karaköy lever atmala ?
- Tolgacan108
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
Re: karaköy lever atmala ?
Şu yazım kurallarına amma da dikkat ediyorsunuz valiliğe dilekçemi yazıyıyoruz yoksa oyun hakkındaki düşüncelerimizimi ?
TETRADOX
- FiratCakiroglu
- Meteor Kaşifi
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Raiders Of Anatolia
Kardeşim beni KPSS'ye hazırlar mısın ?turkoxHAMSTER yazdı: ↑10 Şub 2018 02:53
Hocam karıştırdın biraz sanırım. -de, -da eklerinin ayrı yazılıp yazılmaması kullanılan ekin bulunma hal eki veya bağlaç olması ile alakalı. Bulunma hali ise birleşik, bağlaç ise ayrı yazılır. Ben ve benim gibi bu konuya çok takılan arkadaşların bu konuyu takma sebebi bu yazımın cümlede anlam konusunda büyük bir fark yaratması. Örneğin:
ezel adlı kullanıcı -da ekini bağlaç olarak kullanmış. Zaten bulunma hali olarak kullansa "O" zamirine "-n" kaynaştırma harfi eklenecek yani "Onda" olarak kullanması gerekecekti.
- Murat'ta kedi besliyor. ------------> Eğer bu cümledeki gibi bitişik yazıldıysa bu ek bulunma hali anlamındadır. Yani bu cümle herhangi bir şahısın Murat'ın evinde kedi beslediği anlamına geliyor.
Murat da kedi besliyor. -------------> Bu cümlede ise ek ayrı yazılmış. Yani bağlaç olarak kullanılmış. Buradan da anlaşılan başkaları gibi Murat'ın da kedi beslediği.
Bir sayısalcı ve mühendis adayı olarak Türkçemizin (Türkçeyi neden kesme işareti ile ayırmadın diyenler olacaktır, "Türkçe" kelimesi yapım eki almış bir kelimedir ve yapım eki ile türeyen kelimeler özel isim de olsa kesme işareti ile ayrılmazlar.) doğru kullanılması için elimden geleni yapıyorum.

ıTANRIKUTLUGı & ıTENGRİKUTLUGı
- CHAPPIE
- Meteor Kaşifi
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Winter Is Coming
İnsanların yazım kurallarına özen göstermesi kötü bir şey değil.Tolgacan108 yazdı: ↑10 Şub 2018 13:32 Şu yazım kurallarına amma da dikkat ediyorsunuz valiliğe dilekçemi yazıyıyoruz yoksa oyun hakkındaki düşüncelerimizimi ?
Uzun zamandır örgün ders almıyordum. Bilgi ve bilgilendirme için teşekkür ederim kardeşimturkoxHAMSTER yazdı: ↑10 Şub 2018 02:53Hocam karıştırdın biraz sanırım. -de, -da eklerinin ayrı yazılıp yazılmaması kullanılan ekin bulunma hal eki veya bağlaç olması ile alakalı. Bulunma hali ise birleşik, bağlaç ise ayrı yazılır. Ben ve benim gibi bu konuya çok takılan arkadaşların bu konuyu takma sebebi bu yazımın cümlede anlam konusunda büyük bir fark yaratması. Örneğin:
ezel adlı kullanıcı -da ekini bağlaç olarak kullanmış. Zaten bulunma hali olarak kullansa "O" zamirine "-n" kaynaştırma harfi eklenecek yani "Onda" olarak kullanması gerekecekti.
- Murat'ta kedi besliyor. ------------> Eğer bu cümledeki gibi bitişik yazıldıysa bu ek bulunma hali anlamındadır. Yani bu cümle herhangi bir şahısın Murat'ın evinde kedi beslediği anlamına geliyor.
Murat da kedi besliyor. -------------> Bu cümlede ise ek ayrı yazılmış. Yani bağlaç olarak kullanılmış. Buradan da anlaşılan başkaları gibi Murat'ın da kedi beslediği.
Bir sayısalcı ve mühendis adayı olarak Türkçemizin (Türkçeyi neden kesme işareti ile ayırmadın diyenler olacaktır, "Türkçe" kelimesi yapım eki almış bir kelimedir ve yapım eki ile türeyen kelimeler özel isim de olsa kesme işareti ile ayrılmazlar.) doğru kullanılması için elimden geleni yapıyorum.
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- Sunucu: Teşkilat
Dediğim gibi cümlede anlamı karmaşıklaştırmayan hatalara bir sözüm yok. Mesela naber yerine nbr yazmak benim için sorun teşkil eden bir durum değil. Fakat bazen bir virgül kullanımı veya bağlaçların yanlış yazımı cümleyi anlamayı çok ama çok zorlaştırıyor. Burada da insanlar kendilerini ifade ettikleri için ortada bir sıkıntı doğmuş oluyor. Yoksa noktadan sonra boşluk bırakmakmış, soru işareti koymakmış bunlar çok da önemli şeyler değil.Tolgacan108 yazdı: ↑10 Şub 2018 13:32 Şu yazım kurallarına amma da dikkat ediyorsunuz valiliğe dilekçemi yazıyıyoruz yoksa oyun hakkındaki düşüncelerimizimi ?
- besiktasask
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Meran
- qarizma1313
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Teşkilat
- Lonca: DOĞU