ROSELENMORGONSİR'in Günlüğü --TEŞKİLAT--

Anılarını Kıyamet Günlüğü'nde sakla! Geçmişin, geleceğe ışık tutsun!
Kullanıcı avatarı
roselen
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Re: ROSELENMORGONSİR'in Günlüğü --TEŞKİLAT--

Mesaj gönderen roselen »

Selamlar

Herkese ve sana merhaba sevgili günlük . Bugün biraz daha geç yazıyorum diğer günlere göre çünkü günüm gerçekten tamamen dışarıda geçti desem yeridir . Öncelikle Anma etkinlikleri için ÜNİFEB grubuyla birlikte Anıtkabir'e , Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk'e ziyaretimizi gerçekleştirdik . Gerçekten hayatım boyunca gördüğüm en büyük kalabalık bugündü belki de Anıtkabir'de . Yıllardır böyle bir şey görmemiştim neredeyse içeri girebilmek için 2.30 saat bekledik . Çok özel ve duygu dolu anlardı elbette ve bunu da günlüğüme eklemek istedim çünkü dini , görüşü , tuttuğu takım , rengi , dili fark etmeksizin onlarca insan akın etmişti ve bu farklılıkların hiç bir önemi yoktu . Ben de en azından kendi adıma üzerime düşen vazifeyi gerçekleştirip Atamızı ziyaret ettim ve ardından arkadaşlarımla oradan ayrılıp okulun yolunu tuttum .

Resim

Oyuna gelecek olursak daha çok ticaret üzerine geçen bir gündü diyebilirim çünkü şans eseride olsa elimdeki materyallerin çoğunu satmayı başarabildim ve bu benim açımdan tılsım için bir kaynak oluşturabilmek için harika bir fırsattı . Sivri Ada'da turlarken bir arkadaş kendisinin Taşkanat görevi olduğunu yardım edip edemeyeceğimi sordu . Ben de hal böyle olunca kendisine yardım edebileceğimi belirttim ve birlikte Taşkanatların yolunu tuttuk . Fakat karakterim çemberci olduğu için kesmekte zorlanınca Elektrik eşyalarımı giymek zorunda kalmıştım ':)

Resim

Ardından görevini yaptığım arkadaşın başka bir arkadaşı da bize katıldı ve kendisi benim Sürüngen Pullarının bir diğer toptan alıcısı olan arkadaş çıktı . Bu duruma şaşırdım ve kendisiyle selamlaştıktan sonra sohbet ede ede çok keyifli bir şekilde kesime devam ettik . Şifacı arkadaşımız bir adet Taş Kanat Derisi düşürmüştü fakat kendisi bunu bana vermekte ısrarcıydı . Alışveriş açıp almamı , hakkım olduğunu söylüyordu fakat kendisine bunu kabul etmeyeceğimi ona düşen eşyanın kendisine ait olduğunu belirttim ve konuyu kapattık >:)

Resim

Tam onun görevini halletmiştik ki Klan kanalına elimdeki materyalleri yansıtırken Büyücü arkadaş elimde kaç adet Pul olduğunu sordu . Ben de 17 adet olduğunu belirttim . Kendisi satmamamı Bronz'u kestikten sonra hepsini toplu olarak alacağını söyledi . Hal böyle olunca ben de mutlu bir şekilde Bronz'a doğru yol aldım ve kesimi gerçekleştirdik >:)

Resim

Resim

Kesimden sonra kendisiyle Mısır çarşısında buluşarak alışverişimizi gerçekleştirdik . Ve çok iyi bir miktar parayı çantama koyarak oradan ayrıldım . Sürüngen Pulu kasmam gerekiyordu en yakın zaman da çünkü birden böyle alıcısı çıkabiliyordu ve çok iyi de para ediyordu ':)

Resim

Daha sonra Örümcek Gözü arayan bir arkadaşla diyaloğum oldu ve kendisiyle 4 M gibi bir fiyatta anlaştıktan sonra savaşçı karakterim olan Zeljko'ya giriş yaparak alışverişi gerçekleştirdik . Bu alışverişten de çok iyi bir kar elde etmiştim çünkü genel olarak piyasa fiyatı 2.5 - 3 m arasındaydı . Daha sonra aktarılmak üzere bu parayı savaşçım da tutmaya karar verdim . Hazır ticaret işine elim değmişken Şifacımada örs parası çıkması anlamında elimdeki iksirlerden 10 adetini 1 m'den satarak o parayıda kasama koydum . Çünkü plusum olmadığı için o hesapta oldukça yüksek Örs bedelleri ödüyordum grup bölgelerinde . Daha sonra bugünlük alışveriş kotamı doldurduğumu düşünüp karakterlerimin kasalarını da düzenledikten sonra oyundan çıkışımı gerçekleştirdim .

Resim

Resim

Okuduğunuz için teşekkürler . Bugüne özel çok güzel ve duygusal bulduğum bir videoyu sizlerle paylaşmak istedim .

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
roselen
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen roselen »

Selamlar

Haftasonu olmasının da verdiği rahatlıkla bugün oyun da biraz daha vakit geçirip kalan vaktimi derslere ayırmam gerektiğine karar verdim çünkü sınav haftam yarın başlıyor . Ben de ilk olarak Şifacı karakterime girip biraz bölge atmanın iyi olacağına karar verdim ( özellikle o son bölgeden sonra :') ve Jabberwocky karakterime giriş yaptım . Hemen bir grup bulduktan sonra bölgeye girdik ve kesime başladık . Çok seri bir şekilde ilerliyorduk ve 10 dakika içerisinde Semihaya kadar gelmiştik . Hal böyle olunca içime güzel eşyalar alacağıma dair bir his doğdu ':)

Resim

Semiha Hanım'ı içeri kaçırdıktan sonra kesimin kalanına içeride devam ettik ve Hs alan büyücümüz Gaffar'ın canını 91'e kadar indirdikten sonra toplu olarak Semiha'ya döndük ve hızlı bir biçimde kesimi gerçekleştirdik . Tankımıza Büyü Bozma kaçırmadıkları için ben de çok rahat bir şekilde durabiliyordum iksir içmeden . Ve Semiha Hanım'ı devirmeyi başardık . Kendisi bugün oldukça cömertti ve eksik olan Hidroflorik Pantolon'u bana attı ve böylelikle Asit Şifacısı olmak için artık tek eksiğim Hidroflorik ayakkabı ':)

Resim

Resim

Ardından Gaffar Bey'e döndük ve kesime başladık . Çok doğru hareket ediyordu herkes ve canını 30'a kadar dayamayı başarmışken kimse ölmemişti . Derken son Hs'de herkes sabırsızlık yapıp aynı anda çok fazla vurmaya başlayınca bir çok kayıp verdik fakat yine de kalan büyücülerle Gaffar Beyide indirmeyi başardık . Kendisinden bir eksiğim yoktu fakat bugün bana bir şeyler atma konusunda istekli oldukları belliydi ':)

Resim

Aynı şekilde Stuart Bey kesimine de başladık ve hızlı bir biçimde onu da tamamladık . Fazla zorlanmadık çünkü grup oldukça sağlamdı ve toplam bölgeyi 20 dakika gibi bir sürede bitirdik yanlış hatırlamıyorsam . Stuart Bey'den Mevlana Zırh eksiğim vardı ama o bunun yerine bana büyücümün eksik zırhı olan '' Transformatör Zırh '' reçetesini atarak bana bir şeyler ima etmeyi çalıştı zannedersem >:) Bu hesabımda Plus olmamasına rağmen sürekli eşyalar alabiliyordum bölgeden bu da Şifacı olmanın verdiği en büyük avantajlardan biriydi :yum:

Resim

Ardından tam yeni bölge için bir gruba girmiştim ki bir arkadaş kendisinin Cevriye Sultan görevi olduğunu yardım edip edemeyeceğimi sordu . Kendisine tek başıma kesemeyeceğimi fakat grubumda ki büyücülere bir sormam gerektiğini söyledim ve onlar da beni kırmayarak geldiler ve bu arkadaşın görevini halletmek üzere Çeteci Mağarasına doğru ilerledik . Kendisi yeni bir oyuncu olduğu için Fısıldama , Grup atma gibi şeylere çok hakim değildi o yüzden biraz uğraşmak zorunda kalmıştık gidene kadar :P

Resim

Cevriye Sultan kesimini Gaffar grubumdan bir Büyücünün yardımıyla gerçekleştirdikten sonra tam geri dönecektik ki , kendisinin Dev Ana görevide olduğu aklımıza geldi ve onu da kesmek üzere kendisini beklemeye başladık Çeteci Mağarasının içinde . Bu yeni arkadaşımız da görevini teslim etmek üzere Eminönüne gitti fakat gelmesi bir asır sürdü ':)

Resim

Daha sonra sonunda Eminönünden gelmesiyle birlikte bizde canını 20'lerde tuttuğumuz Dev Ana'yı bir kaç saniye içerisinde keserek kendisinin görevini tamamladık . Bize bolca teşekkür etmişti bu arkadaş ve kendisine yapamadığı görevlerde yardımcı olmak üzere bana ulaşabileceğini belirttikten sonra Gaffar grubuna doğru yol aldım . Fakat gittiğimde grubun dağılmış olduğunu gördüm ve hal böyle olunca bende oyundan çıkışımı gerçekleştirdim daha sonra tekrar girmek üzere :blush:

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
roselen
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen roselen »

Selamlar

Herkese ve sana merhaba sevgili günlük . Bugün vizelerimin ilk günüydü ve sabahın köründe kalkıp 8.30'daki sınava gittim . Neyse ki kolay bir sınavdı da fazla zorlamadı . Hal böyle olunca ben de yarın ki sınav için biraz çalıştıktan sonra günlüğüme bir kaç şey eklemek istedim ve forum hesabıma giriş yaptım . :blush:

Güne yine Sivri Ada'da başladım her zaman olduğu gibi ':) Bayağı bir süre dolanmama rağmen bir şey atmamıştı ve bugün pul konusunda şansım olmadığını düşünürken birden altıma bir adet torba düştü ve içinden çıkan o mükemmel görüntü günümü aydınlattı :grin: Kasama koyduktan sonra bir saat civarı daha turladım fakat sonuç alamadım . Böyle olunca yavaş yavaş Büyük Hol kapılarının yolunu tuttum . Biraz da şansımı orada denemeye karar verdim .

Resim

Hole girdikten sonra akrepleri hızlı bir şekilde kesmeye başladım . Y2 tılsımı ve direnç kırma sayesinde 2 vuruşta hepsini öldürebiliyordum ve bu yüzden merkeze gitmem hiçte zor olmuyordu . Giderken elbette madenleri çekmeyi de ihmal etmiyordum fakat uzun zamandır maden konusunda pek şanslı sayılmazdım ':) Karakterimi yakın zamanda Elektrik + Çemberci yapmanın da verdiği rahatlıkla kimi zaman Akrepleri yakıyor kimi zaman ise onlara Elektrik büyülerimi atıp yere seriyordum .

Resim

Daha sonra Sivri Ada'da sürekli Pul için takıldığım yer olan Fare Köy gibi , Holdede sürekli Salgı düşürebilmek için takıldığım yer olan Örümcek Kuyusuna gittim ve oranın boş olduğunu görünce hemen kesime başladım . 12 - 15 örümcek yanlış saymadıysam toplayıp hepsini aynı anda yere serme işi çok keyifliydi fakat Büyük Hol bölgesi oldukça cimri bir bölgeydi . Sivri Ada'da olduğu gibi buralarda şansım hiç dönmüyordu :( Ben de biraz daha kendimi zorladım ve bir sonraki bir sonraki diye diye yaklaşık 20 30 kere daha turladıktan sonra hiç bir şey alamayınca çantamı boşaltmak üzere merkeze döndüm ve o satıştan 1.5 M civarı bir para kazandım . En azından 1 sürüngen puluna bedeldi ya da ben kendimi böyle avutuyordum :grin:

Resim

Daha sonra tam tekrar Kuyu'ya dönmek üzere yola çıkmıştım ki klana yansıttığım Yıldırım 2 tılsımına bir arkadaş alıcı çıktı . Tılsım tabii ki bana lazımdı fakat yüksek fiyattan satıp sonra 10 - 15 m daha indirimli almak büyük bir kar demekti . Özellikle de ticaretin ölü olduğu bu dönemlerde . Ben de kendisine Y2 tılsımını 300 m'den sattığımı belirttim . Her zaman olduğu gibi '' Sağol , kolay gelsin '' gibi bir cevap beklerken birden alacağını kendisiyle savaş 3'te buluşmamı söyledi .
Ve karşımda gördüğüm arkadaşı hatırlamam uzun sürmedi , benim pulların toptan alıcısı bu seferde tılsımıma göz koymuştu ':) Kendisi ticarete 30 adet 10 m'lik bono koydu ve ben Bono işine hala alışamadığımdan önce bir tereddüt ettim . Ardından doğru sayıp saymadığımı kontrol edip alışverişi onayladım ve daha sonra Bonolarımı dönüştürmek üzere Mısır Çarşısının yolunu tuttum hol sevdamdan vazgeçip ':)

Resim

Ve bu büyük satışı da gerçekleştirdikten sonra daha sonra 280 - 290 m arası Yıldırım 2 ya da Meteorit 1 tılsımı almak üzere paramı çantamda tutmaya karar verdim . Hem hal böyle olunca son haliminde fotoğrafını paylaşmam gerektiği aklıma geldi . Meteorit 2 3 üretimi için hep beraber çıktığımız bu yolda kasamın son hali bu şekilde . Hala yan karakterlerimde 3-5 bir şey olmasına rağmen daha sonra onları da aktarmayı planlıyorum fakat genel olarak şekillenmiş hali bu . Umarım yakın zaman da Meteorit 1 ve Meteorit 2 3 tılsımlarına kavuşup büyücümle Çemberlitaş yollarında yürüyebilirim >:)

Resim

Resim

Resim

Resim
Plafect00
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Gizit

Mesaj gönderen Plafect00 »

Senin şu toptan alıcı kafayı sana takmış. Kar etmen için elinden geleni yapıyor. :) Neden Pul kasmak için Fareadam Köyü'nü mesken tutuyorsun ?
ERG

Erg, insanı ele geçirebilen çok tehlikeli bir güçtür. Şimdi görüyorum ki para ondan da betermiş.

Fazıl SARRAFOĞLU
Kullanıcı avatarı
roselen
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen roselen »

Selamlar

Herkese ve sana merhaba sevgili günlük . Dün maalesef foruma da oyuna da giremedim çünkü sabahtan sınavım vardı ve öğlen saatlerine doğru bittikten sonra bir sonra ki ( yani bugünün ) sınavı için kütüphanede sabahlamayı teklif etti bir kaç arkadaş . Hal böyle olunca ben de en iyisinin bu olacağına karar verdim çünkü Ticaret Hukuğu dersinin vizesi vardı ve derse dair herhangi bir fikrim yoktu açıkcası ':) Önce akşama kadar eve geçmeyi daha sonra ise akşam saatlerinde kütüphaneye geçmeyi düşünsem de arkadaşların ısrarını kırmayıp kendilerinin evine gittim ve orada akşama kadar takılıp bir şeyler yedikten sonra sabahlamak üzere kütüphaneye geçtik . Bugün ki sınavı da hallettikten sonra uyumak üzere eve geldim çünkü 24 saattir uykusuzdum :D Bayağı bir süre uyuduktan sonra foruma girip günlüğüme yeni şeyler eklemeyi de ihmal etmemem gerektiğini hatırladım ve buraların yolunu tuttum . Umarım beğenirsiniz :blush:

Önce şifacı karakterimle Çemberlitaş'a gidebileceğim bir grup buldum ve Gaffar Bey'e bir ziyaret gerçekleştirmek üzere kesime başladık . Oldukça seri ve koordine ilerlediğimizden dolayı fazla zaman kaybetmedik ve hızlı bir şekilde yolu temizlemeyi başardık .

Resim

Gaffar Bey ve Semiha Hanım bugün cimri davranmayı seçmiş olacaklar ki herhangi bir ödül alamadım kendilerinden . Hal böyle olunca bütün umudum Stuart Bey'e kaldı fakat o da herhangi bir şekilde ödüllendirmedi beni :( Madalyalarımızı grup olarak aldıktan sonra en sevdiğim kısım olan İksirleri almak üzere tekrar Ruh Taşını kullandık ve büyücülerimiz Konsantrasyon büyülerini ben de Çember büyümü açarak hızlı bir şekilde kesimi hallettik ve iksirlerimi aldıktan sonra biraz da Büyücü karakterime geçmeye karar verdim .

Resim

Resim

Yine holdeydim çünkü Meteorit 2 3 tılsımı için gerekli olan Salgı ve Peptitleri depolayıp , en azından bu süre için de iyi kar edebileceğim bir fiyata satmak istiyordum . Fakat bu Örümcek Kuyusu bana hiç iyi gelmiyordu :( Saatlerce uğraşmama rağmen herhangi bir sonuç alamadım ve biraz moralim bozuk bir şekilde Savaşçı karakterime girmeye karar verdim görevlerini yapmak üzere . Ama öncesinde büyücümü Sivri Ada'ya atmalıydım . Ben pul işine geri dönecektim :yum:

Resim

Derken tam o sırada elimdeki maden ve materyalleri yansıtırken bir arkadaş elimde ki Peptit ve Salgılara alıcı çıktı ve kendisiyle belli bir fiyatta anlaştıktan sonra Savaş 3'te buluşarak alışverişi gerçekleştirdik ve yine iyi bir kar elde ederek karakterimden çıkmanın sevincini yaşadım :P

Resim

Savaşçı karakterimle Meran'a doğru giderken yolda bir arkadaşa rastladım . Kendisi de benim gibi yeni bir karakter kasıyordu ve oyunu iyi biliyordu . Hal böyle olunca bombalı yolu aşmakta herhangi bir sorun yaşamadık ve hızlı bir şekilde ilerlemeye başladık . Kendisine Hs vermem gerekiyordu çünkü biraz agresif bir arkadaş olacak ki tüm yaratıklara vurmaktan hiç çekinmiyordu , keserek gitmeyi istiyordu :D

Resim

Kendisinin Gong görevi varmış fakat ben fazla vaktim olmadığını kendi görevimi hallettikten sonra çıkacağımı belirttim . Kendisi beni dinlememekte ısrarcı olacak ki illa bir sürü yaratığın arasına girip kendini öldürmeye niyetliydi . En son kendini Kutup Rüzgarına alıp oyundan çıkmıştı ölmemek için fakat sonucun ne olduğu hakkında hiç bir fikrim yok çünkü görevimi yaptıktan sonra hızlı bir şekilde ölüp Eminönü'ne tekrar dönmek üzere yola koyuldum ve Arzuhalci'den yeni görevimi aldım . Görev metinlerini okumanın hazzı çok başka gerçekten oyunu öğrendikten sonra ve hikayeye de biraz hakim olursanız .

Resim

Daha sonra Büyücü karakterimi Sivri Ada'ya atmak üzere ROSELENMORGONSİR'e giriş yaptım , pul düşürmek için uğraşmadım çünkü başka bir vakite saklıyordum kendimi . Deli gibi uykum var hala bu satırları yazarken aslına bakarsanız . Ben de tam her zaman karakterimi bıraktığım yere giderken bir an çift efsunlu bir eşya düşürdüğümü fark ettim ve bunu da günlüğüme eklemeye karar verdim . Bu tarz eşyaları oldukça seviyordum Koleksiyon bile yapmayı düşünüyordum ileride :yum:

Resim
Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
roselen
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen roselen »

Selamlar

Herkese ve sana merhaba sevgili günlük . Vizelerimin bitmesine az bir zaman kaldığı için sınavlara yoğunlaşmış durumdayım o yüzden oyuna giriş yapamıyorum fakat bir kaç kelam etme gayreti göstermenin zararı olmayacağının farkındayım . O yüzden buradayım ve savaşçı karakterim Zeljko'yla birlikteyiz ':) Kendisinin ( bana göre en zor meran görevi olan ) gong görevini aldıktan sonra hızlı bir şekilde görevi halletmek üzere Meran Şehrinin yolunu tuttum . Işınlanma olmadığı için eziyet gibi bir şeydi ve gerçekten çok yorucuydu . Ama yine de yılmadım ve yola devam ettim . Fakat hesapta olmayan bir şey vardı :( Son bombaya yakın maalesef yere serilmiştim ve onca emek boşa gitmişti . Hal böyle olunca moralim bozuk bir şekilde büyücüme giriş yaptım .

Resim

Resim

Resim

Daha sonra büyücümle kısa bir süre Sivri Ada'da vakit geçirdikten sonra bir adet Sürüngen Pulu düşürmeyi başardım ve çantama diğerlerinin yanına koyarak ileri de satılmak üzere hazırda bekletmeye karar verdim . Geçen zamanlarda hatırlayacağınız üzere iyi bir satış yapmıştım ve oldukça önemli bir katkı sağlamıştı Tılsım bütçeme . Ada'da biraz daha takıldım fakat herhangi bir sonuç alamadım bir kaç madenci arkadaşla karşılaştım sürekli gördüğüm ve onlarla selamlaştım , konuştum biraz da elbette :)

Resim

Ardından Savaşçı karakterimin görevi için Klan'dan yardım istiyordum çünkü tek başına yapabilmem için oldukça zor bir görevdi . Kimseyi bulamadım sanki herkes bir 10 dakikasını ayırmaktan mahrumdu . Hal böyle olunca biraz da üzüldüm açıkcası oyunun bu hali için . Derken bir arkadaş bana yardımcı olabileceğini belirtti ve kendisiyle biraz konuştuktan sonra savaşçı karakterim Zeljko'ya giriş yaptım . Ve bu kadim şifacının da sayesinde zorlu Gong görevini başarıyla bitirdim . Artık son bir görev kadar uzaktaydım Meran'dan kurtulmaya ':)

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Daha sonrasında Ada'da pul için turlarken bir arkadaşla eğlenceli bir diyaloğum oldu . Kendisi günlüğüme bir göz attığını ve o harika Çemberlitaş grubumuzun bir üyesi olduğunu belirtti . ( Geçen günlerde sayısız KK içtiğim , harika tanklı grup :D ) Genelde hep iyi gruplarla gittiklerini fakat o gün benim şanssız bir ana geldiğimi belirtti . Kendisi bunu telafi edip çok daha iyi bir grupla benimle Çemberlitaş'a girmek istediğini söyledi >:) Hal böyle olunca kendisine başka zaman için bunun sözünü vererek sohbete devam ettim .

Resim

Biraz daha zaman geçtikten sonra Yıldırım 2 alınır yazılarıma bir cevap geldi ve bir arkadaşla 290 m karşılığında anlaştık . Normalde 280 285 civarından bulabilirdim fakat tılsımsız gezmekten sıkıldığım için bu fiyatı ödemeye karar verdim . Yine de geçenlerde 300 m 'den sattığımı göze alırsak 10 m kardaydım ve bu Meteorit 2 3 tılsımı için büyük bir adım demekti . Alışverişi gerçekleştirmek için Sivri Ada'dan Mısır Çarşısına geçip Agop'un yanına uğradım . Vee tek tek 29 adet bonoyu çantama taşıdım :( Toplu olarak alınabildiğini düşünüyordum yanılmışım :D Ardından Bonoları aldım ve arkadaşla Savaş 3'te buluşarak alışverişi gerçekleştirdim ve oyundan çıktım .

Resim

Not olarak : Son zamanlarda eskisi kadar aktif yazamadığımın farkındayım . Ben de günde 2 3 kez buraya uğrayıp günlüğümü yeni şeylerle doldurmak istesem de şu sıralar derslerim yoğun ve sınav haftam bitene kadar böyle ilerlemeye devam edeceğim . Ben de bu 1 haftayı çok fazla oyun oynayıp , dersleri ihmal ederek geçirmek istemediğimden dolayı fazla aktif olamıyorum bir kaç gündür . En iyi şekilde telafi edebilmek için Cumartesi - Pazar gününü bekliyorum :slightly_smiling_face: Vizelerden sonra daha sık görüşmek dileğiyle iyi geceler herkese :blush:

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
roselen
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen roselen »

Selamlar

Herkese merhaba . Bugün bir sınavı daha geride bıraktım ve artık sadece Cumartesi günü olacak Maliye sınavı kaldı . Aslında en zoru son güne kaldı diyebilirim çünkü yaklaşık 100 soru soruyormuş her sene üst sınıflar öyle diyor . Sınav süresinide 2 3 saat yaptığını göze alırsak gerçekten çok zorlayacak anlaşılan . Fakat bugün ki sınavında bitmiş olmasının verdiği biraz da olsa rahatlamayla oyuna girip biraz zaman geçirmeye ardından da sizlerle paylaşmaya karar verdim . Umarım beğenirsiniz :blush:

Büyücü karakterim ROSELENMORGONSİR'le başladım ilk macerama . Sivri Ada yolu tuttum ve Sürüngen Pulu kasmak üzere her zaman gittiğim yer olan Fare Adam Köy'e doğru yol aldım . Yine seri bir şekilde Pul düşürmeyi başarıyordum açıkcası :yum: Bugünlük hedefim 3 4 adet arası Pul düşürüp onları depolamaktı çünkü sınavlarım boyunca pek aktif olamadığımdan en azından Met 2 3 tılsımı için birikimlerime devam etmem gerekiyordu . Ben de bunu düşünerek daha da konsantre oldum ve işimi yapmaya devam ettim ':)

Resim

Tam altıma düşen torbada Pul görmenin sevincini yaşarken hemen yanda ki Komodo'yu keser kesmez altıma bir torba daha gelmişti ve yan yana 2 yaratıktan 30 saniye için de 2 pul almıştım :') Anlaşılan bugün ki pul hedefimi biraz daha yüksek tutmalıydım ':)

Resim

Sonrasında ise biraz durgunluk yaşadım ve uzunca bir süre Pul düşüremedim . Tam Ada'dan gitmeye karar vermişken gidiş yolunda 1 adet daha Pul düşürmeyi başardım ve hal böyle olunca bugünlük amacıma ulaştığım kanısına vararak Dev Komodo'ya ölüp ışınlanmak üzere Migrat'ın oraya doğru yola çıktım .

Resim

Tam dirilmiştim ki bir baktım etrafımda onlarca Lodos ve Arz . Kendi aralarında Turnuva düzenliyordu bir kaçı . Diğerleri de birbirini öldürme peşindeydi >:) Fazla dikkat çekmeden köşeden köşeden sıvıştım ve ışınlanmak üzere yoluma gittim . Böyle kalabalıkları görmek eskileri hatırlattığı için mutlu oluyordum ve bir fotoğraf çekmeyi ihmal etmedim >:)

Resim

Ardından bir arkadaş yansıttığım Yıldırım 2 tılsımına alıcı çıktı ve kendisi bana Met 1 tılsımı teklif etti . Ben de ancak üzerine para verirse bu teklifi kabul edeceğimi söyledim . O da elinde 1 adet Xenotim olduğunu ve onu verebileceğini belirtti . Ben de kabul ettim ve alışverişi yapmak üzere Savaş 3 'te buluştuk .

Resim

Kısa bir süre sonra da yansıttığım Sürüngen Pullarına bir alıcı çıktı ve kendisine tanesini 1.5 m 'den sattığımı söyledim . İndirim yapıp yapamayacağımı sordu ben de yapmayacağımı belirttim . Ardından kendisiyle 7 adeti 10.5m'den anlaştık ve Meteor Lodos Sancak'ta buluşarak alışverişi gerçekleştirdik . Açıkcası bugün karlı bir gün oldu . Alışverişi yaptıktan sonra da karakterimden çıktım ve buranın yolunu tuttum yaşadıklarımı yazmak için ':)

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
roselen
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen roselen »

Selamlar

Herkese ve sana merhaba sevgili günlük . Bugün sınavımın olmamasının da verdiği rahatlık ile oyuna biraz daha çok vakit ayırdım diğer günlere göre . Yarın neyse ki bitiyor sınavlar akşam vaktinde . Ben de hem oyunda tılsımı basabilmek için daha aktif olmaya hem de burada daha çok yazı yazmaya devam etmeyi umuyorum . Öncelikle güne büyücü karakterim olan ROSELENMORGONSİR ile giriş yaptım ve Hol'e geçmek üzere Meteor bölgesinin yolunu tuttum . Elimde son takastan dolayı m1 olduğu için yaratıkları rahat kesemeyeceğim bariz bir şekilde ortadaydı . Ben de Lonca arkadaşımdan kendisinin y2 tılsımını istedim ve karşılığında ona m1 tılsımımı verdim .

Resim

Büyük Hol bölgesiyle ilgili çok güzel anılar yok bu günlükte farkındaysanız :D Hal böyle olunca bunu biraz değiştirmeye karar verip biraz daha fazla zaman geçirmeye karar verdim orada . Fazla ısınamadım ilk geldiğinden beri Hol bölgesine çünkü güçsüz bir karakterseniz hiç bir şey yapma şansınız olmuyordu maalesef belli bir kısımdan sonra . Neyse ki güçlü bir büyücüye sahiptim ki burada zaman geçirmek biraz daha eğlenceli olabiliyordu . Biraz ilerledim ve her zaman öldüğüm yere doğru gittim . Tam bu sırada o yol üzerinde kestiğim Akrep altıma bir torba attı . Ve gördüğüm manzara hem beni şaşırtmış hem de mutlu etmişti :')

Resim

Daha sonra Hol'ü uzunca bir süre turladım ve bir şey düşüremedim . Fakat burada en azından Sivri Ada'ya göre daha fazla torba kasma fırsatım oluyordu . Ama kasamın 2.sayfası Çemberlitaş eşyalarıyla dolu olduğu için sadece belli bir kısmı kullanabiliyor olmakta biraz can sıkıcı bir işti eğer değerli materyal düşüremiyorsanız . Bugünler de size yeni bir haberim var aslına bakarsanız , Sürüngen Pulu'nu artık sadece düşürmüyor aynı zaman da ticaretini de yapıyorum ':) Klan kanalından bolca Sürüngen Pulu arıyorum toplu halde yaklaşık 75 100 adet kadar . Hem elimin altında toptancılara satmak üzere tutacağım hem de iyi bir kar pazarı olabiliyor bazı konularda . Hal böyle olunca klan kanalına yazılarım boşa gitmedi ve bir arkadaşla 4 adetini 4.5 m'den anlaşarak alışverişi gerçekleştirmek üzere Savaş 3'te buluştuk . Yavaş yavaş eski ticari günlerime ve oyun da ticari canlılığına dönebilirdi umarım :D

Resim

Sonrasında Y2 tılsımını aldığım arkadaşım bir savaşçı karakteri kasıyordu ve belli bir seviyeden sonra Arzuhalci'den bunalmış olacak ki kendisine yardım edip edemeyeceğimi sordu . Ben de kendisine yardım edebileceğimi belirttim ve biraz daha Peptit ve Salgı kasmaya çalışıp başaramadıktan sonra Ray'ın yolunu tuttum . 2 saate yakın bir süre rayda bolca slot temizledim ve bir sürü torba düşürdüm sattım . Ardından kendisini belli bir seviyeye getirdikten sonra Meran görevleriyle birlikte sonrasını halledebileceğini belirtti arkadaşım . Ben de böyle olunca hem Hol'de takılmanın verdiği yorgunluk hem de son vizeye dair ders çalışma isteğimin de gelmesiyle daha fazla kendimi yormamaya karar verdim . Arkadaşım'da kendisine zaman ayırdığım için teşekkür edip tanışmamızdan önce olduğu gibi bana bir karşılık vermek istediğini belirtip Mısır Çarşısına çağırdı ve kendisiyle orada buluştum . Amacım tılsımını geri vermekti fakat kendisi Y2 tılsımının bana lazım olabileceğini belirtti ve geri almadı ':)

Resim

Hazır oraya kadar gitmişken kasamıda boşaltmam gerektiğine karar verdim ve boşaltmadan önce ve sonra karşılaştırma yapabilmeniz adına fotoğraf atmaya karar verdim . Pluslu bir şekilde ortalama 1 sayfanın gelirini göstermek adına . Ama bu işi yaparken uzunca süredir biriktirdiğim ipek ve latexlerinde bir kısmını satmaya karar verdim ve yaklaşık 130 adet kadarını Demirci'ye sattım . 3 m'ye yakın bir geliri de orada elde ettikten sonra oyundan çıkışımı gerçekleştirdim :yum:

Resim

Resim

Bugünde sevdiğim dizilerden biri olan Stranger Things dizisinden güzel bir şarkı ve güzel bir sahne armağan ediyorum sizlere umarım beğenirsiniz :blush: ( Şarkının adı Should i stay or should i go )
Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
roselen
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen roselen »

Selamlar

Herkese ve sana merhaba sevgili günlük . Bugün artık vizelerin son günü ve akşam 7.30'da son sınav da bitiyor ':) Gerçekten yorucu bir haftaydı ama bir o kadar da keyifliydi . Gerek oyunda olsun gerek gerçek hayatta . Bugün de sınavım akşam olduğu için sabahtan oyuna ardından buraya gelip bir kaç kelime bir şey yazmaya karar verdim . Öncelike savaşçı karakterim olan Zeljko ile başladım ve kendisinin Meran Görevlerinin son halkası olan Meran Şehri Anıtlarını halletmek üzere klandan yardıma gelebilecek birilerinin olup olmadığını sordum . Neyse ki bir Şifacı arkadaş gelmeyi kabul edip beni yalnız bırakmadı . Kendisiyle birlikte doğruca Meran Şehrinin yolunu tuttuk . Üzerim de can kurtaran olmasının rahatlığı ve arkam da şifacı olmasının keyfiyle bombaları çok rahat geçiyordum bu defa >:)

Resim

Ardından kendisi Anıtlara giden yolda yaratıkları üzerine çekerek ölümü göze aldı ve ben de aradan Depar yeteneğimle sıvışıp görevimi hallettim . Görev metinlerini okuyup hem Meran Şehri hem de eski Meran Büyücüleri hakkında bilgilenmek oldukça heyecan vericiydi . Aynı zaman da Hava ve Toprak büyülerinden de bahsediliyordu bu metinlerde . Belki ileri de yeni yetenekler gelirse onlardan birisi ve ya bir kaçı bunlarla ilgili olabilir diye aklımdan geçirmedim de değilim ':)

Resim

Daha sonra Meran görevlerini de halletmenin verdiği rahatlıkla Eminönü'nün yolunu tuttum . Vardığım da neyse ki beni kesecek bir Arz yoktu . Hal böyle olunca hemen görevleri teslim ettim , metinleri okudum ve daha sonra Migrat görevlerinin başlangıcı olan Kayıp Veledin İzini Sürme görevini de aldıktan sonra onu yapmak üzere küçük Umut'un yanına vardım .

Resim

Çeteciyle konuşma görevini de alıp ondan da 20 adet Kara Kemik görevini alıp onu başka zaman yapmaya karar verdim ve şimdilik görevlere biraz ara verip ticaret ile devam etmeyi kararlaştırdım . Görevime yardımcı olan arkadaşın elinde olan Materyalleri sordum ve kendisinde Örümcek Gözü olduğunu belirtti . Ne kadar istediğini sorunca da 2 m gibi bir fiyat biçti . Neyse ki savaşçı karakterim de bir miktar para bırakmıştım ki alışverişi gerçekleştirebildik . İleri de daha pahalıdan satmak üzere şimdilik bunu Savaşçı karakterimde tutacaktım ':)

Resim

Ardından kendisinde başka neler olup olmadığını sorunca Dev Komodo Dişi'de olduğunu onu da yine aynı fiyattan satabileceğini belirtti . Ben de fırsatı kaçırmak istemedim ve yine uygun bir fiyattan bu alışverişi de gerçekleştirdim . İleride daha pahalıdan satmak üzere onu da çantama attıktan sonra Savaşçı karakterimin nakitini bitirdiğimi gördüm :( Ama sorun değildi çünkü ne demişler '' Para harcamadan , para kazanamazsın '' :yum:

Resim

Resim

Resim

Resim
Kullanıcı avatarı
roselen
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı

Mesaj gönderen roselen »

Selamlar

Vee sonunda vizeler bitti ':) 1 haftalık bir süreyi kapsamasına rağmen oldukça yorucu ve sıkıcı bir dönemdi ama neyse ki sonunda bitti . Ben de bir kaç işimi hallettikten sonra oyuna girmeye ve biraz zaman geçirmeye karar verdim çünkü vize haftasında hiç tadını çıkaramamıştım . Hal böyle olunca vizelerin bitmesi ve Ada'da pul kasma işinden sonuç alamayınca 1.seviye bir karakter açmaya karar verdim . Ama öyle sürekli olarak oynayacağım değil sadece canım sıkıldığı için Tılsım işlerinden sıkıldığım zamanlar girip vakit geçirebilmek adına bir büyücü karakter açtım ve artık devamlı olarak oynarsam eğer size onunla yaşadıklarımı da aktarmaya çalışacağım ':) Bu yeni karakterin adını ise aslında ben değil günlük belirledi :')

Pulcubaba

Resim

Yeni karakterim Pulcubaba'da biraz takıldıktan sonra :D Hala ismine çok alışamadım komik geliyor :') Biraz da asıl büyücü karakterim olan ROSELENMORGONSİR'e geçmeye ve Ada'da pul kasmaya karar verdim . Ne de olsa ismimizin hakkını vermemiz gerekiyor :P Sınav haftamda ne aktif olarak fazla ticaret yapabildim ne de materyal biriktirebildim . Ben de bu eksiği kapatmak adına çalışmalara başladım desem yeridir artık . Sivri Ada beni her zaman olduğu gibi yine seviyordu ve fazla yormadan 1 adet Pul'u altımdaki torbada bulmuştum ':)

Resim

Biraz daha oyalandıktan ve yaratıkları turlamaya devam ettikten sonra altıma bir adet daha torba düşmüştü . Fakat bu resmi attığım yerde normal yaratıkların verdiği Zırh , Silah gibi şeylerde altınıza düşüyordu çünkü yaratıklar kayaya sıkıştığı için torbayı alabilmeniz için altınıza geliyordu . Ben de fazla ümitlenmedim sonuçta normal bir torba diye düşündüm fakat 1 adet daha Pul ile karşılaşınca mutlu oldum :yum:

Resim

Ardından Pul düşürme işlemine biraz ara verip biraz da Savaşçı karakterim olan Zeljko'da takılmaya karar verdim çünkü hala yapmam gereken Migrat görevleri vardı ve ben Çemberlitaş'ta tank olarakta oynamak istiyordum . Eminönünde ki gel git görevlerini hallettikten sonra Çeteci ile konuşup 20 adet Kara Kemik görevini aldıktan sonra Sivri Ada yolunu tuttum fakat bu görevi tek başıma yapamazdım . Hal böyle olunca Plus'u olan büyücü karakterimden Klan'a göreve yardım edebilecek birilerinin olup olmadığını sordum . Bir arkadaş işi olmadığını halledebileceğini belirtti . Ve ben de kendisiyle Sivri Ada'da buluşarak , sadece girişte oturup onun Kemik Kafa'ları kesmesini bekledim ':)

Resim

Ardından Pulcubaba'ya geçiş yaptım ve kendisinin görevlerini halletmek üzere Eminönü sokaklarını dolanmaya başladım . Plus paketi olduğu için çok kolay seviye atlıyordu ve hep kendi seviyemin altında ki görevleri almak zorunda kalıyordum :D Recep Dayı , Sahaf Necmi , Agah Efendi derken bir çok görevi halletmiş olduğumun farkına vardım ve biraz daha zaman geçirdikten sonra karakterimi Lodos yapıp oyundan çıkışımı gerçekleştirdim . ( Bu ismi gören bir kaç kişi beni tanıdı ve ismimi beğendiklerini söyledi onlara da teşekkür ederim :D )

Resim

Resim

Resim

Resim

“Kıyamet Günlükleri” sayfasına dön