Oyun içerisinde ''...'' kişi küfür ediyor bir çok kişi tarafından şikayet ediliyor ve o an bir ceza geliyor ''...'' kişiye oyundan çıkmıyor ve halen aynı tutumda devam ediyor ve ''...'' arkadaşımız sadece o ceza ile kalıyor.
''....'' İsimli arkadaş küfür etti direk oyundan düşmesi gerekmezmi ? bu sorunu hepimiz çekiyoruz özellikle eminönü sunucusunda neredeyse her güne yakın küfürler görebiliyoruz sunucuda.
Daha geçen gün rehber alımlarını sormuştum hızlı desteğe rehber alımlarını rehber ekibini tekrar gündeme getirsek en azından oyun içi böyle durumlarda anlık müdahalede bulunabilmesi adına ?
Bunlara ek olarak şunları eklemek istiyorum ve görüşlerinizi bekliyorum.
Daha dün susturma cezası üzerinede bir başlık açmıştım şikayetlere geri dönüş yediğimiz susturma cezalarındaki gibi bir sistem ile şikayet sonuçlarını öğrenmemiz gerçekten hepimizin hoşuna gidecektir.
Belki anında müdahale olmaya bilir ama en azından sus yemiş olan arkadaş aynı şekilde devam etmesi halinde ve şikayetlerin artması halinde 2 katı olarak geri dönmesi gerekmekte olduğunu düşünüyorum.
Evet bir kaç kez denk geldi sus yedikten sonra aynı tutumda devam ettikten sonra şikayetlerin artması halinde 2. bir ceza daha geldiğine şahit oldum. Bunu dahada ön planda tutmak gerekiyor.
Susturma cezaları hakkında.
- CHAPPIE
- Meteor Kaşifi

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
- Lonca: Winter Is Coming
Re: Susturma cezaları hakkında.
Büyük ihtimal az önceki olay üzerine bu konuyu açtın. Malum kişileri şikayet ettikten sonra oyundan düşmedikleri için hızlı desteğe yazdım müdahale etmeleri için sonra AFRASiYAB bana kızdı oyundan her şikayet ettiğini buraya yazma diye
.
Oylamadaki son durum : İKV 657 , Metin2 568
Bende hızlı desteğe yazıcaktım sizin yazdığınızı gördükten sonra vazgeçtim aynı konudan açılmasın diye tekrar ve kızması çok saçma kızacağı kadar gelip müdahale etmeleri gerekiyorken.CHAPPIE yazdı: ↑31 Ağu 2017 00:07 Büyük ihtimal az önceki olay üzerine bu konuyu açtın. Malum kişileri şikayet ettikten sonra oyundan düşmedikleri için hızlı desteğe yazdım müdahale etmeleri için sonra AFRASiYAB bana kızdı oyundan her şikayet ettiğini buraya yazma diye.
Oyundaki ortam ve forumdaki ortam farklı olduğu için böyle bir konu açtım. Yapılacağı olmasa bile işte insan açıyor
Bu konu hakkında bende yönetime karşı çok sinirliyim. Ben şöyle düşünüyorum , nasıl ki gerçek hayatta fahri trafik müfettişleri var ve kimse bilmez kim olduğunu, bir trafik hatası gördüğünde yazar cezasını geçer , yapamaz mıyız ikv için aralardan her sunucudan 3 er 5 er kişi, ben seve seve gönüllülükle yaparım böyle bir işi, bir küfür bir usulsüzlük gördüğünde direk oyun içinden müdahale edilmesi sizce de çok mantıklı olmaz mıydı ?
Lahza yazdı: ↑31 Ağu 2017 11:12 Bu konu hakkında bende yönetime karşı çok sinirliyim. Ben şöyle düşünüyorum , nasıl ki gerçek hayatta fahri trafik müfettişleri var ve kimse bilmez kim olduğunu, bir trafik hatası gördüğünde yazar cezasını geçer , yapamaz mıyız ikv için aralardan her sunucudan 3 er 5 er kişi, ben seve seve gönüllülükle yaparım böyle bir işi, bir küfür bir usulsüzlük gördüğünde direk oyun içinden müdahale edilmesi sizce de çok mantıklı olmaz mıydı ?
Kesinlikle katılıyorum makrocular buna ek olarak küfür olayları üsülsüzlükler belli bir düzey yetkide Rehber alımlarını tekrar başlatarak bir kaç ekleme yaparak eskiden olduğu gibi rehber rolundeki arkadaşları biraz daha aktif kısma alıp bu tarz işler için kullanılabilir.
- MrDexter1
- Sahaf Yardımcısı

- Sunucu: Beyaz Köşk
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Zouka
Bu olay için destek bence çok yetersiz kalıyor, yani sistemi. Susturulma cezasından sonra, ban cezasına geçiş yapılıyor. Ben daha önce ceza almış olabilirim, geçen sana klandan adama "d@ğ @yısı" yazdığım için (sansürleyerek yazıyorum her hangi bir kötüleme yok, sadece örnekleme) 30 gün yasaklanma cezası aldım. 30 gün geçti, karakterimin cezası açıldı. Garipte iddaalı vs atarken, söyle den adam selam verdi. Klan panelinde kaldığı için klana "As - Aleyküm Selam" yazdım. Sırf küfür ettiğimi sanan yönetim tarafından 30 gün daha yasaklanma cezası aldım. Neyse iyi hoş bunlar geride kalmış, yerli yersiz ceza almışım farketmez. Sırf küfür etmek için, adamlar 5 level karakterler açarak sövüyor. En basiti daha 2 hafta önce önce, klandan adam başkasının DİNİ DEĞERLERE ve ATATÜRKE küfür etti. Aradan 5 gün sonra geçtikten sonra gene o adam belirdi, tekrar sövmeye başladı. Ben geçmişimde ceza almış olup en basit cezamda 30 gün yasaklanma gibi ceza alıyorsam bu adam en ağır küfürlerinde nasıl oluyor da 3 veya 5 günlük susturulma cezasına çarptırılıyor, o kadar mantıksız ve ceza sistemi için yetmeyen bir sistem var ki bunu kelimeler için anlatmak o kadar zor. Bence AR-GE ekibi güncelleme için çalışırken, biraz da ceza sisteminin gelişmesi için üstüne düşmelidir. Bu tamamen tarafsız yaptığım bir öz eleştiridir.
MrdexteR
- Boribars
- Cin Avcısı

- Lonca: Jitem
Rehberlikle alakalı kısma yorum olarak şunu söylemek isterim. Son rehberlerden birisiydim. Fakat yetkimiz ban bloke gibi bir şey asla degildi. Biz sadece yardım kuruluşu gibiydik oyunda ki bazi sorulara ve zorlanan yeni başlayan oyunculara hitap ederdik. Ayrıca Eminonu disinda {Rehber} Tagı ile dolaşmamiz dahi yasaktı. İşimiz gücümüz Eminönü idi. Şunu yaptığım oldu ama yönetimin bulunduğu sosyal iletişim grubuna çoğu kez Milli ve Manevi değerlerimize küfreden şahısları ihbar edip fotosunu alıp aninda işlem uygulattigimiz oldu. O zaman takim kaptanimiz Nihat abiydi namı diğer Nocomment. Şimdi işler nasıldır bilmiyorum.
DuMaNiSTT / Boribars ve Niceleri...
Öncelikle günaydınBoribars yazdı: ↑01 Eyl 2017 07:55 Rehberlikle alakalı kısma yorum olarak şunu söylemek isterim. Son rehberlerden birisiydim. Fakat yetkimiz ban bloke gibi bir şey asla degildi. Biz sadece yardım kuruluşu gibiydik oyunda ki bazi sorulara ve zorlanan yeni başlayan oyunculara hitap ederdik. Ayrıca Eminonu disinda {Rehber} Tagı ile dolaşmamiz dahi yasaktı. İşimiz gücümüz Eminönü idi. Şunu yaptığım oldu ama yönetimin bulunduğu sosyal iletişim grubuna çoğu kez Milli ve Manevi değerlerimize küfreden şahısları ihbar edip fotosunu alıp aninda işlem uygulattigimiz oldu. O zaman takim kaptanimiz Nihat abiydi namı diğer Nocomment. Şimdi işler nasıldır bilmiyorum.
İyi bayramlar biraz aktif role alınarak rehberlee bu iş için biçilmiş kaftan olacaktır tabi ban atma değiş en azından oyundan düşürme gibi anlık müdahale
- Boribars
- Cin Avcısı

- Lonca: Jitem
Oyunun içine hem oyunu oynayıp hem de gerekli müdahaleyi yapabilecek birileri elbette şart bende isterim bunu. 2008-2009 senesinde olmalı her sunucunun 2-3 tane yöneticisi vardı buna benzer bir sistem getirilmesi gayet hoş olabilir ama taraflı olmaması için herkes farkli sunucularda görevlendirilmeli. Orn. Teskilatta oyuncu olan birisi Kuklaci da yonetici tagıni kullanmasi gerek şikayetler direk ona pm olarak gitmeli vs vsSPIEGLEIN yazdı: ↑01 Eyl 2017 08:18Öncelikle günaydınBoribars yazdı: ↑01 Eyl 2017 07:55 Rehberlikle alakalı kısma yorum olarak şunu söylemek isterim. Son rehberlerden birisiydim. Fakat yetkimiz ban bloke gibi bir şey asla degildi. Biz sadece yardım kuruluşu gibiydik oyunda ki bazi sorulara ve zorlanan yeni başlayan oyunculara hitap ederdik. Ayrıca Eminonu disinda {Rehber} Tagı ile dolaşmamiz dahi yasaktı. İşimiz gücümüz Eminönü idi. Şunu yaptığım oldu ama yönetimin bulunduğu sosyal iletişim grubuna çoğu kez Milli ve Manevi değerlerimize küfreden şahısları ihbar edip fotosunu alıp aninda işlem uygulattigimiz oldu. O zaman takim kaptanimiz Nihat abiydi namı diğer Nocomment. Şimdi işler nasıldır bilmiyorum.
İyi bayramlar biraz aktif role alınarak rehberlee bu iş için biçilmiş kaftan olacaktır tabi ban atma değiş en azından oyundan düşürme gibi anlık müdahale
DuMaNiSTT / Boribars ve Niceleri...
Direk mesajla gitmesinden ziyade böyle bir durum herkes ve tüm camia içinde iyi olacaktır sadece küfür için demiyorum.Boribars yazdı: ↑01 Eyl 2017 08:34Oyunun içine hem oyunu oynayıp hem de gerekli müdahaleyi yapabilecek birileri elbette şart bende isterim bunu. 2008-2009 senesinde olmalı her sunucunun 2-3 tane yöneticisi vardı buna benzer bir sistem getirilmesi gayet hoş olabilir ama taraflı olmaması için herkes farkli sunucularda görevlendirilmeli. Orn. Teskilatta oyuncu olan birisi Kuklaci da yonetici tagıni kullanmasi gerek şikayetler direk ona pm olarak gitmeli vs vsSPIEGLEIN yazdı: ↑01 Eyl 2017 08:18Öncelikle günaydınBoribars yazdı: ↑01 Eyl 2017 07:55 Rehberlikle alakalı kısma yorum olarak şunu söylemek isterim. Son rehberlerden birisiydim. Fakat yetkimiz ban bloke gibi bir şey asla degildi. Biz sadece yardım kuruluşu gibiydik oyunda ki bazi sorulara ve zorlanan yeni başlayan oyunculara hitap ederdik. Ayrıca Eminonu disinda {Rehber} Tagı ile dolaşmamiz dahi yasaktı. İşimiz gücümüz Eminönü idi. Şunu yaptığım oldu ama yönetimin bulunduğu sosyal iletişim grubuna çoğu kez Milli ve Manevi değerlerimize küfreden şahısları ihbar edip fotosunu alıp aninda işlem uygulattigimiz oldu. O zaman takim kaptanimiz Nihat abiydi namı diğer Nocomment. Şimdi işler nasıldır bilmiyorum.
Eminönü sunucusunda her dakika insanlar oyuna başlıyor sürekli yeni carlar ve tüm görev yerleri dolu aktif şekilde hem insanların bazı görev v.s yardımcı olurlar eskiden olduğu gibi kızgın kum v.s ufak tefek hem soru cevap niteliğinde ve klan bölge küfür v.s uzamaması açısından anında müdahale gerekilenin yapılması evet kalkıp kendisi susturma cezası vermesin veya ban atmazsın en azından oyundan 2 saatliğine bir uzaklaştırma versin o 2 saat içerisindede gerekli işlemler her türlü yapılacaktır zaten.