Merhabalar sevgili İKV ailesi; Etkinliği ve işlerimin az olmasını fırsat bularak tekrardan günlük tutmaya karar verdim
Öncelikle biraz geçmişe dönmek istiyorum en son 14-15 ay önce oyuna ara vermiştim ve oyuna ara verdiğimde elimdeki tılsımları paraya dönüştürmek yerine olduğu gibi bıraktım bazılarını emanet vermiştim. Eylül ayında oyuna tekrar başladığımda tılsım bugunun kalktığını öğrendim. Başta buna çok sevinmiştim fakat sonrasında büyük bir maddi zarara uğradığımı farkettim
Fiziksel Bilgi (III) tılsmını 550m den almştım; geldiğimde 250-300m arasında olduğunu öğrendim.
Elektrik Bilgisi (III) ; aldığımda 580m'du şimdi 300m civarında.
Konsantrasyon 1 (III) ; aldığımda 550m , şimdi 400m
Meteorit 2 (III) ; aldığımda 480m , şimdi 350-400m arası
Büyü Bozma (III) ; aldığımda 600m, şimdi acayip fiyatlar görmek mümkün
**Oyuna ufak bir yenilik geliyor ve tılsımlardan ettiğiniz zarar 900m.. Evet bu gerçekten çok büyük bir rakamdı. o yüzden bu açığı kapatmak ve yeni gelecek büyük güncellemede elimde hazır para bulundurmak için tılsımları satmam gerekiyordu. fakat oyuna yeni dönmüştüm ve Gaffar Beyi Kenan'ı, Junon'u ve hatta içimi daraltan hölü bile özlemiştim
O yüzden önce biraz hasret gidereyim dedim
**En son ''Kosovalım'' nickli bir büyü açıp onu dizmeye başlamıştım fakat yarım kalmıştı. Onunla Gaffar Bey'den İKV hayatımın en iyi torbasını aldım sizinlede paylaşmak isterim (26.09.2017)

Gelelim kaybettiğimiz parayı yerine koyma konusuna. Oyuna tekrar ısındıktan sonra piyasanın çok karışık olduğunu gördüm. Bir tılsım içim kimisi 300m den alınır yazarken kimisi 500m den satılır yazıyordu. Bazen oyunu bırakıyorum deyip tılsımlarını değerinin çok altında satanlar dahi oluyordu.(bunların bazısı sahtekar çıkıyordu tabi) Bu karışıklıkta kar da edilebilir zararda edilebilirdi. biraz cesaretli olmak gerekiyordu. Bende cesaret edip bu işe girdim. Ucuza tılsım bulursam alıyor, daha sonra aldığım fiyatın üstünde teklif veren olursa satıyordum. Tabi zarar ettiğimde oldu bunu yaparken ama şuana kadar al-sat işinden 200m gibi bir karım var
___________________________________________________________________________________________________________________________
diğer bir para kasma yöntemim ise tıkla üret kıyamet asa satmak. Bunu için 2 karakter açıp kasıyoruz. bu 2 karakterin görevlerini yaparak görev materyallerini alıyoruz. geriye kalan malzemeyi de satın alıyoruz.
-2 karakter kasmak 5-6 saat sürüyor (buna 1 gün diyelim)
-2 karakterin görevlerini yapmak da 1 gün sürüyor
-geri kalan malzemeler ;
- 10klorotoksin: 5m
- 12 saf altın: 12m
- 4 alexandrit: 6m
- 8 yonca: 16m
toplam maliye 40m.. sattığım miktar 140m-120m arası / gerekli zaman 2 yada 3 gün / net kar: 80m-100m.
bu şekilde 1 ay içerisinde 4 tıkla üret kıyamet asa sattım ve elime geçen para 310m oldu
şuan elimde bir tane daha tıkla üret kıyamet asa var onu henüz satamadım
___________________________________________________________________________________________________________________________
Gelelim günümüze.. (08.11.2017)
Bugün öğlen vakitlerinde oyuna girdim baktım kimse yok. yapacak birşey de bulamadım ve eminönünde dolaşmaya, ordaki yapıları incelemeye başladım. Dolaşırken Sirkeci Garı'nın önüne geldim ve oradaki saatleri fark ettim acaba saat kaçı gösteriyor diye bir bakayım dedim; birde ne göreyim saatlerin ikisi de farkli zamanları gösteriyordu

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
**Daha sonra Loncadan biri pm attı. Yeni çar açtım kasarmısın dedi. Bu isteğe hiç şaşırmadım çünkü loncadan kim yeni çar açsa kasarmısın diye bana geliyordu

Daha sonra oyundan çıkıp biraz forumda takıldım. Bazı konuları ve diğer kıyamet günlüklerini okudum. İKV'nin resmi sayfasında paylaşılmış bir fotoğraf dikkatimi çekti. Şifacı asaları gösterilmiş ve ''Yalnızca 3 tanesi, Erg'e hükmedecek.'' yazıyordu.
Erg neydi..?? ne işe yarardı?? neden yalnızca bu 3 tanesi erge hükmedebilecekti..?? ve diğer asalar çok şekil değil miydi??
kafamda deli sorular...

Birdahaki yazımda ERG ile ilgili biraz araştırma yapıp neden bu 3 asanın ona hükmedebileceği konusundaki düşüncelerimi sizinle paylaşıcam
Esenlikle kalın...