İKV Hayatıma Veda
Re: İKV Hayatıma Veda
Herkesin oyuna bakışı ve oyundan keyif alış tarzı farklı. Ben mmorpg oyunlarda oyun dünyasında dolaşıp görev yapmayı daha çok severim. Gidip npclerden görev alıp haritalarda ordan buraya koşup görevi tamamlayıp teslim etmek benim için daha eğlenceli gelir. Yaşım 21. Bu saatten sonra oyuna uzun vakitler ayıramam, ayıramıyorum da zaten. Güncelleme geldi hala girmedim oyuna. Bu kadar zaman ayıramayan bir insan en güçlü olamaz zaten oyunda. O yüzden vslerde iyi olamam, bunun üzerine uğraşmadığım için de vs ler zevkli gelmiyor bana. Görev yapması daha eğlenceli. Aion oynadım, oynayanlarınız vardır, müthiş haritalar vardı devasa. Binbir çeşit görev vardı ve gider görevleri yapar büyük zevk alırdım. Vs ise hiç atmadım. O yüzden bazı arkadaşlar yeni gelen levelleri ve oyunun genişlemesini beğenmiyorlar ama ben beğeniyorum. Bunu şey gibi düşünün, hep İstanbul’da yaşıyorsunuz artık karış karış her yerini biliyorsunuz. Sonra Edirne fethediliyor, artık oraya da gidebiliyorsunuz. Harita genişliyor. Bu özgürlük alanının genişlemesine hakaret etmeyin bence. Hangi mmorpg’de sistem farklı? Yeni level geliyor yine kasıyorsun yine en iyi itemleri alıp vs atıyorsun. Temel mantık aynı. O yüzden eleştirmek için eleştirmeyin arkadaşlar.
Sanırım fazlasıyla yanlış anlaşıldım, bir açıklama getireyim bununla ilgili.
Arkadaşlar bu oyuna verdiğim emeği ben bilirim. Büyük Hol bölgesi ilk geldiğinde daha oyuncular yeni yeni ilk tılsımlarını üretirken ben hırsımdan kendimi kaptırıp önümü alamamıştım. Hatta Karaköy geldiği ilk an da aynısı oldu. Kısa sürede 54 yaptım ama birden dank etti ve kökten silip, bıraktım.
Şimdi herkese tek tek yanıt vermeyeceğim, genel olarak söylüyorum bunu:
Oyunu tabii ki levelden ibaret görmüyorum, oyun tabii ki benim için level kas, eşya düşür ve oynadan ibaret değil. Benim de arkadaşlarım, dostlarım oldu. 10 yıllık dost, abi edindim sayesinde fakat orası ayrı bir konu. Israrla bu noktaya değinenleri de anlamıyorum. O konuda zaten İKV için bir sözüm yok, olamaz. Onun dışında oyun zor geldiği için de bırakmış değilim. Dediğim gibi Büyük Hol bölgesinde ne zorluklar gördüm, yaşadım. Bunun da üstesinden gelirdim her türlü ama olay bu değil.
Olay oyunun kendini sürekli aynı döngü içerisinde tekrar etmesi. Çeşitlilik yok, yeni mekanikler yok, yeni sistemler yok. Aynı tek düze yapısı ile sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor. Onun için konuda da bahsettiğim gibi, ufak bir tat almak için ne gerek vardı bu kadar zahmete? Var olan zevkimizden de olduk. Oyuna küsüp bırakan ama tekrar dönenleri bir kez daha bu kez dönmemek üzere küstürdük. Ne gerek vardı? Level kas, eşya düşür, karakterini geliştir, savaş yeni bölge gelince bu döngüyü tekrar et.
Şunu diyebilirsiniz: "Ee her oyunda böyle bu?"
Aslında haklısınız her oyunda böyledir ama bazı oyunlar size bu getirdikleri yeniliklerin karşılığını farklı sistemlerle sunarlar. Mekanik değişir, sistem değişir, oyuna farklı bir şeyler gelir. Savaş sistemini düzeltirsin, yeni gelen bölgedeki eşyalardan daha iyi faydalanmak için farklı sistemler getirirsin. Oyunda bir çeşitlilik olur. Ama bu oyunda her şey aynı çizgide ilerliyor. Bu da artık beni sıktı ve devam etmem için hiçbir sebep kalmadığını anladım. Olay bundan ibaret arkadaşlar, art niyet aramanız gerekmiyor açıkçası.
Oyunda tanıştığım dostlarımla, abilerimle tabii ki görüşmeye devam ediyorum yine. Dediğim gibi orası apayrı bir olay.
Son bir şey de gerçek hayatı örnek veren bazı arkadaşlara söylemek istiyorum. Ayıp olmasın, cevapsız bırakmayalım.
Evet hayat üzerine düşününce hayatın da bir anlamı yok. Doğarsın, büyürsün, yaşar ve ölürsün. Çünkü gerçekten üzerine düşünülünce hayatın da hiçbir anlamı yok. Yalnız arkadaşlar hayatta verdiğiniz emeğin, gösterdiğiniz çabanın karşılığını alırsınız. Farklı tadlar yaşarsınız, farklı yerler görürsünüz, hayattan farklı zevkler alırsınız. Dilediğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Kısır bir döngüde sürekli kendinizi tekrar etmezsiniz.
Daha fazla yazarak sizleri de yormak istemiyorum. Bu konuyla ilgili son iletimdir. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim ayrıca.
Arkadaşlar bu oyuna verdiğim emeği ben bilirim. Büyük Hol bölgesi ilk geldiğinde daha oyuncular yeni yeni ilk tılsımlarını üretirken ben hırsımdan kendimi kaptırıp önümü alamamıştım. Hatta Karaköy geldiği ilk an da aynısı oldu. Kısa sürede 54 yaptım ama birden dank etti ve kökten silip, bıraktım.
Şimdi herkese tek tek yanıt vermeyeceğim, genel olarak söylüyorum bunu:
Oyunu tabii ki levelden ibaret görmüyorum, oyun tabii ki benim için level kas, eşya düşür ve oynadan ibaret değil. Benim de arkadaşlarım, dostlarım oldu. 10 yıllık dost, abi edindim sayesinde fakat orası ayrı bir konu. Israrla bu noktaya değinenleri de anlamıyorum. O konuda zaten İKV için bir sözüm yok, olamaz. Onun dışında oyun zor geldiği için de bırakmış değilim. Dediğim gibi Büyük Hol bölgesinde ne zorluklar gördüm, yaşadım. Bunun da üstesinden gelirdim her türlü ama olay bu değil.
Olay oyunun kendini sürekli aynı döngü içerisinde tekrar etmesi. Çeşitlilik yok, yeni mekanikler yok, yeni sistemler yok. Aynı tek düze yapısı ile sürekli aynı şeyler tekrarlanıyor. Onun için konuda da bahsettiğim gibi, ufak bir tat almak için ne gerek vardı bu kadar zahmete? Var olan zevkimizden de olduk. Oyuna küsüp bırakan ama tekrar dönenleri bir kez daha bu kez dönmemek üzere küstürdük. Ne gerek vardı? Level kas, eşya düşür, karakterini geliştir, savaş yeni bölge gelince bu döngüyü tekrar et.
Şunu diyebilirsiniz: "Ee her oyunda böyle bu?"
Aslında haklısınız her oyunda böyledir ama bazı oyunlar size bu getirdikleri yeniliklerin karşılığını farklı sistemlerle sunarlar. Mekanik değişir, sistem değişir, oyuna farklı bir şeyler gelir. Savaş sistemini düzeltirsin, yeni gelen bölgedeki eşyalardan daha iyi faydalanmak için farklı sistemler getirirsin. Oyunda bir çeşitlilik olur. Ama bu oyunda her şey aynı çizgide ilerliyor. Bu da artık beni sıktı ve devam etmem için hiçbir sebep kalmadığını anladım. Olay bundan ibaret arkadaşlar, art niyet aramanız gerekmiyor açıkçası.
Oyunda tanıştığım dostlarımla, abilerimle tabii ki görüşmeye devam ediyorum yine. Dediğim gibi orası apayrı bir olay.
Son bir şey de gerçek hayatı örnek veren bazı arkadaşlara söylemek istiyorum. Ayıp olmasın, cevapsız bırakmayalım.
Evet hayat üzerine düşününce hayatın da bir anlamı yok. Doğarsın, büyürsün, yaşar ve ölürsün. Çünkü gerçekten üzerine düşünülünce hayatın da hiçbir anlamı yok. Yalnız arkadaşlar hayatta verdiğiniz emeğin, gösterdiğiniz çabanın karşılığını alırsınız. Farklı tadlar yaşarsınız, farklı yerler görürsünüz, hayattan farklı zevkler alırsınız. Dilediğiniz her şeyi gerçekleştirebilirsiniz. Kısır bir döngüde sürekli kendinizi tekrar etmezsiniz.
Daha fazla yazarak sizleri de yormak istemiyorum. Bu konuyla ilgili son iletimdir. İyi dilekleriniz için de teşekkür ederim ayrıca.
İKV
2008 - 2018
Çemberlitaş'ı mumla arayacağınız günler yakındır!
2008 - 2018
Çemberlitaş'ı mumla arayacağınız günler yakındır!
-
BANAGOREASKYOK
- Sahaf Yardımcısı

Adam sana on numara cevap vermiş herşey kasmak level almak paralı olmak değildir!
Savaşsan zevk alıyoruz bu zevkler başka hiçbir oyunun savaşında kimse alamaz Istanbul Kıyamet Vakti bu yüzden farklı bırakıp bırakmamak sizin elinde görüşün sadece seni kapsayan anlamsızca buraya ben bıraktım felan filan hikaye. Ne zaman bırakıyorum diyenler hemen geriye ilk onlar dönüyor bu oyun aşktır kabul etmek gerek.
Savaşsan zevk alıyoruz bu zevkler başka hiçbir oyunun savaşında kimse alamaz Istanbul Kıyamet Vakti bu yüzden farklı bırakıp bırakmamak sizin elinde görüşün sadece seni kapsayan anlamsızca buraya ben bıraktım felan filan hikaye. Ne zaman bırakıyorum diyenler hemen geriye ilk onlar dönüyor bu oyun aşktır kabul etmek gerek.
- Windowss
- Teşkilat Neferi

- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Parallax Phenomenon
Geri kalan hayatında başarılar
"Bizler daimi tanıklarıyız hep varolan kentimizin şimdi ve kıyamette!"
- HeraCross
- Şarapçı'nın Sırdaşı

- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Güçlü Kardeşler Birliği
Daha henüz tüm bossları ve yeni silahları bile görmeden böyle konular açıp veda etmeniz sadece beni değil bu bölgeye emek veren herkesi üzüyor.Ayrıca senin mantığınla bakarsak,sadece bu oyun için değil tüm oyunların o halde hiçbir amacı yoktur.Oyun bu değil mi zaten? Kimi karakterini kasarken zevk alır,kimi item dizerken.Kimiside bir an önce fullenip savaşmak ister.Aslında oyunun genel bir amacı yoktur.Senin genel bir amacın vardır.

Arkadaşlar yenilik olmadığını farketmek için 5 IQ yeter de artar bile sürekli eski şeylerle oynayıp önünüze koyuyorlar farkına varamadınız mı ḥālā ? Yerdeki kobrayı bile 10 seviyelik eminönündekinin aynısını alıp koymuşlar . 39da 49da yeni yetenek geldi ama 59da yeni yetenek gelmedi. Neden sizce ? Toplum olarak sürekli uyuyan milletiz zaten bunların farkına varamamanız normal :d beğenmiyorsan oynama diyenler olacak oynamayalı 4 5 sene oluyor sadece karaköy haberini alınca foruma girdim çemberlitaş paketini beğenmiştim ama ondan sonrakiler çok bozdu sebebi de ekibin dağılması aslında eski şeyleri ısıtıp ısıtıp önünüze koyuyorlar arkadaşlar farkına varın büyük holde de yaptılar üstüne bir de karaköyde de aynısını yaptılar baktılar kimse ses çıkarmıyor :d
- Retaliation
- Cin Sigorta Üyesi