Hayır yani Güncelleme ile reklamlarda İKV yi yeni keşfedecek oyuncular ne yapacaklar ?
"Şurda Türk yapımı bi oyun varmış bi bakalım güzelse oynayalım" diyecek adam girecek bi bakacak herşey üretim. Bu adamın ne birikimi var ki üretim yapsın ?
Mantığı buraya davet ediyorum..
[ANKET]: Karaköy şeflerinden, nadide ekipman yerine sadece materyal ve reçete düşmesini tercih edermiydiniz?
Re: [ANKET]: Karaköy şeflerinden, nadide ekipman yerine sadece materyal ve reçete düşmesini tercih edermiydiniz?
Attci
Sevketasci
İlhambüyücüsü
Takinpekmez
Sevketasci
İlhambüyücüsü
Takinpekmez
Re: [ANKET]: Karaköy şeflerinden, nadide ekipman yerine sadece materyal ve reçete düşmesini tercih edermiydiniz?
Maden toplayanların önünden deparlayıp madenleri kaptıklarınızı neden anlatmıyorsun peki? Arsızlıklarınız göğü deldi ama ne hikmetse emek oldu.Rotary yazdı: ↑28 Şub 2018 16:30Dediklerini kesinlikle anlıyorum.LaRaCRoFT yazdı: ↑28 Şub 2018 16:26Ne demek istediğimi sen çok ta iyi anladın.Rotary yazdı: ↑28 Şub 2018 16:23Burada sağa sola nara atacak yerde sende hazırlığını yapsaydın. Kendi emeğinizi gözetmekten başka işiniz olmasın emiLaRaCRoFT yazdı: ↑28 Şub 2018 16:15 Çemberlitaş geldiğinde millet birbirine; "Üretim yapmayın boş verin, girer düşürürüz. Para kalsın cebimizde." derken şimdi; "Düşmesin yhaaa uğraşarak üretelim." demeleri gerçekten çok garip.Eee tabi o zamanlar maden stoğu yoktu. Çemberlitaş üretimlerinde menekşe falan istenmeye başlandığında serbest piyasa tacirleri karaborsaya akmak için; "Üretmek daha zevkli yhaaa aslında. Düşürünce zevki çıkmıyor ki. (Aslında daha setlerinin yarısı eksik çaktırmıyorlar.
)" Kendilerini akıllı sanan tipik üretim heveslisi görünümünde, çıkar sağlamak için can atarak bekleyen şapşikler ordusu.
(Hakir'in ordusu bile daha ihtişamlı duruyor bunlara nazaran.
)
. Çünkü maden stoklamış yada gecelerce çekmiş olan oyuncuların bir emeği yok hatta onlar emek hırsızı. Hepinizin ceplerinizdeki madenleri çaldılar sonra size satacaklar
Armut piş ağzıma düşler bi silinseydi şu oyundan hayırlısıyla...
![]()
Ama işte öyle senin dediğin gibi yada düşündüğün gibi armut piş ağzıma düş olmamalı. Siz sağda solda savaşırken diplerde köşelerde maden çekenler vardı. Onlar bu günü beklediler. Sizde yattınız.
![]()

- Essoperagma
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Meran
- Klan: Arzın Çocukları
Oyunu kullanan kullandı zaten ama ben yine de yazayım.
25 sayfa genel kanı hep şu yönde:
2 taraf da nasıl olduysa bu konu üzerinde anlaşmış görünüyor. Sebebini anlayamadım açıkcası.
Üretim yapmanın ya da eşyayı doğrudan şeflerden düşürmenin zorlukla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Daha doğrusu Gorgar'ın burada sorduğu bu değil. Her cevap sanki soru "Nadide eşyalara kolay yoldan mı sahip olmak istersiniz, zor yoldan mı?" şeklindeymiş gibi yazılmış. Reçetelerin gereksinimleriyle ya da şeflerin nadide düşürme oranlarıyla oynanarak bu işin zorluğu istenildiği gibi ayarlanabilir. Burada sorulan şey "Bu eşyaları hangi yöntemle elde etmek istersiniz?".
Seçenek 1: Aynı şef yaratığı 400 kere kesersiniz. Belki bir şeyler elde edersiniz, belki elde edemezsiniz. Belki aynı eşyadan 4 tane düşer, kim bilir? 400. ganimet torbasından eşya düşürecekseniz eğer ve siz henüz 399 u kestiyseniz, şimdiye kadar yaptığınız işin hiç bir kıymeti yok. Elinizde sıfır var. O kadar uğraştan sonra en azından bir kaç adım yol almak, yaptıklarınızın bir kıymeti olduğunu bilmek istemez miydiniz?
Belki 800. kesişte düşer. Belki düşmez. Yapabileceğiniz bir şey yok. Günlerce aynı haritada, aynı şef yaratığı, aynı karakterle kesmeye devam.
Seçenek 2: Şef yaratığı 50 kere kesersiniz. Nadide eşya düşmeyeceği kesin. Ama yavaştan gerekli bir kaç madeni toplamaya başlamışsınızdır. Şeften sıkılırsınız, eminönünde maden toplarsınız, çeteci mağarasında düşük seviyelere yardım edersiniz, bankanın önüne oturur ticaret yaparsınız. Aynı şef yaratığın başında saatlerinizi geçirip habire 1112221111222111 tuşlarına basmak zorunda değilsiniz. O gün canınız nereye gitmek istiyorsa oraya gidersiniz ve yine de her gün nadide eşyaya bir adım daha yaklaşırsınız. Bankanızı açtığınızda ne kadar ilerlediğinizi, ne kadar daha yolunuzun kaldığını görürsünüz. Önce eldiveni mi yoksa silahı mı üreteceğinize siz karar verirsiniz. Fikir değiştirip madenleri diğer karaktere aktarabilirsiniz. Fazla düşen madenler olursa sizde olmayanlar ile takas edersiniz. Hiç bir zaman aynı eşyadan 2 tane düşmesi gibi bir problemle karşılaşmazsınız.
Tahmin edeceğiniz üzere ben oyumu 2'den yana kullandım. Bakalım yöneticiler ne karar verecek.
25 sayfa genel kanı hep şu yönde:
İtemlerin düşmesi çok kolay(!), reçete üretmek çok zor(!).
2 taraf da nasıl olduysa bu konu üzerinde anlaşmış görünüyor. Sebebini anlayamadım açıkcası.
Üretim yapmanın ya da eşyayı doğrudan şeflerden düşürmenin zorlukla bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Daha doğrusu Gorgar'ın burada sorduğu bu değil. Her cevap sanki soru "Nadide eşyalara kolay yoldan mı sahip olmak istersiniz, zor yoldan mı?" şeklindeymiş gibi yazılmış. Reçetelerin gereksinimleriyle ya da şeflerin nadide düşürme oranlarıyla oynanarak bu işin zorluğu istenildiği gibi ayarlanabilir. Burada sorulan şey "Bu eşyaları hangi yöntemle elde etmek istersiniz?".
Seçenek 1: Aynı şef yaratığı 400 kere kesersiniz. Belki bir şeyler elde edersiniz, belki elde edemezsiniz. Belki aynı eşyadan 4 tane düşer, kim bilir? 400. ganimet torbasından eşya düşürecekseniz eğer ve siz henüz 399 u kestiyseniz, şimdiye kadar yaptığınız işin hiç bir kıymeti yok. Elinizde sıfır var. O kadar uğraştan sonra en azından bir kaç adım yol almak, yaptıklarınızın bir kıymeti olduğunu bilmek istemez miydiniz?
Belki 800. kesişte düşer. Belki düşmez. Yapabileceğiniz bir şey yok. Günlerce aynı haritada, aynı şef yaratığı, aynı karakterle kesmeye devam.
Seçenek 2: Şef yaratığı 50 kere kesersiniz. Nadide eşya düşmeyeceği kesin. Ama yavaştan gerekli bir kaç madeni toplamaya başlamışsınızdır. Şeften sıkılırsınız, eminönünde maden toplarsınız, çeteci mağarasında düşük seviyelere yardım edersiniz, bankanın önüne oturur ticaret yaparsınız. Aynı şef yaratığın başında saatlerinizi geçirip habire 1112221111222111 tuşlarına basmak zorunda değilsiniz. O gün canınız nereye gitmek istiyorsa oraya gidersiniz ve yine de her gün nadide eşyaya bir adım daha yaklaşırsınız. Bankanızı açtığınızda ne kadar ilerlediğinizi, ne kadar daha yolunuzun kaldığını görürsünüz. Önce eldiveni mi yoksa silahı mı üreteceğinize siz karar verirsiniz. Fikir değiştirip madenleri diğer karaktere aktarabilirsiniz. Fazla düşen madenler olursa sizde olmayanlar ile takas edersiniz. Hiç bir zaman aynı eşyadan 2 tane düşmesi gibi bir problemle karşılaşmazsınız.
Tahmin edeceğiniz üzere ben oyumu 2'den yana kullandım. Bakalım yöneticiler ne karar verecek.
Peki bu adam nasıl grup bulacak da kesecek? Bunu hiç düşünmüyorsun. O bosslar belli başlı klan ve loncaların tekelinde olacak.Rudboy yazdı: ↑28 Şub 2018 16:37 Hayır yani Güncelleme ile reklamlarda İKV yi yeni keşfedecek oyuncular ne yapacaklar ?
"Şurda Türk yapımı bi oyun varmış bi bakalım güzelse oynayalım" diyecek adam girecek bi bakacak herşey üretim. Bu adamın ne birikimi var ki üretim yapsın ?
Ama 2. seçenek ile oyuna yeni başlayan birisi ayakta kalabilir. İtem düşürür satar, maden çeker satar. 1. şıkkın ne albenisi var anlamıyorum.
1. şıkkı seçenler emeğin ne olduğunu bilmeyen çarları hemen fulleyeyim kafasında olanlar.
Everything is about math just math
Yahu arkadaşım betada girip oynadın mı ? Adamlar kenan junon gaffarı kolaylaştırdı. Bu adam zaten tılsım üretmek için maden kasacak. Üstüne kalkıp bide karaköy için mi maden kassın ? Betada oynadıysan büyük büyücünün nasıl kesildiğini görmüşsündür. Hasar şart değil anlaşma yaptıktan sonra her türlü kesersin.movie yazdı: ↑28 Şub 2018 16:40Peki bu adam nasıl grup bulacak da kesecek? Bunu hiç düşünmüyorsun. O bosslar belli başlı klan ve loncaların tekelinde olacak.Rudboy yazdı: ↑28 Şub 2018 16:37 Hayır yani Güncelleme ile reklamlarda İKV yi yeni keşfedecek oyuncular ne yapacaklar ?
Ama 2. seçenek ile oyuna yeni başlayan birisi ayakta kalabilir. İtem düşürür satar, maden çeker satar. 1. şıkkın ne albenisi var anlamıyorum.
1. şıkkı seçenler emeğin ne olduğunu bilmeyen çarları hemen fulleyeyim kafasında olanlar.
Attci
Sevketasci
İlhambüyücüsü
Takinpekmez
Sevketasci
İlhambüyücüsü
Takinpekmez
-
- Cin Avcısı
- Lonca: emekli oldum.
Hem düşürüp, hemde üretip yapmak var. Şunu anlamadın sanırım sende.Essoperagma yazdı: ↑28 Şub 2018 16:39
MrdexteR
eğer 1'deki gibi yapılırsa kimse 55e kadar kasmayacak, 49 level 2-3 grup toplanıp üstlerini döşeyene kadar Boss'larda kasılacaklar, 55 olunca da yeni itemlerini giymiş olacaklar.
ya sonrası? YOK!
Sonrası falan yok oyun bitmiş oluyor. ne zevk alıcaksınız bundan siz?
NOT:
adamsın
ya sonrası? YOK!
Sonrası falan yok oyun bitmiş oluyor. ne zevk alıcaksınız bundan siz?
NOT:
Essoperagma yazdı: ↑28 Şub 2018 16:39 Tahmin edeceğiniz üzere ben oyumu 2'den yana kullandım. Bakalım yöneticiler ne karar verecek.
adamsın
-
- İskele Babası
- Sunucu: Tılsım
Genel etkileşimde yazdığım bir konuda ki metni buraya da yazıyorum belki görmeyenler olur veya yöneticiler orda görmez diye
Evet arkadaşlar Önerim gerçekten tam olarak orta yolu bulacak şekilde diyebilirim ve oyunda ki ticareti kesinlikle çok yüksek düzeyde arttıracak ve oyun canlanıcak.Öneriye gelince Şimdi esyamı düşssün yoksa sadece materyal ve reçetemi düşsün denilmiş olay şöyle olucak.İlk başta Boss lardan kesinlikle eşya düşmeyecek rçeete ve materyal düşecek ama düşen reçeteler tek tip olmayacak mesela Anu Asa nın reçetesi bu reçete için en az 10 varyosyan yaratılacak hatta daha fazlası bu 10 reçete sabitde olabilir veya random olarak belirlenen reçeteler de olabilir ama bi algoritmayla çalışacak ve kesinlikle bosslardan düşmesi gereken bazı materyalleri kesinliklee içericek ve hepsi Anu Asayı üretmemize yaramasına rağmen hepsinde farklı madenler istenicek ve bu reçetelerin hepsini üretmek için belli bir emek para gerekicek ama bazıları diğerlerine göre daha kolay olucak bazıları diğerlerine göre daha zor üretilecek böylece düşen reçetelerin para etmemesi durumu ortadan kalkıcak ve reçeteler piyasada önemli bir değere sahip olucak istediği materyallerin kolaylığı zorluğuna göre .Ayrıca nadide eşyalar olduğu için aktarılamayacak üretilince böylece ben 1 tane kolay reçete buldum bunu arkadaşlarıma da üretirim biz kolay yoldan fulleriz üstümüzü deme gibi bi şanş olmayacak çünkü reçete karakterde okunmuş ve eşya aktarılmıyo.Şimdi akla şöyle gelebilir kolay reçete pahalıya satılır zor reçete ucuza satılır istedikleri madenlerle üretme maliyeti aynı duruma gelir bildiğiniz üzere tılsım üretirken de üretim maliyeti ile satış fiyatı aynı olmuyor birisi hazır düşüyor ve satıcının isteğine göre bu reçeteye ucuz fiyatda çekilebilir fazla fiyatta böylece üretim maliyetleri sabitlenmiyecek ve ticarete büyük bir canlılık gelicek.Grup bölgeleri gelmeden önceki zamanda da oyunun bu kadar canlı olmasının en büyük sebebi ticaretin canlı olmasıydı dostlar .
Evet arkadaşlar Önerim gerçekten tam olarak orta yolu bulacak şekilde diyebilirim ve oyunda ki ticareti kesinlikle çok yüksek düzeyde arttıracak ve oyun canlanıcak.Öneriye gelince Şimdi esyamı düşssün yoksa sadece materyal ve reçetemi düşsün denilmiş olay şöyle olucak.İlk başta Boss lardan kesinlikle eşya düşmeyecek rçeete ve materyal düşecek ama düşen reçeteler tek tip olmayacak mesela Anu Asa nın reçetesi bu reçete için en az 10 varyosyan yaratılacak hatta daha fazlası bu 10 reçete sabitde olabilir veya random olarak belirlenen reçeteler de olabilir ama bi algoritmayla çalışacak ve kesinlikle bosslardan düşmesi gereken bazı materyalleri kesinliklee içericek ve hepsi Anu Asayı üretmemize yaramasına rağmen hepsinde farklı madenler istenicek ve bu reçetelerin hepsini üretmek için belli bir emek para gerekicek ama bazıları diğerlerine göre daha kolay olucak bazıları diğerlerine göre daha zor üretilecek böylece düşen reçetelerin para etmemesi durumu ortadan kalkıcak ve reçeteler piyasada önemli bir değere sahip olucak istediği materyallerin kolaylığı zorluğuna göre .Ayrıca nadide eşyalar olduğu için aktarılamayacak üretilince böylece ben 1 tane kolay reçete buldum bunu arkadaşlarıma da üretirim biz kolay yoldan fulleriz üstümüzü deme gibi bi şanş olmayacak çünkü reçete karakterde okunmuş ve eşya aktarılmıyo.Şimdi akla şöyle gelebilir kolay reçete pahalıya satılır zor reçete ucuza satılır istedikleri madenlerle üretme maliyeti aynı duruma gelir bildiğiniz üzere tılsım üretirken de üretim maliyeti ile satış fiyatı aynı olmuyor birisi hazır düşüyor ve satıcının isteğine göre bu reçeteye ucuz fiyatda çekilebilir fazla fiyatta böylece üretim maliyetleri sabitlenmiyecek ve ticarete büyük bir canlılık gelicek.Grup bölgeleri gelmeden önceki zamanda da oyunun bu kadar canlı olmasının en büyük sebebi ticaretin canlı olmasıydı dostlar .
- MaHKuMII
- Sivri Ada Kaşifi
- Sunucu: Tılsım
- Lonca: A. H. H
RamazanBey yazdı: ↑28 Şub 2018 16:36Katılıyorum sana kardeşim.2 diyenlerin çoğu makro ve hızlı program kullananlar.Milletin emeğini hiçe sayanlarMaHKuMII yazdı: ↑28 Şub 2018 16:34Rotary yazdı: ↑28 Şub 2018 16:30Dediklerini kesinlikle anlıyorum.LaRaCRoFT yazdı: ↑28 Şub 2018 16:26Ne demek istediğimi sen çok ta iyi anladın.Rotary yazdı: ↑28 Şub 2018 16:23
Burada sağa sola nara atacak yerde sende hazırlığını yapsaydın. Kendi emeğinizi gözetmekten başka işiniz olmasın emi. Çünkü maden stoklamış yada gecelerce çekmiş olan oyuncuların bir emeği yok hatta onlar emek hırsızı. Hepinizin ceplerinizdeki madenleri çaldılar sonra size satacaklar
Armut piş ağzıma düşler bi silinseydi şu oyundan hayırlısıyla...
![]()
Ama işte öyle senin dediğin gibi yada düşündüğün gibi armut piş ağzıma düş olmamalı. Siz sağda solda savaşırken diplerde köşelerde maden çekenler vardı. Onlar bu günü beklediler. Sizde yattınız.
![]()
2 diyenlerin çoğu makroculara destek veriyor haberleri yok.sabahtan akşama kadar makro programları ile maden çekip milletin üdüğünü kurutan o emek hırsızları bu sistem sayesinde köşeyi dönecek ve reelde bu kadar maden bu kadar para diyip kral olacaklar. sizde oyunda ben emeğimle bunu ürettim şunu yaptım bu yenilik bana güzel geldi diyip birbirinizi avutun.
işte onun için hiç düşünmeden ince eleyip sık dokumadan sırf güncellemenin gelip gelmeyeceğini bilmediği halde biraz uğraşalım diyenler macroculara bilip veya bilmeden destek çıkıyor haberleri yok.bir kez daha düşünün derim. piyasayı onlar kontrol etmiş olacak. sen onlardan hızlı değilsin. adamların sırf maden için programları bile var. ne zaman hangi maden ne çıkaracak bunu bile yapan programlar ürettiler. bu arkadaşlar da maden çekeceğim diye aval aval onların artıklarını toplasın. eğer böyle olursa ben bir daha oyuna girmem. zaten vaktim yok . hiç olmazsa arada girip bir buyuk buyucu veya komıser keserim lonca arkadaşlarımla bir umut deyip silah veya üst vermesini beklerim ki verir yani. ama sadece ve sadece reçete sistemi gelirse üretmem imkansıza yakın olur. olaya sadece kendi çapından bakmamak lazım. benim gibi vakit azlığı olan binlerce insan var...
Sayın gorgar,
Eğer bütün oyuncuları gözetip tam açık bölge havası olsun istiyorsanız ilk seçenek kesinlikle olmamalı.Herkesin ulaşacağı ortak bir şey olmalı örneğin gbz gibi.Boss kaçırılmaktan kesilmezki ben söyliyim ilk seçeneği eklediğiniz zaman sabah güncellemesinden sonra kesen olursa ne ala gbz sayısını artırın ve millet gbz kessin artı yetenekde ekleyebilirsiniz gbz'ye.Onun dışında diğer patron yaratıklar sadece görev amacı ile kesilsin.Ya da patron odası felan ayarlayacaktınız yani bu saatten sonra o zor olacağı için diğer seçeneklere yönelin derim.
Eğer bütün oyuncuları gözetip tam açık bölge havası olsun istiyorsanız ilk seçenek kesinlikle olmamalı.Herkesin ulaşacağı ortak bir şey olmalı örneğin gbz gibi.Boss kaçırılmaktan kesilmezki ben söyliyim ilk seçeneği eklediğiniz zaman sabah güncellemesinden sonra kesen olursa ne ala gbz sayısını artırın ve millet gbz kessin artı yetenekde ekleyebilirsiniz gbz'ye.Onun dışında diğer patron yaratıklar sadece görev amacı ile kesilsin.Ya da patron odası felan ayarlayacaktınız yani bu saatten sonra o zor olacağı için diğer seçeneklere yönelin derim.