Oyuna Yaklaşım, Forum Gözlemi, Öneriler

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
Yafp
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı
Sunucu: Eminönü

Re: Oyuna Yaklaşım, Forum Gözlemi, Öneriler

Mesaj gönderen Yafp »

Winterfell yazdı: 05 Tem 2017 02:39
Son bir haftadır forumun her konusunu aktif bir şekilde takip ediyorum diyebilirim, aynı zamanda bu süreç içerisinde oyuna döndüm ve birkaç bir şeyden bahsetmek istiyorum.

İlk olarak herkesin hem fikir olduğu ve istediği şey oyuncu sayısının artması fakat istenilen ile davranışların istikrarsızlığı oyuna bu içerikte uzun zamandır zarar vermekle birlikte hala da zarar vermeye devam ediyor:
Yeni gelen oyuncunun İKV serüveni 49 seviyeye ulaşmadan önce veya ulaştıktan hemen sonra bitiyor. Çoğu kişinin loncası var, eşyaları tam, ruh taşı sayesinde bir yerden bir yere ulaşmak da zor değil ama bunlara rağmen özellikle ileri seviye görevlerinde yardım çok düşük. Meteor bölgesinde o kadar fazla lodos varken (Eminönü) kimse mağara görevlerine yardım etmiyordu bugün. Yeraltına gittim oradan Eminönü sonrasında geldim Meteor Bölgesi'ne ve gördüm ki arkadaş hala yardım edecek insan arıyor, dayanamadım ben yardım ettim. 49. seviye olduktan sonra iş daha zor, özellikle büyücü veya savaşçı iseniz, grup bölgelerine girmek için çeşit çeşit tılsımlar aranıyor. Sığınak ve Migrat'a 5 büyücü 1 şifacı giriliyor ve gördüğüm kadarıyla da büyücülerde mutlaka tılsım olacak. E hal böyle olunca insan da oyun motivasyonunu kaybediyor.
Kesinlikle.
Kanallarda saçma sapan tartışmalar oluyor, A kişisi B kişisinin hırsızlık yaptığını iddaa ediyor, B kişisi de A kişisinin:
Birisi kötü niyetli bir hareket yaptıysa forumda konu açarsınız veya sosyal medya gruplarında, kanıt da eklersiniz biz dikkat ederiz. Birisine küfür veya hakaret edince ne zamanı geri alabiliyorsunuz ne de biz kime inanacağımızı seçebiliyoruz.
İkv tarihinde bu hep var malesef inşallah düzelir.
1) Posta Kutusu: Mısır Çarşısı önü gibi belirli merkez yerlere posta kutusu konularak oyuncuların birbirlerine çevrimdışı olsa dahi mesaj gönderme ayrıcalığı tanınabilir. Hatta belirli eşya ve para gönderme de bu yolla kolaylaştırılabilinir.

2) Berber: Mısır Çarşısı'nın içinde uygun bir yere berber eklenmesi oyunu daha keyifli hale getirebilir.
Mükemmel fikirler.
4) Ekstra kasa: Yine oyuncuların rahatlığı açısından para karşılığında ekstra kasa eklenmesi

5) Hesap çıkışı yapmadan karakter değiştirebilme: Bunun hakkında da açıklama yapmaya gerek yok, böyle küçük şeyler oyuncuları çekmez ama gitmesini engeller :slightly_smiling_face:

6) Er Meydanı bir şekilde canlandırılmalı. Yenilikler mi eklenir, Er Meydanında kazanmak için belirli görevler mi yapmak gerekir veya tekrardan mı düzenlenir bilemeyeceğim ama kesinlikle gereken bir şey.

9) resp0nse'tan alınmıştır: Mevcut eşyalar set olarak kayıt edilebilmeli.
Kısayol ile üstünde giyilen eşyalar önceden kayıt edilebilen set ile anında hepsi giyilmeli.

Kasa olayı doğru böyle bir oyunda tonlarca malzeme item varken bu kasa kısıtlaması da ne ? 2 sekme yapmış 5 yap yükümüz biraz hafifler en azından 2ye göre, ve diğerlerine de katılıyorum.

Kardeşim çok güzel noktalara değinmişsin.Bu oyuna severek zaman harcadığın çok bariz bende öyleyim.Yaklaşık 1 hafta olmuştur oyuna geri döneli ve sabırsızlıkla gelecek güncellemeyi bekliyorum tesadüfen pcde ikv yüklüydü(ki genelde hep yüklü olur)öylesine girdim dolaştım biraz sonra foruma gireyim dedim ki bir de ne göreyim gorgar açıklama yapmış !

İkv'nin güzel bir oyuncu kitlesine sahip olduğuna inanıyorum ben herzaman en azından farkı ortada ama(13 yaş altı çocukların da oynadığı pvp oyunları biliyoruz)malesef diğer oyunlara nazaran reklamı yapılmıyor tanıtılmıyor gerektiği kadar.
Biz oyuncular olarak, özellikle karakteri daha kuvvetli olmayanlar birleşip Sığınak veya Migrat atılınabilinir. Uzun sürer mi, evet ama en azından istediğimiz şeyi yapmış oluruz diye düşünüyorum. Tabii bu iş de zor ama yapılmayacak şey de değil.

Cevap için teşekkürler :slightly_smiling_face:
  • Eminönü: Yigas, Zekhan, Poohdini, Jacque
  • Beyazköşk: Crimzon, Shekinah, Robyn
Kullanıcı avatarı
Bittersteel
Salgın Koruyucusu
Salgın Koruyucusu
Sunucu: Teşkilat
Klan: Lodos

Mesaj gönderen Bittersteel »

Yafp yazdı: 05 Tem 2017 04:06
Bittersteel yazdı: 05 Tem 2017 03:51 Bu Klanlar arası bonus veren savaşın getirilmesi olayının zor olacağını düşünüyorum,niye öyle düşünüyorum peki ?
Oyunda bildiğiniz üzere Arz veya Lodos klanlarını istediğimiz zaman terk edip bir diğerine geçmemiz mümkün,bu yüzden biraz zor ha istenirse çözüm bulunabilirm mi tabii ki,ama dediğim gibi ya bu sistemde bir açık olacak ya da hiç hayata geçmeyecek.
Ayda bir gün şöyle bir şey yapılınabilinir mesela:
"45 dakika içerisindeki Meteor Bölgesi'ndeki sancakları istila edin."

Kim ilk başarırsa o taraf bir dahaki savaşa kadar bir şeyler kazanabilir. Oyunda istenildiği gibi değiştirilebiliniyor ama artık herkesin loncası var hemen hemen. Dolayısıyla böyle bir şey yapmak çok cazip gelmeyebilir loncası olanlara.
Olmayan insanların da kazanan klana doğru yol almalarının yine bu savaşlardaki dengeyi bozacağına da inanıyorum ben.
Çünkü ne olacak,kazanan tarafa geçecekler,ve bu sefer bu klanda oyuncu fazlalığı olacağı için yine bir üstünlük olacak,e zaten diğer savaşta üstünlük sağlanmıştı ve bu sefer gelecek -serbest oyuncu diyelim- serbest oyuncular yine klanın gücüne güç katacak ve savaşlarda kartopu etkisinin yakalanmasına sebebiyet verecek.

Ama ben diyorum ki,oyun yöneticileri bu savaşları yönetsinler,ve bu savaşları kazanan klandaki üyelere tıpkı bir LL veya +5 gibi veya plus üyelik gibi ürünlerim sayfasında gözükecek bir bonus verilsin,zamanı bitince de kaybolacak,tıpkı plus gibi ve zaten klan değiştirse bile etki etmeyecek çünkü zaten ya bonusu alacak etkinlik bitiminde ya da alamayacak.
Garrosh
Krueger
Krank
Akçeşme
Kullanıcı avatarı
TOLGA
Arzuhalci'nin Adamı
Arzuhalci'nin Adamı

Mesaj gönderen TOLGA »

Bittersteel yazdı: 05 Tem 2017 03:51 Bu Klanlar arası bonus veren savaşın getirilmesi olayının zor olacağını düşünüyorum,niye öyle düşünüyorum peki ?
Oyunda bildiğiniz üzere Arz veya Lodos klanlarını istediğimiz zaman terk edip bir diğerine geçmemiz mümkün,bu yüzden biraz zor ha istenirse çözüm bulunabilirm mi tabii ki,ama dediğim gibi ya bu sistemde bir açık olacak ya da hiç hayata geçmeyecek.

Kim ilk başarırsa o taraf bir dahaki savaşa kadar bir şeyler kazanabilir. Oyunda istenildiği gibi değiştirilebiliniyor ama artık herkesin loncası var hemen hemen. Dolayısıyla böyle bir şey yapmak çok cazip gelmeyebilir loncası olanlara.
Söylenildiği gibi kolay bir şekilde klanlar arsı geçişler yapılabiliyor, gözünü para ve hırs bürümüş çok insan var bu insanları loncası olması engellemez bu yüzden pek de kolay olmayacaktır. Ancak şöyle bir yardımcı fikir olursa bu önlenebilir.
Diyelim ki Arz klanı Lodos'un Meteor'da bulunan sancağını istila etti. Sadece bu istila anında, ortada büyük, kırmızı bir yazı geçene kadar Arz klanında bulunanlara özellik eklenebilir. Yani 5 dakika sonra klanını değiştiren kişiye hiç bir özellik gelmeyecek yani yeni giren oyuncuya bir özellik gelmeyecek.
Yeni başlayanlar için iyi bir güncelleme olacağını düşündüğüm için, geçmişinde Lodos klanına katılmamış arkadaşlar için özellik aktif edilebilir.
Kullanıcı avatarı
Yafp
Demirci Çırağı
Demirci Çırağı

Mesaj gönderen Yafp »

TOLGA yazdı: 05 Tem 2017 10:41

Söylenildiği gibi kolay bir şekilde klanlar arsı geçişler yapılabiliyor, gözünü para ve hırs bürümüş çok insan var bu insanları loncası olması engellemez bu yüzden pek de kolay olmayacaktır. Ancak şöyle bir yardımcı fikir olursa bu önlenebilir.
Diyelim ki Arz klanı Lodos'un Meteor'da bulunan sancağını istila etti. Sadece bu istila anında, ortada büyük, kırmızı bir yazı geçene kadar Arz klanında bulunanlara özellik eklenebilir. Yani 5 dakika sonra klanını değiştiren kişiye hiç bir özellik gelmeyecek yani yeni giren oyuncuya bir özellik gelmeyecek.
Yeni başlayanlar için iyi bir güncelleme olacağını düşündüğüm için, geçmişinde Lodos klanına katılmamış arkadaşlar için özellik aktif edilebilir.
Bu da olabilir, bu tip şeyler üzerinde düşünebilinir ve bir yol bulunabilir şu anda gördüğümüz kadarıyla 😊
Teşekkürler cevap için.
  • Eminönü: Yigas, Zekhan, Poohdini, Jacque
  • Beyazköşk: Crimzon, Shekinah, Robyn

“Genel Etkileşim” sayfasına dön