İKV Sınıf Eksikliği - Önerelim!!!

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
w1con2
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı
Sunucu: Beyaz Köşk
Klan: Lodos
Lonca: Üstadlar

İKV Sınıf Eksikliği - Önerelim!!!

Mesaj gönderen w1con2 »

Merhaba arkadaslar. Yıllardır dikkat ettiğim bir konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Belki yöneticilere de bir öneri niteliği taşır.

Knight Online, Metin2 ve hepsinin atası olan WoW da bir çok sınıf bulunmakta hatta irklar, ırklar altında ayri ayrı sınıflar bulunmakta. Burada ırk olayına istinaden "klan" var ki zaten hikaye ve oluşum gereği çeşitli ırklar saçma olurdu.

Ancak sınıf eksikliği bariz göze carpmakta. Örneğin

Savaşçı ve türevleri için çoğu oyunda Ağır silah yüksek hasar taşıyıcısı ve tank özelliğinin yanında okçu ve avcı gibi alt ayrışımlari da olur. Yeni güncelleme ile birlikte uzaktan menzille hasar verme yeteneğinin kazandırılması oyundaki ayrışımlari arttırıp ek bir tat katabilir. Ki zaten tabiki savaşçılar tüfek kullanıyor ama bahsettiğim şey bir yetenek, buna bağlı olarak tılsım ve ek geliştirmeler..

Büyücü için zaten ayrı noktalar var oldukça. Ama ya elek ya da fizikler. Ateş az bulunuyor. Büyücü için ise onerebilecegim alt sınıf "alan hasarı büyücüsü olacaktır." Büyücünün alan hasara veren ateş çemberi var evet. Buna ek yıldırımın sekmesi de sayılabilir. Ama yıldırım ve fiziğin egemonyasini kırmak adına +bir hasar yeteneği (ateş bilgisine bağlanabilir. Bu da bu yeteneğin kullanımını arttıracaktır. +Belli bir odaklanma sonrası belli bir menzil dahilinde ışınlanma gibi bir yetenek de kazandırılabilir.

Şifacı için bariz ayrı bulduğum bir nokta şu an için aklıma gelmiyor açıkçası... Varsa siz paylaşabilirsiniz 😊 teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Dawnguard
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: Companions

Re: İKV Sınıf Eksikliği - Önerelim!!!

Mesaj gönderen Dawnguard »

2009 dan beri bi bitmediniz he :)
Resim
Kullanıcı avatarı
kandemir
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Yok

Mesaj gönderen kandemir »

Yeni bir sınıf imkansız oyunun yapısı hikayesi bölgeleri herşeyi baştan yapılması demek olur kolay birşey değil bu ve ikv yi diğer oyunlarla kıyaslamayın İKV'nin farkı bu diğer oyunlarla neden aynı olması için uğraşıyorsunuz anlamadım gitti
xKANDEMİRx Qubinxyunanlı xKANDEMİRxII

Since 2007 © BeyazKöşk
Kullanıcı avatarı
MrDexter1
Sahaf Yardımcısı
Sahaf Yardımcısı
Lonca: Zouka

Mesaj gönderen MrDexter1 »

ŞAMAN SINIFI + ZEKİ KURT + +9 DOLUNAY KILIÇI + M9 BAYONET SINIFLARINI İSTİYORUZ
MrdexteR
Kullanıcı avatarı
mirkan1453
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Sunucu: Meran
Lonca: Lotus

Mesaj gönderen mirkan1453 »

w1con2 yazdı: 31 Tem 2017 12:13 Merhaba arkadaslar. Yıllardır dikkat ettiğim bir konu hakkında görüşlerinizi almak istiyorum. Belki yöneticilere de bir öneri niteliği taşır.

Knight Online, Metin2 ve hepsinin atası olan WoW da bir çok sınıf bulunmakta hatta irklar, ırklar altında ayri ayrı sınıflar bulunmakta. Burada ırk olayına istinaden "klan" var ki zaten hikaye ve oluşum gereği çeşitli ırklar saçma olurdu.

Ancak sınıf eksikliği bariz göze carpmakta. Örneğin

Savaşçı ve türevleri için çoğu oyunda Ağır silah yüksek hasar taşıyıcısı ve tank özelliğinin yanında okçu ve avcı gibi alt ayrışımlari da olur. Yeni güncelleme ile birlikte uzaktan menzille hasar verme yeteneğinin kazandırılması oyundaki ayrışımlari arttırıp ek bir tat katabilir. Ki zaten tabiki savaşçılar tüfek kullanıyor ama bahsettiğim şey bir yetenek, buna bağlı olarak tılsım ve ek geliştirmeler..

Büyücü için zaten ayrı noktalar var oldukça. Ama ya elek ya da fizikler. Ateş az bulunuyor. Büyücü için ise onerebilecegim alt sınıf "alan hasarı büyücüsü olacaktır." Büyücünün alan hasara veren ateş çemberi var evet. Buna ek yıldırımın sekmesi de sayılabilir. Ama yıldırım ve fiziğin egemonyasini kırmak adına +bir hasar yeteneği (ateş bilgisine bağlanabilir. Bu da bu yeteneğin kullanımını arttıracaktır. +Belli bir odaklanma sonrası belli bir menzil dahilinde ışınlanma gibi bir yetenek de kazandırılabilir.

Şifacı için bariz ayrı bulduğum bir nokta şu an için aklıma gelmiyor açıkçası... Varsa siz paylaşabilirsiniz 😊 teşekkürler.
Knigh Online 2002 WoW 2004 yalnız kim kimin atası oluyor, Knight Online Hayat Offline yedirtmeyiz :D
Resim
Kullanıcı avatarı
w1con2
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen w1con2 »

Sözlerim oldukça yanlış anlaşılmış. Diğer oyunlara benzesin istemedim bu birincisi.

Sözlediğim tek söz şu ki savaşçının zaten menzilli silah kullanabilirliği var. Bunu göz alarak menzilli silahı için de ek bir yetenek gelsin diyorum.

Ayrıca, büyücü için söylediğim şeyse yine +bir alan hasarı verecek yetenekten ibaret.
Kullanıcı avatarı
w1con2
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen w1con2 »

kandemir yazdı: 31 Tem 2017 13:21 Yeni bir sınıf imkansız oyunun yapısı hikayesi bölgeleri herşeyi baştan yapılması demek olur kolay birşey değil bu ve ikv yi diğer oyunlarla kıyaslamayın İKV'nin farkı bu diğer oyunlarla neden aynı olması için uğraşıyorsunuz anlamadım gitti
Ters yazdığımı sen söyleyince fark ettim hocam af edersin. ATASI tabirini "ilk ciddi bütçeli 3d mmorpg" anlamında da değiştirirsem doğru olacak sanırım. çünkü 95-97 yıllarında çıktığını bildiğim 2d bir kaç mmorpg oyun daha var.

Knight Online' ı, maradon patche kadar oynadım ayrıca. :)
Kullanıcı avatarı
XxPEERLESSxX
Çınaraltı Müdavimi
Çınaraltı Müdavimi
Sunucu: Eminönü
Lonca: Kristal

Mesaj gönderen XxPEERLESSxX »

Aslında İKV oyuncularında baştan hikaye yazacak zihniyet var olmayacak iş değil ama entegre ederler yani bir şekildede dediğiniz gibi bir çok soruna yol açar İKV bu şekilde alışıldı 3 karakter iyidir :)
Resim
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Esadullah »

Yeni bir sınıf demek, oyunu baştan aşağı oynayışını değiştirmek demek.. Hiç tavsiye etmem, bu şekilde devam etmesi daha güzel.
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
Kullanıcı avatarı
w1con2
İri Fare Avcısı
İri Fare Avcısı

Mesaj gönderen w1con2 »

galiba anlatamıyorum bunu size yeni bir karakter olsun demedim ben zaten ? yeteneklerden kaynaklı alt sınıf oluşturulmasından bahsediyorum.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön