Aslında bu mesajı yada önerileri birinin okuyup okumuyacağından bile emin değilim fakat türkiyenin ilk mmorpg oyunu için görüşümğ ve önerilerimizi Sobee yetkilileri ve destek çalışanlarıyla paylaşmak istedim.
Ben bu oyunu 2009 yılınfa oynamaya başlamıştım uzun süre oynadıktan sonra oyunu bırakıp başka oyunlara yönelmiştim şuan iki gündür geri döndüm ve oyuna yeniden başladım farkettiğim bazı eksiklikler var bunları size bildirmek istiyorum. Belki şuan oyunun yönetici ekibinin okuma ihtimali varsa diye yazıyorum.
1- İkv'nin oyun motoru olan Actor hatalara ve değişik fizik hatalarına sahip. Geliştirilebilir olma yönü zaten uzun sürece önce bitmiş. Çağın gerisinde bir oyun motoru kullanılıyor. Oyunun sıfırdan bi oyun motoru üzerine kurulması gerekiyor. TTNet'in bünyesinde olduğunuz için üniversitede bilgisayar mühendisliği veya bilgisayar programcılığı okuyan kişilere tez, bitirme ödevi olarak daha düşük ücretlerle bir türk oyun motoru geliştirebilirsiniz veyahut hali hazırda bulunan oyun motorları kullanılabilir. Buda oyunda canavarların belli belirsiz hızlanıp yavaşlamasını veya canavarların 3D görüntülerinin oluşmaması hatalarını engelliyebilir.
2- Oyun grafikleri 2009 yılında gerçekten şahane olarak görülebilecek düzeydeydi fakat şuan 2017 yılı içerisinde yaklaşık 8 senede herhangi bir kaplama düzeltmesi veya doku paketi ayarlaması yapılmamış. RPG oyunu olmasına rağmen karakter dizayn ekranı (Saç, sakal, renk, surat) çağın gerisinde kalmış durumda ve bütün oyuncular birbirine benzemek zorunda kalıyor. Ve madenler, sarraf taşları, lokman otlarının hepsi aynı görsele sahip herhangi bir farklılık uzaktan seçilmiyor ve bu oyuna başlıyan kişilerce yerleri ezberlenilmediği öğrenmek uzun sürüyor.
3- Türkiyenin ilk online oyunu olmasına rağmen çok uzun zamandır hiçbir yerde reklamı bulunmuyor eskiden dolu olan bütün haritalar şuan boş. İkv yapısı gereğiyle grup çalışmasını ve stratejiyi desteklediği için yeni başlıyan oyuncular zorluk çekiyor. Kendileriyle aynı leveldeki insanları oyunda bulmak çok zor. Oyunda akçe satışı ile kazanılan paralar geliştirmeye, oyuncu odağına, reklama yatırılmadığı sürece oyun yavaş yavaş bitecek.
4- Youtube üzerindeki genç oyuncu nesil "Lets play" içerikli kanalları takip ediyor. Bu kanallara sponsor olarak oyunun videosunu çekmesini veya oynamasını istiyebilirsiniz. Bu sayede yeni oyuncular oyuna başlayıp tekil kullanıcı sayınıx artacaktır.
5- 80 milyonluk bir ülke olmamıza rağmen oyun halen adını duyuramamış ve eski yapısını iyice kaybetmeye başlamıştır. Ben bu oyunu league of legends adlı oyundan sıkıldığım ve eskiyi yad etmek için tekrardan başladım. Ama o eski dolu sokaklar olmadığındam zevk alınmıyor. Oyuncu sayısı az olduğu için bitün sunucuları birleştirip 1 veya 2 sunucuya indirirseniz herkea için daha rahat ve zevkli bi oyun olacaktır. (Metin2'de bu yöntemi kullanmıştı)
6- Oyundaki P2W (Pay to Win) yapısı insanları oyundan soğutuyor. Maden şans arttırıcı, lokman şans arttırıcı, migrat şans arttırıcı, kangal, boz ayı, plus'lı oyunculara aşırı fazla imkan(daha çok torba düşme, 3/1 fiyatına satmak vb.) gibi ögeler insanların oyundan aldığı zevki azaltmakta şuan tekil kullanıcı olarak en büyğk oyun League of Legends'de para oyun içinde büyük bir etki yarataöıyor fakat İKV'de aynı durum söz konusu değil parası olan öne çıkıyor bunun yerine kullanıcı sayısını arttırmayı hedefleyip yenilikçi bir yapı kazandırırsanız oyuna oyun yapı olarak reklam almaya müsait reklam alıp para kazanabilirsiniz. Yada karakter görünüşleri satabilirsiniz oyuna etkisi olmayan.
7- Kısa bir forum gezintisinde göedüğüme göre herkes Kader Mühürleri adlı oyuna yönelik verdiğiniz ve İKV'yi başıboş bıraktığınızdan şikayetçi. Uzun ömğrlü olmayacak bir oyuna yatırım yapmak yerine bir türkiye klasiğine ve bu oyunun oyuncularına yatırım yapmanız daha mantıklı değil mi?
Eğer sonuna kadar okuduysanız teşekkür ederim. Bunlar belki yöneticinin eline geçer okur belkide kimse okumaz yinede oyun ile ilgili önerimlerim bunlardı. İyi akşamlar.
İKV üzerine önerilerim ve sorunlar
Re: İKV üzerine önerilerim ve sorunlar
Guzel yazmisin hoş yazmisin ama ikv nin bir DEV'i yok ki hem olsa bile kim ugrasicak haksizmiyim nihat bey
- SalurBeyi
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Dostlar Kıraathanesi
Bir sözlük klasiği ile cevap veriyorum; Okumadım ama haklısın. :lol:
Şaka bir yana 1. ve 2. yazdıkların yani grafik konusu benim için zerre önemli değil. Sadece İKV için konuşmuyorum. Oyunlara bakış açım genel olarak bu. Grafik kalitesi benim için her zaman 2. veya 3. plandadır.
3. 4. ve 5. maddelere gelirsek oyunun yapımcısı, eski patronumuz Mevlüt Dinç'de bir röpotajında oyunun reklamı yeterince yapılmadı demişti galiba. Tam hatırlamıyorum. Kaldı ki bahsettiğin oyunların onlarca sponsoru var. Milyonlarca dolar ile geliştiriyorlar o oyunları. Fazla reklamı yapılmasını istemem zaten. Bahsettiğin oyunlardaki karakteri bozuk, insanları oyundan soğutan, durduk yere küfürler eden, senin oyununu da tam bir eziyete dönüştüren insanların bu oyuna bulaşmasını hiç istemem.
6. maddeye gelelim. Bu konuda yönetime bir şey söylenmemeli. Sonuçta onlar da emeğinin karşılığını bir yerden almak zorundalar. İKV'de pay to win çok aşırı boyutlara ulaşmadı bana göre. Para veren kişinin 1 haftada alacağı yolu, para vermeyen kişi 1 ayda alıyor. Bu bence normal.
7. maddeye gelirsek... Hocam bu sorunun cevabını kimse veremiyor.
Şaka bir yana 1. ve 2. yazdıkların yani grafik konusu benim için zerre önemli değil. Sadece İKV için konuşmuyorum. Oyunlara bakış açım genel olarak bu. Grafik kalitesi benim için her zaman 2. veya 3. plandadır.
3. 4. ve 5. maddelere gelirsek oyunun yapımcısı, eski patronumuz Mevlüt Dinç'de bir röpotajında oyunun reklamı yeterince yapılmadı demişti galiba. Tam hatırlamıyorum. Kaldı ki bahsettiğin oyunların onlarca sponsoru var. Milyonlarca dolar ile geliştiriyorlar o oyunları. Fazla reklamı yapılmasını istemem zaten. Bahsettiğin oyunlardaki karakteri bozuk, insanları oyundan soğutan, durduk yere küfürler eden, senin oyununu da tam bir eziyete dönüştüren insanların bu oyuna bulaşmasını hiç istemem.
6. maddeye gelelim. Bu konuda yönetime bir şey söylenmemeli. Sonuçta onlar da emeğinin karşılığını bir yerden almak zorundalar. İKV'de pay to win çok aşırı boyutlara ulaşmadı bana göre. Para veren kişinin 1 haftada alacağı yolu, para vermeyen kişi 1 ayda alıyor. Bu bence normal.
7. maddeye gelirsek... Hocam bu sorunun cevabını kimse veremiyor.
ölüm tatlı bir hayal oldu artık
- FiratCakiroglu
- Meteor Kaşifi
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: Raiders Of Anatolia
Nokta atışı öneriler ancak tüm bunlar için çok geç kalınmış ve geriye gelip, birşeyleri düzeltecek bir firma göremiyorum ben.
Tabi dileriz ki bu önerilerin bir bir yerine getirilsin
Tabi dileriz ki bu önerilerin bir bir yerine getirilsin

ıTANRIKUTLUGı & ıTENGRİKUTLUGı
Telefondan yazdığım için yazım kurallarında gerçekten çok hata yapmışım affınıza sığınıyorum. Evet haklısınız oyun milyon dolarlar ile yapılıyor fakat bu oyun üniversitedeki "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon" ve "Bilgisayar Mühendisliği" gibi bölümlerdeki insanlar için hem ilk kilometretaşı hemde bitirme tezleri olabilir. Oyun şuan TTnet'in elinde yani buda demek oluyor ki eğer isteseler para konusunda hiçbir sıkıntı çekmezler. Yinede umarım bunu gerçekten yetkili insanlar görüp bunlar haklı der. İyi forumlar 
- SalurBeyi
- Labirent Rehberi
- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: Dostlar Kıraathanesi
İstanbul Kıyamet Vakti için artık çok geç. Güncelleme geleceğine inanan kişilerdendim. Ama artık benim de ümidim yok. Bu şekilde gittiği yere kadar gider. İnşallah yanılırım. Başka konularda yazmıştım. Burada da kısaca geçeyim. Oyun dünyası MMORPG'den E-spor'a dönüyor. Sadece İKV değil, MMORPG ölüyor. Kader Mühürleri bir e-spor oyunu. Fazla söze gerek yok. RIP İKV.Lowsound yazdı:Telefondan yazdığım için yazım kurallarında gerçekten çok hata yapmışım affınıza sığınıyorum. Evet haklısınız oyun milyon dolarlar ile yapılıyor fakat bu oyun üniversitedeki "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon" ve "Bilgisayar Mühendisliği" gibi bölümlerdeki insanlar için hem ilk kilometretaşı hemde bitirme tezleri olabilir. Oyun şuan TTnet'in elinde yani buda demek oluyor ki eğer isteseler para konusunda hiçbir sıkıntı çekmezler. Yinede umarım bunu gerçekten yetkili insanlar görüp bunlar haklı der. İyi forumlar
Edit: Yukarıdaki yazıyı telefondan yazdım demişsin. Yürekten kutluyorum seni, helal olsun.
ölüm tatlı bir hayal oldu artık
Harfiyen her yazdıgına katılıyorum,her şey için çok geç belki.Kaplamalar çok dandik yakınlaşınca hepsinin üzerinde oyunla alakasız resimler oldugu gözüküyor adam ister istemez soğuyor.Bazı sunuculardaki bitme noktasına gelen kullanıcı sayısı,bölgelerdeki dagılımın orantısız olması,levelin önemi yitirmesi,hikayenin önemini yitirmesi,herkesin aynı itemlere sahip olması.Oyun şu durumda cidden çok kötü,benimde hemfikir oldugum nokta başka oyun motoruyla oyunun yeniden tasarlanması,hatta oyunu sıfırlamak gerek.Eğer haklardan dolayı olmuyorsa eski rekabet ortamı aranıyorsa farklı isimde aynı hikayeyle yeniden çıkmalı oyun "Kod adı:İstanbul" gibi lakin bu yazdıklarımız üst birimlere kesinlikle ulaşmıyor,biz belki eski günlerdeki dostlukları tatlı rekabeti ararken onlar nasıl daha fazla para kazanırım derdinde.Haklılarmı hayır elbette emeginin karşılıgını alacaksın,ama ikvde bunun suistimal edildigini düşünüyorum en azından sobee sadece ikvye odaklansaydı bu oyun uzun yıllar oynanabilir seviyede olacaktı her şey için geç belki.Geliştiremiyorsanız eğer kader mühürleri yenilikci oyun diyip ikvyi dama attıysanız ki öyle gözüküyor talip olan firma varsa çıkartın elde insanları rezil etmeye hakkınız yok.
Edit'e ithafen önemli bi durum değil sadece içimden geçen önerileri yazdım aslında destek kısmına attığım öneri gönderisini sadece buraya kopyaladımSalurBeyi yazdı:İstanbul Kıyamet Vakti için artık çok geç. Güncelleme geleceğine inanan kişilerdendim. Ama artık benim de ümidim yok. Bu şekilde gittiği yere kadar gider. İnşallah yanılırım. Başka konularda yazmıştım. Burada da kısaca geçeyim. Oyun dünyası MMORPG'den E-spor'a dönüyor. Sadece İKV değil, MMORPG ölüyor. Kader Mühürleri bir e-spor oyunu. Fazla söze gerek yok. RIP İKV.Lowsound yazdı:Telefondan yazdığım için yazım kurallarında gerçekten çok hata yapmışım affınıza sığınıyorum. Evet haklısınız oyun milyon dolarlar ile yapılıyor fakat bu oyun üniversitedeki "Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon" ve "Bilgisayar Mühendisliği" gibi bölümlerdeki insanlar için hem ilk kilometretaşı hemde bitirme tezleri olabilir. Oyun şuan TTnet'in elinde yani buda demek oluyor ki eğer isteseler para konusunda hiçbir sıkıntı çekmezler. Yinede umarım bunu gerçekten yetkili insanlar görüp bunlar haklı der. İyi forumlar
Edit: Yukarıdaki yazıyı telefondan yazdım demişsin. Yürekten kutluyorum seni, helal olsun.![]()
Sanırım Sobee firması TTnet'in artık hatta sobee diye bir firma yok TTnet'in bir departmanı oldu. Fakat yinede forum editörlerinin bu gönderiyi üst mevkilere göndermesi gerektiği kanaatindeyim.YemeLik yazdı:Harfiyen her yazdıgına katılıyorum,her şey için çok geç belki.Kaplamalar çok dandik yakınlaşınca hepsinin üzerinde oyunla alakasız resimler oldugu gözüküyor adam ister istemez soğuyor.Bazı sunuculardaki bitme noktasına gelen kullanıcı sayısı,bölgelerdeki dagılımın orantısız olması,levelin önemi yitirmesi,hikayenin önemini yitirmesi,herkesin aynı itemlere sahip olması.Oyun şu durumda cidden çok kötü,benimde hemfikir oldugum nokta başka oyun motoruyla oyunun yeniden tasarlanması,hatta oyunu sıfırlamak gerek.Eğer haklardan dolayı olmuyorsa eski rekabet ortamı aranıyorsa farklı isimde aynı hikayeyle yeniden çıkmalı oyun "Kod adı:İstanbul" gibi lakin bu yazdıklarımız üst birimlere kesinlikle ulaşmıyor,biz belki eski günlerdeki dostlukları tatlı rekabeti ararken onlar nasıl daha fazla para kazanırım derdinde.Haklılarmı hayır elbette emeginin karşılıgını alacaksın,ama ikvde bunun suistimal edildigini düşünüyorum en azından sobee sadece ikvye odaklansaydı bu oyun uzun yıllar oynanabilir seviyede olacaktı her şey için geç belki.Geliştiremiyorsanız eğer kader mühürleri yenilikci oyun diyip ikvyi dama attıysanız ki öyle gözüküyor talip olan firma varsa çıkartın elde insanları rezil etmeye hakkınız yok.
- Retaliation
- Cin Sigorta Üyesi
- Sunucu: Eminönü
Gerçekten güzel konulara değinmişsin ancak e-spor diye tutturan oyun yöneticileri,maalesef e-spor oyunun yapımındaki maddi kaynak olan bu oyuna bu kadar önem vermez.