Grup Bölgeleri, Lonca, yardım severlik hakkında konuşalım biraz

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
RAMPER205
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Grup Bölgeleri, Lonca, yardım severlik hakkında konuşalım biraz

Mesaj gönderen RAMPER205 »

[Bu bir nefret söylemi değildir, eleştiridir]

Temmuz ayının başlarında oyuna Eminönü sunucusunda geri başladım. Yanımda büyük kuzenim ve diğer arkadaşım vardı üçümüzde eski IKV oyuncularıyız 3 4 yıllık hasretten sonra bir göz atalım dedik. İkisi büyücü ben ise şifacı oldum. Bu bölümleri fazla uzatmayacağım. Kendileri 35. seviyede ara verdiler ben ise devam ettim. Bu süreçte çokça yardım eden 4-5 kişi oldu onlara çok teşekkür ederim. Oyunda hala yardım sever insanların olduğunu görmek "o vakit" beni çok mutlu etmişti ve denk gelmediğim bir çok yardım sever kişi de vardır belki. 43. seviyeye ulaştım, 48. seviyeye kadar sadece Sığınaklara girmeye başladım. Daha sonra ise diğer kalan görevlerimi tamamlayıp sadece Grup Bölgeleri'ne odaklanmaya başladım. 2-3 gün önce Sığınak ganimetlerini daha sonra ise Migrat'dan [Funditores'in Şifası Nefs-i Müdafa(Sarmaşık)] ve [İbn-i Sina Modeli Cevriye Sultan Modeli Latex Pantolon] ganimetlerini elde ettim herkes gibi. Elimde sadece Hidra görevi kalmıştı bir de yeni başlayacağım Çemberlitaş görevleri. Gelelim şimdi ki zamana. 1-2 tane Çemberlitaş görevini bitirdim ve şuanda elimdeki görevler Kelle Avcısı ile Ruh Taşı(Ruh Taşı görevini şuan yazdığım vakit bile alamamış durumdayım).

Asıl konu burada başlıyor. Dün sadece Ruh Taşı görevini "almak" için sabah saat 8'den gece 01'e kadar bir kaç kritik hata sayılmaz ise Meteor Bölgesin de yardım isteyip durdum. Bazıları diyebilir oyuna niye bu kadar bağlanıyorsun diye. Yazın yapacak pek bir şeyim yok bu oyuna geri dönmüşken karakterimi bitirip yaz tatilimi kapatmak istiyorum. Dün o saatler içerisinde her yardım istediğimde kimsenin bana yüz vermemesi beni her geçen saat oyundan soğutmasına yetti. Dün dahil bu gün hala benim gibi üzerinde aynı eşyalarla gezerek yardım isteyip görev yapmaya veya gruplara girmeye çalışması bazı insanlar ve ben dahil üzülüyorum. Hayır sadece şifayı katmıyorum büyücüler ve en önemlisi savaşçılar. Yani bakın arkadaşlar; Çemberlitaş'a her şeyi tam olup, oyunda yapmadığını bırakmayıp, hala girenler ve yeni karakterlerin Çemberlitaş'a girmesini engelleyenler. Oyuna yeni güncelleme gelecek ve oyun seviyesinin 59. seviyeye çıkma gibi bir durumu söz konusu yeni bölgeler ve saire.. Oyuncuların yeni karakterlerini niye Çemberlitaş'a sokmamakta ısrarcısınız. Bir de para karşılığı götürenler var paran yoksa bir hiçsin onları saymıyorum bile ben burada.

Lonca olayına gelelim. Bakın bir lonca açılıyor ve bu loncanın tanıtım konusu olması gerekir aslında ve böyle bir şey mümkün; IKV Forum > Genel Etkileşim > Loncalar. Böyle bir kategori bulunmakta forumda. Peki ben buraya girdiğimde ise sadece Lonca arıyorum başlıkları görüyorum. 10 Sayfa var ve bir elin beş parmağı kadar sayıda Lonca tanıtım sayfalar var ve bu sayfalar aylar yıllar önce açılmış belki aktif değil. Şöyle söyleyeceğim size belki aranızda bunu hep duyanlar var ve bunu bilenler var. Bu devirde Lonca olmadan pek bir şey yapamıyorsun bu gerçek yardım sever insan topluluğu 500'ü hadi diyelim 1000 kişiyi geçmez. Ve bu insanlar ise sana denk gelmez kendi başına hiç bir şey yapamazsın bu bir gerçektir(Evet eskiden bu sayı bütün sunucuları/oyunu kaplardı bilen bilir). Ne yapman lazım? Lonca bulman lazım. Aldın pasaportu girdin oyuna lonca bulma peşindesin gidip önünden geçen her hangi bir Lonca üyesine PM'den "Lonca alımlarınız açık mı?" "Lonca'ya alabilirmisiniz" demek oluyor bizim oyunumuzda. Bazı Loncalar var ki kendi sitesi başvuru forumu dahi var onlara bir şey demiyorum fakat diğer loncalar ne sitesi var ne bir şeyi. Diğer Loncalara demek istediğim forum içerisinde kendi sitenizi bile açabilirsiniz, böyle imkanlar mevcut fakat kimse uygulamıyor. Ben buna karşıyım. Loncanın ne olduğu belli değil Lonca'ya giriyoruz. Oysaki "Loncalar" Kategorisi altında herkes kendi Loncasını tanıtsa çok daha iyi olur.

NOT: Lonca bulma zorunluluğu yoktur, bazı oyuncular vardır kendi başına iyi işler çıkarır bazıları yapamaz. Buna ben dahilim ona göre eleştirimi yaptım.
Kullanıcı avatarı
FiratCakiroglu
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Re: Grup Bölgeleri, Lonca, yardım severlik hakkında konuşalım biraz

Mesaj gönderen FiratCakiroglu »

Malesef ki tek başına oyunda durmak zor artık.Lonca sistemi bu durumu çok az da olsa hafifletti. Devam da ediyor.
Ancak şifacısın ve hala daha o görevlerini yapamıyor olmam üzücü bir durum. Oyunculardaki 'sağlam' takıntısı aslında bu durumun sebebi. Sağlamdan kasıt full şifacı istiyorlar ancak oyunculuğu unutuyorlar. Ben istediğim kadar full olayım, ck atamıyorsam yada Semiha 'da hiddeti üstüme almadan iyileştirme atamıyorsam ne işe yarar o karakter!
Bu durum biraz yeni mezunların iş bulma sürecine benziyor. Yorucu, sıkıcı, bunaltıcı...
Görev yapmak istiyorsan akşam saatlerinde Arz klanında şansını dene derim ben. En azından bizim klan anlayışlıdır, her türlü yardımcı olacaklardır.
Resim
Resim
Resim
Resim
ıTANRIKUTLUGı & ıTENGRİKUTLUGı
Kullanıcı avatarı
Yafp
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Yafp »

FiratCakiroglu yazdı: 29 Tem 2017 23:21 Arz klanında şansını dene derim ben. En azından bizim klan anlayışlıdır, her türlü yardımcı olacaklardır.
  • Eminönü: Yigas, Zekhan, Poohdini, Jacque
  • Beyazköşk: Crimzon, Shekinah, Robyn
Kullanıcı avatarı
TOLGA
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen TOLGA »

Güçlü Kardeşler Birliği loncasından her hangi bir oyuncudan bana ulaşmasını rica edebilirsin. Karakter isimlerim: TolgaALBAYRAK, FreeDDooMM, TiMURI.
Kullanıcı avatarı
Seven
Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı

Mesaj gönderen Seven »

Hidra görevlerin halen duruyorsa yardımcı olabiliri.

Lonca pasaportun varsa beni oyunda bulman yeterli olacaktır veyahut nickini paylaş oyunda denk düşeriz belki.
Gizlenmiş İçerikGöster
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
FiratCakiroglu
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen FiratCakiroglu »

TOLGA yazdı: 30 Tem 2017 02:33 Güçlü Kardeşler Birliği loncasından her hangi bir oyuncudan bana ulaşmasını rica edebilirsin. Karakter isimlerim: TolgaALBAYRAK, FreeDDooMM, TiMURI.
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
ıTANRIKUTLUGı & ıTENGRİKUTLUGı
Kullanıcı avatarı
TOLGA
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen TOLGA »

FiratCakiroglu yazdı: 30 Tem 2017 11:42
TOLGA yazdı: 30 Tem 2017 02:33 Güçlü Kardeşler Birliği loncasından her hangi bir oyuncudan bana ulaşmasını rica edebilirsin. Karakter isimlerim: TolgaALBAYRAK, FreeDDooMM, TiMURI.
Resim
Ben gazap mazap anlamam, FirstCakiroglu hareketlerine dikkat etsin. :)
Kullanıcı avatarı
RAMPER205
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen RAMPER205 »

Konu baya aşağıda kalmış. :relaxed:

Kullanıcı avatarı
SPIEGLEIN
Yalnız Adam'ın Dostu