirici ekip 2018 yılında bu sorunları çözemez yetenekleri yok

“Genel Etkileşim” sayfasına dön