karaköy lever atmala ?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Tolgacan108
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos

Re: karaköy lever atmala ?

Mesaj gönderen Tolgacan108 »

Şu yazım kurallarına amma da dikkat ediyorsunuz valiliğe dilekçemi yazıyıyoruz yoksa oyun hakkındaki düşüncelerimizimi ?
TETRADOX
Kullanıcı avatarı
FiratCakiroglu
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen FiratCakiroglu »

turkoxHAMSTER yazdı: 10 Şub 2018 02:53
Hocam karıştırdın biraz sanırım. -de, -da eklerinin ayrı yazılıp yazılmaması kullanılan ekin bulunma hal eki veya bağlaç olması ile alakalı. Bulunma hali ise birleşik, bağlaç ise ayrı yazılır. Ben ve benim gibi bu konuya çok takılan arkadaşların bu konuyu takma sebebi bu yazımın cümlede anlam konusunda büyük bir fark yaratması. Örneğin:
  • Murat'ta kedi besliyor. ------------> Eğer bu cümledeki gibi bitişik yazıldıysa bu ek bulunma hali anlamındadır. Yani bu cümle herhangi bir şahısın Murat'ın evinde kedi beslediği anlamına geliyor.

Murat da kedi besliyor. -------------> Bu cümlede ise ek ayrı yazılmış. Yani bağlaç olarak kullanılmış. Buradan da anlaşılan başkaları gibi Murat'ın da kedi beslediği.
ezel adlı kullanıcı -da ekini bağlaç olarak kullanmış. Zaten bulunma hali olarak kullansa "O" zamirine "-n" kaynaştırma harfi eklenecek yani "Onda" olarak kullanması gerekecekti.

Bir sayısalcı ve mühendis adayı olarak Türkçemizin (Türkçeyi neden kesme işareti ile ayırmadın diyenler olacaktır, "Türkçe" kelimesi yapım eki almış bir kelimedir ve yapım eki ile türeyen kelimeler özel isim de olsa kesme işareti ile ayrılmazlar.) doğru kullanılması için elimden geleni yapıyorum.
Kardeşim beni KPSS'ye hazırlar mısın ?
Resim
Resim
Resim
Resim
ıTANRIKUTLUGı & ıTENGRİKUTLUGı
Kullanıcı avatarı
CHAPPIE
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Winter Is Coming

Mesaj gönderen CHAPPIE »

Tolgacan108 yazdı: 10 Şub 2018 13:32 Şu yazım kurallarına amma da dikkat ediyorsunuz valiliğe dilekçemi yazıyıyoruz yoksa oyun hakkındaki düşüncelerimizimi ?
İnsanların yazım kurallarına özen göstermesi kötü bir şey değil.
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi

Mesaj gönderen Esadullah »

turkoxHAMSTER yazdı: 10 Şub 2018 02:53
Esadullah yazdı: 10 Şub 2018 02:37
CHAPPIE yazdı: 10 Şub 2018 00:22
ezel yazdı: 09 Şub 2018 23:50 Oda senin becerine kalmış
Kardeşim, "da" eki ayrı olacak.
niye ayrı yazılır gizli özne mi var?
Hocam karıştırdın biraz sanırım. -de, -da eklerinin ayrı yazılıp yazılmaması kullanılan ekin bulunma hal eki veya bağlaç olması ile alakalı. Bulunma hali ise birleşik, bağlaç ise ayrı yazılır. Ben ve benim gibi bu konuya çok takılan arkadaşların bu konuyu takma sebebi bu yazımın cümlede anlam konusunda büyük bir fark yaratması. Örneğin:
  • Murat'ta kedi besliyor. ------------> Eğer bu cümledeki gibi bitişik yazıldıysa bu ek bulunma hali anlamındadır. Yani bu cümle herhangi bir şahısın Murat'ın evinde kedi beslediği anlamına geliyor.

Murat da kedi besliyor. -------------> Bu cümlede ise ek ayrı yazılmış. Yani bağlaç olarak kullanılmış. Buradan da anlaşılan başkaları gibi Murat'ın da kedi beslediği.
ezel adlı kullanıcı -da ekini bağlaç olarak kullanmış. Zaten bulunma hali olarak kullansa "O" zamirine "-n" kaynaştırma harfi eklenecek yani "Onda" olarak kullanması gerekecekti.

Bir sayısalcı ve mühendis adayı olarak Türkçemizin (Türkçeyi neden kesme işareti ile ayırmadın diyenler olacaktır, "Türkçe" kelimesi yapım eki almış bir kelimedir ve yapım eki ile türeyen kelimeler özel isim de olsa kesme işareti ile ayrılmazlar.) doğru kullanılması için elimden geleni yapıyorum.
Uzun zamandır örgün ders almıyordum. Bilgi ve bilgilendirme için teşekkür ederim kardeşim :relaxed:
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
SERDARBEY
İstihbarat Üyesi
İstihbarat Üyesi
Sunucu: Tılsım

Mesaj gönderen SERDARBEY »

Lahza yazdı: 10 Şub 2018 09:28 Kimse kimsenin lever atmalasına karışamaz gardaş.
':)
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Tolgacan108 yazdı: 10 Şub 2018 13:32 Şu yazım kurallarına amma da dikkat ediyorsunuz valiliğe dilekçemi yazıyıyoruz yoksa oyun hakkındaki düşüncelerimizimi ?
Dediğim gibi cümlede anlamı karmaşıklaştırmayan hatalara bir sözüm yok. Mesela naber yerine nbr yazmak benim için sorun teşkil eden bir durum değil. Fakat bazen bir virgül kullanımı veya bağlaçların yanlış yazımı cümleyi anlamayı çok ama çok zorlaştırıyor. Burada da insanlar kendilerini ifade ettikleri için ortada bir sıkıntı doğmuş oluyor. Yoksa noktadan sonra boşluk bırakmakmış, soru işareti koymakmış bunlar çok da önemli şeyler değil.
Kullanıcı avatarı
KOCATURK
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Revenge Of Souls

Mesaj gönderen KOCATURK »

BayTerapi yazdı: 10 Şub 2018 01:49 Gözlerim kör oldu.
:D :D :D Duygulara tercüman olmak buna denir.
Kullanıcı avatarı
besiktasask
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen besiktasask »

DADASS yazdı: 10 Şub 2018 00:12
Boomer yazdı: 09 Şub 2018 23:49 yeni görevler yeraltı gibimi olur acaba arkadaşlar kişisel veya grup halinde olur sanırım lever atlamak icin tek tabancada takılarak atlıyabilirmiyiz ?
Lever Ne Kardeşim Önce Onu Açıkla
Lever atmala ? ))
Resim
DADASS
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: Asker O Şimdi

Mesaj gönderen DADASS »

ezel yazdı: 10 Şub 2018 12:11 Herkesin bir leveri vardır. Şo şu şekil lever kasar bu buşekil lever kasar herkesin leverine kimse karışamaz
Güzelmiş Helal Olsun Vallahi :)
Kullanıcı avatarı
qarizma1313
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Teşkilat
Lonca: DOĞU

Mesaj gönderen qarizma1313 »

Konu :D Farklı Yerlere Gitmiş.
Resim