Bakın burada haksız eleştiri veya eleştirilmesin demiyorum. Şimdi aşağıdaki listede facebook, forum gibi yerlerde gördüğüm yorumları sıralayacağım.
1. Bug düzelmedi düzelmedi 8 tane tılsım aldık düzelttiler nasıl yönetim bu yaw?!?&(&(&:&:&
*Bir oyun açığından faydalandın, oyuna başlarken okumadan onaylıyorum dediğin kullanım koşullarında TTNET ve Sobee kendini bu konuda güvenceye almıştır ve ağzınızı açmaya hakkın yok. Hem oyun açığını kullan sonra da ''bunca süre düzeltilmedi kullanmasamıydık'' de. Buna hakkınız yok.
2. 6 aydır 2-3 dakikalık videoyu yapamadılar yav bu yönetim ne kadar kötü ne kadar tembel..
*Nerull'un açıkladığı gibi 6 aydır güncelleme üzerine çalışılıyor. Yani video için 6 aydır uğraşılmıyor. Evet 2 ay sürmez denilmiş olabilir ama kendisi sonrasında şunu söyledi ''Tarih vermiyoruz, beklenti oluşuyor aksaklık çıkıyor.''. Eminim siz de bir şeyleri geciktirmiş, bir şeyler planladığınız gibi gitmemiştir. Elbette bunun yetişmeyip açıklama yapılmaması eleştirilebilir bunu yazının sonunda belirteceğim.
3. Bütün karakterlerimiz full hep akçe çekiyoruz para veriyoruz aldığınız parayı haketmiyosunuz höhöhö
*Verdiğiniz parayla bağış yapmıyor, bir bakıma hizmet satın alıyorsunuz. Bunun fiyatı önceden belli ve size oyunda belirli başlı özellikler kazanıyosunuz. Dolayısıyla oyunun çalışanlarına bu konuda da rastgele laf etmemelisiniz.
Peki ne eleştirilmeli?
Benim açımdan oyuncularla diyalog kurulabilir, sürpriz bir etkinlik yapılabilirdi. Yani hiç habersiz günü geçirmek bence yanlıştı. Ama forumda meydana gelen ani problem, bunun önüne geçmiş de olabilir.
Ayrıca Nerull twitterdan oyuncuların sorularına olabildiğince cevap verdi. Sizi bilmem ama ben o cevaplarda bir mahcubiyet sezdim. Bir an önce bitirsek de oyuncuları yüzüstü bırakmasak gibisinden.
Arkadaşlar şu zamana kadar bende haklı haksız boş dolu bir sürü şey söyledim. Ama birkaç gündür akıllıca eleştiren kullanıcı sayısı bir elin parmaklarını geçmez.
Çoğu kişi bir daha dönüp foruma bakmayacak olsa bile ''Oo para verdik, oo yönetim çalışmıyor'' tarzı yorumlar yapıyor. Bu yorumların güncelleme için çalışan insanları ne kadar inceleyip üzebileceği üzerine de bir düşür müsünüz?
*Lütfen konu altında herhangi bir kişisel tartışma açmayın. Hararetlenmeden, kimseyi kırmadan istediğinizi yazın.
*Sayın yetkili, konu kişisel tartışmaya dönmediği sürece lütfen konuya işlem uygulamayın.
Teşekkürler.
Yönetime yöneltilen yanlış eleştiri
Yönetime yöneltilen yanlış eleştiri
Konularım
İstanbul Kıyamet Vakti - Hikaye Özet Konusu
Ne Diyor Bu Domuz? - İnceleme
Oyun Görevleri ve Hikaye Özeti (1'den 49'a) - İKV
Yarın ufuk, grimsi pembe olur belki... Pembemsi griden iyidir her şekilde.
Re: Yönetime yöneltilen yanlış eleştiri
Kendin sormuşun
2. 6 aydır 2-3 dakikalık videoyu yapamadılar
Kendin cevaplamışın. Bence de oyuncular haklı her türlü hezeyan, serzeniş ne diyorsan de bu konuda.oyuncularla diyalog kurulabilir, sürpriz bir etkinlik yapılabilirdi. Yani hiç habersiz günü geçirmek bence yanlıştı.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
- MobilSorun78
- Antrepo Bekçisi

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Lodos
- Lonca: Yalnızlık Paylaşılmaz
Akçe ile satın alınan Çemberlitaş/Sığınak/Miğrat yağma arttırıcı vasıtasıyla düşürdüğün eşyanı çantana alır almaz oyun sunucularının çökerek oyunun geriye sarması.Bak saliselik bir olaydan bahsediyorum.
Selam ***********,
Oyun içinde yaptığınız değişikliklerin kayıt edilmesi ve bu gibi sunucu kapanma durumlarında kayıp yaşamamanız için; alışverişten, eşya veya materyal düşürmeden, seviye yükselmeden ve tamamlanan görevlerden sonra oyundan "çıkış" yaparak (Alt + F4 tuş kombinasyonu ile değil, önce Esc tuşu sonra menüden Çıkış seçeneği ile), bu tarz öngörülemeyen sorunlardan ve istenmeyen durumlardan korunabilirsiniz.
İyi geceler dilerim.
Bir de sunucu performanslarını en üst düzeyde tutuyorlar. Hadi al bakalım verdiğin ücretin karşılığını. Başka da sözüm yok hadi eyvallah.
Selam ***********,
Oyun içinde yaptığınız değişikliklerin kayıt edilmesi ve bu gibi sunucu kapanma durumlarında kayıp yaşamamanız için; alışverişten, eşya veya materyal düşürmeden, seviye yükselmeden ve tamamlanan görevlerden sonra oyundan "çıkış" yaparak (Alt + F4 tuş kombinasyonu ile değil, önce Esc tuşu sonra menüden Çıkış seçeneği ile), bu tarz öngörülemeyen sorunlardan ve istenmeyen durumlardan korunabilirsiniz.
İyi geceler dilerim.
Bir de sunucu performanslarını en üst düzeyde tutuyorlar. Hadi al bakalım verdiğin ücretin karşılığını. Başka da sözüm yok hadi eyvallah.
Gizlenmiş İçerikGöster

Beyazköşk / Mushroom - Lonelycowboy \
+1MobilSorun78 yazdı: ↑26 Ara 2017 21:57 Akçe ile satın alınan Çemberlitaş/Sığınak/Miğrat yağma arttırıcı vasıtasıyla düşürdüğün eşyanı çantana alır almaz oyun sunucularının çökerek oyunun geriye sarması.Bak saliselik bir olaydan bahsediyorum.
Selam ***********,
İyi geceler dilerim.
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
-
kerembaba112
- İskele Babası

- Sunucu: Tılsım
5 yıldır ne bir eklenti ne bir güncelleme var ortada trailer olmasa bile bir kaç görüntü ve bizi nasıl bir bölge beklediği hakkında bir açıklama yapilabilirdi
Yukarıdaki örnek güzel. Ben hizmet için para yatırıp akçe alıyorum onların sağladığı hizmet ise oyun içi eşyalar. Onlar bana hizmeti sağlıyor ama kendi hataları nedeniyle verdikleri hizmet elimden gidiyor. Destek isteyince ise verdikleri cevap 'ESC ile çıkış yapsana kardeşim!' oluyor. Destek veremiyorsan en azından ürünün süresini uzat. Bunu bile yapamıyorlar.

Abi ben onu bütün silahlarını parlatanlara ve yazdığımı söyleyenlere naklen söyledim. Bu konuda kesinlikle haklısın ama bir yandan da yapılan bazı açıklamalardan, yönetimin oyunu geliştirme üzerindeki çaresizliğini düşünüyorum.MobilSorun78 yazdı: ↑26 Ara 2017 21:57 Akçe ile satın alınan Çemberlitaş/Sığınak/Miğrat yağma arttırıcı vasıtasıyla düşürdüğün eşyanı çantana alır almaz oyun sunucularının çökerek oyunun geriye sarması.Bak saliselik bir olaydan bahsediyorum.
Birçok devden, bazı şeylerin ellerinde olmadığna dair şeyler duyduk. İzin verilmemesi vb.
Ben zaten haksız demiyorum ki. Yöneltilen eleştiriler yanlış. Aktarılış biçimi de yanlış. Ben bir oyuncu olarak okumaya tahammül edemiyorum o kadar saçma ifadeler kullanıyorlar ki. Mesela bir arkadaş dün bir şey yapılmaması, boş geçilmesi her şeyden daha büyük benim için demiş, haklı da.KraToSs yazdı: ↑26 Ara 2017 21:56Kendin sormuşun
2. 6 aydır 2-3 dakikalık videoyu yapamadılar
Kendin cevaplamışın. Bence de oyuncular haklı her türlü hezeyan, serzeniş ne diyorsan de bu konuda.oyuncularla diyalog kurulabilir, sürpriz bir etkinlik yapılabilirdi. Yani hiç habersiz günü geçirmek bence yanlıştı.
En son Sora tarafından 26 Ara 2017 22:08 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Konularım
Yönetimine yönlendirilen yanlış eleştiri değil haksız eleştiri demen lazım. Bir sözün yanlış ya da doğru olduğuna biz karar veremeyiz herkesin kendi doğrusu vardır. Ortada haklı mı haksız mı bir eleştiri var ona bakmak lazım.
Haklı eleştiri nedir? Eleştirdiğiniz kişinin/topluluğun geçersiz bir sebeple sizi mağdur etmesi halinde yöneltilecek sözlerdir. Geçersiz bir sebep gerekir bunun için. Eğer geçerli bir sebep varsa eleştiri haklı eleştiri niteliği taşımaz.
Eğer geçersiz bir sebep ise haksız eleştiri olur.
Peki geçerli bir sebep var mı ona bakalım.
Oyuncuların istediği bir video. Yönetimin yayınlaması gereken bir video. Eğer yönetim bunu yayınlayamıyorsa bu işte bir aksaklık olmuştur. Bu aksaklık geçerli bir sebep gibi düşünülebilir ama bekle. Şimdi de bu sebepte kusurun kimde olacağına bakmak gerek. Eğer bu sebebin meydana gelmesinde yönetimin kusuru varsa geçersiz sebeptir. Yönetim 6 aydır oyunu geliştiriyor ve bunun sonucunda büyük bir gelişme kaydetmiş olması lazım, muhtemelen de öyledir. Şarkılar dahi tamamlandı, birçok şey hazır. Yakında, pek yakında, çok yakında lafları ortada dolandı. Buna ek olarak yılbaşı biletlerinde ipuçları verildi. Demek ki yönetim bunun tamamlanacağını düşündü. Peki neden tamamlanmadı? Neden video yayınlanmadı? Madem video bile yok piyasada neden insanlar umutlandırıldı? Yakında deme, bilete ipuçu koyma. Hatta açıklama yap arkadaşlar biraz daha sürecek iş, beklemeyin de. Bunlar zor şeyler mi? Hayır. O zaman burda yönetimin tartışmasız kusuru vardır. Ya planlamayı yanlış yaptı ya da ihmali şekilde bilgilendirme yapmadı. Öyle ya da böyle.
Yönetimin kusuru varsa geçersiz bir sebeple bizi mağdur etmiştir. Geçersiz bir sebeple mağdur olduysak eleştirilerimiz haklı nitelik taşır. Dolayısıyla yönetime yöneltilen eleştiriler yerindedir.
Not: Yönetime hakkını helal etmeme gibi aşırıya kaçan eleştiriler tabiki kabul edilemez. Bu dereceye varmayacak diğer eleştiriler mantıklıdır.
Haklı eleştiri nedir? Eleştirdiğiniz kişinin/topluluğun geçersiz bir sebeple sizi mağdur etmesi halinde yöneltilecek sözlerdir. Geçersiz bir sebep gerekir bunun için. Eğer geçerli bir sebep varsa eleştiri haklı eleştiri niteliği taşımaz.
Eğer geçersiz bir sebep ise haksız eleştiri olur.
Peki geçerli bir sebep var mı ona bakalım.
Oyuncuların istediği bir video. Yönetimin yayınlaması gereken bir video. Eğer yönetim bunu yayınlayamıyorsa bu işte bir aksaklık olmuştur. Bu aksaklık geçerli bir sebep gibi düşünülebilir ama bekle. Şimdi de bu sebepte kusurun kimde olacağına bakmak gerek. Eğer bu sebebin meydana gelmesinde yönetimin kusuru varsa geçersiz sebeptir. Yönetim 6 aydır oyunu geliştiriyor ve bunun sonucunda büyük bir gelişme kaydetmiş olması lazım, muhtemelen de öyledir. Şarkılar dahi tamamlandı, birçok şey hazır. Yakında, pek yakında, çok yakında lafları ortada dolandı. Buna ek olarak yılbaşı biletlerinde ipuçları verildi. Demek ki yönetim bunun tamamlanacağını düşündü. Peki neden tamamlanmadı? Neden video yayınlanmadı? Madem video bile yok piyasada neden insanlar umutlandırıldı? Yakında deme, bilete ipuçu koyma. Hatta açıklama yap arkadaşlar biraz daha sürecek iş, beklemeyin de. Bunlar zor şeyler mi? Hayır. O zaman burda yönetimin tartışmasız kusuru vardır. Ya planlamayı yanlış yaptı ya da ihmali şekilde bilgilendirme yapmadı. Öyle ya da böyle.
Yönetimin kusuru varsa geçersiz bir sebeple bizi mağdur etmiştir. Geçersiz bir sebeple mağdur olduysak eleştirilerimiz haklı nitelik taşır. Dolayısıyla yönetime yöneltilen eleştiriler yerindedir.
Not: Yönetime hakkını helal etmeme gibi aşırıya kaçan eleştiriler tabiki kabul edilemez. Bu dereceye varmayacak diğer eleştiriler mantıklıdır.
ByERseN MBLGL
ByERseNN xMBLGLx
ByERseNN xMBLGLx

Arkadaşlar oyun geliştiricisinin twitterda Karaköy ile alakalı bir posta 3 saat önce yaptığı yorum.
Daha önce de bu tarz yorumlar yapılıyordu. Kesin bir şey yok ama; eminim ki onlar da bizim kadar sabırsızlanıyorlar.
Belki de içten içe bize nelerin geleceğini, gelebileceğini söylemek için yanıp tutuşuyorlar.
Şirketlerin gizlilik politikaları vardır. Hatta öyle ki çoğu şirkette oyunun mekan modellemelerinin, gelecek güncellemelerinin hazırlandığı yere o şirketin çalışanları dahi sokulmaz. Ellerinde olmayan bir şeyi istiyorsunuz, belki de istediğiniz kişi yanlış. İstemeniz gereken kişiyse belki de hiç tanımadığımız biri.
İyi akşamlar.
Konularım