Hayalinizdeki Oyun

Tüm İKV oyuncularının ortak paylaşım alanı
birgaripoyuncu
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Hayalinizdeki Oyun

Mesaj gönderen birgaripoyuncu »

Merhaba,

Çağımızda oyun sektörü en önemli sektörler arasında yer alıyor ve gün geçtikçe bir çok yeni oyun çıkıyor.

Siz oyun geliştirici olsaydınız nasıl bir oyun geliştirirdiniz? Veya bir diğer soru, siz oyuncu olarak nasıl bir oyun geliştirilmesini isterdiniz?

Hayalinizdeki oyunun konusu, dönemi, kişileri vs. ne olmalı? Herkes aklındakini yazarsa belki birileri için ilham kaynağı olabilir?

(Özellikle İKV'nin geliştirilmemesinden yakınan arkadaşlar fikirlerini beyan edebilirler)

NOT: İKV ile ilgili bir şey yazmamaya özen gösterin lütfen. Konu tartışmaya dönüşüp kilitlenmesin.
Kullanıcı avatarı
NaudiR
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Re: Hayalinizdeki Oyun

Mesaj gönderen NaudiR »

Serinplay yazdı:Artık hayalimizde ki oyunu hayal etmeyi bırakıp üretmeye , gerçeğe dönüştürmeye çalışma zamanı. Tüketen değil üreten olmalıyız.Belki zor bir iş ancak bir yerden başlarsak ve sabırlı olursak belki birgün bizde güzel bir oyuna imza atarız.
Benim şahsen hayalimdeki MMORPG oyun İKV'nin tamamen yeni bir oyun motoru , yeni bir oynayış sistemi ile yapılmış halidir.Tabi tamamen aynısı değil kendi hayal gücümün etkisiyle yoğrulmuş bir oyun olacak.Hayali bile müthiş.

Resim
İKV'nin telif hakkını Türk Telekomdan satın alarak başlamalısın işe. :)
İKV

2008 - 2018

Çemberlitaş'ı mumla arayacağınız günler yakındır!
birgaripoyuncu
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Serinplay yazdı:Artık hayalimizde ki oyunu hayal etmeyi bırakıp üretmeye , gerçeğe dönüştürmeye çalışma zamanı. Tüketen değil üreten olmalıyız.Belki zor bir iş ancak bir yerden başlarsak ve sabırlı olursak belki birgün bizde güzel bir oyuna imza atarız.
Benim şahsen hayalimdeki MMORPG oyun İKV'nin tamamen yeni bir oyun motoru , yeni bir oynayış sistemi ile yapılmış halidir.Tabi tamamen aynısı değil kendi hayal gücümün etkisiyle yoğrulmuş bir oyun olacak.Hayali bile müthiş.

Resim

Bu yolda ilk adımları atmaya başladım.Sonuçta teknoloji çağındayız.Çağa ayak uydurmalıyız.Nasıl ki yabancı ülkeler filmleri , oyunları , müzikleri ile kültürünü dünyaya yayıyor ise bizde kendi kültürel öğelerimizi harmanlayıp onlara oynatabilmeliyiz.
NaudiR yazdı:

Resim
İKV'nin telif hakkını Türk Telekomdan satın alarak başlamalısın işe. :)
Şuan İKV oyuncularının çoğu aynı düşüncede. Ama İKV ile birlikte sabit kalmayıp farklı konularda, dönemlerde geçen bir oyun niye olmasın?
Kullanıcı avatarı
NaudiR
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen NaudiR »

Serinplay yazdı:Bu yolda ilk adımları atmaya başladım.Sonuçta teknoloji çağındayız.Çağa ayak uydurmalıyız.Nasıl ki yabancı ülkeler filmleri , oyunları , müzikleri ile kültürünü dünyaya yayıyor ise bizde kendi kültürel öğelerimizi harmanlayıp onlara oynatabilmeliyiz.
Şu düşüncen bile yeterli.

Özelden iletişim adresi yollayacağım bir şeyler konuşmak istiyorum.
İKV

2008 - 2018

birgaripoyuncu
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Serinplay yazdı: Bence kıyametten sonra yaşam temalı oyunlar çok ilgi çekiyor.
Katılıyorum, konusu merak uyandırıcı olduğu takdirde yoğun ilgi alıyor. Şu an ki oyun pazarına baktığımda mitolojik içeriği olan bir oyun göremedim. Eğer yapılırsa mitolojik içeriğe sahip oyunların diğer türlere göre daha fazla ilgi toplayacağını düşünüyorum.

Bu arada Unity yerine Unreal Engine 4 'u öneririm.
Esadullah
Uhtrass'ın Lanetlisi
Uhtrass'ın Lanetlisi
Sunucu: Eminönü

Mesaj gönderen Esadullah »

Selamlar,

Yorumları okuyunca yazmamak elde değil artık..

Hayalimde ki oyun PC üzeri değilde artık Android MMORG online oyunlarına değiniyorum. Örneğin: Invasion: Modern Empire vb. gibi oyunları Türlerin geliştirmesini çok isterim.

Cep üzerinden Online MMORG oyunlar daha çok tutulduğunu görüyorum. Sobee'nin bu tür uygulamalara değinmesini çok isterim. Oyuna göz atmanızı tavsiye ederim.

Selam ve dua ile..
İKV dünyasında, sadece Eminönü Sunucusu'nda; EsedullahŞifa(59), EsedullahBüyü(59) ve esedullahAli(59) isimli karakterlerim bulunmaktadır. Çakma karakterin verdiği/vereceği huzursuzluklardan mesul değilim.
ÖZGÜR FİLİSTİN :flag_ps: :flag_tr:
birgaripoyuncu
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Esadullah yazdı:Selamlar,

Yorumları okuyunca yazmamak elde değil artık..

Hayalimde ki oyun PC üzeri değilde artık Android MMORG online oyunlarına değiniyorum. Örneğin: Invasion: Modern Empire vb. gibi oyunları Türlerin geliştirmesini çok isterim.

Cep üzerinden Online MMORG oyunlar daha çok tutulduğunu görüyorum. Sobee'nin bu tür uygulamalara değinmesini çok isterim. Oyuna göz atmanızı tavsiye ederim.

Selam ve dua ile..
Mobil oyunlar da ilgi görüyor fakat çoğu kullanıcı yüksek boyutlu oyunları tercih etmiyor. Şahsi düşüncem boyutu küçük olduğu takdirde grafik ve işleyiş bakımından iyi olan oyunlar tutunabiliyor.
birgaripoyuncu
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Serinplay yazdı: Onu da indiriyorum zaten ücretsiz olmuş galiba.

Evet, sadece oyundan elde ettiğiniz kazanç belli bir miktarı aşarsa komisyon (%15'ti sanırım) alıyorlar.
Kullanıcı avatarı
NaudiR
FareAdam Düşmanı
FareAdam Düşmanı

Mesaj gönderen NaudiR »

Serinplay yazdı:Birkaç saatte gelinen nokta , acaba ne inşa ediyorum 8-)

Resim

Elimiz alıştıkça daha hızlı öğrenicez :D
Matematiğin nasıl?
İKV

2008 - 2018

birgaripoyuncu
Şarapçı'nın Sırdaşı
Şarapçı'nın Sırdaşı

Serinplay yazdı:Birkaç saatte gelinen nokta , acaba ne inşa ediyorum 8-)

Resim

Elimiz alıştıkça daha hızlı öğrenicez :D
Kale mi cami mi ? :D

“Genel Etkileşim” sayfasına dön