Bak begim, eğer öyle birşey olsa yüzde beş verilen komisyon göze batmayacaktır çünkü böyle kalitede bir oyunu herkes oynamak isyecektir mmorpg severleri en azından ve gelir paylaşılmak istenmiyorsa geliştirir ikv engine kimseyede komisyon vermez, demişsin herkesin sistemi kaldırmaz bu böyledir fakat x şahısın sistemi 3 bin liralıktır alt seviye oynatır ye şahsın 12 bin liradır orta oynatır jamiryo şahsın 60 bindir kişneyerek dörtnala şaha kaldırır. Çok'da sığ bakmamak lazım sevgili dostum.CIZIK yazdı: ↑18 Eki 2017 19:58 Unreal engine diyen arkadaşlar Ticari gelir olarak 3000 dolar üzerindeki meblagın yüzde 5 i oranındaki telif hakkını ceplerinden veya harçlıklarından ödeyecekse geçiş çalışmalarında bedava katkıda bulunmaya hazırım![]()
Onca kaynagı objeyi baştan kodlamak yeni motora uyumlu hale getirmek sıfırdan oyun yapmaktan daha zordur. Kaldı ki bu durumda Türk yapımı iddiası ortadan kalkmış olur çünkü oyunu oyun yapan motorudur ki her oyun motoru hertür oyuna uygun degildir bir unreal motorla strateji oyunu yapmak bir RPG oyunu yapmaktan çok daha zor ve anlamsızdır. Farklı türden oyun tiplerine uygun farklı oyun motorları vardır bizim IKV nin motoru evet kalitesiz bir motora sahip olabilir fazla hafıza kullanamadıgı için labirent tipi aynı ortamı defalarca farklı bir yermiş gibi dönmek zorunda kalıyor olabiliriz ancak online oyunlarda çok farklı tipte insanlar oldugu gibi çok farklı tip bilgisayar konfigürasyonlarıda olmak durumunda. Yani kısaca her oyuncuda çok kaslı bilgisayar sistemleri beklenemeyecegi için oyunu tasarlarken herşeyi minimuma indirip daha fazla kitleye hitap etmek herzaman ön plandadır çünkü bizim oyun olarak baktıgım şey aslında şirketler için Ticari bir Metadır.
İkv'nin oyun motoru değişmeli
Re: İkv'nin oyun motoru değişmeli
cevap vermiyolarromendiyojen yazdı: ↑18 Eki 2017 13:53 Sobee Stajyer arıyormus duyduguma gore bir basvuru formu lazim arkadaslar icin![]()
SARAL
Oyun her sistemde farklı çalışacaktır, yüksek olan yüksek seviyede düşük ve orta seviyede o ayarlarda oynar böylece sistemi iyi olan sisteminin hakkını alır ve Türk oyun sektörü güneykore japonya çin gibi oyun geliştiricilikte marka olma yolunda ilk filizlerini verir rpg alanında. Tabi ki meşakatlı bir süreç olacaktır vede yüksek maliyetli ama öyle üç kuruşa beş köfte bir dünya yok.SikayetVar yazdı: ↑18 Eki 2017 20:45 Oyun motoru olarak öyle Unreal Engine gibi güncel bir oyun motoru tercih edeceklerse çoğunuzun bilgisayarı oyunun ve oyun motorunun tüm nimetlerinden yararlanamayacaktır. Kaldı ki öyle bir tekrar yazma durumu olacaksa yeni oyun yapmak daha az maliyetli olacaktır...
Türk oyun sektörü ve marka.Hmmdret yazdı: ↑18 Eki 2017 21:12Oyun her sistemde farklı çalışacaktır, yüksek olan yüksek seviyede düşük ve orta seviyede o ayarlarda oynar böylece sistemi iyi olan sisteminin hakkını alır ve Türk oyun sektörü güneykore japonya çin gibi oyun geliştiricilikte marka olma yolunda ilk filizlerini verir rpg alanında. Tabi ki meşakatlı bir süreç olacaktır vede yüksek maliyetli ama öyle üç kuruşa beş köfte bir dünya yok.SikayetVar yazdı: ↑18 Eki 2017 20:45 Oyun motoru olarak öyle Unreal Engine gibi güncel bir oyun motoru tercih edeceklerse çoğunuzun bilgisayarı oyunun ve oyun motorunun tüm nimetlerinden yararlanamayacaktır. Kaldı ki öyle bir tekrar yazma durumu olacaksa yeni oyun yapmak daha az maliyetli olacaktır...
Aslında mantıklı ama uzun vadeli bir proje olarak düşünebilirler kader mühürlerini unreal engine 3 le yaptıkları içinde herkes motoru az çok öğrendi ama arkadaşında dediği gibi dolar euro almış başını gidiyor düşük segment pcler 2000 tlden başlıyor ve o pclerde alacağın performans ne kadar olur düşünün.Şu durumda insanların orta ve yüksek segment pclere ulaşması zor yani.
- Ostankino
- Cin Avcısı

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Ittihat Ve Terakki
Bunun tartışması daha önce yapıldı. Yeni bir motorun avantajları, dezavantajları forum üzerinde çok kez tartışıldı. Oyunu yeni motora taşımayı geçtim, baştan bir oyun motorunun oluşturulması mevcut ekip için zaman alabilecek bir süre. Oyun motoru dediğimiz şey hadi oyun motoru yazalım, oyun yazalım şeklinde olmuyor. Zaman ve arge ister yeni bir motor
Senior Software Engineer
bütün bunları söylerken sobee nin kader mühürleri isimli oyununu çıkardığını ve bunu yaparken yeni bir motor kullandığını sizinle beraber bu konuya mesaj atan bir çok kişi gözden kaçırıyor yada unutuyor galiba. dediğiniz gibi zaman ister bunlar ama oyunun mevcut motoruyla bir geleceği olmadığı da bir gerçek. oyunu yeni motora geçirmek çok zor ise ben bütün emeğimi ve paramı eski oyunda feda etmeye hazırım. keşke olsa böyle birşey de biz oyuncular ikv nin bir geleceği olsun diye bütün emeklerimizden vaz geçsek. tabi bu benim şahsi görüşümOstankino yazdı: ↑18 Eki 2017 22:34 Bunun tartışması daha önce yapıldı. Yeni bir motorun avantajları, dezavantajları forum üzerinde çok kez tartışıldı. Oyunu yeni motora taşımayı geçtim, baştan bir oyun motorunun oluşturulması mevcut ekip için zaman alabilecek bir süre. Oyun motoru dediğimiz şey hadi oyun motoru yazalım, oyun yazalım şeklinde olmuyor. Zaman ve arge ister yeni bir motor
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz
- Ostankino
- Cin Avcısı

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Ittihat Ve Terakki
Hazır bir motorla oyun yapmak ayrı, mevcut motordaki bir oyunu yeni bir motora veya hazır bir motora aktarmak ap ayrı. Anlamadığınız detayda bu. UE3 oyun motoru zaten kullanımı basit bir oyun motoru. Açın youtube'a yazın 10 yaşındaki çocuk 3D oyun yapıyor. Ama Sobee şimdi IKV oyununu UE3 taşımaya kalkarsa bir sürü teknik sorunla karşılaşma problemi yaşar. Buraya satır satır yazarım ama yeri ve zamanı değilkargasa14 yazdı: ↑18 Eki 2017 23:58bütün bunları söylerken sobee nin kader mühürleri isimli oyununu çıkardığını ve bunu yaparken yeni bir motor kullandığını sizinle beraber bu konuya mesaj atan bir çok kişi gözden kaçırıyor yada unutuyor galiba. dediğiniz gibi zaman ister bunlar ama oyunun mevcut motoruyla bir geleceği olmadığı da bir gerçek. oyunu yeni motora geçirmek çok zor ise ben bütün emeğimi ve paramı eski oyunda feda etmeye hazırım. keşke olsa böyle birşey de biz oyuncular ikv nin bir geleceği olsun diye bütün emeklerimizden vaz geçsek. tabi bu benim şahsi görüşümOstankino yazdı: ↑18 Eki 2017 22:34 Bunun tartışması daha önce yapıldı. Yeni bir motorun avantajları, dezavantajları forum üzerinde çok kez tartışıldı. Oyunu yeni motora taşımayı geçtim, baştan bir oyun motorunun oluşturulması mevcut ekip için zaman alabilecek bir süre. Oyun motoru dediğimiz şey hadi oyun motoru yazalım, oyun yazalım şeklinde olmuyor. Zaman ve arge ister yeni bir motor
Senior Software Engineer
yazdığım yazıyı okumadan cevap verdiğin ne kadar belli. ilk cümlemi okuyup klavye tuşlarına basmadan önce düğer cümlelerimi de okusaydın keşke. ben ne eu3 ten bahsettim. ne de oyunu taşımak kolay dedim. benim anlamadığım bir detay yok ama anlaşılan senin yazılanları okumamak gibi bir alışkanlığın var yada beni tartıştığın başka biriyle karıştırdın.Ostankino yazdı: ↑19 Eki 2017 00:03Hazır bir motorla oyun yapmak ayrı, mevcut motordaki bir oyunu yeni bir motora veya hazır bir motora aktarmak ap ayrı. Anlamadığınız detayda bu. UE3 oyun motoru zaten kullanımı basit bir oyun motoru. Açın youtube'a yazın 10 yaşındaki çocuk 3D oyun yapıyor. Ama Sobee şimdi IKV oyununu UE3 taşımaya kalkarsa bir sürü teknik sorunla karşılaşma problemi yaşar. Buraya satır satır yazarım ama yeri ve zamanı değilkargasa14 yazdı: ↑18 Eki 2017 23:58bütün bunları söylerken sobee nin kader mühürleri isimli oyununu çıkardığını ve bunu yaparken yeni bir motor kullandığını sizinle beraber bu konuya mesaj atan bir çok kişi gözden kaçırıyor yada unutuyor galiba. dediğiniz gibi zaman ister bunlar ama oyunun mevcut motoruyla bir geleceği olmadığı da bir gerçek. oyunu yeni motora geçirmek çok zor ise ben bütün emeğimi ve paramı eski oyunda feda etmeye hazırım. keşke olsa böyle birşey de biz oyuncular ikv nin bir geleceği olsun diye bütün emeklerimizden vaz geçsek. tabi bu benim şahsi görüşümOstankino yazdı: ↑18 Eki 2017 22:34 Bunun tartışması daha önce yapıldı. Yeni bir motorun avantajları, dezavantajları forum üzerinde çok kez tartışıldı. Oyunu yeni motora taşımayı geçtim, baştan bir oyun motorunun oluşturulması mevcut ekip için zaman alabilecek bir süre. Oyun motoru dediğimiz şey hadi oyun motoru yazalım, oyun yazalım şeklinde olmuyor. Zaman ve arge ister yeni bir motor
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz