Lever Değil Kardeşim O Level Yanlış Biliyorsun Yada Ben Yanlış Biliyorum
karaköy lever atmala ?
Re: karaköy lever atmala ?
55 levele kadar diğer bir konuda belirttiğim gibi buradada belirteyim 55 lvle kadar hol bölgesinde takılırım plus dahil. Zaten 55 den sonra gelen görevler ile birlikte 59 a ulaşırım. 
niye ayrı yazılır gizli özne mi var?
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- Sunucu: Teşkilat
Hocam karıştırdın biraz sanırım. -de, -da eklerinin ayrı yazılıp yazılmaması kullanılan ekin bulunma hal eki veya bağlaç olması ile alakalı. Bulunma hali ise birleşik, bağlaç ise ayrı yazılır. Ben ve benim gibi bu konuya çok takılan arkadaşların bu konuyu takma sebebi bu yazımın cümlede anlam konusunda büyük bir fark yaratması. Örneğin:
- Murat'ta kedi besliyor. ------------> Eğer bu cümledeki gibi bitişik yazıldıysa bu ek bulunma hali anlamındadır. Yani bu cümle herhangi bir şahısın Murat'ın evinde kedi beslediği anlamına geliyor.
Murat da kedi besliyor. -------------> Bu cümlede ise ek ayrı yazılmış. Yani bağlaç olarak kullanılmış. Buradan da anlaşılan başkaları gibi Murat'ın da kedi beslediği.
Bir sayısalcı ve mühendis adayı olarak Türkçemizin (Türkçeyi neden kesme işareti ile ayırmadın diyenler olacaktır, "Türkçe" kelimesi yapım eki almış bir kelimedir ve yapım eki ile türeyen kelimeler özel isim de olsa kesme işareti ile ayrılmazlar.) doğru kullanılması için elimden geleni yapıyorum.
-
- Sahaf Yardımcısı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Asker O Şimdi
Kahkaha AttımturkoxHAMSTER yazdı: ↑10 Şub 2018 02:53Hocam karıştırdın biraz sanırım. -de, -da eklerinin ayrı yazılıp yazılmaması kullanılan ekin bulunma hal eki veya bağlaç olması ile alakalı. Bulunma hali ise birleşik, bağlaç ise ayrı yazılır. Ben ve benim gibi bu konuya çok takılan arkadaşların bu konuyu takma sebebi bu yazımın cümlede anlam konusunda büyük bir fark yaratması. Örneğin:
ezel adlı kullanıcı -da ekini bağlaç olarak kullanmış. Zaten bulunma hali olarak kullansa "O" zamirine "-n" kaynaştırma harfi eklenecek yani "Onda" olarak kullanması gerekecekti.
- Murat'ta kedi besliyor. ------------> Eğer bu cümledeki gibi bitişik yazıldıysa bu ek bulunma hali anlamındadır. Yani bu cümle herhangi bir şahısın Murat'ın evinde kedi beslediği anlamına geliyor.
Murat da kedi besliyor. -------------> Bu cümlede ise ek ayrı yazılmış. Yani bağlaç olarak kullanılmış. Buradan da anlaşılan başkaları gibi Murat'ın da kedi beslediği.
Bir sayısalcı ve mühendis adayı olarak Türkçemizin (Türkçeyi neden kesme işareti ile ayırmadın diyenler olacaktır, "Türkçe" kelimesi yapım eki almış bir kelimedir ve yapım eki ile türeyen kelimeler özel isim de olsa kesme işareti ile ayrılmazlar.) doğru kullanılması için elimden geleni yapıyorum.
- BayTerapi
- Mebrure'nin Adamı
- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Ghosts Of Anatolia
turkoxHAMSTER yazdı: ↑10 Şub 2018 02:53Hocam karıştırdın biraz sanırım. -de, -da eklerinin ayrı yazılıp yazılmaması kullanılan ekin bulunma hal eki veya bağlaç olması ile alakalı. Bulunma hali ise birleşik, bağlaç ise ayrı yazılır. Ben ve benim gibi bu konuya çok takılan arkadaşların bu konuyu takma sebebi bu yazımın cümlede anlam konusunda büyük bir fark yaratması. Örneğin:
ezel adlı kullanıcı -da ekini bağlaç olarak kullanmış. Zaten bulunma hali olarak kullansa "O" zamirine "-n" kaynaştırma harfi eklenecek yani "Onda" olarak kullanması gerekecekti.
Güzel anlatım olmuş.
kedi
Okurken hocalarım bile böyle anlatmadıBayTerapi yazdı: ↑10 Şub 2018 03:07turkoxHAMSTER yazdı: ↑10 Şub 2018 02:53Hocam karıştırdın biraz sanırım. -de, -da eklerinin ayrı yazılıp yazılmaması kullanılan ekin bulunma hal eki veya bağlaç olması ile alakalı. Bulunma hali ise birleşik, bağlaç ise ayrı yazılır. Ben ve benim gibi bu konuya çok takılan arkadaşların bu konuyu takma sebebi bu yazımın cümlede anlam konusunda büyük bir fark yaratması. Örneğin:
Güzel anlatım olmuş.
Ben kendi kendimle aklım karışık..
- noctiluca
- Mezarlık Bekçisi
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Son Kaptan
Ozel ders istiyorum