Yeni Eklenti Paketini Kimler Yapıyor?
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- Sunucu: Teşkilat
Re: Yeni Eklenti Paketini Kimler Yapıyor?
Çemberlitaş'in ilk bölgesinde çalan Mezar adlı soundtrack'in de etkisiyle kendimi gerçekten oradaymis gibi hissederim. Bu arada benden tavsiye Dr. Recai'deki muazzam görevi ve devamındaki arzuhalciye uzanan görevleri yaparken arkadan "Büyük Yalan" adlı soundtrack'i açın. Kurguya bir kez daha aşık olacaksınız.
Yeni genişleme paketiyle ilgili hepimiz heyecanla bekliyoruz , bir yandan oyuna genişleme gelmediği 5 yıl içerisinde iletişim/destek formu üzerinizden tarafınıza eminim ki binlerce hata ve iyileştirme için mesajlar gelmiştir . Yeni genişleme paketiyle birlikte mutlaka bu hata ve iyileştirmelerle ilgili oyuncular neler istemiş mutlaka göz atmalısınız, ayrıca oyunun Windows 10 ile olan uyumsuzluğuna mutlaka el atılmalı , "Legendary Developer Gorgar" size gerçekten emeğiniz ve bilgilendirmeleriniz için minnettarız ama bu önerimi de lütfen dikkate alın eminim ki büyük bir kitle sizden bu konu hakkında da sevindirici haber bekliyor .
- SPIEGLEIN
- Yalnız Adam'ın Dostu
- Sunucu: Eminönü
- Lonca: Kök Tengri
- Discord: met00
Çok iyi işler olacak gibime geliyor beklentim baya üst düzey heleki emre beyin kısa bir müziğinden sonra.Gorgar yazdı: ↑15 Eyl 2017 17:40 Hikaye ile ilgili sorular üzerine
Hikaye konusunda oyuncuların açtığı paylaşımlardan faydalanıyor musunuz?
Genel hikaye örgüsünü zaten oyun daha yayınlanmadan kurmuştuk. Oyun içinde konular ilerledikçe iyice olgunlaştı. Halihazırda yıllar içerisinde düşünülmüş, planlanmış ve oyuna eklenmemiş dünya kadar içerik de mevcut.
Oyuncuların teorilerini rastladıkça okuyorum veya kendilerinden dinliyorum. Oyuncuların kurgu ile bu düzeyde ilgilenmeleri, hikayeyi yazarken ya da oyunu geliştirirken çok motive edici oluyor. Hayatta birçok insan harcadığı emeğin karşılığını aldığını düşünmez. Ben İKV konusunda çok şanslıydım. Bu oyuna her anlamda çok emek verdim, fakat bunu karşılığını oyuncular manevi olarak kat be kat geri verdiler.
Ben hikayeyi nasıl planladıysam o şekilde devam ediyorum. Oyuncuların ürettikleri teoriler -doğru veya olsun yanlış olsun- hikaye üzerinde bir değişiklik yapmıyorum. Zira hikayenin takipçilerini ters köşeye yatırmak için zaman içinde yapılan manipulasyonlar, ana kurguya zarar verirler ve oyun dünyasını inandırıcılıktan uzaklaştırırlar. (Bkz. Lost dizisi)
Eğer oyuncular teoriler üretip, tartışıp, ipuçlarını birleştirip, doğru sonuçlara ulaşılabiliyorsa ya da en azından doğru soruları sorabiliyorlarsa bu benim için başarıdır. Zira bir yazar fantezisi değil, ayakları yere basan bir dünya kurgulamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Bilmeceler bir dünyanın süsüdür, rengidir, gizemidir ama amacı değildir.
Oyuncuların yazdıkları öykülerden alıntılamak kastediliyorsa, genellikle özgün öyküleri takip edebilecek zaman bulamıyorum. Eğer alıntı yapsaydım da bunu yazarlarının izinleri dahilinde yapardım, ancak kendim yazmayı tercih ediyorum, yazmayı seviyorum.
Hikaye konusunda zamanında uzun tartışmalar yaptığımız, çok önemli katkıları olan Bilgem Çakır ve Özgür Soner'in de isimlerini burada tekrar anmak isterim.
Ayrıca bir oyunun dünyası sadece yazılı hikayesinden ibaret değildir, görsellerin hikayeyi dramatik şekilde yansıtması, hatta hikayeden bağımsız birçok şeyi anlatması çok önemlidir. Senelerdir birlikte çalıştığımız Murat Afşar ve Fevzi Altuncu ile İKV dünyasının çok önemli bir kısmını görsel olarak da oluşturduk. "Dev Ana", "Kenan" gibi fantastik karakterler, yetenekli artistlerimizin ellerine şekillendi. Gene konsept artistler, şapka çıkarılacak işler ortaya serdiler.
Son olarak müzikler de oyunun dramatik etkisini inanılmaz seviyede arttırıyorlar. Emre'nin müzikleri arkaplanda loop ederken nice sayfalar yazdım hikayeye.
Yeni eklenti paketinin de beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyoruz ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Tabii son takdiri sizler yapacaksınız
Herkese iyi oyunlar.
SPIEGLEIN yazdı: ↑15 Eyl 2017 23:16Çok iyi işler olacak gibime geliyor beklentim baya üst düzey heleki emre beyin kısa bir müziğinden sonra.Gorgar yazdı: ↑15 Eyl 2017 17:40 Hikaye ile ilgili sorular üzerine
Genel hikaye örgüsünü zaten oyun daha yayınlanmadan kurmuştuk. Oyun içinde konular ilerledikçe iyice olgunlaştı. Halihazırda yıllar içerisinde düşünülmüş, planlanmış ve oyuna eklenmemiş dünya kadar içerik de mevcut.
Oyuncuların teorilerini rastladıkça okuyorum veya kendilerinden dinliyorum. Oyuncuların kurgu ile bu düzeyde ilgilenmeleri, hikayeyi yazarken ya da oyunu geliştirirken çok motive edici oluyor. Hayatta birçok insan harcadığı emeğin karşılığını aldığını düşünmez. Ben İKV konusunda çok şanslıydım. Bu oyuna her anlamda çok emek verdim, fakat bunu karşılığını oyuncular manevi olarak kat be kat geri verdiler.
Ben hikayeyi nasıl planladıysam o şekilde devam ediyorum. Oyuncuların ürettikleri teoriler -doğru veya olsun yanlış olsun- hikaye üzerinde bir değişiklik yapmıyorum. Zira hikayenin takipçilerini ters köşeye yatırmak için zaman içinde yapılan manipulasyonlar, ana kurguya zarar verirler ve oyun dünyasını inandırıcılıktan uzaklaştırırlar. (Bkz. Lost dizisi)
Eğer oyuncular teoriler üretip, tartışıp, ipuçlarını birleştirip, doğru sonuçlara ulaşılabiliyorsa ya da en azından doğru soruları sorabiliyorlarsa bu benim için başarıdır. Zira bir yazar fantezisi değil, ayakları yere basan bir dünya kurgulamaya çalışıyoruz elimizden geldiğince. Bilmeceler bir dünyanın süsüdür, rengidir, gizemidir ama amacı değildir.
Oyuncuların yazdıkları öykülerden alıntılamak kastediliyorsa, genellikle özgün öyküleri takip edebilecek zaman bulamıyorum. Eğer alıntı yapsaydım da bunu yazarlarının izinleri dahilinde yapardım, ancak kendim yazmayı tercih ediyorum, yazmayı seviyorum.
Hikaye konusunda zamanında uzun tartışmalar yaptığımız, çok önemli katkıları olan Bilgem Çakır ve Özgür Soner'in de isimlerini burada tekrar anmak isterim.
Ayrıca bir oyunun dünyası sadece yazılı hikayesinden ibaret değildir, görsellerin hikayeyi dramatik şekilde yansıtması, hatta hikayeden bağımsız birçok şeyi anlatması çok önemlidir. Senelerdir birlikte çalıştığımız Murat Afşar ve Fevzi Altuncu ile İKV dünyasının çok önemli bir kısmını görsel olarak da oluşturduk. "Dev Ana", "Kenan" gibi fantastik karakterler, yetenekli artistlerimizin ellerine şekillendi. Gene konsept artistler, şapka çıkarılacak işler ortaya serdiler.
Son olarak müzikler de oyunun dramatik etkisini inanılmaz seviyede arttırıyorlar. Emre'nin müzikleri arkaplanda loop ederken nice sayfalar yazdım hikayeye.
Yeni eklenti paketinin de beklentilerinizi karşılayacağını düşünüyoruz ve bunun için elimizden geleni yapıyoruz. Tabii son takdiri sizler yapacaksınız
Herkese iyi oyunlar.
Nerede bu müzik ?
Sayın Gorgar yeni eklenti hakkında ufak tefek ipucu verme zamanı geldi hatta geçiyor sanırım. Yıllarca yaptığınız şeylerden vazgeçip farklı birşey yaparak bize bilgi vermenizi rica edeceğim.
WesTSooN
IWesTSooNI
IIWesTSooNII
IWesTSooNI
IIWesTSooNII
- LEPRECHAUN
- Dış Şehir Gezgini
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Deva
Kürşad Bey bu iletiler çok değerli bu konuyu milat olarak görüyorum . Kuklacıdan çok kuklacı olmuştunuz uzun zamandır.
Krallar bazen halkın arasına karışmalı diye düşünüyorum.
Benim en çok merak ettiğim Er Meydanı hakkında hiç kafa yordunuz mu ? Ve mevcut oyun motoru üzerinden mi devam edeceksiniz...
İyi geceler.
Krallar bazen halkın arasına karışmalı diye düşünüyorum.
Benim en çok merak ettiğim Er Meydanı hakkında hiç kafa yordunuz mu ? Ve mevcut oyun motoru üzerinden mi devam edeceksiniz...
İyi geceler.

LEPRECHAUN
- KRoNicK
- Işık Hanım'ın Elemanı
- Sunucu: Teşkilat
- Lonca: Revenge Of Nobility
Az da olsa yeni eklenti paketiyle ilgili ipuçları,görseller veya gizli çekim tarzında merakımızı gidermeniz,çok birşey değil 
- BeLmanDo
- FareAdam Düşmanı
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Winter Is Coming
Lisedeyken baslamıstım Üniversitede bıraktım şimdi Çalısıyorum 10 senedir oynuyorum diyebilirim Cok büyük bir zaman geçirdim İKV de ve bu günleri gördüğüm için aşırı mutluyumGorgar yazdı: ↑15 Eyl 2017 17:40 Hikaye ile ilgili sorular üzerine
Herkese iyi oyunlar.
' ''Altı üstü bir oyun'' değil !! İKV '
Bu oyunun eşi benzeri yeryüzünde yok ya elinize emeğinize sağlık ve iple çekiyorum güncelleme gününü!!
Bambaska seyler vardı bu oyunun içinde arkadaşlıklar dostluklar Bunca yılın ardından size soruyorum Gorgar
Soru : Gorgar Yeni seviye , Yeni Grup Bölgesi veya Değişik oyun şekli eklenecek mi oyuna
Oyuna büyük fark getirecek eski sürümden farklı olarak Çemberlitaş Kıyafetlerini yükseltme gibi bir durum sözkonusumu benim aklımda sürekli olan birşey Örneğin yükseltilmiş 1 ceket veya 1 pantolon nasıl olurdu bu gibi düşünceleriniz varmı?
Ruh duyar orda ölürken bile Türk olduğunu...
Yoğunbakım
Maddex
- mirkan1453
- Teşkilat Neferi
- Sunucu: Meran
- Lonca: Lotus
Bilgem Reisi okuyun, videolarını izleyin özellikle yazılımla ilgilenenler.
bu link burada kalsın biraz bilgilenin:
http://nightnetwork.org/?p=52#more-52
bu link burada kalsın biraz bilgilenin:
http://nightnetwork.org/?p=52#more-52
Yılların ardından umut verici bir başlık.
Yeni güzel hikayeler, müzikler, konsept çizimleri görmeyi nasıl da özledik.
Yeni güzel hikayeler, müzikler, konsept çizimleri görmeyi nasıl da özledik.
2009-2013