Yoksa burası bir...? Karaköy mü?

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Twingo
Cin Avcısı
Cin Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Academy Of War

Yoksa burası bir...? Karaköy mü?

Mesaj gönderen Twingo »

Selamlar forumun müdavimleri! Okulun açılmasına bir hafta kala sıkılan bu genç kardeşiniz, sizler için yeni bir yazı ile burada! Daha önce görev metinleri yazmış ve Karaköy ile ilgili bir çok teori paylaşmıştım. Her geçen gün bunu desteklemeye devam ediyorum. Bu sefer ki kanıtlarımı pek araştıramadım desem yalan olmaz. Nedeni biraz sonra anlayacaksınız.

Öncelikle başka bir arkadaşın konusu için oyun dosyalarını kurcalarken daha önce görmediğim bir kaplamaya rastladım. Bu kaplama reklam panoları ve bir kaç farklı markaya ait poster çizimlerinden oluşuyordu.

Resim

Burada daha önce gördüğümüz bir kaç marka dışında ben hiç rastlamadığım yeni markaları gördüm. Acaba yanılıyor muyum diye teyit etmek için Eminönü'nü dolaştım. Dedezade Lokumları ve oyunun kendi reklamları haricinde diğer markalara rastlamadım. Ama tüm haritaları ve Eminönü'nü dolaşmadım. Bu yüzden araştırmam eksik diyeiblirim. Gelelim neden bu markaların oluşu Karaköy'e bizi yaklaştırıyor? Bu tarz reklamlar Eminönü gibi birebir İstanbul'dan alınan haritalarda mevcut oyunda. Kabataslak Meteor bölgesine falan da baktım oralarda da rastlamadım. Bu sebepten dolayı bu reklamlar gelecek olan yeni güncelleme ile ilgi biraz ipucu veriyor bizlere. Karaköy'ü bilen bilir, günümüzde bile reklam panoları ile dolu bir semttir kendisi. (Kale Kilit'e selam olsun!) Bu reklamları Karaköy de panolar üzerinde ya da sokaklarda görmemiz çok muhtemel. Yukarıda da söylediğim gibi bu tarz reklamlar kapalı alanlarda ya da kurgu olan mekanlarda mevcut değil. Hali hazırda bir çok kanıtta Karaköy'ü işaret ederken, yeni gelecek bölgenin Karaköy olma ihtimali biraz daha güçleniyor. Bu konuda düşüncelerinizi beklerken bir kaç şeyden daha da bahsetmek istiyorum. Herkes Karaköy gelecek Karaköy gelecek der bir tek ben size Karaköy'ün içerisinde hangi yerlerin geleceğini söylerim. :)

Bankalar Sokağı

Bankalar sokağı Şişhane'ye uzanan içerisinde geçmişten günümüze adından da anlaşıldığı üzere bankaraları bulunduran bir sokak. Bu sokağın neden geleceğini düşünüyorum? Oyun tarihçesi içerisin de bir Beyoğlu mevcut. İlk olarak Beyoğlu'na çıkışta kullanılacak bu sokak aynı zamanda Galata Kulesine komşulukta yapıyor. Yani hem Beyoğlu'na yol olacak hemde gelmesi %100 gereken Galata Kulesini bizlere çok karmaşık olmadan sunacak. Ayrıca Garanti Bankası reklamı da bu ihtimali benim için yükseltiyor.

Resim

1940 Bankalar Sokağı

Resim
Resim

Diğer reklamların ulaşabildiğim ayrıntıları ve posterleri:

Resim

Resim

Resim

Resim

Resim

Son olarak, İKV yönetimi uzun zamandır oyun dosyalarını gizlemekteydi. Böyle bir hata yaptıklarını pek sanmıyorum. Ya bizlere bir şekilde belli ediyorlar ya da tamamen şaşırtma. Hatta şöyle bir ayrıntı vereyim. Kalebağ Likör Şarabı reklamında göreceğiniz üzere aşşağıda "T.C. İnhisarlar İdaresi" yazısı yer almakta. Bu idare Tekel'in değişmeden önce ki ismi. Bu isim 1946 yılında değişiyor. Fakat oyun bildiğiniz üzere 1956 yılından sonrasını işliyor. Ya ekip buna dikkat etmedi ya da o zaman şöyle bir konuşma geçti;

- Amirim 10 yıl oldu ismimiz değişti halen şu posterleri değiştiremedik be!
+ Olm sanane! Para var sanki de biz değiştirmiyoruz posterleri. Bırak millet biliyor işte onun ne olduğunu.

Okuduğunuz için teşekkür eder, yapıcı şekilde yorumlarınızı beklerim. Diğer konularıma göz atmak isterseniz;

Karakterimiz-Kuklacı-Karaköy-Beyoğlu ilişkisi hk.

viewtopic.php?f=46&t=142765

Yeni Bölge Görev Metinleri (Fan Made)

viewtopic.php?t=141957

Edit: Bu reklamlar daha önce oyunda da olabilir. Eğer varsa göreniniz bileniniz paylaşırsa ona göre bu teoriyi birlikte çürütmüş oluruz. :)
Resim
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Re: Yoksa burası bir...? Karaköy mü?

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Buradaki resim oyun dosyalarında "reklam_A.dds" adıyla geçiyor. Ve resmin son değiştirilme tarihi 20.06.2012. Muhtemelen er meydanında falan vardır. Yeni gelecek güncellemeyle alakası olduğunu sanmıyorum.
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Mesaj gönderen Retaliation »

Hocam tek Bankalar Caddesi ilgimi çekti. Çünkü diğer fotoğrafları daha önce de bir konuda gördüm. Hatta yanlış hatırlamıyorsam şu Gripin reklamı Eminönü içerisinde bir yerdeydi.
Resim
Kullanıcı avatarı
Twingo
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Twingo »

turkoxHAMSTER yazdı: 20 Eyl 2017 17:36 Buradaki resim oyun dosyalarında "reklam_A.dds" adıyla geçiyor. Ve resmin son değiştirilme tarihi 20.06.2012. Muhtemelen er meydanında falan vardır. Yeni gelecek güncellemeyle alakası olduğunu sanmıyorum.

Olabilir dostum dediğim gibi detaylıca araştırmadım. Er meydanına girince etrafı pek inceleme şansım olmadığı için gözden kaçırmış olabilirim bunun için çürütülmesini muhtemel görerek yazdım bu teoriyi. :)
Retaliation yazdı: 20 Eyl 2017 17:38 Hocam tek Bankalar Caddesi ilgimi çekti. Çünkü diğer fotoğrafları daha önce de bir konuda gördüm. Hatta yanlış hatırlamıyorsam şu Gripin reklamı Eminönü içerisinde bir yerdeydi.
Dostum senin yorumlarını hep beğeniyorum, en dandik konu da bile ışık tutulacak bir nokta yakalayabiliyorsun. Yukarı da söylediğim gibi diğer resimler çürütülebilir pek iyi araştıramadım bunun bilincindeyim. Ama öyle ya da böyle Garanti Bankası reklamı olmasa bile Bankalar Caddesi muhtemel mekanlardan birisi. Hatta kimbilir yeni bir bankamız bile olabilir. :)
Resim
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Ghosts Of Anatolia

Mesaj gönderen BayTerapi »

Bunlar sanırım '' Easter Egg '' olarak geçiyor pek bilmem bu Easter Egg'i fakat yiyorsa bulun anlamına mı geliyordu ne .
kedi
Kullanıcı avatarı
Twingo
Cin Avcısı
Cin Avcısı

Mesaj gönderen Twingo »

BayTerapi yazdı: 20 Eyl 2017 17:48 Bunlar sanırım '' Easter Egg '' olarak geçiyor pek bilmem bu Easter Egg'i fakat yiyorsa bulun anlamına mı geliyordu ne .

Paskalya Yumurtası anlamına geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam paskalya zamanı boyanmış yumurtaları gizliyorlardı ve bulunması isteniyordu. Ama bunlar daha çok kaplama oyun içinde. Easter Egg daha çok bizim oyunumuz için "Zwartan İcadı - Yücelen Ekolü - Fevzi Bey" gibi oyunun yapımında emeği bulunan kişilerin kendi isimlerini oyuna efsun olarak eklemeleri.
Resim
Kullanıcı avatarı
BayTerapi
Mebrure'nin Adamı
Mebrure'nin Adamı
Sunucu: Karaköy
Lonca: Ghosts Of Anatolia

Mesaj gönderen BayTerapi »

Twingo yazdı: 20 Eyl 2017 17:53
BayTerapi yazdı: 20 Eyl 2017 17:48 Bunlar sanırım '' Easter Egg '' olarak geçiyor pek bilmem bu Easter Egg'i fakat yiyorsa bulun anlamına mı geliyordu ne .

Paskalya Yumurtası anlamına geliyor. Yanlış hatırlamıyorsam paskalya zamanı boyanmış yumurtaları gizliyorlardı ve bulunması isteniyordu. Ama bunlar daha çok kaplama oyun içinde. Easter Egg daha çok bizim oyunumuz için "Zwartan İcadı - Yücelen Ekolü - Fevzi Bey" gibi oyunun yapımında emeği bulunan kişilerin kendi isimlerini oyuna efsun olarak eklemeleri.
:+1:
kedi
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Mesaj gönderen Retaliation »

Twingo yazdı: 20 Eyl 2017 17:43
Retaliation yazdı: 20 Eyl 2017 17:38 Hocam tek Bankalar Caddesi ilgimi çekti. Çünkü diğer fotoğrafları daha önce de bir konuda gördüm. Hatta yanlış hatırlamıyorsam şu Gripin reklamı Eminönü içerisinde bir yerdeydi.
Dostum senin yorumlarını hep beğeniyorum, en dandik konu da bile ışık tutulacak bir nokta yakalayabiliyorsun. Yukarı da söylediğim gibi diğer resimler çürütülebilir pek iyi araştıramadım bunun bilincindeyim. Ama öyle ya da böyle Garanti Bankası reklamı olmasa bile Bankalar Caddesi muhtemel mekanlardan birisi. Hatta kimbilir yeni bir bankamız bile olabilir. :)
Öncelikle teşekkür ederim. :) Yeni bir bankaya sahip olmak bizi çok mutlu edecektir. :)
Resim
Kullanıcı avatarı
yun1010
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Ancient Legends

Mesaj gönderen yun1010 »

turkoxHAMSTER yazdı: 20 Eyl 2017 17:36 Buradaki resim oyun dosyalarında "reklam_A.dds" adıyla geçiyor. Ve resmin son değiştirilme tarihi 20.06.2012. Muhtemelen er meydanında falan vardır. Yeni gelecek güncellemeyle alakası olduğunu sanmıyorum.
++ Konu kapanmıştır
------------------------------------------Ancient Legends Lonca Lideri-----------------------------------------
Youtube Kanalım: https://www.youtube.com/watch?v=v_G6kEwdzfI
Adrianalima
Işık Hanım'ın Elemanı
Işık Hanım'ın Elemanı
Sunucu: Sancak

Mesaj gönderen Adrianalima »

Resimdeki apla güzelmiş

“Genel Etkileşim” sayfasına dön