Sözün bittiği yer...

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
Kullanıcı avatarı
alpay1994
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos

Re: Sözün bittiği yer...

Mesaj gönderen alpay1994 »

Tabi bir yerde haklısın, devletin görevidir vatandaşının can güvenliğini sağlamak. Ama ne yapacaksın burası Türkiye acizlikler ülkesi... İnsanların tepki vermekten korktuğu bir yer. Duvara bile yumruk attığında sana bi geribildirimde bulunur elbet. Bizim ülkede ister 15 bomba ister 150 bomba patlat tepki yine aynı olacaktır.
-Terörü kınıyoruz.
-Kahrolsun PKK.
İlkokul çağındaki insanlar değiliz kınayarak birilerini, bir örgütü bir yere varılmaz. Gerekli olan şeyleri yapmadan kalkıp orada burada konuşacağına insanlar, biraz gözlerini açıp baksalar yeterli.
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent
Kullanıcı avatarı
FiratCakiroglu
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi
Klan: Arzın Çocukları
Lonca: Raiders Of Anatolia

Mesaj gönderen FiratCakiroglu »

Tarih:17/12/2016
Yer : Kayseri
Yine terör saldırısı.
FiratCakiroglu yazdı:Son olmadığını bile bile bu son olsun demekten başka birşey gelmez elden.
Yaralılara Allahtan acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin de mekanları cennet olsun.
Resim
Resim
Resim
Resim
ıTANRIKUTLUGı & ıTENGRİKUTLUGı
tmertpal5
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen tmertpal5 »

Ayrıca içişleri bakanı "intikam alacağız" dedi.

Sadece şuna bir ek getireyim sayın içişleri bakanımız soylu bey zamanında sayın tayyip beyin yaptığı yolsuzluklar içinde hesap soracağız demişti ama şuan hesap sormak yerine içişleri bakanı oldu. Soylu beyin sözüne çok inanma diye bi not geçiyim dmeiştim :D kanıt istersen 3.19dan sonrasını izleyebilrsin https://www.youtube.com/watch?v=EkWy4L_r0LU
Kullanıcı avatarı
alpay1994
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Neden diyemeyecekmişim acizlikler ülkesi diye bana söyler misin? Bugüne kadar çıkıp bir tane uydusunu kendi dahi fırlatamamış bir ülkeden bahsediyosun. Kalkıp tutulacak bir yanı yokken kendisiyle övünen bir ülke hayal dünyasında yaşamaktan başka bir şey yapmıyordur. Evet 15 temmuz olaylarının hepsi belirttiğim gibi kurgusal şeylerdir. Yıllarca içeride yapılanmasına izin verilen bir örgütün kalkıpta yeni bir şeymiş gibi lanse edilip özür dilenmesinden ben ne anlayacağım anlatır mısın? Herkes temizlik içindeymiş... O yüzden sivil havacılıktan pilot arıyor değil mi askeriye? O yüzden geri gelin çağrısı yapıyor ayrılıp sivil havacılıkta çalışan askerlerine. Kalkıp sen koskoca asker yetiştiren kurumları topyekün kapatırsan, bunu bir çözüm olarak görürsen kimse kusura bakmasında aciz herifin tekisindir. Güzel ülkem Türkiye'mde malesef insanlar düşünmeyetilerini kaybetmiş... Bomboş bir pencereden bakma biraz hayata vizyonunu geliştir hocam. PKK terör örgütünün yaptığı 35 36 yıllık terörün önüne geçemeyecek bir devlet acizdir benim gözümde. Vakti halinde işidi besleyip büyüten de Türkiye iken, şimdi vurmuş olmamış neyi değiştirir acaba çok merak ediyorum. Belki burası bunların konuşulacak yeri değil ama hayal dünyasında yaşamaktan kurtulup birazcık da olsa gerçeklerle yüzleşin. Şu araplara üzüldüğünüz kadar birazcık kendi milletinize üzülüp düşünseydiniz bu kadar bilinçsiz yaşamazdı belki de ülkem insanları...
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent
tmertpal5
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Meran

Mesaj gönderen tmertpal5 »

Serinplay yazdı:
tmertpal5 yazdı:Ayrıca içişleri bakanı "intikam alacağız" dedi.

Sadece şuna bir ek getireyim sayın içişleri bakanımız soylu bey zamanında sayın tayyip beyin yaptığı yolsuzluklar içinde hesap soracağız demişti ama şuan hesap sormak yerine içişleri bakanı oldu. Soylu beyin sözüne çok inanma diye bi not geçiyim dmeiştim :D kanıt istersen 3.19dan sonrasını izleyebilrsin https://www.youtube.com/watch?v=EkWy4L_r0LU
Arkadaşım benim siyasetle işim yok herkes siyasilerden yorum yazınca öyle bir örnek verdim.Yoksa siyasetin içi yalanlarla dolu zaten.Ben bir siyasi parti taraftarı değilim kim doğru yapıyorsa doğru derim kim yanlış yapıyorsa yanlış derim.Sırf bir partiye muhalefet olmak için doğruya yanlış demem.Ama bu konuda sanki askerimiz , polisimiz birşey yapmıyormuş gibi ülkemi aşağılamaya yönelik sözler vardı ve bende sinirlendim.Haberlerde daha birkaç hafta öncesinde defalarca kez saldırı hazırlığında canlı bomba , araç ele geçirildi ve imha edildi.Ayrıca doğuda süren büyük bir operasyon var.Zaten kökleri kazınıyor ve bu yüzden böyle bombayla son çırpınışlarını yapıyorlar.

Benim için bu kahramanların sözü daha mühimdir.Çünkü bu insanlar vatanı için gözünü kırpmadan can verirler.Nasip olursa bende bu meslekte yerimi alacağım.

Çünkü siyasiler sadece konuşur , silahlı kuvvetler gereğini yapar.

Öncelikle benimde siyasetle herhangi bir ilgim olmadığını söylemek isterim herhangi güvendiğim bir parti yok. Sadece şahış farketmeksizin eleştiririm. Askerimiz ve polisimiz konusunda ise benimde onlara lafım yok ellerinden geleni yaptıklarına eminim ama onlar sonuç olarak birer emir kulu. Ülke şuan çıkmazda ne terörist biter ne asker biter. Sürekli bi biz öldürürüz bi onlar böyle bi döngüdeyiz. Bunun sebebi ise siyasette aranmalıdır. Terörü destekleyenler avrupadan ve bizim ülkeden siyasi partiler var. Buna en iyi örnek çözüm sürecidir. Pkk zayıflamışken bu süreç başlatılır ve silahlar bırakılır tabi pkk boş durmaz silahlanır, yollara mayınlar döşer ve sonunda cevabımız intikam olmaz, "kandırıldık" olur. Osman pamukoğlunun bi konuşması var 3 dknı ayırıp izlemeni tavsiye ederim. https://www.youtube.com/watch?v=wq0QwIsHY5c
Kullanıcı avatarı
KraToSs
Meteor Kaşifi
Meteor Kaşifi

Mesaj gönderen KraToSs »

Sen merak etme : 285 bin Pöh başvurusu , 13 bin 215'i subaylık, 41 bin 742'si ise astsubaylık , 26 bin 520 özel kuvvetler başvurusu yapıldı.Bu devletin cesur kahramanları olduğu sürece bu bayrağı indirmeye kimsenin gücü yetmez.Sanki sadece ülkemizde varmış gibi kadın cinayetleri , tecavüzler tacizler var diyorsunda herkesin filmlerde "aa çok güzel ülke" dediği amerika'da yok mu ? Sen amerikanın gerçek yüzünü görmemişsin galiba.Yüzbinlerce evsiz , fuhuş , uyuşturucu , çeteler , iğrenç bir hayat.
Türkiye'nin sosyal hayatına ne olmuş ?

Herkes diyorki kınamadan başka birşey yok ? Bu ayıptır.Doğuda yapılan onca operasyona ve orada şehit olanlara ayıptır.Yahu devlet , meclis , partiler asker mi eline silah alıp dağlara çıksın ? Tabi ki onlar kınama yapacaklar.Ayrıca içişleri bakanı "intikam alacağız" dedi.
Sanki bomba patladı kimse kınamadan başka birşey yapmıyor gibi çarpıtıyorsunuz.Doğuda askerin , polisin , jandarmanın nasıl bir dönemden geçtiğini bilmiyorsunuz galiba.Sadece taraflı düşüncelerinizle olayı yorumluyorsunuz.Oysaki asker , polis , jandarma bir partiye mensup değil
Öncelikle sana akıl fikir diliyorum kardeşim.
halkının güvenliğini sağlayamayan huzur içinde,refah içinde yaşamasını sağlayamayan adalete güveneceği ortamı sağlayamayan hiçbir sorunu çözmeden öteleyen hiç sorumluluk almayan Kenya devlet başkanı uhuru kenyattayı kınıyorum.
birilerinin sorumlu olması için daha ne olmalı ?
Tacizler ,tecavüzler başka ülkedede var diyerek bunu "bakk diğer ülkelerdede varr ama" meşrulaştırmış oluyorsun hemde boru gibi bak yazmışın. Militarizm pohpohlayıp orgazm olanlardan varmı burda? ateist japonyaya norveçe bakıyorum adamlarda niye bu tür olaylar yok yahu!? neden bu haldeyiz neden bunlar oluyor diye sormaman bir eksiklik hep derim.

Bir söz var bilirmisin şöyle;

İnsanlar veremi 9 bin yıl lanetledi,
birşey değişmedi.
çözüm aşıydı çünkü.

Evine hırsız girdi açık kapıdan ..hırsızı yakalamayan polisimi suçlarsın evsahibini mi?
başka sorum yok.

tuttuğun takım 3 maç kaybedince yönetim istifa diyenler var değilmi.

buradan ortitorenklerı kınıyorum bunlardan zerre sorumluluğu yoktur .
Herhangi bir düşünce,konuya,fikiri sindirmeye çalışan,silen, özgürlük sunmayan ikv yönetimi yüzünden pek yorum atasım gelmiyor.
Kullanıcı avatarı
DuMaNisTT
Dış Şehir Gezgini
Dış Şehir Gezgini
Sunucu: Beyaz Köşk
Lonca: Talebe-i Tevarih

Mesaj gönderen DuMaNisTT »

Şehitlerimize Allah'tan rahmet ailelerine ve Tum Turk milletine bas sagligi dilerim. Bu kadar cok sehit vermemiz hepimizin kalbini mahvetsede aci gercek zannimca 2 temel sebebi şudur: Profosyonel Ordu yerine askere 18-20 yasinda daha yeni giden hatta bazilari eline daha yeni silah almisken bir kac ay acemi birliginden sonra dagda teror karsisina cikariyorlar. Askerlikte onemli olanin tecrube oldugu tarihte cok acikca gozukmektedir. Acemi askerlerin karsisinda cografyayi daglari iyi bilen kahpe terorist hain saldirilarinin basarili olmasi elbette kacinilmaz. Askeri basarilarin tesaduf olmadigini Ataturk, Mete han gibi buyuk Turk liderlerinden anlayabiliriz. bu da demek oluyor ki iki ihtimal var ya askerlik suresi 7 Yila kadar cikarilmali 3 Yili acemi ve egitim son 4 yili dagda asker ki bu ekonomik acidan cok zor. ya da Sadece Hava kara harp okullari ve ozel egitilmis birlikler Turk ordusunun tamamini olusturmali. Turk milletinin her erkek bireyi ilk 6 ay silah egitimi gordukten sonra devlet tarafindan bu hava kara deniz harp okullari gibi okullara secilme imkani taninip orda da strateji ve cografya uzerine cesitli dersler ile neyle karsilasacaklarini gostermeleri gerekmektedir.Turk irkinin kaninda savascilik ruhu vardir. Ama tecrube savasta esastir. Savas Turk icin Dugundur. Bizim kazanalim kaybedelim diye bi derdimiz hic bir zaman olmamistir. Biz şehit olmaya gideriz. Artik bu dusuncenin sistemli bir sekile donusmesi dagda isimizi kolaylastirir. Sehir de ise malesef universitelerde ki terorist ve teror destekci hocalar ogrenciler oldugu surece bir sey kat edemeyiz.
Kullanıcı avatarı
alpay1994
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Serinplay yazdı:
alpay1994 yazdı:Neden diyemeyecekmişim acizlikler ülkesi diye bana söyler misin? Bugüne kadar çıkıp bir tane uydusunu kendi dahi fırlatamamış bir ülkeden bahsediyosun. Kalkıp tutulacak bir yanı yokken kendisiyle övünen bir ülke hayal dünyasında yaşamaktan başka bir şey yapmıyordur. Evet 15 temmuz olaylarının hepsi belirttiğim gibi kurgusal şeylerdir. Yıllarca içeride yapılanmasına izin verilen bir örgütün kalkıpta yeni bir şeymiş gibi lanse edilip özür dilenmesinden ben ne anlayacağım anlatır mısın? Herkes temizlik içindeymiş... O yüzden sivil havacılıktan pilot arıyor değil mi askeriye? O yüzden geri gelin çağrısı yapıyor ayrılıp sivil havacılıkta çalışan askerlerine. Kalkıp sen koskoca asker yetiştiren kurumları topyekün kapatırsan, bunu bir çözüm olarak görürsen kimse kusura bakmasında aciz herifin tekisindir. Güzel ülkem Türkiye'mde malesef insanlar düşünmeyetilerini kaybetmiş... Bomboş bir pencereden bakma biraz hayata vizyonunu geliştir hocam. PKK terör örgütünün yaptığı 35 36 yıllık terörün önüne geçemeyecek bir devlet acizdir benim gözümde. Vakti halinde işidi besleyip büyüten de Türkiye iken, şimdi vurmuş olmamış neyi değiştirir acaba çok merak ediyorum. Belki burası bunların konuşulacak yeri değil ama hayal dünyasında yaşamaktan kurtulup birazcık da olsa gerçeklerle yüzleşin. Şu araplara üzüldüğünüz kadar birazcık kendi milletinize üzülüp düşünseydiniz bu kadar bilinçsiz yaşamazdı belki de ülkem insanları...
Dediğim gibi olaylara bakış açını çok iyi biliyorum.Bu yüzden polemiğe girmemin bir faydası yok.Ve bana "şu araplara üzüldüğünüz kadar" gibisinden sözler söylemeni de anlamıyorum çünkü sen beni tanımıyorsun ki hakkımda bu tür sözler söyleyecek bir bilgin-hakkın olsun.Ama yazdıklarından ben seni az çok tanıdım.Yani işidi besleyip büyüten Türkiye dediğine göre sana söyleyecek sözüm yok.Sonuçta senin görüşünü , düşünceni değiştirmeye ne niyetim var ne de uğraşacak zamanım.En iyisi hayal dünyamda yaşamaya devam ediyim ben.

Yok aga yok sen katıksızsın ne diyeyim ben sana, şu yazdığım cümleyi biraz daha dikkatli okursan oradaki genellemenin belki de bu kavramın ne olduğunun farkına varırsın... Yıllardır başkalarının acılarına üzülmekten kendi insanının acısına üzülmeyi unutan bir toplumu anlatmaya çalışırken neden üstüne alınıyorsun yok mu bu insanlar ülkende? Var elbette. Bir milletvekilinin oğlu gitti mi askere 15 ay 12 ay? Gitmedi. Ya çürük raporu alındı ya da bedelli çıkartıldı. Bu ülkede fakirin yaşamaya hakkı yok mu? Onları ayrıcalıklı kılan kapitalizm midir bu mudur yani ülkenin özeti? Hani bizde askerlik vatani görevdi? Bunlar vatan haini mi peki? Daha sorulacak onlarca yüzlerce soru var burada. Birazcık balık hafızalı olmasaydın Türkiye'nin işidi desteklediğini vakti halinde tırlarla yardımlar yapıldığını elbette hatırlardın ama nafile.. Devam edin.
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent
Kullanıcı avatarı
alpay1994
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Serinplay yazdı:
alpay1994 yazdı:
Serinplay yazdı:
alpay1994 yazdı:Neden diyemeyecekmişim acizlikler ülkesi diye bana söyler misin? Bugüne kadar çıkıp bir tane uydusunu kendi dahi fırlatamamış bir ülkeden bahsediyosun. Kalkıp tutulacak bir yanı yokken kendisiyle övünen bir ülke hayal dünyasında yaşamaktan başka bir şey yapmıyordur. Evet 15 temmuz olaylarının hepsi belirttiğim gibi kurgusal şeylerdir. Yıllarca içeride yapılanmasına izin verilen bir örgütün kalkıpta yeni bir şeymiş gibi lanse edilip özür dilenmesinden ben ne anlayacağım anlatır mısın? Herkes temizlik içindeymiş... O yüzden sivil havacılıktan pilot arıyor değil mi askeriye? O yüzden geri gelin çağrısı yapıyor ayrılıp sivil havacılıkta çalışan askerlerine. Kalkıp sen koskoca asker yetiştiren kurumları topyekün kapatırsan, bunu bir çözüm olarak görürsen kimse kusura bakmasında aciz herifin tekisindir. Güzel ülkem Türkiye'mde malesef insanlar düşünmeyetilerini kaybetmiş... Bomboş bir pencereden bakma biraz hayata vizyonunu geliştir hocam. PKK terör örgütünün yaptığı 35 36 yıllık terörün önüne geçemeyecek bir devlet acizdir benim gözümde. Vakti halinde işidi besleyip büyüten de Türkiye iken, şimdi vurmuş olmamış neyi değiştirir acaba çok merak ediyorum. Belki burası bunların konuşulacak yeri değil ama hayal dünyasında yaşamaktan kurtulup birazcık da olsa gerçeklerle yüzleşin. Şu araplara üzüldüğünüz kadar birazcık kendi milletinize üzülüp düşünseydiniz bu kadar bilinçsiz yaşamazdı belki de ülkem insanları...
Dediğim gibi olaylara bakış açını çok iyi biliyorum.Bu yüzden polemiğe girmemin bir faydası yok.Ve bana "şu araplara üzüldüğünüz kadar" gibisinden sözler söylemeni de anlamıyorum çünkü sen beni tanımıyorsun ki hakkımda bu tür sözler söyleyecek bir bilgin-hakkın olsun.Ama yazdıklarından ben seni az çok tanıdım.Yani işidi besleyip büyüten Türkiye dediğine göre sana söyleyecek sözüm yok.Sonuçta senin görüşünü , düşünceni değiştirmeye ne niyetim var ne de uğraşacak zamanım.En iyisi hayal dünyamda yaşamaya devam ediyim ben.

Yok aga yok sen katıksızsın ne diyeyim ben sana, şu yazdığım cümleyi biraz daha dikkatli okursan oradaki genellemenin belki de bu kavramın ne olduğunun farkına varırsın... Yıllardır başkalarının acılarına üzülmekten kendi insanının acısına üzülmeyi unutan bir toplumu anlatmaya çalışırken neden üstüne alınıyorsun yok mu bu insanlar ülkende? Var elbette. Bir milletvekilinin oğlu gitti mi askere 15 ay 12 ay? Gitmedi. Ya çürük raporu alındı ya da bedelli çıkartıldı. Bu ülkede fakirin yaşamaya hakkı yok mu? Onları ayrıcalıklı kılan kapitalizm midir bu mudur yani ülkenin özeti? Hani bizde askerlik vatani görevdi? Bunlar vatan haini mi peki? Daha sorulacak onlarca yüzlerce soru var burada. Birazcık balık hafızalı olmasaydın Türkiye'nin işidi desteklediğini vakti halinde tırlarla yardımlar yapıldığını elbette hatırlardın ama nafile.. Devam edin.
Tamam katkı maddeli kardeşim uzatma.Bu platformda daha fazla tartışmaya girmeyeceğim herkes istediği yoldan devam etsin.

Kratoss un da dediği gibi Japonya gibi ülkeler tarihin en başından bu yana militarizmle alakasız yetişen bir toplum. Eğer birazcık felsefe ile ilgilenip Hegel gibi toplum felsefesiyle uğraşan adamları okursan anlarsın. Egemen toplumun köleliği altında yaşamaya devam etmeyi reddeden bir düşünceyle karşıma çıkarsan eğer birazcık da olsa anlarsın ne anlatmaya çalıştığımı.
-Yalnızxxadam
-NİETZSCHE
-Crescent
Kullanıcı avatarı
SalurBeyi
Labirent Rehberi
Labirent Rehberi
Sunucu: Teşkilat
Lonca: Dostlar Kıraathanesi

Mesaj gönderen SalurBeyi »

az az ölüyoruz hergün
havadan, yağmurdan söz eder gibi
-Cahit Zarifoğlu

Allah şehitlerimizin mekanını cennet eylesin, peygambere komşu etsin, kabirlerini nurla doldursun.

Beşiktaş saldırısında yine bu konu altında sorduğum soruyu malesef tekrarlıyorum. Devlet adaleti ve güvenliği sağlamak ile yükümlüdür. Siz ne yapıyorsunuz?

Bu ülkede büyük bir istihbarat sorunu var arkadaşlar. Bunun görülmesi lazım. CB'nin darbe teşebbüsü olduğunu eniştemden öğrendim açıklaması ağlayarak gülünmesi gereken bir açıklamadır. Beşiktaş saldırısı olduğu sırada BBC stadın yakınlarındaki bir otelden 2-3 dakika sonra anında canlı yayına geçti. Sanki haberleri varmış gibi.

Elbette korkmuyoruz, elbette hepimiz bu ülke için gözümüzü kırpmadan hayatımızı veririz, elbette teröre karşı dimdik dururuz. Elbette bu ülkenin bölünmesine izin vermeyiz. Siyasetçilerimizin çıkıp, her saldırı sonrası bunları söylemesine gerek yok. Türk'üz biz. Damarlarımızda taşıdığımız kan bunu bize her saniye hatırlatıyor. Ama bu kaçıncı bomba arkadaşlar? Kaç insan öldü? Kaç insan yaralandı? Kaç insan bazı uzuvlarından mahrum bir şekilde yaşamaya devam ediyor? Kaç anne baba evlat acısı çekti? Kaç eş dul kaldı? Kaç çocuk yetim ve öksüz kaldı? Anadolu'da şehit mezarlığı olmayan yer kalmadı arkadaşlar. Şehit haberi almaya alıştık. En kötüsü de bu. Telefonumuza haber sitelerinden gelen ''Şurda patlama oldu, olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi'' haberlerine şaşırmıyoruz artık, farkında mısınız? Devlet vatandaşlara görev versin. Hep beraber mücadele edelim düşmanlara karşı. Bu ülkenin sonu hayır değil, bunu görmüyor musunuz?
ölüm tatlı bir hayal oldu artık

“Genel Etkileşim” sayfasına dön