Oyunun hikaye örgüsünün kısless ve kuklacı konularının sıklaştığı bu dönemde Şarapçı ve Selami hakkında neler düşünüyorsunuz??
Bildiğimiz üzere şarapçı eski bir beyaz büyücü.. Yani düşündüğümüzden çok şey biliyor.
Selami kelaynak oyunun başından beri gizem konusu. Selamiyi aramayı hala bitimedik ve aramaya devam ediyoruz peki bu arayışta deniz fenerinin olayı nedir yada selaminin onlarca tepegöz ve vahşinin arasında bir mağarada bıraktığı fıçının olduğu yerde oyunda tek olan mor bir farenin olması ve ayrıca vahşi sakinin oyunun en güçsüz yaratığı olan bu fareden korkması.. Ayrıca görev sonunda meteorit parçası veriyor o da hala bir işe yaramadı adı değiştirilsede..
Oyun hikayeleri hakkında detaylı bir bilgiye sahip değilim şuanda. Zaman buldukça araştırıp daha çok okumaya çalışacağım olayları güzel bir şekilde açıklayan konular varsa paylaşırsanız sevinirim..
Şarapçı,Selami kelaynak ve mor fare??
Re: Şarapçı,Selami kelaynak ve mor fare??
Şarapçı hakkında pek bir bilgiye ulaşamadım ama diğer sorunlarına cevap vereyim.
Öncelikle tüneldeki fıçı sadece selaminin orada olduğunun göstergesi idi o adam o tünele şarap üretmek için gittiğini söylüyordu Hamit Pehlivan oradaki şerbetçi otları ile şarap iksir üretilir diye mekan olarak orayı seçmiştir. Daha sonra adaya gitti. Gittiği yeri belli etmek için Fenerin adını Ufkabakan koydu. Daha sonra taşın altına küçük not bıraktı ve o notta karaya veda yazıyordu. Çemberlitaş görevleri ile birlikte Selaminin diğer bir görevi olan tekne görevi geldi. Şuan Selami Bey adada diye düşünüyorum. Ama gelecek eklenti paketi ile ortaya çıkacağına inanıyorum.
Mor Fare için diğer konuda cevap verdim oradan bilgi edinebilirsin.
Öncelikle tüneldeki fıçı sadece selaminin orada olduğunun göstergesi idi o adam o tünele şarap üretmek için gittiğini söylüyordu Hamit Pehlivan oradaki şerbetçi otları ile şarap iksir üretilir diye mekan olarak orayı seçmiştir. Daha sonra adaya gitti. Gittiği yeri belli etmek için Fenerin adını Ufkabakan koydu. Daha sonra taşın altına küçük not bıraktı ve o notta karaya veda yazıyordu. Çemberlitaş görevleri ile birlikte Selaminin diğer bir görevi olan tekne görevi geldi. Şuan Selami Bey adada diye düşünüyorum. Ama gelecek eklenti paketi ile ortaya çıkacağına inanıyorum.
Mor Fare için diğer konuda cevap verdim oradan bilgi edinebilirsin.
- Retaliation
- Cin Sigorta Üyesi

- Sunucu: Eminönü
Şarapçı hala sırtını yasladığı yerde içmeye devam eder sen bundan emin ol.Güncelleme olmayan 3.yılda,sen bu karakterden bir şey bekleme.Haa...yeni görevler gelirse,şarapçı sadece bilgi verir o kadar.
Selami Kelaynak karaya indi.Hatırlıyorsanız teknesini bulmuştuk Sivri Ada'da.Kimileri kendisinin telefondaki şahıs olduğunu düşünüyor ki bir zamanlar ben de öyle düşünüyordum fakat değil.Selami Kelaynak şu an kendisini gezgin hayata alıştırmış dolaşıyor.
Mor fare hakkında bir geçmiş yok zaten.Vahşi bize öldür diyor öldürüyoruz.Ama biraz hayal gücünü zorlamak isterim izninizle.Mor fareyi özel kılan sadece görüntüsü bunu biliyoruz.O aslında sıradan bir fare iken orada duran fıçı yani Selami Kelayank'ın fıçısında yer alan şarap bu farenin üzerine dökülüyor ve rengi değişiyor.Be bir fikir sakın "Bu ne?" demeyin.Belki de Vahşi,farenin mor renkli olmasından korkuyor sadece.
Selami Kelaynak karaya indi.Hatırlıyorsanız teknesini bulmuştuk Sivri Ada'da.Kimileri kendisinin telefondaki şahıs olduğunu düşünüyor ki bir zamanlar ben de öyle düşünüyordum fakat değil.Selami Kelaynak şu an kendisini gezgin hayata alıştırmış dolaşıyor.
Mor fare hakkında bir geçmiş yok zaten.Vahşi bize öldür diyor öldürüyoruz.Ama biraz hayal gücünü zorlamak isterim izninizle.Mor fareyi özel kılan sadece görüntüsü bunu biliyoruz.O aslında sıradan bir fare iken orada duran fıçı yani Selami Kelayank'ın fıçısında yer alan şarap bu farenin üzerine dökülüyor ve rengi değişiyor.Be bir fikir sakın "Bu ne?" demeyin.Belki de Vahşi,farenin mor renkli olmasından korkuyor sadece.
Güzel bir yaklaşım olmuşRetaliation yazdı:Şarapçı hala sırtını yasladığı yerde içmeye devam eder sen bundan emin ol.Güncelleme olmayan 3.yılda,sen bu karakterden bir şey bekleme.Haa...yeni görevler gelirse,şarapçı sadece bilgi verir o kadar.
Nothing
- BayTerapi
- Mebrure'nin Adamı

- Sunucu: Karaköy
- Lonca: Ghosts Of Anatolia
Aynen olabilir güzel fikir ama böyle hayal etmeye çok devam ederiz biz 
kedi
- VoiceOfVoiceless
- Teşkilat Neferi

- Klan: Arzın Çocukları
Herkesin kitap yazdığı bu dönemde senden de güzel bir kitap okuyabilirizRetaliation yazdı:Şarapçı hala sırtını yasladığı yerde içmeye devam eder sen bundan emin ol.Güncelleme olmayan 3.yılda,sen bu karakterden bir şey bekleme.Haa...yeni görevler gelirse,şarapçı sadece bilgi verir o kadar.
- Retaliation
- Cin Sigorta Üyesi

Yazmayı çok severim.Neden olmasın?VoiceOfVoiceless yazdı:Herkesin kitap yazdığı bu dönemde senden de güzel bir kitap okuyabilirizRetaliation yazdı:Şarapçı hala sırtını yasladığı yerde içmeye devam eder sen bundan emin ol.Güncelleme olmayan 3.yılda,sen bu karakterden bir şey bekleme.Haa...yeni görevler gelirse,şarapçı sadece bilgi verir o kadar.
- Vezirx27
- Antrepo Bekçisi

- Sunucu: Teşkilat
- Klan: Lodos
- Lonca: <LIL>
Haha Yaman'ın yaklaşımını beğendim 
Umut Dergisi 1976"O yıldızsız gecede, köşk sokağı gündüz gibi aydınlıktı. Sayıları oldukça azalmış olan beyaz büyücüler, olası tehditlerden haberdar olabilmek için, sokağı büyü ışığıyla doldurmuşlardı. Çok kudretlilerdi. Onlar arasında geçirdiğim yıllar süresince, bunu bu kadar idrak edememişim sanırım. Meğerse her şeyin daha kolay olacağına dair bir yanılgı, zihnimi esir etmiş, teslim olacaklarına dair inancım bu kör yanılgıdan ibaretmiş. Kuklacının talebeleri, sayıca az olmalarına rağmen, haftalardır direniyorlardı. Son direnişleri de elbette görkemli olacaktı.
Ben kimdim? Biz zamanlar onlardan biri. Azat'ın yaptıklarına takati kalmadığından, gizlice izini kaybettirmiş ve cemiyete katılmış. Herkesin öldü bildiği... Sersem! Bir önceki hafta bir köşe başında sıkıştırdılar beni. O gün ölsem, huzura kavuşacaktım, ama korktuğum başıma geldi, beni tanıdılar ve gitmeme izin verdiler. Ve yüzlerindeki o hayal kırıklığı ve hüzün beynime öyle bir kazındı ki. Evet belki onlar Azat'ın yaptırdığı kıyımın aleti olmuşlardı. Ama en azından hain değillerdi. Peki yine, kimdim ben?
Gecenin sonunda, zafer artık cemiyetin olacaktı, bu kesin. Bana ihtiyaç olduğunu düşünmüyordum artık. Bütün gece elimdeki bir şişe şaraptan güç alarak sokağa baktım ve baktım."
Konularım
İstanbul Kıyamet Vakti - Hikaye Özet Konusu
Ne Diyor Bu Domuz? - İnceleme
Oyun Görevleri ve Hikaye Özeti (1'den 49'a) - İKV
Yarın ufuk, grimsi pembe olur belki... Pembemsi griden iyidir her şekilde.
İstanbul Kıyamet Vakti - Hikaye Özet Konusu
Ne Diyor Bu Domuz? - İnceleme
Oyun Görevleri ve Hikaye Özeti (1'den 49'a) - İKV
Yarın ufuk, grimsi pembe olur belki... Pembemsi griden iyidir her şekilde.