Güncellemede grafik kalitesi gelişecek mi?
Re: Güncellemede grafik kalitesi gelişecek mi?
Sobee gücü, çalışan sayısı sınırlı olan bir şirket. The Witcher ile İKV'ni karşılaştırmak, Tofaş Şahin ile Porsche karşılaştırması yapmak gibidir. tabi bu yeni bir İKV'nin yapılamaması anlamına gelmiyor. sil baştan yeni bir İKV elbetteki yapılabilinir. zaman, para ve profesyonel ekip elemanları gerekiyor. senaristinden tutunda yapay zekaya kadar belkide en az 50 kişilik bir çalışma gerektiren bir yapım. Mevlüt Dinç'in "İKV'ni 3 kişiyle 1 yılda yaptık." dediği gibi olacak iş değil yani bu işler. bu işler departman departmandır. yani ne kadar para o kadar köftedir. "Oyunda her şey para olmuş!" diyenlerin yüksek grafiklerde, hatta Sanal Gerçeklik (VR) boyutundaki beklentilerine sadece gülüyorum.
kimse kusura bakmasında yani, "Akçeye yine zam gelmiş!" diyen arkadaşlarda böyle bir beklenti içine girmesinler boşuna. amacım kimseyi radara almak değil. ben ortaya konuşuyorum. en azından oyun arayüzünde, haritalarda, bölgelerde, itemlerde, karakterlerde revizyona gidilebilinir. bu yeniliklerde oyuncuları kaçırmak yerine, oyuna çekecektir.
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- Sunucu: Teşkilat
Senarist diyorsun İKV'nin metodik ve hikaye senaryosu zaten şuanki ekipte var. Gorgar'ın kendisi var zaten. Temel bireyler Sobee'de çalışıyor. Kader Mühürleri yeni ve kaliteli bir oyun motoruyla yazıldı. Demek ki Sobee'nin elinde lazım olan her şey mevcuttu. Onlar ise İKV'yi gözden çıkarıp yeni bir projeye giriştiler. Tabi ki bu konuda onlara hak veriyorum. İKV o dönemlerde miladını doldurmuştu. Fakat tercihlerini İKV'yi baştan tasarlamak olarak kullansalardı şuan çok daha büyük kazançlar elde etmiş oalcaklardı.Caffeine yazdı: ↑30 Kas 2017 20:02 Sobee gücü, çalışan sayısı sınırlı olan bir şirket. The Witcher ile İKV'ni karşılaştırmak, Tofaş Şahin ile Porsche karşılaştırması yapmak gibidir. tabi bu yeni bir İKV'nin yapılamaması anlamına gelmiyor. sil baştan yeni bir İKV elbetteki yapılabilinir. zaman, para ve profesyonel ekip elemanları gerekiyor. senaristinden tutunda yapay zekaya kadar belkide en az 50 kişilik bir çalışma gerektiren bir yapım. Mevlüt Dinç'in "İKV'ni 3 kişiyle 1 yılda yaptık." dediği gibi olacak iş değil yani bu işler. bu işler departman departmandır. yani ne kadar para o kadar köftedir. "Oyunda her şey para olmuş!" diyenlerin yüksek grafiklerde, hatta Sanal Gerçeklik (VR) boyutundaki beklentilerine sadece gülüyorum.kimse kusura bakmasında yani, "Akçeye yine zam gelmiş!" diyen arkadaşlarda böyle bir beklenti içine girmesinler boşuna. amacım kimseyi radara almak değil. ben ortaya konuşuyorum. en azından oyun arayüzünde, haritalarda, bölgelerde, itemlerde, karakterlerde revizyona gidilebilinir. bu yeniliklerde oyuncuları kaçırmak yerine, oyuna çekecektir.
güzel diyorsunda şuan ki İKV ekibi yeterli mi sence? Kader Mühürleri'ne para harcamak yerine yeni ve kalıcı bir İKV projesine harcama yapmaları gerekirdi anlamında diyorum bende zaten. tek kişilik proje olmaz mantıken. herhangi bir bölümü tek kişiye bırakırsan farklı bakış açılarını yakalayamazsın bu sefer. yani her bir bölümde en az 4-5 kişi olacak ki beyin fırtınası olsun. sence İKV'nin hikayesi tatmin edici bir yapıda mı? açıkçası bana göre baştan savma bir hikaye kurgusuna sahip. yani oyunu çıkaralımda sonradan üzerinde değişiklikler yaparız mantığı ile hareket edilmiş gibi. Silkroad Online sanırım 2003 yılı projesi diye biliyorum. ama hala daha binlerce oyuncu tarafından oynanıyor. Metin 2, Knight Online. örnekler çoğaltılabilinir. ama kalkıpta "Ya bu projenin artık miladı doldu. Yeni bir projeye imza atma zamanı geldi artık." diye saçma sapan bir oyun ortaya koymadılar. bunun milatla falan alakası yok. oyun çeşitliliği açısından Kader Mühürleri projesine başlanıldıysa hadi eywallah derim. ama miladı doldu demekle, "Sizi bu oyundan yeterince sömürmüş bulunmaktayız. Bir de farklı projemizle sömürme yoluna gitmeyi planlıyoruz." demenin bence hiç bir farkı yok.turkoxHAMSTER yazdı: ↑30 Kas 2017 20:13Senarist diyorsun İKV'nin metodik ve hikaye senaryosu zaten şuanki ekipte var. Gorgar'ın kendisi var zaten. Temel bireyler Sobee'de çalışıyor. Kader Mühürleri yeni ve kaliteli bir oyun motoruyla yazıldı. Demek ki Sobee'nin elinde lazım olan her şey mevcuttu. Onlar ise İKV'yi gözden çıkarıp yeni bir projeye giriştiler. Tabi ki bu konuda onlara hak veriyorum. İKV o dönemlerde miladını doldurmuştu. Fakat tercihlerini İKV'yi baştan tasarlamak olarak kullansalardı şuan çok daha büyük kazançlar elde etmiş oalcaklardı.Caffeine yazdı: ↑30 Kas 2017 20:02 Sobee gücü, çalışan sayısı sınırlı olan bir şirket. The Witcher ile İKV'ni karşılaştırmak, Tofaş Şahin ile Porsche karşılaştırması yapmak gibidir. tabi bu yeni bir İKV'nin yapılamaması anlamına gelmiyor. sil baştan yeni bir İKV elbetteki yapılabilinir. zaman, para ve profesyonel ekip elemanları gerekiyor. senaristinden tutunda yapay zekaya kadar belkide en az 50 kişilik bir çalışma gerektiren bir yapım. Mevlüt Dinç'in "İKV'ni 3 kişiyle 1 yılda yaptık." dediği gibi olacak iş değil yani bu işler. bu işler departman departmandır. yani ne kadar para o kadar köftedir. "Oyunda her şey para olmuş!" diyenlerin yüksek grafiklerde, hatta Sanal Gerçeklik (VR) boyutundaki beklentilerine sadece gülüyorum.kimse kusura bakmasında yani, "Akçeye yine zam gelmiş!" diyen arkadaşlarda böyle bir beklenti içine girmesinler boşuna. amacım kimseyi radara almak değil. ben ortaya konuşuyorum. en azından oyun arayüzünde, haritalarda, bölgelerde, itemlerde, karakterlerde revizyona gidilebilinir. bu yeniliklerde oyuncuları kaçırmak yerine, oyuna çekecektir.
- Parlementxx
- Hızlı Koşan
- Sunucu: Karaköy
- Klan: Arzın Çocukları
- Discord: parlooo.
Kader muhurleri Koreli , Japon yada Çinli bir sirket tarafindan tasarlanip sobeeye verilmis gibi duruyor dosyalarda kodlayan kisinin adi var tabi Sobee teknolojiye ayak uydurup Koreli bi abimizi kadroya katmadiysa.turkoxHAMSTER yazdı: ↑30 Kas 2017 20:13Senarist diyorsun İKV'nin metodik ve hikaye senaryosu zaten şuanki ekipte var. Gorgar'ın kendisi var zaten. Temel bireyler Sobee'de çalışıyor. Kader Mühürleri yeni ve kaliteli bir oyun motoruyla yazıldı. Demek ki Sobee'nin elinde lazım olan her şey mevcuttu. Onlar ise İKV'yi gözden çıkarıp yeni bir projeye giriştiler. Tabi ki bu konuda onlara hak veriyorum. İKV o dönemlerde miladını doldurmuştu. Fakat tercihlerini İKV'yi baştan tasarlamak olarak kullansalardı şuan çok daha büyük kazançlar elde etmiş oalcaklardı.Caffeine yazdı: ↑30 Kas 2017 20:02 Sobee gücü, çalışan sayısı sınırlı olan bir şirket. The Witcher ile İKV'ni karşılaştırmak, Tofaş Şahin ile Porsche karşılaştırması yapmak gibidir. tabi bu yeni bir İKV'nin yapılamaması anlamına gelmiyor. sil baştan yeni bir İKV elbetteki yapılabilinir. zaman, para ve profesyonel ekip elemanları gerekiyor. senaristinden tutunda yapay zekaya kadar belkide en az 50 kişilik bir çalışma gerektiren bir yapım. Mevlüt Dinç'in "İKV'ni 3 kişiyle 1 yılda yaptık." dediği gibi olacak iş değil yani bu işler. bu işler departman departmandır. yani ne kadar para o kadar köftedir. "Oyunda her şey para olmuş!" diyenlerin yüksek grafiklerde, hatta Sanal Gerçeklik (VR) boyutundaki beklentilerine sadece gülüyorum.kimse kusura bakmasında yani, "Akçeye yine zam gelmiş!" diyen arkadaşlarda böyle bir beklenti içine girmesinler boşuna. amacım kimseyi radara almak değil. ben ortaya konuşuyorum. en azından oyun arayüzünde, haritalarda, bölgelerde, itemlerde, karakterlerde revizyona gidilebilinir. bu yeniliklerde oyuncuları kaçırmak yerine, oyuna çekecektir.

- muhammetali395
- Teşkilat Neferi
- Lonca: Ma B
Elimizde 92 s kasa şahin var en fazla boyarız motora rektefiye yaparız ama 2010 megane çevirmek mümkün değil
Kardeş sanki oyunu ben yazdım ben dağıtıyorum birine oyun oynuyorum diyince oyunun adını söylemeye utanır oldum bildiği ,oynadığı bir oyun çıkacak diye bilenler dalga geçiyor valla atarilerdeki marioda daha iyi grafik var diye.Parlementxx yazdı: ↑30 Kas 2017 08:13 Witcher The Forest gibi muazzam gerceklikteki oyunlari gorunce ne yalan soyleyim ikv cizgi filmmis gibi kaliyo.
Sermaye önemli birincisi, bunu oyuncular sağlamak zorunda değil ikincisi ,yeni bir ikv yi yapacak adam yapar bahane uydurmak iş değil üç , zamandan bol ne vardı yıllardır dört ,playstore alışveriş geömişime bakacam kaç tllik alışveriş yapmışım sadece ben beş Mevlüt Dinç çekirdekten yetişmiş bu işlerin içinde büyümüş birisi olabilir ama şu an ki yapımcıların ne eksiği var altı.Caffeine yazdı: ↑30 Kas 2017 20:02 Sobee gücü, çalışan sayısı sınırlı olan bir şirket. The Witcher ile İKV'ni karşılaştırmak, Tofaş Şahin ile Porsche karşılaştırması yapmak gibidir. tabi bu yeni bir İKV'nin yapılamaması anlamına gelmiyor. sil baştan yeni bir İKV elbetteki yapılabilinir. zaman, para ve profesyonel ekip elemanları gerekiyor. senaristinden tutunda yapay zekaya kadar belkide en az 50 kişilik bir çalışma gerektiren bir yapım. Mevlüt Dinç'in "İKV'ni 3 kişiyle 1 yılda yaptık." dediği gibi olacak iş değil yani bu işler. bu işler departman departmandır. yani ne kadar para o kadar köftedir. "Oyunda her şey para olmuş!" diyenlerin yüksek grafiklerde, hatta Sanal Gerçeklik (VR) boyutundaki beklentilerine sadece gülüyorum.kimse kusura bakmasında yani, "Akçeye yine zam gelmiş!" diyen arkadaşlarda böyle bir beklenti içine girmesinler boşuna. amacım kimseyi radara almak değil. ben ortaya konuşuyorum. en azından oyun arayüzünde, haritalarda, bölgelerde, itemlerde, karakterlerde revizyona gidilebilinir. bu yeniliklerde oyuncuları kaçırmak yerine, oyuna çekecektir.
Gerçekçi ol
imkansızı iste.
01.05.2009
01.05.2018".
Sobee ekibinin kişilikleri olarak bir şey diyemem. herkes ekmeğinin peşinde tamam ama benim bahsettiğim olay Sobee ekibinin yeni bir devasa projeye yetecek gücü olmaması. sayı artırılabilinirse yeni İKV projesi hayata geçebilir. isteyen akçe satın alır, istemeyen almaz. buda bahsettiğim şey değil aslında. hani şu olsun bu olsun, şu özellik gelsin bu özellik gelsin demesini biliyorsak oyuna gelir de sağlamalıyız anlamında diyorum. yoksa akçe satın almayanı kimse "999" gün sahalardan uzaklaştırmıyor.muhammetali395 yazdı: ↑30 Kas 2017 20:37Elimizde 92 s kasa şahin var en fazla boyarız motora rektefiye yaparız ama 2010 megane çevirmek mümkün değilBende 2003 de aldığımız ilk pc vardı mesela çok düşündüm o zamanlar gta vice citydi nasıl oynarım diye pc de çekirdek yokmuş
![]()
çekirdeksiz pc mi olur ram 128 mb sonradan artırdık ekran kartı yok hdd 40 gb miydi 20 miydi neyse sonuç olarak o pcden umut yoktu o pc öldü sonra yeni pc aldım artık takıntı mı oldu neyse sarf malzemeleri 8 ram taktım buna 2 ekran kartı neyse konu bu değil
Bazı arkaşların dediği gibi yeni bir motor kurup oyunu oraya aktarma imkanı varsa maliyet vs açılarından zarara çıkmaza sokmuyorsa yeni bir motor vs neyse artık kurup oyunu orda geliştirip sunucular arası karakter transfer eder gibi akçeyle motorlar arası transfer olabilir o zaman 2012 fluence falan olur belki
buda ekibe bağlı birşey.
Kardeş sanki oyunu ben yazdım ben dağıtıyorum birine oyun oynuyorum diyince oyunun adını söylemeye utanır oldum bildiği ,oynadığı bir oyun çıkacak diye bilenler dalga geçiyor valla atarilerdeki marioda daha iyi grafik var diye.Parlementxx yazdı: ↑30 Kas 2017 08:13 Witcher The Forest gibi muazzam gerceklikteki oyunlari gorunce ne yalan soyleyim ikv cizgi filmmis gibi kaliyo.![]()
Sermaye önemli birincisi, bunu oyuncular sağlamak zorunda değil ikincisi ,yeni bir ikv yi yapacak adam yapar bahane uydurmak iş değil üç , zamandan bol ne vardı yıllardır dört ,playstore alışveriş geömişime bakacam kaç tllik alışveriş yapmışım sadece ben beş Mevlüt Dinç çekirdekten yetişmiş bu işlerin içinde büyümüş birisi olabilir ama şu an ki yapımcıların ne eksiği var altı.Caffeine yazdı: ↑30 Kas 2017 20:02 Sobee gücü, çalışan sayısı sınırlı olan bir şirket. The Witcher ile İKV'ni karşılaştırmak, Tofaş Şahin ile Porsche karşılaştırması yapmak gibidir. tabi bu yeni bir İKV'nin yapılamaması anlamına gelmiyor. sil baştan yeni bir İKV elbetteki yapılabilinir. zaman, para ve profesyonel ekip elemanları gerekiyor. senaristinden tutunda yapay zekaya kadar belkide en az 50 kişilik bir çalışma gerektiren bir yapım. Mevlüt Dinç'in "İKV'ni 3 kişiyle 1 yılda yaptık." dediği gibi olacak iş değil yani bu işler. bu işler departman departmandır. yani ne kadar para o kadar köftedir. "Oyunda her şey para olmuş!" diyenlerin yüksek grafiklerde, hatta Sanal Gerçeklik (VR) boyutundaki beklentilerine sadece gülüyorum.kimse kusura bakmasında yani, "Akçeye yine zam gelmiş!" diyen arkadaşlarda böyle bir beklenti içine girmesinler boşuna. amacım kimseyi radara almak değil. ben ortaya konuşuyorum. en azından oyun arayüzünde, haritalarda, bölgelerde, itemlerde, karakterlerde revizyona gidilebilinir. bu yeniliklerde oyuncuları kaçırmak yerine, oyuna çekecektir.
Sen konuyu dahi anlamış değilsin.Bizim anlatmaya çalıştığımız hikayenin tümüyle değiştirilip farklı bir oyun yaratılması değil.Var olan oyun üzerinde geliştirme yapılması.Ya düşünmeden yazıyorsun ya da laf olsun diye yorum atıyorsun.Devasa proje nedir ? Kimse son teknoloji oyun yapın demiyor.Var olan iyileştirilsin diyoruz.Ekibe gelirsek 6 senedir tek bir güncelleme gelmedi.6 senede tek bir kişi İKV'yi 3-4 kere çıkarır.Bütçe diyorsun 6 sene boyunca havuza para akmaya devam etti hiçbir şey yapılmamasına rağmen.İKV oyununu baz alarak süre,bütçe,ekip her şeyi karşılayabilirdi.6 sene nedir biliyor musun ? Son güncelleme geldiğinde çok iyi hatırlamıyorum arkadaşımın kızı yeni doğmuştu ismi Ceren.Bu güzellik yürümeyi,konuşmayı,sayı saymayı neredeyse okuma yazmayı öğrendi sanırım seneye ilkokul 1 e başlayacak.Bu güzellik bunları yaparken İKV yönetimi tılsım bugını bile 2-3 ay önce düzeltti.Kimse zaman,ekip,bütçe,o,bu,şu demesin.Her şey gayet güzel vardı,ilgi yoktu.Caffeine yazdı: ↑30 Kas 2017 20:48 Sobee ekibinin kişilikleri olarak bir şey diyemem. herkes ekmeğinin peşinde tamam ama benim bahsettiğim olay Sobee ekibinin yeni bir devasa projeye yetecek gücü olmaması. sayı artırılabilinirse yeni İKV projesi hayata geçebilir. isteyen akçe satın alır, istemeyen almaz. buda bahsettiğim şey değil aslında. hani şu olsun bu olsun, şu özellik gelsin bu özellik gelsin demesini biliyorsak oyuna gelir de sağlamalıyız anlamında diyorum. yoksa akçe satın almayanı kimse "999" gün sahalardan uzaklaştırmıyor.şöyle bir örnek vereyim. mesela bir otomobil alacağımız zaman yetkili satıcılarına gideriz değil mi? oradaki elemanlar yanımıza gelir ve bizlere satın almada ki ihtiyaçlarımızı sorarlar. işte sunroof olsun full otomatik olsun, otomatik şanzuman olsun, yokuş kalkış desteği falan hepsi olsun isteriz. buraya kadar her şey güzel. ancak iş fiyatlandırmaya geldiğinde "pahalıymış ya" deriz. en düşük model 50 bin tl ise full model 150 bin tldir. yani demek istediğim paraya göre kapı kolu. bilmem anlatabildim mi?
![]()
öncelikle Allah analı babalı büyütsün ufaklığı. bak kardeşim. eski bir veritabanını yeni teknolojiye çeviremezsin. burada hem fikir olalım. veritabanı kaldırmaz. mümkün olsa zaten yaparlar. bu işler öyle göründüğü gibi kolay değil. buglar için diyorsan o zaman haklısın. ama şuan ki var olan İKV'ni baştan yenilemek imkansız. yazılımcı falan olsaydın bu isteklerin olmayacağını kendinde bilirdin. sen eski harabe bir evi ne kadar yenilersen yenile, sıfırdan temelle başlanmış ev gibi olmaz. demek istediğim bu.Khain yazdı: ↑30 Kas 2017 21:23Sen konuyu dahi anlamış değilsin.Bizim anlatmaya çalıştığımız hikayenin tümüyle değiştirilip farklı bir oyun yaratılması değil.Var olan oyun üzerinde geliştirme yapılması.Ya düşünmeden yazıyorsun ya da laf olsun diye yorum atıyorsun.Devasa proje nedir ? Kimse son teknoloji oyun yapın demiyor.Var olan iyileştirilsin diyoruz.Ekibe gelirsek 6 senedir tek bir güncelleme gelmedi.6 senede tek bir kişi İKV'yi 3-4 kere çıkarır.Bütçe diyorsun 6 sene boyunca havuza para akmaya devam etti hiçbir şey yapılmamasına rağmen.İKV oyununu baz alarak süre,bütçe,ekip her şeyi karşılayabilirdi.6 sene nedir biliyor musun ? Son güncelleme geldiğinde çok iyi hatırlamıyorum arkadaşımın kızı yeni doğmuştu ismi Ceren.Bu güzellik yürümeyi,konuşmayı,sayı saymayı neredeyse okuma yazmayı öğrendi sanırım seneye ilkokul 1 e başlayacak.Bu güzellik bunları yaparken İKV yönetimi tılsım bugını bile 2-3 ay önce düzeltti.Kimse zaman,ekip,bütçe,o,bu,şu demesin.Her şey gayet güzel vardı,ilgi yoktu.Caffeine yazdı: ↑30 Kas 2017 20:48 Sobee ekibinin kişilikleri olarak bir şey diyemem. herkes ekmeğinin peşinde tamam ama benim bahsettiğim olay Sobee ekibinin yeni bir devasa projeye yetecek gücü olmaması. sayı artırılabilinirse yeni İKV projesi hayata geçebilir. isteyen akçe satın alır, istemeyen almaz. buda bahsettiğim şey değil aslında. hani şu olsun bu olsun, şu özellik gelsin bu özellik gelsin demesini biliyorsak oyuna gelir de sağlamalıyız anlamında diyorum. yoksa akçe satın almayanı kimse "999" gün sahalardan uzaklaştırmıyor.şöyle bir örnek vereyim. mesela bir otomobil alacağımız zaman yetkili satıcılarına gideriz değil mi? oradaki elemanlar yanımıza gelir ve bizlere satın almada ki ihtiyaçlarımızı sorarlar. işte sunroof olsun full otomatik olsun, otomatik şanzuman olsun, yokuş kalkış desteği falan hepsi olsun isteriz. buraya kadar her şey güzel. ancak iş fiyatlandırmaya geldiğinde "pahalıymış ya" deriz. en düşük model 50 bin tl ise full model 150 bin tldir. yani demek istediğim paraya göre kapı kolu. bilmem anlatabildim mi?
![]()
- Leqendyyy
- Cin Avcısı
- Sunucu: Kuklacı
- Lonca: Instructive
Sobee ekibi bizim bu güzel, değerli fikirlerimize Kader Mühürleri oyunu ile cevap verdi 
KM ile İKV'nin fişi çekildi.Ama bildiğiniz üzere KM tutmayınca da İKV'ye geri dönüş oldu. Ama yenilemek, oyun motorunun değişmesi vs. bunlardan zerre ümidim yok. Eğer sağlam bi oyun motoru yapacaklarsa da bu haklarını İKV üzerinde kullanmazlar diye düşünüyorum. Gerçekten İKV'nin kaliteli bir kitlesi var,daha iyisini hakediyoruz belki de ama durumlar böyle malesef
KM ile İKV'nin fişi çekildi.Ama bildiğiniz üzere KM tutmayınca da İKV'ye geri dönüş oldu. Ama yenilemek, oyun motorunun değişmesi vs. bunlardan zerre ümidim yok. Eğer sağlam bi oyun motoru yapacaklarsa da bu haklarını İKV üzerinde kullanmazlar diye düşünüyorum. Gerçekten İKV'nin kaliteli bir kitlesi var,daha iyisini hakediyoruz belki de ama durumlar böyle malesef

R A M M S T E İ N N N
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
İKV nin senaryosuna yetersiz diyen çarpılır hocam. Oyunu hala oynamamamin tek sebebi kurgusu.Caffeine yazdı: ↑30 Kas 2017 20:27
güzel diyorsunda şuan ki İKV ekibi yeterli mi sence? Kader Mühürleri'ne para harcamak yerine yeni ve kalıcı bir İKV projesine harcama yapmaları gerekirdi anlamında diyorum bende zaten. tek kişilik proje olmaz mantıken. herhangi bir bölümü tek kişiye bırakırsan farklı bakış açılarını yakalayamazsın bu sefer. yani her bir bölümde en az 4-5 kişi olacak ki beyin fırtınası olsun. sence İKV'nin hikayesi tatmin edici bir yapıda mı? açıkçası bana göre baştan savma bir hikaye kurgusuna sahip. yani oyunu çıkaralımda sonradan üzerinde değişiklikler yaparız mantığı ile hareket edilmiş gibi. Silkroad Online sanırım 2003 yılı projesi diye biliyorum. ama hala daha binlerce oyuncu tarafından oynanıyor. Metin 2, Knight Online. örnekler çoğaltılabilinir. ama kalkıpta "Ya bu projenin artık miladı doldu. Yeni bir projeye imza atma zamanı geldi artık." diye saçma sapan bir oyun ortaya koymadılar. bunun milatla falan alakası yok. oyun çeşitliliği açısından Kader Mühürleri projesine başlanıldıysa hadi eywallah derim. ama miladı doldu demekle, "Sizi bu oyundan yeterince sömürmüş bulunmaktayız. Bir de farklı projemizle sömürme yoluna gitmeyi planlıyoruz." demenin bence hiç bir farkı yok.![]()