Oyunla ilgili gereksiz bir ayrıntı (Domuz zeplin)
- HatayxDeViL
- İskele Babası
- Sunucu: Eminönü
- Klan: Lodos
Re: Oyunla ilgili gereksiz bir ayrıntı (Domuz zeplin)
Bende bu domuz la ilgili birşey sorucam üstündeki "umudunu yitirme" derken neyi kastediyolar acaba ?
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
- Sunucu: Teşkilat
kargasa14 yazdı:tam burda benimde merak ettiğim birşey var. serinplay ve ilgilenen arkadaşlar bir fikri varsa söyleyebilir mi.
oyunda domuz olmasından nasıl bir anlam çıkartabiliriz. yanlış anlamayın sadece hikaye ile ilgili bağlantısını merak ediyorum. ismi domuz olan bir adam olabilirdi. hatta bir fareadam bile olabilirdi. ama hiçbir bağlantısı olmayan domuz? ne alaka hiç anlayamadım.
George Orwell in hayvan çiftliği kitabına bir atıf diye düşünüyordum hep yanılıyor muyum.
Ben her şeyde bir mana aramamak gerektiğini düşünüyorum.Bence Derindeki Sır yaması hazırlanırken Pink Floydun bu temasından etkilenip, karakterlerle bu temaya bir gönderme yapılmış olabilir.Yani ana konuyu pek etkilemeyecek şekilde Domuz karakterini bu tema üzerinden oluşturmuş olabilirler.Hatta ben Selami Kelaynak'ın bile bu şekilde olduğunu düşünüyorum.Belki de biz Selami Kelaynak'ı hiç görmeyeceğiz ve kendisi sadece hikayede bize "önden" eşlik eden bir kişilik.Bütün bu soruların cevabı Gorgar'da.Umarım günün birinde öğreniriz.
Saçlarındanda anlaşıldığı üzere gorgar rock müziğe ilgi duyan bir isim,sanırım bununla ilgili olsa gerek.Doctor who benzerligi felanda çıkmıştı,senaristin kültürü,bilgi birikimi,ilgilendiği şeyler elbetteki bu mükemmel senaryoda etkili olmuştur gayet doğal,işte örneği.Fakat bir mesaj barındırıyormu orasını bilemem.
Tam olarak gitmedik aslında, arada sırada da olsa yokluyoruz, bir umut bekliyoruz. Her ne kadar boşlanmışta olsa bu oyun ile büyüdük biz, havası kanımıza işlemiş. 2007 yılbaşında ilk başladığımda 20'lerin başında gencecik bir delikanlı idim. Online oyunlarda Magic Gathering ve OGame'den sonra denediğim, ilk göz ağrım olmuş, ilk sevgili tadında oyunumdur IKV. Evlat gibi işte, acısı geçse anısı geçmez...Muhakkak benden önce tespit eden olmuştur ama yine de paylaştım. Uzun bir süre sonra tekrar oyunu ziyaret etmeme de vesile oldu. Hiç ama hiç kimse kalmamış, o iyi insanlar o güzel domuz zeplinlerine binip gitmişler :mrgreen:
nice hocam
[uGel Görki Beni Aşk Neyledi...][/u]
Sana katılamayacağım. çünkü oyunda hemen her şey bir sebep üzerine kurgulanmış. ama domuz bu oyunda absürt bir ayrıntı. domuz olduğu için değil bu ne bileyim aslan, ayı, kangru gibi birşeyin orada olmasıyla aynıturkoxHAMSTER yazdı:kargasa14 yazdı:tam burda benimde merak ettiğim birşey var. serinplay ve ilgilenen arkadaşlar bir fikri varsa söyleyebilir mi.
oyunda domuz olmasından nasıl bir anlam çıkartabiliriz. yanlış anlamayın sadece hikaye ile ilgili bağlantısını merak ediyorum. ismi domuz olan bir adam olabilirdi. hatta bir fareadam bile olabilirdi. ama hiçbir bağlantısı olmayan domuz? ne alaka hiç anlayamadım.
George Orwell in hayvan çiftliği kitabına bir atıf diye düşünüyordum hep yanılıyor muyum.
Ben her şeyde bir mana aramamak gerektiğini düşünüyorum.Bence Derindeki Sır yaması hazırlanırken Pink Floydun bu temasından etkilenip, karakterlerle bu temaya bir gönderme yapılmış olabilir.Yani ana konuyu pek etkilemeyecek şekilde Domuz karakterini bu tema üzerinden oluşturmuş olabilirler.Hatta ben Selami Kelaynak'ın bile bu şekilde olduğunu düşünüyorum.Belki de biz Selami Kelaynak'ı hiç görmeyeceğiz ve kendisi sadece hikayede bize "önden" eşlik eden bir kişilik.Bütün bu soruların cevabı Gorgar'da.Umarım günün birinde öğreniriz.
ayrıca selami kelaynak şarapçıdır. her ne kadar hikayede açıklanmamış olsada facebook ta bir soruda şarapçı beyaz büyücü olarak adlandırılıyordu(yanlışlık yapmadılarsa). yani oyunda bol bol gördüğün bir karakter
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz
- lkarus
- İri Fare Avcısı
- Sunucu: Tılsım
- Klan: Arzın Çocukları
- Lonca: S O N
Albüm hakkında üç beş şey paylaşayım.
Caminin yanındaki megafondan çıkan meşhur melodi, Animals albümünün Pigs parçasında yer alıyor: https://www.youtube.com/watch?v=91ZPdoExVjQ
Şarkının sözleri, o dönem iktidarda bulunan ve İngiltere’de solun temsilcisi olan İşçi Parti’sinin liderleri James Callaghan ve Harold Wilson’a yönelik oldukça ağır sözler içeriyor.
Ayrıca o zamanlar İngiltere’de madenciler ağır şartlar altında çalışıyor ve çok az para kazanıyorlar. Domuzun salındığı elektrik santrali olarak Battersea Power Station’ın seçilmesi tesadüf değil. Bu santral kömür ile çalışıyordu ve madenciler için orası seçilmiş.
Şahsi fikrimi sorarsanız oyunda bu temanın işlenmesi sadece oyun yazarlarının Pink Floyd hayranı olmalarından kaynaklanıyor.
Oyun yazarı Iggy Pop hayranı olsaymış, megafondan bu ses yerine The Passenger’ı dinlerdik. Allah’tan o dönem Kerimcan Durmaz yokmuş, bir de megafondan vur banaağğ sesleri çıkıyormuş :mrgreen:
Bu arada iki gündür sunucuyu dolaştım, gerçekten hiç kimse kalmamış. Tılsım'dan Esmerr sevgiler ve saygılar.
Caminin yanındaki megafondan çıkan meşhur melodi, Animals albümünün Pigs parçasında yer alıyor: https://www.youtube.com/watch?v=91ZPdoExVjQ
Şarkının sözleri, o dönem iktidarda bulunan ve İngiltere’de solun temsilcisi olan İşçi Parti’sinin liderleri James Callaghan ve Harold Wilson’a yönelik oldukça ağır sözler içeriyor.
Ayrıca o zamanlar İngiltere’de madenciler ağır şartlar altında çalışıyor ve çok az para kazanıyorlar. Domuzun salındığı elektrik santrali olarak Battersea Power Station’ın seçilmesi tesadüf değil. Bu santral kömür ile çalışıyordu ve madenciler için orası seçilmiş.
Şahsi fikrimi sorarsanız oyunda bu temanın işlenmesi sadece oyun yazarlarının Pink Floyd hayranı olmalarından kaynaklanıyor.
Oyun yazarı Iggy Pop hayranı olsaymış, megafondan bu ses yerine The Passenger’ı dinlerdik. Allah’tan o dönem Kerimcan Durmaz yokmuş, bir de megafondan vur banaağğ sesleri çıkıyormuş :mrgreen:
Bu arada iki gündür sunucuyu dolaştım, gerçekten hiç kimse kalmamış. Tılsım'dan Esmerr sevgiler ve saygılar.
- SalurBeyi
- Labirent Rehberi
- Klan: Lodos
- Lonca: Dostlar Kıraathanesi
Ben kimdim? Biz zamanlar onlardan biri. Azat'ın yaptıklarına takati kalmadığından, gizlice izini kaybettirmiş ve cemiyete katılmış. Herkesin öldü bildiği... Sersem! Bir önceki hafta bir köşe başında sıkıştırdılar beni. O gün ölsem, huzura kavuşacaktım, ama korktuğum başıma geldi, beni tanıdılar ve gitmeme izin verdiler. Ve yüzlerindeki o hayal kırıklığı ve hüzün beynime öyle bir kazındı ki. Evet belki onlar Azat'ın yaptırdığı kıyımın aleti olmuşlardı. Ama en azından hain değillerdi. Peki yine, kimdim ben?kargasa14 yazdı:
ayrıca selami kelaynak şarapçıdır. her ne kadar hikayede açıklanmamış olsada facebook ta bir soruda şarapçı beyaz büyücü olarak adlandırılıyordu(yanlışlık yapmadılarsa). yani oyunda bol bol gördüğün bir karakter
Gecenin sonunda, zafer artık cemiyetin olacaktı, bu kesin. Bana ihtiyaç olduğunu düşünmüyordum artık. Bütün gece elimdeki bir şişe şaraptan güç alarak sokağa baktım ve baktım."
Umut Dergisi 1976 - İsimsiz itiraflar.
Ben bu metinden şarapçının Selami reis olduğunu anlıyorum hocam.
ölüm tatlı bir hayal oldu artık
konunun aslından çok uzaklaşıyoruz ama yazamadan edemedim 
zaten çoğu oyuncunun bildiği en azından tahmin ettiği ''selami kelaynak şarapçıdır''
her ne kadar anlaması zor olmasada ne görevlerde ne de hikayelerde tam olarak açıklanan birşey değil.yani selami kelaynağın kim olduğu bilinmiyor son eklenen görevleri tam bilmiyor olsam da hiçbir yerde selami kelaynağın beyaz büyücü olduğu da yazmıyor. (bu konuda belki yanılıyor olabilirim). itiraflar bölümündeki kısımdan sadece tahmin yürütebiliriz. sorulan soru
Bu gece neferlerimizden bilmesini istediğimiz soru:
"İstanbul Kıyamet Vakti evreninde en bilinen 4 Beyaz Büyücünün isimleri nedir?"
Sorunun doğru cevabı: "Azat Efendi, Gaffar Bey, Mustafa Bey ve Şarapçı."
amacım tartışma yada sorgulama değil yanlış anlaşılmasın ama hata bence bariz. oyundaki 2 sır olan şarapçı kimdir, selami kelaynak kimdir kısmını geçtim bir de beyaz büyücü olduğu ancak teoride kalması gerekirken buradan öğrendim bende
zaten çoğu oyuncunun bildiği en azından tahmin ettiği ''selami kelaynak şarapçıdır''
her ne kadar anlaması zor olmasada ne görevlerde ne de hikayelerde tam olarak açıklanan birşey değil.yani selami kelaynağın kim olduğu bilinmiyor son eklenen görevleri tam bilmiyor olsam da hiçbir yerde selami kelaynağın beyaz büyücü olduğu da yazmıyor. (bu konuda belki yanılıyor olabilirim). itiraflar bölümündeki kısımdan sadece tahmin yürütebiliriz. sorulan soru
Bu gece neferlerimizden bilmesini istediğimiz soru:
"İstanbul Kıyamet Vakti evreninde en bilinen 4 Beyaz Büyücünün isimleri nedir?"
Sorunun doğru cevabı: "Azat Efendi, Gaffar Bey, Mustafa Bey ve Şarapçı."
amacım tartışma yada sorgulama değil yanlış anlaşılmasın ama hata bence bariz. oyundaki 2 sır olan şarapçı kimdir, selami kelaynak kimdir kısmını geçtim bir de beyaz büyücü olduğu ancak teoride kalması gerekirken buradan öğrendim bende
Kurt kışı geçirir ama yediği ayazı unutmaz
- turkoxHAMSTER
- Praetorian Piyadesi
"Selami Kelaynak bir ozandır."
Tum Selami Kelaynak görevlerini okumuş biri olarak söylüyorum ki Selami Kelaynak beyaz büyücü falan değildir.İstanbulda çoğu kisi tarafından tanınan kendi halinde bir ozandır.Sarapcinim eski bir beyaz büyücü olduğu dogrudur.
Tum Selami Kelaynak görevlerini okumuş biri olarak söylüyorum ki Selami Kelaynak beyaz büyücü falan değildir.İstanbulda çoğu kisi tarafından tanınan kendi halinde bir ozandır.Sarapcinim eski bir beyaz büyücü olduğu dogrudur.