-Yeni Umut Işığı-
Usta'dan Hediyeler
Ağabeyim bir hışımla ruh taşında belirdi ve geldi.Bana neler olduğunu sormuştu.Yine en başa dönmüştük;dil dökme kısmına.Tüm yaşadıklarımı oracıkta ağabeyime de anlattım.Beni dinlerken bile ağzından şifalı sözcükleri sessizce yani dudak hareketleriyle tekrarlıyordu.Benim konuşmam bitince biraz onu bekledim.O da duasını tamamladıktan sonra elime bir gözlük vermişti.Gözlüğü elimde beklettim fakat takmadım.Ona bakarak
- Ağabey,benim efsunlu güzel şeylere ihtiyacım var.Malum tehlike altındayız.Sana bu konuda güveniyorum ağabey.Bana bir şeyler bulabilir misin?
- Tabi kardeşim.Ancak biraz beklemen gerekli.30 dakika kadar.İşin yoktu değil mi?
- Yok ağabey,beklerim.
- Tabi kardeşim.Ancak biraz beklemen gerekli.30 dakika kadar.İşin yoktu değil mi?
- Yok ağabey,beklerim.
Ağabeyim ruh taşını kullanarak Topkapı bölgesine geçti.Ben ise Mısır Çarşısı'nda volta atmaya başladım.Aktar Şevket Bey'e uğradım.Yeniden zehir çalışmalarına başlamış meğer.Bana bu işi yapabilip yapamayacağımı sordu ancak kafamı olumsuzca salladım.Onu kırmayıp kabul edebilirdim ancak eskilerle başım dertte zaten.Daha sonra Necmi Bey'e uğradım.Bana durumu sordu.
- Sırtındakiler nasıl?
- Arzuhalci sağ olsun çözdük şimdi de mekanları ziyaret ederek bilgi toplayacağız.
- Güzel.Benden bir şey istiyor musun?
- Aslında bir dili kitabı fena olmazdı;Latince.
- Hımm al bakalım.Kısa zamanda öğren ve bana geri getir.Kitaba bir şey olmasın sakın yoksa elimdeki bastonla döverim seni!
- Arzuhalci sağ olsun çözdük şimdi de mekanları ziyaret ederek bilgi toplayacağız.
- Güzel.Benden bir şey istiyor musun?
- Aslında bir dili kitabı fena olmazdı;Latince.
- Hımm al bakalım.Kısa zamanda öğren ve bana geri getir.Kitaba bir şey olmasın sakın yoksa elimdeki bastonla döverim seni!
Türkçe-Latince çevirili kelime kitapçığı çok işime yarayabilirdi.Eğer Arzuhalci de biraz yardımcı olursa bu dili öğrenebilirdim.Ben kitap için güzel bir yer bulup okumaya başlamıştım.Bir ara Ruh taşından biri geldi.Hızla kitabı kapattım ama ağabeyim değildi.Ben de kitabı okumaya devam ettim.Daha sonra ağabeyim geldi ve bana bir ganimet torbası uzattı.Açtığımda içinde 4 parça eşya vardı;Bir gürz,ceket,pantolon ve ayakkabı.Şaşkınlıkla sordum.
- Eldiven eksik?
- Evet,onları kendin alabilirsin.Sığınaklardaki çeteciler püskürtüldükten sonra birkaç eldiven ve yüzük kaldığını söyleyenler var oraya giderek ganimetler elde edebilirsin.
- Hımm sağ ol ağabey.Bir dakika...Seni yakalamışken sormak isterim.Ağabeyimi kolumdan tutarak Demirci Rüstem'deki asayı gösterdim."Nasıl?Sence onu üretmeli miyim?Yoksa daha güzel şeyler bulabilir miyim?"
- Hımm güzel ama bu asa yerine daha güzelini bulabiliriz inan bana.O sıra Demirci Rüstem muhabbete daldı.
- Ooo kimler burada!Genç kardeşim,bir büyüğüme danışacağım dediğin büyüğün bu ustan mı?
- Evet Rüstem Ağabey.
- Rüstem Ağabey,kardeşim asayı gösterdi de güzel asa.Fakat daha erken olabileceğini söyledim kendisine.
Demirci Rüstem kahkahayı patlattı."Ben zaten çekici örse vuracağım.O ise aha şu reçetedekileri bana getirecek.Bulması için maddi kaynak lazımdır.Kara sizin."
- Daha erkenmiş Rüstem Ağabey,ustamın sözünü dinleyeyim.
- Evet,onları kendin alabilirsin.Sığınaklardaki çeteciler püskürtüldükten sonra birkaç eldiven ve yüzük kaldığını söyleyenler var oraya giderek ganimetler elde edebilirsin.
- Hımm sağ ol ağabey.Bir dakika...Seni yakalamışken sormak isterim.Ağabeyimi kolumdan tutarak Demirci Rüstem'deki asayı gösterdim."Nasıl?Sence onu üretmeli miyim?Yoksa daha güzel şeyler bulabilir miyim?"
- Hımm güzel ama bu asa yerine daha güzelini bulabiliriz inan bana.O sıra Demirci Rüstem muhabbete daldı.
- Ooo kimler burada!Genç kardeşim,bir büyüğüme danışacağım dediğin büyüğün bu ustan mı?
- Evet Rüstem Ağabey.
- Rüstem Ağabey,kardeşim asayı gösterdi de güzel asa.Fakat daha erken olabileceğini söyledim kendisine.
Demirci Rüstem kahkahayı patlattı."Ben zaten çekici örse vuracağım.O ise aha şu reçetedekileri bana getirecek.Bulması için maddi kaynak lazımdır.Kara sizin."
- Daha erkenmiş Rüstem Ağabey,ustamın sözünü dinleyeyim.
Ağabeyimle biraz Çarşıda yürüdükten sonra bana dönerek hatırlatmada bulundu.
- Henüz her şey için erken.Bak Sığınaklarda şaheser şeyler varmış.Bir bakmanı ısrarla öneriyorum.
- Tamam ağabey,teşekkür ederim.
- Tamam ağabey,teşekkür ederim.