PİYASA
PİYASA
Bundan 5 6 yıl önce 1 m e aldıgımız madenler şu zamanlarda sordugumuzda bize 10 m denildiginde oyuna ihanet edildigini düşünerek üzülüyoruz zira oyuncular için paragöz olmamaları ve yardımsever olmaları dilegiyle...
Re: PİYASA
O madenler eskisi gibi önemsenip toplanmıyor ve karaborsa misali olanlar tarafından pahalıya satılıyor.
Umarım desiğiniz gibi olur
Umarım desiğiniz gibi olur
- MobilSorun78
- Demirci Çırağı
- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz
5 yıl önce dolar'da 1.70 tl idi.
Gizlenmiş İçerikGöster

Beyazköşk / Mushroom - Lonelycowboy \
- AyYildizli
- Cin Avcısı
- Sunucu: Eminönü
Oyuna sabitleştirilmiş fiyatlar getirilmeli. Başka bir çözüm yolu olacağını sanmıyorum.
Yarın ufuk grimsi pembe olur belki, pembemsi griden iyidir her şekilde...
Sabitleştirilmiş fiyatlar önerisi imkansız bence. Örneğin şelit. Onun fiyatını nasıl sabit tutabilirsin? Bir tane npc’ye koyarak başka yolu yok çünkü. Yoksa örneğin birisi sunucuya gelip tüm şelitleri toplayıp stok yaparsa şelitin fiyatı artar. Veya kimse şelit almaz hale gelirse fiyatı düşer. Buna denge sağlayamazsın maalesef. Npcde de satılması güzel olmazdı bence. Arada bir kazık yiyeceksin. Zevkli olurAyYildizli yazdı: ↑11 Oca 2018 22:55 Oyuna sabitleştirilmiş fiyatlar getirilmeli. Başka bir çözüm yolu olacağını sanmıyorum.
ByERseN MBLGL
ByERseNN xMBLGLx
ByERseNN xMBLGLx
- AyYildizli
- Cin Avcısı
- Sunucu: Eminönü
Npc satışı gibi bir düşüncem yok benim. İki kişi arasında açılan alışverişte koyduğun ürünün fiyatı sabit tek bir fiyat şeklinde çıkabilir. Böylece sağlıklı bir bir piyasa olur, uçuk ve saçma fiyatlar olmaz.ERSEN yazdı: ↑11 Oca 2018 23:16Sabitleştirilmiş fiyatlar önerisi imkansız bence. Örneğin şelit. Onun fiyatını nasıl sabit tutabilirsin? Bir tane npc’ye koyarak başka yolu yok çünkü. Yoksa örneğin birisi sunucuya gelip tüm şelitleri toplayıp stok yaparsa şelitin fiyatı artar. Veya kimse şelit almaz hale gelirse fiyatı düşer. Buna denge sağlayamazsın maalesef. Npcde de satılması güzel olmazdı bence. Arada bir kazık yiyeceksin. Zevkli olurAyYildizli yazdı: ↑11 Oca 2018 22:55 Oyuna sabitleştirilmiş fiyatlar getirilmeli. Başka bir çözüm yolu olacağını sanmıyorum.![]()
Yarın ufuk grimsi pembe olur belki, pembemsi griden iyidir her şekilde...
MMORPG oyunlarda ticaret sistemindeki fiyatlar oyunculara bırakılır,talep-arz'a göre fiyatların değişmesi gerekir.Örneğin;Bonolar eklendikten sonra tılsım ticareti kolaylaştığından tılsım üretilmemeye başlandı sonuç olarak tılsım malzemelerine talep azalınca hol materyallerininde fiyatları azaldı.Oyunda ticaret sayesinde bile çok büyük paralar kazanılabiliyor,tek fiyat sistemi ticareti komple öldürür.AyYildizli yazdı: ↑11 Oca 2018 23:23Npc satışı gibi bir düşüncem yok benim. İki kişi arasında açılan alışverişte koyduğun ürünün fiyatı sabit tek bir fiyat şeklinde çıkabilir. Böylece sağlıklı bir bir piyasa olur, uçuk ve saçma fiyatlar olmaz.ERSEN yazdı: ↑11 Oca 2018 23:16Sabitleştirilmiş fiyatlar önerisi imkansız bence. Örneğin şelit. Onun fiyatını nasıl sabit tutabilirsin? Bir tane npc’ye koyarak başka yolu yok çünkü. Yoksa örneğin birisi sunucuya gelip tüm şelitleri toplayıp stok yaparsa şelitin fiyatı artar. Veya kimse şelit almaz hale gelirse fiyatı düşer. Buna denge sağlayamazsın maalesef. Npcde de satılması güzel olmazdı bence. Arada bir kazık yiyeceksin. Zevkli olurAyYildizli yazdı: ↑11 Oca 2018 22:55 Oyuna sabitleştirilmiş fiyatlar getirilmeli. Başka bir çözüm yolu olacağını sanmıyorum.![]()
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- Sunucu: Teşkilat
Bu dediğin ekonomi ve ticaret anlayışına tamamen ters bir şey. Fiyatı oluşturan arz ve taleptir. Her ürünün fiyatı her an değişir. Oyunda değeri değişen tek şey madenler değil aynı zamanda paranın kendisi. Oyunda para biriktikçe paranın da değeri düşüyor. MMORPG oyunda ticareti sınırlayamazsın. Piyasayı oyun ve oyuncu oluşturur.AyYildizli yazdı: ↑11 Oca 2018 23:23 Npc satışı gibi bir düşüncem yok benim. İki kişi arasında açılan alışverişte koyduğun ürünün fiyatı sabit tek bir fiyat şeklinde çıkabilir. Böylece sağlıklı bir bir piyasa olur, uçuk ve saçma fiyatlar olmaz.
- Furkaaaaann
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Kuklacı
O nasıl oluyor 5 6 sene öncesine göre fiyatlar suan cok ucuz
Oyun içerisinde hiç bir zaman piyasa değeri, denklik üzerinde durmaz kardeşim. Yeni bölgeler geldiğinde belli başlı madenlerin fiyatları en başta yükseliyor, mesela Menekşe Elmas 60m idi aylar sonra tekrardan 3/4'mye düşüş gösterdi.
Okullar açıkken materyal değerleri yükseliyor. Yaz tatilinde materyal değeri iniyor. Yani ne kadar iş, o kadar kazanç.. Siyasetini kullanıp önce biriktir zamanı gelince sat daha karlı olursun.
Okullar açıkken materyal değerleri yükseliyor. Yaz tatilinde materyal değeri iniyor. Yani ne kadar iş, o kadar kazanç.. Siyasetini kullanıp önce biriktir zamanı gelince sat daha karlı olursun.
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN