Öncelikle oyunlar hakkında hiçbir fikrin olmadığını ve oyunların oynanması için düşük sistem gereksinimleri istediğini sanmanı üzülerek görüyorum. Uzun uzadıya anlatmak istemiyorum sana sadece biraz araştırmanı öneriyorum. (Gta V ile başlayabilirsin)inquisitor yazdı: ↑08 Nis 2017 16:14Arkadaşım niye polemik yaratmaya çalışıyorsun. Türk oyuncular için bir oyun yapıyorsan, kötü bilgisayarlarda da çalışabilecek oyun yapmalısın ki kullanıcın artsın. Çoğu oyuncu ögrenci veya maddi durumu yetersiz insanlar. Bu yüzden sadece varlıklı kesime hitap eder, bu da kullanıcı çekmez. Yetersiz beynini çalıştırma boşver yapıcı yorumlar yap.SkyBlue yazdı: ↑07 Nis 2017 20:07Sizin pc'niz eski diye oyunun grafik motorunun içine edip optimizasyon mu yapsınlar?inquisitor yazdı: ↑07 Nis 2017 19:51 Her pc de çalışabilen ve tam anlamıyla açık dünya olan bi MMORPG olsa tutardı bence. Çogu insanın benim gibi pc si eski. Eğer ikv gibi rahat, kasmadan oynanabilse çoğu kişi oynardı. Bi de bizden olan diyorsunuz da, Anadolu'nun ilk sahiplerini anlatan bi oyun aslında güzel ve ilgi çekici bi oyun. Bence 2 sıkıntısı var. Dungeon sistemine benzer hikaye modları (tam anlamıyla açık dünya olmayışı) ve her pc de oynanamaması.
KADER MÜHÜRLERİ
- SkyBlue
- Dış Şehir Gezgini

- Sunucu: Eminönü
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Donquixote Family
Re: KADER MÜHÜRLERİ
~ Donquixote Family ~
~ Mihawk ~
~ Mihawk ~
- inquisitor
- FareAdam Düşmanı

- Lonca: Tu Veni Adme
Babaların çocukları için çalışırken öldüğü bir ülkenin insanları yüzde 5 yüzde 6 lık bi kesim değil, aksine kaliteli bir bilgisayar alan kesim bence yüzde 5 yüzde 6. Birşeyleri yargılarken alım gücünü düşüneceksiniz fiyatını değil.turkoxHAMSTER yazdı: ↑08 Nis 2017 17:02Hocam bu nasıl bir argümandır valla başım döndü.Birincisi adamlar dünyaya açılmanın peşinde.İkincisi 2017 yılındayız.Piyasada gayet uygun fiyata KM yi çok rahat çalıştıracak bilgisayarlar var.Zamanında pentium4 bilgisayarların olduğu fiyatlara şuan çok rahat i5, 740M+ bilgisayarlar alabiliyorsun. %5-6 lık bir kesim için oyunun kalitesini düşürmenin anlamı yok.inquisitor yazdı: ↑08 Nis 2017 16:14Arkadaşım niye polemik yaratmaya çalışıyorsun. Türk oyuncular için bir oyun yapıyorsan, kötü bilgisayarlarda da çalışabilecek oyun yapmalısın ki kullanıcın artsın. Çoğu oyuncu ögrenci veya maddi durumu yetersiz insanlar. Bu yüzden sadece varlıklı kesime hitap eder, bu da kullanıcı çekmez. Yetersiz beynini çalıştırma boşver yapıcı yorumlar yap.SkyBlue yazdı: ↑07 Nis 2017 20:07Sizin pc'niz eski diye oyunun grafik motorunun içine edip optimizasyon mu yapsınlar?inquisitor yazdı: ↑07 Nis 2017 19:51 Her pc de çalışabilen ve tam anlamıyla açık dünya olan bi MMORPG olsa tutardı bence. Çogu insanın benim gibi pc si eski. Eğer ikv gibi rahat, kasmadan oynanabilse çoğu kişi oynardı. Bi de bizden olan diyorsunuz da, Anadolu'nun ilk sahiplerini anlatan bi oyun aslında güzel ve ilgi çekici bi oyun. Bence 2 sıkıntısı var. Dungeon sistemine benzer hikaye modları (tam anlamıyla açık dünya olmayışı) ve her pc de oynanamaması.
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi

- Sunucu: Teşkilat
inquisitor yazdı: ↑08 Nis 2017 21:44
Babaların çocukları için çalışırken öldüğü bir ülkenin insanları yüzde 5 yüzde 6 lık bi kesim değil, aksine kaliteli bir bilgisayar alan kesim bence yüzde 5 yüzde 6. Birşeyleri yargılarken alım gücünü düşüneceksiniz fiyatını değil.
Olayı saptırmana gerek yok. Eğer herhangi bir oyun şirketi düşük bütçeye göre bir oyun yapmaya karar verirse biz destekleriz. Fakat ülke olarak oyun piyasasında evrensel olacaksak kaliteye önem vermemiz gerekiyor. Asgari ücretle çalışıp ailesini geçindirmeye çalışan herkese saygım sonsuz. Fakat eğer oyun oynamak istiyorsa söylediğim gibi optimal düzeyde oyun çalıştıran 1000-1500 lira arası bilgisayarlar mevcut.Şahsen ben de onlardan birini kullanıyorum.
aynenToxit yazdı: ↑06 Nis 2017 01:24 Dikkatimi çeken bir şey su saatte bile kader mühürleri formunda 2 kısı varken ikv formunda 14 kısı var anlayın artık oyun tutmadı başarısız oldunuz beceremediniz kaç senede yaptığınız oyunu kaç kişi oynuyor ? vazgeçin artık gelin şu oyuna hayat verin hatanın neresinden dönülse kardır iyi düşünün...

Konuyu tartışan arkadaşlara 1 2 kelamım olsun.Öncelikle Gta V gibi bir oyunu tartışmıyacam onu söylemek gereksizlik.Bir oyun yapımcısı amacı en iyi görselleri 4-5 binlik bilgisayarla açacak şekilde tasarlamazlar.Bir oyun yapımcısının amacı en iyi grafikleri çok düşük sistemlerle açmaktır heleki dediginiz dogruysa dünyaya açılmayı düşünüyorsa.Online oyun yapıyorsun ve hadi madem dünyaya açılacakmış dünyaya açılmış oyunlara söyle bir bakalım
Lol
Minimum:
İşletim Sistemi: Windows XP / Windows Vista / Windows 7
İşlemci: Intel CPU 2 Ghz İşlemci
Ram: 512 MB RAM
Harddisk: 750 MB Boş Harddisk Alanı
VGA: DirectX 9.0 destekleyen herhangi bir VGA
Ses Kartı: DirectX 9 compatible audio hardware
Metin 2
OS - Win XP, Win 2000, Win Vista, Win 7
CPU - Pentium 3 1GHz
Hafıza - 512MB
Sabit disk - 1 GB
Ekran Kartı - 32MB Ram den daha yuksek Ekran Kartı
ses kartı - DirectX 9.0 Desteği
Fare - Windows uyumlu mouse
Dota 2
İşletim Sistemi: Windows 7 or newer.
İşlemci: Dual core from Intel or AMD at 2.8 GHz.
Bellek: 4 GB RAM.
Ekran Kartı: nVidia GeForce 8600/9600GT, ATI/AMD Radeon HD2600/3600.
DirectX: Sürüm 9.0c.
Ağ: Genişbant İnternet bağlantısı
Depolama: 15 GB kullanılabilir alan.
Ses Kartı: DirectX Compatible.
Bide sizin öve öve bitiremedi Kader mühürlerine bakalım
Minimum Sistem Gereksinimleri
İşletim Sistemi: Windows® 7, Windows® 8, Windows® 10 64 Bit (Güncellenmiş)
İşlemci: Intel® Core™ i3, AMD Phenom™ II X3 veya daha üst seviye işlemci
Grafik Kartı: DirectX 9.0c ve Shader Model 3.0 Destekli Grafik Kartı
Bellek: 4 GB RAM
Disk Alanı: 5 GB boş disk alanı
Geniş bant internet bağlantısı
1280×780 minimum ekran çözünürlüğü
Km ye bak sen en aşagı Nvdia gtx 660 amd 7850 gibi bir ekran kartlarına tekabül ederki bu oyunla -1 başladın sobee şansın yok
Lol
Minimum:
Metin 2
CPU - Pentium 3 1GHz
Hafıza - 512MB
Sabit disk - 1 GB
Dota 2
Km ye bak sen en aşagı Nvdia gtx 660 amd 7850 gibi bir ekran kartlarına tekabül ederki bu oyunla -1 başladın sobee şansın yok
- amirogllu
- FareAdam Düşmanı

Bence yanlış düşünceler herkesin foruma girme sebebi ½ 90 Güncelleme ile ilgili detaylı bilgi ihtiyacı ve merakıdır güncellemenin zaman ve takibi ve daha asosyal, sosyalaktiflik söz konusu
Herşeyi geçtik bu foruma girip güncellemenin gelmesini bekleyen insanların hatrına bari yapsalar bişi içimiz yanmaz.
#ateşTAŞLICALI /color]
Herşeyi geçtik bu foruma girip güncellemenin gelmesini bekleyen insanların hatrına bari yapsalar bişi içimiz yanmaz.
#ateşTAŞLICALI /color]
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi

- Sunucu: Teşkilat
Reisss yazdı: ↑09 Nis 2017 00:35 Konuyu tartışan arkadaşlara 1 2 kelamım olsun.Öncelikle Gta V gibi bir oyunu tartışmıyacam onu söylemek gereksizlik.Bir oyun yapımcısı amacı en iyi görselleri 4-5 binlik bilgisayarla açacak şekilde tasarlamazlar.Bir oyun yapımcısının amacı en iyi grafikleri çok düşük sistemlerle açmaktır heleki dediginiz dogruysa dünyaya açılmayı düşünüyorsa.Online oyun yapıyorsun ve hadi madem dünyaya açılacakmış dünyaya açılmış oyunlara söyle bir bakalım
Lol
Minimum:
Metin 2
CPU - Pentium 3 1GHz
Hafıza - 512MB
Sabit disk - 1 GB
Dota 2
Birincisi örnek gösterdiğin oyunların 2 si mmorpg değil moba. Nereye kıyaslıyorsun grafik gereksinimlerini. Ayrıca o makineyle lolü oynarsın da 2 tane animasyon gözüktü mü yersin fps dropu. Diğeri de 2000 yapımı bir oyun neredeyse 20 senelik.
2. si Sobee adına konuşmadım KM de büyük optimizasyon sorunları vardı betadayken daha sonra düzelttilerse bilemiyorum.Aynı sorun 2004 yapımı olan İKV'de de var.Şahsen cs yi 60 fps oynadığım bilgisayarımda İKV her driver güncellemesinde 5-6 fps de geziniyor. Mühim olan optimizasyon.
3. sü 4000-5000 lirayı nerenden çıkardın bilmiyorum ama o yazdığın minimum gereksinimlerin 2 üstü bir pc alsan bile 2000 lirayı geçmez.Ayrıca bilgisayar fiyatları ülkemizde çok pahalı dolar kurunun 3,5-4 arası gezmesinden dolayı. 2013 yılında GTX750M, i5 3230M bir laptop u 1560 liraya aldım.
İkv oyuncularını kader mühürlerine nakletme gibi bir anaç yok ...ikisi birbirinden tamamen farklı fakat reklamı tam yapılamadı çok yayılmadı oyundeverlere artı yeni açılan oyunun ilk senesi hep testler ve güncellemelerle geçtiğinden oynayanlarda yeni başlayanlarda bir abluka da kaldı ve ömrünü bu sene için tamamlamış oldu
O oyun için verilen emek çok bu şekilde bir yola girmesi tabiki üzücü
O oyun için verilen emek çok bu şekilde bir yola girmesi tabiki üzücü