Fan Art'taki Eser Açıklamaları

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi
Sunucu: Teşkilat

Fan Art'taki Eser Açıklamaları

Mesaj gönderen turkoxHAMSTER »

Konunun sadece eserlere açık olması ve emeğe olan saygımdan dolayı ayrı bir konu açmak istedim. Öncelikle yarışmaya katılan herkesin, ortaya koydukları emek dolayısı ile güzel bir tebriği hakettiğini düşünüyorum.

Fakat bazı eserlerin açıklamaları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O kadar bomba açıklamalar var ki dayanamayıp konu açtım. Ya arkadaş şu oyunda sadece görev isimlerini okusan oyunun hikaye örgüsü hakkında kabataslak bir bilgin olur. Gaffar ve Agah'ın düşman olduğunu düşünen mi dersin, oyundaki bütün kestiğimiz bossların kötü olduğunu sanan mı dersin, Arzuhalci'nin teşkilat dostu bir adam olduğunu düşünen mi dersin... Amacım insanları ifşa etmek değil ama durum içler acısı ne yazık ki. Bu arkadaşlara saygısızlık etmek istemiyorum. Oyunu nasıl oynayacakları kendi tercihleri. Fakat bir tavsiyem olucak. Oyunun kurgusu çok sağlam arkadaşlar. Biraz okuyun cidden çok seviceksiniz. Oyuna bakış açınız değişecek emin olun.
smartenes
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Arzın Çocukları

Re: Fan Art'taki Eser Açıklamaları

Mesaj gönderen smartenes »

Bu benim de dikkatimi çeken bir konu. Dikkatimi çekmesi grup bölgeleri ilk geldiği zamandan itibaren başlıyor. Oyunda seviye atlamanın aşırı kolay hale gelmesi, bireysellik diye bir şeyin kalmaması, yeni oyuncuların arkadaşları, ekibi sayesinde bir yerlere gelmesi bunun sebebi. Hala forumda konusu açılmaya devam edilen, binlerce kere cevaplanmış senaryo soruları bunu kanıtlar nitelikte. Ki bundan sonra da farklı olacağını sanmıyorum oyunun amacı grup bölgeleri ve tılsımlar olmuşken bu tarz yorumlar görmeye şaşırmamalıyız.
-"Lodos kalmayana dek Arz. Arz olmak bir tarz."
smartenes - Eminönü since: ?/Mart/2006
Kullanıcı avatarı
HollyShit
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı
Sunucu: Kuklacı

Mesaj gönderen HollyShit »

Google'a adımı yazın size söylesin :yum: . Ego değil tabii ki şaka.

Hiçbir şey başladığı gibi bitmez hayatta.
Ya hedeflediklerimiz ya biz biteriz daima.
Bir şeyi bıkmadan istemek,
Daima kazanmak için bir çabadır insana.
Kullanıcı avatarı
Rudboy
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Lonca: ATT

Mesaj gönderen Rudboy »

turkoxHAMSTER yazdı: 27 Tem 2017 00:44 Konunun sadece eserlere açık olması ve emeğe olan saygımdan dolayı ayrı bir konu açmak istedim. Öncelikle yarışmaya katılan herkesin, ortaya koydukları emek dolayısı ile güzel bir tebriği hakettiğini düşünüyorum.

Fakat bazı eserlerin açıklamaları için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O kadar bomba açıklamalar var ki dayanamayıp konu açtım. Ya arkadaş şu oyunda sadece görev isimlerini okusan oyunun hikaye örgüsü hakkında kabataslak bir bilgin olur. Gaffar ve Agah'ın düşman olduğunu düşünen mi dersin, oyundaki bütün kestiğimiz bossların kötü olduğunu sanan mı dersin, Arzuhalci'nin teşkilat dostu bir adam olduğunu düşünen mi dersin... Amacım insanları ifşa etmek değil ama durum içler acısı ne yazık ki. Bu arkadaşlara saygısızlık etmek istemiyorum. Oyunu nasıl oynayacakları kendi tercihleri. Fakat bir tavsiyem olucak. Oyunun kurgusu çok sağlam arkadaşlar. Biraz okuyun cidden çok seviceksiniz. Oyuna bakış açınız değişecek emin olun.

Oyunun senaryosunun henüz burada bitmediğini ve bu senaryonun bir devamı olduğunu hatırlatırım. Senin şuanki senaryoda gördüğün iki dost boss bir devam senaryoda aslında düşman çıkabilir yada düşman sandığın iş birlikçi çıkabilir. O açıklamalar kısmındaki çoğu yazı hayal gücüyle yazılmış şeyler. Adam kafasında kurmuşsa gelecek güncellemeler ile aslında işin bu şekilde olacağını düşünebilir. Hayal gücü sınırsızdır ve bir yazıyı okuyan birden fazla insan o yazıdan aynı manayı çıkartmaz. Adamın senaryo anlayışı farklıysa farklı düşünür. Sen yazana inanırsın adam kafasında teori kurup devamında böyle olabilir diye düşünebilir.
Attci
Sevketasci
İlhambüyücüsü
Takinpekmez
Kullanıcı avatarı
TOLGA
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen TOLGA »

turkoxHAMSTER yazdı: 27 Tem 2017 00:44 Konunun sadece eserlere açık olması ve emeğe olan saygımdan dolayı ayrı bir konu açmak istedim. Öncelikle yarışmaya katılan herkesin, ortaya koydukları emek dolayısı ile güzel bir tebriği hakettiğini düşünüyorum.

Konuyu inceledikten sonra kendi açıklamamda bir kusur aradım, belki de benim açıklamamda da hata vardır sonuçta ben de insanım. Philotheos'un Meranlılar ile iş birliği içerisinde olmasını GBleidd'in bu konusundan okuduğum bilgiler dahilinde öğrendim. Lodos ve Arz'ın birleşimini de Hol bölgesinin kesişmesine sebebiyle vermesiyle düşündüm. @turkoxHAMSTER ben pek görev metni okumadım, sorsanız pişmanım ancak vaktim de olmuyor yeniden bir karakter kasmak için. Siz bana bir yol gösterin bakalım, bu açıklama sizce ne kadar doğru ve kabul edilebilir?
Kullanıcı avatarı
amirogllu
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen amirogllu »

Aga oyun uçurumun kenarındayken takkılacak şey mi ama katılmıyorum değil dediklerine
bende paylaştım ama sadece öykü olsun diye salladım yoksa o kadar basit bir fotoğ. falan yollanmaz yani
1. olanların fotoğrafları olağanüstü ve ilgi odaklı açıklama kısmıda i k v 'de yaşanan olayların esinlenerek ortaya
bir derece çıkartılmasındaki olay bu :grinning:
Resim
Kullanıcı avatarı
Seven
Fareli Köyün Kavalcısı
Fareli Köyün Kavalcısı
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Seven »

HollyShit yazdı: 27 Tem 2017 01:00 Google'a adımı yazın size söylesin :yum: . Ego değil tabii ki şaka.

İnce görmüşün olayı :')
Gizlenmiş İçerikGöster
Resim
Resim
Resim
Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi

Rudboy yazdı: 27 Tem 2017 03:41
Oyunun senaryosunun henüz burada bitmediğini ve bu senaryonun bir devamı olduğunu hatırlatırım. Senin şuanki senaryoda gördüğün iki dost boss bir devam senaryoda aslında düşman çıkabilir yada düşman sandığın iş birlikçi çıkabilir. O açıklamalar kısmındaki çoğu yazı hayal gücüyle yazılmış şeyler. Adam kafasında kurmuşsa gelecek güncellemeler ile aslında işin bu şekilde olacağını düşünebilir. Hayal gücü sınırsızdır ve bir yazıyı okuyan birden fazla insan o yazıdan aynı manayı çıkartmaz. Adamın senaryo anlayışı farklıysa farklı düşünür. Sen yazana inanırsın adam kafasında teori kurup devamında böyle olabilir diye düşünebilir.
Oyunda şuana kadarki ilişkimizin olduğu çoğu karakterin kim olduğu veya kime hizmet ettiği belli. Hikayenin çok büyük kısmını öğrendik. Mesela adamın biri oyundaki tüm savaşın Agah bey ve Gaffar bey arasındaki husumet sebebiyle olduğunu düşünmüş. Böyle bir husumet bile yok. Bu hayal gücünden ziyade yuzeyselliktir. Dediğim gibi kimsenin hayat tarzına karışmak gibi bir niyetim yok. Sadece rahatsizligimi dile getirdim ve tavsiyede bulundum.
Kullanıcı avatarı
YemeLik
Antrepo Bekçisi
Antrepo Bekçisi

Mesaj gönderen YemeLik »

Resim

Arkadaş sanırım bunu ifade etmek istemiş :D
Kullanıcı avatarı
turkoxHAMSTER
Praetorian Piyadesi
Praetorian Piyadesi

TOLGA yazdı: 27 Tem 2017 08:34
Konuyu inceledikten sonra kendi açıklamamda bir kusur aradım, belki de benim açıklamamda da hata vardır sonuçta ben de insanım. Philotheos'un Meranlılar ile iş birliği içerisinde olmasını GBleidd'in bu konusundan okuduğum bilgiler dahilinde öğrendim. Lodos ve Arz'ın birleşimini de Hol bölgesinin kesişmesine sebebiyle vermesiyle düşündüm. @turkoxHAMSTER ben pek görev metni okumadım, sorsanız pişmanım ancak vaktim de olmuyor yeniden bir karakter kasmak için. Siz bana bir yol gösterin bakalım, bu açıklama sizce ne kadar doğru ve kabul edilebilir?

Kardeşim öncelikle estağfurullah :) Amacım bu şekilde insanları zan altında bırakmak değil. Açıklamanı kabul edilir veya edilmez diye değerlendirmek benim haddim değil. Ki yarışma görsel tasarım yarışması, yani açıklamalara çok takılacaklarını sanmıyorum.

Fakat kişisel olarak bir yorumda bulunabilirim. Öncelikle eserin çok güzel tebrik ederim.

Açıklamana gelince Philotheos'un Meranlarla iş birliği yaptığı doğru. Aynı Junon ve Gaffar Bey gibi Philotheos da meranların seçtiği bir tılsım koruyucusu. Geri kalan kısmı hayal gücünün ürünü olmuş. Bana sorarsan meranları ve tılsım koruyucularını iyi/kötü veya dost/düşman olarak kategorize etmek oyunun mevcut senaryosunda çok doğru bir değerlendirme olmaz.

Bana sorarsan en yakın zamanda kendine bir vakit oluştur ve yavaş yavaş görevleri okuyarak yeni bir karakter kas. Bunu yaparken bir yandan da tarihçeyi okuyabilirsin. Kafanın takıldığı yerler olursa GBleidd'in konusu baya kapsamlı bir özet.

“Genel Etkileşim” sayfasına dön