Klavye ile yürüme istiyoruz

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Serinplay
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Re: Klavye ile yürüme istiyoruz

Mesaj gönderen Serinplay »

Thrashmetal yazdı: 08 Mar 2018 09:42 FPS Oyunu değil bu bu zamana kaç tane MMORPG oyunda klavye ile yürüme gördün ?
Liste çok uzun.FPS oyun türü ile wsad kontrolün ne alakası var? Bizim oyunun mekanikleri click to move üzerine kurulmuş.Zaten savaşlar çok düz o yüzden wsad gerektirmiyor.Artık click to move MMORPG çıkmıyor ve sayıları çok az.Çünkü yeni MMO'lar çok daha seri savaş mekaniklerine sahip.Yakın zamanda çıkanlar ve birçok eski MMORPG de bu kontrole sahip.Ama dediğim gibi İKV'de savaş mekaniği WSAD kontrolü gerektirmiyor.Zaten tuhaf durumlar var mesela ileriye tıklayıp f4 çekince o yerde başlamak gibi.İKV'nin click to move'u bile değişik.Açıkçası wsad kontrol her zaman tercihimdir çünkü daha akıcı oluyor.
Kullanıcı avatarı
MaHKuMII
Sivri Ada Kaşifi
Sivri Ada Kaşifi
Sunucu: Tılsım
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: A. H. H

Mesaj gönderen MaHKuMII »

Serinplay yazdı: 08 Mar 2018 22:47
Thrashmetal yazdı: 08 Mar 2018 09:42 FPS Oyunu değil bu bu zamana kaç tane MMORPG oyunda klavye ile yürüme gördün ?
Liste çok uzun.FPS oyun türü ile wsad kontrolün ne alakası var? Bizim oyunun mekanikleri click to move üzerine kurulmuş.Zaten savaşlar çok düz o yüzden wsad gerektirmiyor.Artık click to move MMORPG çıkmıyor ve sayıları çok az.Çünkü yeni MMO'lar çok daha seri savaş mekaniklerine sahip.Yakın zamanda çıkanlar ve birçok eski MMORPG de bu kontrole sahip.Ama dediğim gibi İKV'de savaş mekaniği WSAD kontrolü gerektirmiyor.Zaten tuhaf durumlar var mesela ileriye tıklayıp f4 çekince o yerde başlamak gibi.İKV'nin click to move'u bile değişik.Açıkçası wsad kontrol her zaman tercihimdir çünkü daha akıcı oluyor.
Bu oyun.icin olmaz haci
Kullanıcı avatarı
Thrashmetal
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen Thrashmetal »

Serinplay yazdı: 08 Mar 2018 22:47
Ben şu zamana kadar FPS oyunlarda wsad kontrolü ile oynadım (Crysis ve serileri)click ile ise saldırı yapıyor diye biliyorum o yüzden örnek olarak bunu vermek istedim oynadığım MMORPG’lerde ise wsad kontrolü hatırlamadım başlığı rahatsız ettiğim için kusura bakmayın
Bilemedimbenonu
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu

Mesaj gönderen Bilemedimbenonu »

Kasa artırımı gibi, üretim ve toplama puanları sıfırlamak için çt kutuya gerek kalmadan sıfırlaya bilmek gibi bir çok sorun varken bu pekte sorun değil bizim için ama yapılması oynanım kolaylığı açısından güzel olur keşke oyuncuları dinleyen düşüncelerine önem gösteren bir yönetim olsa.
Kullanıcı avatarı
KarakuleGFB
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı

Mesaj gönderen KarakuleGFB »

Arkadaşın önerisinde sorun yok. Verilen cevaplar aşırı berbat.
Şahsen bu verilen cevapları söyleyen kişilerin oyunda olduğunu düşünen insanlar oyunu oynamaz. Bu arada bu çok daha eski oyunlarda wasd yürüme sistemi kullanılan oyun bulunmaktadır. Aslında Ultima online gibi 2D bir oyun oynamıyoruz. Arkadaşın görüşüne katılıyorum. Bazı haritaların darlığı yada dokuların bugu yüzünden yeri geldiğinde saçma sapan yere tıklayınca hareket etmeden sabit durduğumuz oluyor.

Ayriyeten yarış oyunu vb. benzetme yapanların cidden oyun mecralarını takip etmelerini rica ediyorum. Hangi çağda yaşıyorsunuz. İstanbul Kıyamet vakti dışında oyun oynamıyorsanız büyük sorunlarınız var demektir. Her ne kadar oyunu sevseniz de bu bence bağımlılık düzeyine gelmiş. Etrafta olan iyi örnekleri görmeyip kendinize ve bu oyuna yapısal eleştiri konusunda bir şeyler katamıyorsunuz. İstekleri olanları oyun yapımcısıymış gibi terslenemiz de çok garip bir hareket.

Bu oyunun yapım aşamasında çalışan insanlar değilseniz. Lütfen insanların görüşlerine saygınız olsun.
Kullanıcı avatarı
diltemiz
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Anatolian Soldiers

Mesaj gönderen diltemiz »

KarakuleGFB yazdı: 09 Mar 2018 02:51 Arkadaşın önerisinde sorun yok. Verilen cevaplar aşırı berbat.
Şahsen bu verilen cevapları söyleyen kişilerin oyunda olduğunu düşünen insanlar oyunu oynamaz. Bu arada bu çok daha eski oyunlarda wasd yürüme sistemi kullanılan oyun bulunmaktadır. Aslında Ultima online gibi 2D bir oyun oynamıyoruz. Arkadaşın görüşüne katılıyorum. Bazı haritaların darlığı yada dokuların bugu yüzünden yeri geldiğinde saçma sapan yere tıklayınca hareket etmeden sabit durduğumuz oluyor.

Ayriyeten yarış oyunu vb. benzetme yapanların cidden oyun mecralarını takip etmelerini rica ediyorum. Hangi çağda yaşıyorsunuz. İstanbul Kıyamet vakti dışında oyun oynamıyorsanız büyük sorunlarınız var demektir. Her ne kadar oyunu sevseniz de bu bence bağımlılık düzeyine gelmiş. Etrafta olan iyi örnekleri görmeyip kendinize ve bu oyuna yapısal eleştiri konusunda bir şeyler katamıyorsunuz. İstekleri olanları oyun yapımcısıymış gibi terslenemiz de çok garip bir hareket.

Bu oyunun yapım aşamasında çalışan insanlar değilseniz. Lütfen insanların görüşlerine saygınız olsun.
Tamam gelsin gelmesin demeyelim şunu diyelim o zaman , W A S D seçenği ile Mouse ile oynanabilirlik olsun ,
yani bi düzen gelip bi düzen kaldırılmasın ,
Kişiye seçme hakkı tanınsın.

Resim

⋱ ▒ ♖ ώ ε ♖ ค я ε ♖ ร σ Ł đ ί ε я ร ♖ ▒ ⋰
☪ 𝒜 𝓃 𝒶 𝓉 ℴ 𝓁 𝒾 𝒶 𝓃 𝒮 ℴ 𝓁 𝒹 𝒾 ℯ 𝓇 𝓈 ☪
▒ ⋰ ▒ ⊽ ⊽ тαηıтıм кσηυмυzα gιтмєк ιcιη ⊽ ⊽ ▒ ⋱ ▒
Kullanıcı avatarı
Parlementxx
Hızlı Koşan
Hızlı Koşan
Sunucu: Karaköy
Klan: Arzın Çocukları
Discord: parlooo.

Mesaj gönderen Parlementxx »

Wasd icin gerekli bir durum yok.
Resim
Kullanıcı avatarı
AyYildizli
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen AyYildizli »

KarakuleGFB yazdı: 09 Mar 2018 02:51 Arkadaşın önerisinde sorun yok. Verilen cevaplar aşırı berbat.

Çok çok doğru. Verilen cevapların çoğu normal gelmedi bana da. Savunulur bir yanı yok tıklayarak hareket olayının. Oynayış sırasında pekçok aksaklığa neden oluyor.
Yarın ufuk grimsi pembe olur belki, pembemsi griden iyidir her şekilde...
Kullanıcı avatarı
Sadraazam
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Klan: Lodos
Lonca: Lodos Sert Eser

Mesaj gönderen Sadraazam »

Öyle deme birçok MMORPG de mevcut bir özellik.
:flag_tr: Kılıcı İnsafsız Bir Beceriyle Kullanan Türk’ün Eli, Yendiği İnsanların Yarasını Sarmakta Da Ustadır. :flag_tr:
UĞRUNA ÖLÜNEBİLECEK BİR ŞEY GÖSTER ! >>>Göster
Resim
Kullanıcı avatarı
captiosus
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Mesaj gönderen captiosus »

Cabal Online,Tera,Metin 2,Blade&Soul daha saymaya gerek var mı ?
ExqosA

“Genel Etkileşim” sayfasına dön