Sobee'nin İKV konusundaki üretkenliğine bakarak, para ya da alışveriş limitinin arttırılmasının uzunca bir süre daha gerçekleşmeyeceğini öngörebiliriz.
Alternatif bir çözüm olarak, oyundaki tüm paraların 100'de 1'ine düşürülmesinin kolay uygulanabilir olduğunu düşündüm. Bu konuda sizin de görüşlerinizi almak isterim.
Düşürülme işlemiyle birlikte:
- Tüm karakterlerin üzerinde bulunan para 100'de 1'ine düşürülecek. Örneğin; üzerinde 400 milyon olan bir karakterin artık 4 milyon parası olacak.
- Yaratıkların öldürülmesiyle verdiği para 100'de 1'ine düşürülecek.
- Örs ve sıfırlama makineleri ücretleri 100'de 1'ine düşürülecek.
- Eşyaların işportacıdaki alım/satım fiyatları 100'de 1'ine düşürülecek.
- Görevlerden verilen para ödülleri 100'de 1'ine düşürülecek.
Bu sayede 650 milyona alınan bir BB3 tılsım artık 6.5 milyon'dan alınıp satılacak. Yanımızdaki paranın fazlasını kaybolmaması için başka karakterlere aktarmak zorunda kalmayacağız. Alışveriş sırasında parayı kolayca sayabileceğiz.
Bu çözümün ortaya çıkardığı problemlerden biri alışverişe koyabildiğimiz 100 para minimum değerinin değişikliklerden sonra 10.000'e çıkmasıdır. Yani bugün değeri 10 binden ucuz bir şeyin ticaretini yapabiliyorken, daha sonra yapamıyor hale geleceğiz. Günümüzde alınıp satılan şeylerin fiyatları göz önüne alındığında, bu kısıtlamanın oluşturabileceği rahatsızlığın görmezden gelinebileceğini düşünüyorum.
Diğer bir problem ise 1. seviye Fare öldürmek gibi 100'den az para getirilerinin 100'e bölündüğünde sıfırlanacak olması. Eğer -ekranımızda görünmese bile- oyun bize 0.01 para ödeme yapabilirse, bu sorunumuz da ortadan kalkacaktır.