Şimdi size beni soyan adamı soyarak eşyalarımı geri aldığımda nasıl bir ceza ile karşılaştığımı anlatacağım.
1-2 sene önce hesabını komplo sonucu kaybeden 13 yıllık arkadaşıma(!) kullanmadığım karakterlerden birini vermiştim. Bir süre sonra rahat rahat Çemberlitaş'a girebilsin diye bir adet Meteorit 1 vermiştim. Karakterini eski haline getirmesi için ben de onun karakteriyle bölgelere giriyordum.
Sonra aramızda yaşanan bir olay sonucunda şifresini değiştirdi. Meteorit 1'i istediğimde hayır o benim diyerek geri vermedi. Ortak arkadaşımız aracılığı ile istedim hakkımda iftiralarda bulunarak vermeyi kabul etmedi. Son çare olarak durumu anlatarak desteğe başvuru yaptım.
Gelen cevapta eşyalarımın sorumluluğu bana ait olduğu için bir şey yapamayacaklarını dile getirmişler. Daha önce forumda savcılığa başvuran bir arkadaşın sonuç alamaması nedeniyle yasal yollara da başvuramadım. Bunun üzerine oyuna ara vermeye karar verdim.
Bu yaz oyuna geri döndüğümde yukarıda bahsettiğim ortak arkadaşımızı da soymaya kalktığını öğrendim. Bizden aldıklarını nasıl geri alabileceğimizi düşünürken aklımıza bir fikir geldi. Hırsız adam daha fazla çalmak ister düşüncesiyle bu hırsız arkadaşı(!) oltaya getirdik ve hesabını ele geçirdik. Bizden çaldıklarını geri aldık ve hesabını süresiz bloklattık.
Sonuç ne mi?
Bu arkadaş(!) eşyalarımızı çaldığı zaman yardım istediğimiz DESTEK TAKIMI sorumluluğun bize ait olduğunu söyleyerek inceleme yapmaya bile gerek duymadan konuyu kapatıyor. Ama yine aynı DESTEK TAKIMI bizden çalınan ve hakkımız olan bu eşyaları bu adamın yöntemiyle geri alıp üstüne bir daha başkalarının eşyasını çalmasın diye hesabını bloklattığımız için konuşmalarımıza kadar inceleyip bize 30 gün blok cezası vererek bundan sonraki işlemlerimizi incelemeye alacaklarını bildirdiler.
Blok almasını sağladığımız için ceza yediysek (başka birinin daha mağdur olmasını engellediğimiz için) itirazım yok. Ama itirazımıza gelen cevapta 'planlı olarak şifresini ele geçirerek karakterdeki eşyaları aktarıp hesabı bilerek bloklattığımız' için ceza aldığımız yazıyor. Yani 2 adet suçtan ceza yemiş gibi görünüyoruz.
Desteğe gönderdiğim ve cevap verilmeyen eleştiri formu.
Eğer konuşmalara kadar her türlü veriyi istediğiniz takdirde inceleyebiliyorsanız eşyalarımız çalındığında niye destek vermiyorsunuz ve çalan kişiyi cezalandırmıyorsunuz?
Destek formunda geri aldığım eşyaların bana ait olduğunu, konuşmalar ve alışveriş verileri ile kanıtlayabileceğimi eğer isterlerse incelemeleri için olayın yaşandığı tarih ve tarihleri verebileceğimi söyledim. Ama cevap gelmedi. Büyük ihtimalle bizim hakkımız olan bu eşyalar da silindi. Cezamız bittiğin de neyle karşılaşacağımızı bilmiyorum.
Ama anladığım bir şey var. Hak yiyen değil hakkını arayan cezalandırılıyor.
İlk Soyulma Vakanız
Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
“Genel Etkileşim” sayfasına dön
Geçiş yap
- Genel Duyurular
- ↳ Kurallar
- ↳ Haberler & Duyurular
- ↳ Sıkça Sorulan Sorular
- Genel Etkileşim
- ↳ Genel Etkileşim
- ↳ Eski Duyurular
- ↳ Kıyamet Günlükleri