İkv'nin oyun motoru değişmeli

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Caugar
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Sunucu: Anka

Re: İkv'nin oyun motoru değişmeli

Mesaj gönderen Caugar »

Yeni oyun motorunu kmde gördük başım dönüyor oyuna girince
Kullanıcı avatarı
Ostankino
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos
Lonca: Ittihat Ve Terakki

Mesaj gönderen Ostankino »

bütün bunları söylerken sobee nin kader mühürleri isimli oyununu çıkardığını ve bunu yaparken yeni bir motor kullandığını sizinle beraber bu konuya mesaj atan bir çok kişi gözden kaçırıyor yada unutuyor galiba.
Kullandığı motor UE3 olduğu için örneklendirme yaptım. Sende madem muhalefet olucan önce araştır, sonra benim ne dediğimi anla.
Senior Software Engineer
dret
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen dret »

Dawnguard yazdı: 18 Eki 2017 21:30
dret yazdı: 18 Eki 2017 21:12
SikayetVar yazdı: 18 Eki 2017 20:45 Oyun motoru olarak öyle Unreal Engine gibi güncel bir oyun motoru tercih edeceklerse çoğunuzun bilgisayarı oyunun ve oyun motorunun tüm nimetlerinden yararlanamayacaktır. Kaldı ki öyle bir tekrar yazma durumu olacaksa yeni oyun yapmak daha az maliyetli olacaktır...
Oyun her sistemde farklı çalışacaktır, yüksek olan yüksek seviyede düşük ve orta seviyede o ayarlarda oynar böylece sistemi iyi olan sisteminin hakkını alır ve Türk oyun sektörü güneykore japonya çin gibi oyun geliştiricilikte marka olma yolunda ilk filizlerini verir rpg alanında. Tabi ki meşakatlı bir süreç olacaktır vede yüksek maliyetli ama öyle üç kuruşa beş köfte bir dünya yok.
Türk oyun sektörü ve marka.Hmm :upside_down_face:
Kimse Kusura bakmasında biz kendimize güvenmez Türk oyun sektörünü sadece negatif yerden yere vurursak bir arpa boyu yol alamayız, eğer güzel oyunlar kaliteli işler istiyorsak önce kendimiz buna inanalım gerisi gelir.Amacının kötü olmadığını düşünmek istiyorum ;)
Kullanıcı avatarı
ybrdelisix
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen ybrdelisix »

Aynen katılıyorum. Kader müdürleri oynadım kendimi 90 lı yılların oyunlarını (kaset li oyunlar) oynuyormuş gibi hissettim.
Caffeine yazdı: 18 Eki 2017 13:15 ikv geliştiricileri 10 kişi, black desert geliştiricileri 100 kişi. sobee nin güney kore oyun teknolojisine sahip olduğunu sanmıyorum. ama dediğin gibi yeni bir ikv şart evet. güncel versiyon artık eskidi. ArcheAge motoru olan Cry Engine de olabilir mesela. ama profesyonel bir ekibe ihtiyaç var. 10-15 kişiyle bu iş olmaz. yeni ikv nin Pearl Abyss, XL Games gibi şirketlere yaptırılmasını uygun buluyorum. 2. bir kader mühürleri faciası ile karşılaşmak hoş olmaz kanımca. hikaye, konsept çalışmaları, müzikleri, karakter ve item tasarımları sobee ye ait olup bir güney kore firmasıyla ortak çalışma yapabilir sobee. açık dünya olarak geliştirilirse, oyunun steam platformunda da yer bulması söz konusu olabilir. yabancı oyuncularda ilgi duyup, oyunu oynamaya başlayabilirler belki. ama para harcamadan para kazanılmaz. türk aklıyla 1 lira verip 10 lira kazanma arzusuyla bir yere varılmaz. gta, call of duty gibi oyunlar göz önüne alındığında, adamlar yapım aşamasında keselerinin ağızlarını açıyorlar. sonrasıda zaten misli misli olarak onlara geri dönüyor. devletinde yerli firmalara destek vermesi şart tabi. yerli otomobil yapılmaya başlanan bu günlerde yerli call of duty ler, gta lar neden olmasın diye sormaktan kendimi alamıyorum açıkçası...
HAYATResimDIR
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Companions

Mesaj gönderen Dawnguard »

dret yazdı: 19 Eki 2017 20:47
Dawnguard yazdı: 18 Eki 2017 21:30
dret yazdı: 18 Eki 2017 21:12
SikayetVar yazdı: 18 Eki 2017 20:45 Oyun motoru olarak öyle Unreal Engine gibi güncel bir oyun motoru tercih edeceklerse çoğunuzun bilgisayarı oyunun ve oyun motorunun tüm nimetlerinden yararlanamayacaktır. Kaldı ki öyle bir tekrar yazma durumu olacaksa yeni oyun yapmak daha az maliyetli olacaktır...
Oyun her sistemde farklı çalışacaktır, yüksek olan yüksek seviyede düşük ve orta seviyede o ayarlarda oynar böylece sistemi iyi olan sisteminin hakkını alır ve Türk oyun sektörü güneykore japonya çin gibi oyun geliştiricilikte marka olma yolunda ilk filizlerini verir rpg alanında. Tabi ki meşakatlı bir süreç olacaktır vede yüksek maliyetli ama öyle üç kuruşa beş köfte bir dünya yok.
Türk oyun sektörü ve marka.Hmm :upside_down_face:
Kimse Kusura bakmasında biz kendimize güvenmez Türk oyun sektörünü sadece negatif yerden yere vurursak bir arpa boyu yol alamayız, eğer güzel oyunlar kaliteli işler istiyorsak önce kendimiz buna inanalım gerisi gelir.Amacının kötü olmadığını düşünmek istiyorum ;)
Art niyetli değilim, realistim sadece.
Resim
Kullanıcı avatarı
kargasa14
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen kargasa14 »

mevlüt dinç de böyle olumsuz düşünceler içinde olsaydı şu an bu forumda bu konuya mesaj yazıyor olmazdık hiçbirimiz. çok ta küçümsemeyin bence zira piyasada zaten iyi durumda olan türk firmaları var. sanmıyorum ama belki sobee de bir şeyler yapar da yeni motor için bir çalışma yapar.
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz
Kullanıcı avatarı
ahsu6344
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Kuklacı
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen ahsu6344 »

analog çağdan dijital çağa geçtik siz halen yönetimden motoru degişsin diyorsunuz :thinking: bak tekrar soruyorum bu kadar zaman geçmiş emin misin :$ :$

bak bu çubuk adam çizmeye benzemez :radioactive: :runner_tone4:
Resim

İntikamxxx --Asiasi--İntikamxşifa--İntikamxasiasi

YERYÜZÜNDE İNTİKAM OLDUGU SÜRECE ASİLER ÖLMEZ
Kullanıcı avatarı
Nixita
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Sancak
Lonca: PersPektiF

Mesaj gönderen Nixita »

bu konuda motor olmuş :)
Resim
Nefes almak değil nefes olmak mesele ( Nefesim olur musun? )
Kullanıcı avatarı
kargasa14
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Beyaz Köşk

Mesaj gönderen kargasa14 »

ikv den bir halt olurmu bilmem ama bu oyuncu kitlesinden bir halt olmaz. bize ancak eskileri özlemek kalır. ikv yi candan sevdiren
oyuncu kitlesi yerine açılan her konuyu sulandırabilecek kadar düşük bir kitleye hitap etmişse oyun, bize de voltamızı almak kalır.
yaklaşık 10 aydır hiç girmediğim oyun ile ayda birkaç gün ziyaret ettiğim forum dan başka bir bağım kalmamıştı. güncelleme gelirse kimler dönmüş bakmaya gelirim artık. hala var olduğunu bildiğim ikv nin kadim ve iyi oyuncularına selam olsun.
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz
dret
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen dret »

kargasa14 yazdı: 20 Eki 2017 18:01 ikv den bir halt olurmu bilmem ama bu oyuncu kitlesinden bir halt olmaz. bize ancak eskileri özlemek kalır. ikv yi candan sevdiren
oyuncu kitlesi yerine açılan her konuyu sulandırabilecek kadar düşük bir kitleye hitap etmişse oyun, bize de voltamızı almak kalır.
yaklaşık 10 aydır hiç girmediğim oyun ile ayda birkaç gün ziyaret ettiğim forum dan başka bir bağım kalmamıştı. güncelleme gelirse kimler dönmüş bakmaya gelirim artık. hala var olduğunu bildiğim ikv nin kadim ve iyi oyuncularına selam olsun.
Yokmuş gibi davranırsak belki giderler :)

“Genel Etkileşim” sayfasına dön