Çoğu güncellemenin gelmeyeceğini düşünen arkadaşlar bu yeni havadisle heryerde sevinç gösterileri yapmakta ama aynı zamanda bazı şeyleri hala sorun etmekteler.
Örnek; er meydanı değişmez, para limiti kalkmaz vs gibi.
Bu durumuda oyun motorunun eski ve kullanışsız olduğuna bağlamaktalar. Ya Gorgar açıklamasında köklü değişlikten kastettiğine oyun motoruda dahilse ?
4 yıl bunun için iyi bir süre.Tüm databaseler ve altyapı ayarlamaları yapılmış,Aktor oyun motorundan belki unreal engine 3 veya 4 'e geçilecekse ?
şunu söyleyebilirimki; ileride çok daha iyi güncelleme ve yamalar görebiliriz.
Tabiki güncelleme çıkana kadar herşey bir teori ve varsayımdan ibaret.
Saygılarımla.
Oyun motoru hakkında teori
Re: Oyun motoru hakkında teori
Merhaba,
Oyun motorunun değişeceğini sanmıyorum ama var olan oyun motoruyla da er meydanında yenilik yapılabilinir. O bölgeyi nasıl kodladılarsa yine yenilikler için de kodlayabilirler, sonuç olarak oyun mekaniği değişimi istenilmiyor.
Hele ki çantaya ve alışverişe hane eklenimi çok basit çünkü hanenin kodu zaten var. Çerçeveyi genişletip aynı kodu ekleyeceklerdir diye hayal ediyorum.
Oyun motorunun değişeceğini sanmıyorum ama var olan oyun motoruyla da er meydanında yenilik yapılabilinir. O bölgeyi nasıl kodladılarsa yine yenilikler için de kodlayabilirler, sonuç olarak oyun mekaniği değişimi istenilmiyor.
Hele ki çantaya ve alışverişe hane eklenimi çok basit çünkü hanenin kodu zaten var. Çerçeveyi genişletip aynı kodu ekleyeceklerdir diye hayal ediyorum.
- Yayın: https://www.twitch.tv/yigas_
- YouTube (eski yayınlar): https://www.youtube.com/@YigasHD/videos
- Eminönü: Yigas, Zekhan, Poohdini, Jacque
- Beyazköşk: Crimzon, Shekinah, Robyn
IKV Forum herşeyi eleştirme timinden olmak istemiyorum fakat o oyun motoru biraz zor değişir.
- Retaliation
- Cin Sigorta Üyesi

- Sunucu: Eminönü
Oyun motoru değişmesi zor ama bahsi geçen yeniliklerin olma imkanı mümkündür.
İkv'nin tamamen yerli bir oyun olduğunu biliyorsunuz değil mi? Unreal Engine ise yerli değildir. Böyle bir şey yapılmak istenirse yeni oyun motoru yine Sobee tarafından hazırlanacaktır diye düşünüyorum.
- Ostankino
- Cin Avcısı

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Ittihat Ve Terakki
Mevcut oyun motoru güncellenmiş olabilir veya sobee ekibi ileriye dönük olarak hali hazırda oyun motoru üzerinde çalışmalar yapıyor olabilir.
Bu arada bazı arkadaşlara şunuda belirtmekte fayda var. Bir oyunu yerli oyun yapan şey oyun motoru değil, yapan kişilerdir.
Bu arada bazı arkadaşlara şunuda belirtmekte fayda var. Bir oyunu yerli oyun yapan şey oyun motoru değil, yapan kişilerdir.
Senior Software Engineer
- BLITZKRIEG
- Sahaf Yardımcısı

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Oyun motorunun değiştirilmesi gibi bir olay, Steam üzerinde oynanan Dota 2 için milyon dolarlara mal olmuştu. kaldı ki o oyunda da değişen ve kullanıcıların gözüne çarpan tek şey arayüz ve oyuna daha hızlı geçilmesi oldu.
Bu oyunda yeni bir oyun motoru girişiminin çok maliyetli ve düşük ihtimalli olduğu aşikar. Ancak hiç değilse kullanılan motorun; grafik ve fizik motorlarına müdahale edilmesi ciddi bir gereklilik. Umarım burada yazan şeylere biraz olsun kulak asıyorlardır.
Bu oyunda yeni bir oyun motoru girişiminin çok maliyetli ve düşük ihtimalli olduğu aşikar. Ancak hiç değilse kullanılan motorun; grafik ve fizik motorlarına müdahale edilmesi ciddi bir gereklilik. Umarım burada yazan şeylere biraz olsun kulak asıyorlardır.
It is always darkest before the dawn.