Retaliation-YollugTigin-IıIıIYaMaNIıIıI Günlüğü

Anılarını Kıyamet Günlüğü'nde sakla! Geçmişin, geleceğe ışık tutsun!
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi
Sunucu: Eminönü

Re: YaMaN-Retaliation Günlüğü

Mesaj gönderen Retaliation »

VoiceOfVoiceless yazdı:DGS işi zor iş.Bir çok arkadaşım DGS'ye güvenerek 2 yıllık tercih ettiler.
DGS de bir nevi YGS gibi.Sıkı çalışman lazım.Zor bir sınav.Eğer 2. sınıfta hem DGS , hem vize ve finallerini idare edeceğini düşünüyorsan tercih edebilirsin 2 yıllıkları.
Ama benim tavsiyem lise bölümünden çok farklı bir okul okumaman.Ben yaptım o hatayı , 1. sınıfı binbir zorulukla bitirdim.1. sınıftan ziyade okulu kan ter içinde bitirdim :)
Hayırlısı olmasını dilerim hakkında , zor bir süreç.Kafan epey ağrıyacak :)
Yorumun için teşekkür ederim dostum.Her zaman şunu söylemişimdir;4 senelik üniversite nerede olursa olsun okurum.İnşallah bir problem yaşamadan,bir pürüz çıkmadan gönül rahatlığıyla tercihte yazacağım yerler çıkar.
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Köprüden Önce Son Çıkış(Sığınaklar)-

- Ellerindeki jeneratörün potansiyel tehlikesinden ötürü sığınaklara topluca bir baskın yapamayız.Bunun için küçük bir grup gerekli.Tecrübeli,işini bilen ve karşısında tehlikelere karşı hızlı düşünüp davranan bir grup.Bu grupta senin de yer almanı isterim.Zira bu konu hakkında en tecrübeli sensin.Ayrıca aldığım bilgilere göre de kaynakların sağlammış.Bu doğru mu?Agop eğilerek gülümsedi.
- Evet.Büyüklerimin desteğini alarak hareket ediyorum.Ağabeyim ve onun dostları.
- Güzel.Onların içlerine sız ve jeneratörün güvenliğini sağla.Anlaşmaya pek niyetli olmadıklarını ikimiz de biliyoruz.Bunun altını çizmek için birkaç düzine deliyi,kapı girişine yerleştirmişler.Onları öldürmekten başka çaremiz yok.Unutma,ne pahasına olursa olsun jeneratörleri durdurmalıyız anlıyor musun!
- Anlaşıldı Agop Bey.

Yaman arkasını dönmüş sığınaklara doğru giderken,Agop ise iki elini yumruk yaparak tezgahına dayamış,oradan destekle kafasını eğerek hızlı nefes alıp veriyordu.Belli ki öfkeli ve kaygılıydı.Yaman hızlı hızlı ilerlerken arkasından bağırdı.Dikkat çekmemek için alış veriş yaparcasına yapılmış bir bağırmaydı.

- Bekle!Bir şey unuttunuz nefer bey.
- Buyurun?
- Henüz sözümü bitirmedim.Sana daha önce söylediğim şeyi hatırlıyorsun değil mi?Hani şu hoşlanmasan da boyun eğerek yapacağın işler kısmını.
- Evet,tabii ki de.
- Burası 50 yıldan fazladır ayakta.Hala anlam veremiyorum.Bugüne kadar Teşkilat dışında kimseye girmedi oraya.Şüphelerim var nefer,buraya girenlerin,içimizden bir hain sayesinde girdiğinden şüpheliyim.Bak nefer,şunu asla aklından çıkarma;Biz hainlere asla acımayız.Onlar ihanet ettiklerinde,infaz kararlarını da vermiş olurlar anlıyor musun?Eğer gerçekten bir hain varsa bunu ona ödet!

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Bugün saat 12.00'dan 17.00'a kadar Sığınaklardaydık.Anlayacağın tüm gün.Bu süre zarfında 30'a yakın gir-çık yapmışızdır.Neyse ki fazla grup kurmayla uğraşmadık,sabit kişilerle defalarca kestik.En çok da buna seviniyorum zaten.Her grup kurmaya çalıştığımda uykum geliyor,boynum bükülüyor.Yani bir sıkılma geliyor anlayacağınız.Neyse,buyurun başlayalım.

Loncamızdan Lordfear ile aynaya karşı poz verdik.O saçını taradı ben ise kel kafama merhem sürfüm kafada saç çıksın diye.
Resim

Daha sonra Motorin'den Bilge Kağan Modeli Cevriye Sultan Modeli Krizoberil Güneş Asa düştü.
Resim

Gruptaki şifacımızın tek eksiği olan Oksidant Kolye düşünce,veda turu attık sığınaklarda onun için.
Resim

Düşünen Adam'ı fikrinden alıkoyduk ve koca bedenini yere serdik.
Resim

Bir sonraki turlardan birinde,Motorin bu sefer Fevzi Bey Modeli Cevriye Sultan Modeli Krizoberil Güneş Asa verdi.
Resim

Ve tekrar kellerin ve düşünenlerin yakışıklısı Düşünen Adam ve tekrar iksirler.
Resim

Uzun bir aranın ardından Kenan bana şaheser eşya verdi.Bu bölgeden eksiğim yok şükürler olsun ki.Keşke diğer arkadaşlardan birine verseydi.İşte Nucleus Kolye.
Resim

Günün Sözü:
Yaşlanmadan akıllanmayı çok isterdim. -Bernard Shaw

Bugünlük böyleydi günlük,başka yazıda görüşmek dileğiyle esen kal!
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Bilgi Köşesi(Bilgi Şöleni)-

Kral Suyu Nedir?

Kral suyu, asitlerin az etki ettiği ya da etki etmediği altın ve platin gibi metallerle tepkimeye girebilen kuvvetli bir asit çözeltisidir. Hidroklorik asit ve Nitrik asitin 3:1 oranında göre karıştırılmasıyla oluşur. İlk defa Ebu Musa Câbir bin Hayyan tarafından bulunduğu tahmin edilmektedir.

3 HCl + HNO3 → NOCl [suda] + Cl2 [suda] + 2 H2O [l]

Latince adı Aqua Regia'dır. Genellikle üçe bir oranında konsantre hidroklorik asit ile nitrik asidin karışımıyla oluşur. Tek başına altını çözemeyen asitler bir araya gelince bunu başarabilmektedir.

En güçlü oksidanlardan biri olan nitrik asit altının çok ufak neredeyse ölçülemez bir miktarını çözüp altın iyonuna dönüştürür. Ortamdaki hidroklorik asit ise bu altın iyonlarıyla birleşir. Altın iyonları eksildiğinden denge hali bozulur, bu da daha fazla altının çözünmesine yol açar.Cabir ibni hayyan bu karışımı kullanarak altın,platin gibi maddeleri çözmüştür.

Keyifli Forumlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Yeni Umut Işığı-

Çarşı Alışverişi

Sabah uyandığımda Arzuhalci'ye gece ne olduğunu anlattım.Arzuhalci kararlı bir yüz ifadesi ile:

- Sana bu kadar güvendiklerine göre durum bence çok ciddi.
Gözlerime dikilmiş gözlere yaklaşarak sordum."Daha düşmanımı bile tanımıyorum insan mıdır ki?
- Bilemeyiz ama...Arzuhalci kafasını geri çekerek beni baştan aşağıya süzdü."Bu düşman her kimse,onun için çok güçsüz görünüyorsun.Yani ceket,pantolon bakımından."
- Haklısınız.Teşkilat'a katıldığım ilk günden kalan kıyafetler bunlar azizim.
- Hımm.Senin için bir şeyler ayarlaya...
- Teşekkür ederim azizim.Bana çok yardımcı oldun.Bu üst baş kısmını kendim halletmeliyim.
Arzuhalci her zamanki sıcakkanlı gülümsemesi ile gülümsedi ve elimi sıktı İltifatın için ben teşekkür ederim."

Oradan ayrılarak Mısır Çarşısı'nın yolunu tuttum.Önce Agop Bey'e uğrayarak selam verdim.Kendisine fotoğraf makinesini sorduğumda olumsuzca başını salladı ve "Henüz hazır değil" dedi.Yol üzerinde iken Fahri Bey'e uğradım.Fahri Bey yoğundu.Fahri Bey'e Yeni şeyler var mı Fahri Bey?Efsun veya kıyafet?"Fahri Bey kafasını ağırca dikiş makinesinden kaldırdı."Maalesef elimde tek efsun şeyler mevcut."İşte bu cevaba üzülmüştüm.Fahri Bey'i severiz.İşini iyi yapan,saygılı bir esnaftır kendisi.Ancak bu iş bu kadar ciddiyse,bundan fazlasına ihtiyacım var.Daha sonra Demirci Rüstem'e gittim.

- Selamun Aleykum Rüstem Ağabey.
Demirci Rüstem alnındaki teri koluyla silerek cevap verdi."Aleykum Selam genç kardeşim.Buyur?"
- Ağabey,bana çok güçlü bir asa lazım.Öyle bir şey olmalı ki gören hayrete düşmeli.
- Hımm.Sen daha da açıkla kardeşim.Bu örsün üzerinde dövülmeyen silah yoktur.
- Nasıl anlatsam...Heh buldum...Şaheser.Eşi benzeri olmayacak bir şey.
Demirci Rüstem bir kahkaha patlattı."Gel bakalım.Sana göstereceğim bir şey var."İçeri girdim.Demirci Rüstem parmağıyla bir asayı işaret etti."Şunu görüyor musun?Bunu bir müşterim bıraktı.Silahın yükseltilip,parlatılmasını istiyor.Bu asanın üretimi de bizim örsten geçti.Böyle bir şey istersen eğer yiğit kardeşim,sana vereceğim reçetedekileri bana getirmelisin."
- Bu asa işini bir büyüğüme danışmak istiyorum,Rüstem Ağabey.
- Tamam genç kardeşim.Ben her zaman buradayım.

Demirci Rüstem demirini dövmeye tekrar başlamışken bir de Türkü söylemeye başlamıştı."Çay benim çeşme benim..."Benim gözüm ise asada idi.Çok gösterişliydi.Baş kısmında yarasa vardı."Ben bir şifacıyım" diyen birisinin elinde olması gereken bir asa.Asaya baktığımda sanki benimle konuşuyordu."Ne duruyorsun?Reçeteyi al,malzemeleri bul ve beni üret.Hala neye bakıyorsun?Seninle birçok şey yapabiliriz.Birçok düşmanı devirebiliriz.Haydi,beni üret ve elini al!"Kafamı sallayarak kendime geldim.Neyse ki herkes işiyle meşguldü ve benim dalgınlığımı görmediler.Şifa konusunda beni yetiştiren ustam,ağabeyimi bulmalıydım.Kendisi büyük ihtimal inzivaya çekilmiştir.Ona bir mektup yazdım.Ağabeyimi tanıyabilecek diğer Teşkilat neferleri aracılığıyla ona ilettim.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Grup Hazırlıkları-

Nefer Loncadan aldığı desteği bekliyordu Mısır Çarşısında.Etraf yavaş yavaş dolarken bir konuşma yaptı.

- Beni duymayan yok değil mi?Güzel.Şimdi İstihbarat'ın başı,bir çete ile dertte.Bu çetenin adı Kenan'ın Asileri.Bu çete,Eminönü'ndeki elektriği kontrol altına alarak dış şehirlere elektrik dağıtmak istiyormuş,insanlara da zarar vermeyeceklermiş.
İçlerinden biri çıkarak konuştu
"Ee iyi ya.Dışarıda da hayat var.Misal;Meteor Bölgesi ve Yeraltı.Daha isimlerini bilmediğimiz birkaç yer daha var.Bugüne kadar hep Eminönü en yüksek seviyeli şehir oldu.Elektriği olmayan yerlere elektrik dağıtarak büyük hayır işlemiş olurlar.Öyle değil mi?"
- Bu düşünceyi ben de tasdik ediyorum ama sorun şu ki İstihbarat bu çetenin elektrik hakkında bilgisi olmadığından şüphe ediyor.Altımızda büyük bir bomba yatıyor.Yani sığınakları havaya uçurabilirler.
Retaliation söze dahil oldu "Benim aklım yine karıştı sevgili kardeşim.Olayları tekrardan ve en başından anlatır mısın?"
- Bak ağabey,her şey güzide kentimiz Eminönü'nün kaçak elektriği ile başladı.Birkaç başıboş elektriği kaçak yollarla tüketiyormuş.Herkes Işık'tan şüphelendi fakat Işık bu işlerle artık ilgilenmediğini ama Şarapçının,bir gün sofrada otururken kendisine bu konu hakkında bir şeyler söylediğini bana söyledi.Ben de Şarapçıya giderek olayın derinini araştırdım.Şarapçı bir gece sokaklarda dolaşırken bir kahkaha duyduğunu ve eğlenen bir grup olduğunu söyledi.Uygarlığa ve zafere içtiklerinden bahsetti.Sonra bu zatın adını tekrarladı defalarca "Kenan,Kenan,Kenan..."Kenan'ın gözü pek,kararlı biri olduğundan bahsetti.Ancak hiçbir garibana vurmadığından,kafasına koyduğu bir işi de yapacağından.Sonra İstihbarat bu iş üzerine yoğunlaştı ve geri alınması için küçük ama uzman bir grubu oraya göndermeyi karar kıldı.İçerideki şalteri indirmeli,sığınakların kontrolünü geri almalı ve eğer çeteye yardım eden bir hain varsa öldürmeliyiz.
Retaliation tekrar söz aldı."Bu Kenan dediğin adamı da öldürmek zorunda kalacağımız anlamına geliyor.Yazık,biraz bana benzeyen bir adammış.Kararlı ve deli.İçim el vermiyor güzel bir amaç için uğraşanlara ama eğer dediğin gibi kardeşim,o jeneratörler havaya uçarsa,Çarşı da havaya uçar.Yani civarda bulunan halkın çoğunluğu ölebilir."
Bir başkası söz aldı Yani diyoruz ki yüzlerce insan öleceğine onlarca sığınağa giren çeteciler ölsün.Biliyorum içimiz el vermeyecek ama her şey halk için.Hiç hoşlanmayacağımız bir iş yapacağız."
Neferin kafasında bu son söz tekrarlandı.Aynısını Agop da söylemişti.Elini havaya kaldırdı "İstemesek de zorunda olduğumuz bu işi yapmaya katılan varsa elini kaldırsın."Herkes elini kaldırmıştı."Teşekkür ederim.Biraz geciktiğimizi hissediyorum,lütfen harekete geçelim."

Yaman ve grubu ağır ama cesur adımlarla yük asansörünün yolunu tuttular.Jandarmalardan izinle asansörün kapısını açtılar ve içeri doluştular.Yaman asansörden sığınak katı düğmesine basarak sırtını camlı bölgeye dayadı.Herkes derin nefes aldı.Asansör ulaşılacak yere vardığında iniş sesi çıkarmıştı "Tiiinnn!"Yaman asansörün kapısını açmak için elini kola doğru uzattı.
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Sığınaklarda-

Yaman kapıyı tam açacakken gruba dönerek "Şimdi karşılaşacağınız şeyler karşısında şaşırabilirsiniz." dedi ve kapıyı yavaşça açtı.Grup şaşıran gözlerle dört bir yana baktı.Agop'un,nefere dediği gibi ön tarafı delilere bırakmışlardı.Etrafta daha önce görmedikleri türden Fare Adamlar vardı.Retaliation öne atıldı ve gözleri parladı.

- Allah'ım,bunların hepsi deli.Ne güzel!
- Neresi güzel ağabey,bunlar deli.
- Bana ne demiştin kardeşim."Yapmak istemediğimiz bir işi yapmak zorundayız."İşte maalesef ki bunları öldürmeliyiz.
- Ama..?
- Aması ne sevgili kardeşim!Kafalarının kenarına baksana bir "K" harfi dövmesi var.Bak yuvarlak içinde.Sen onlara yaklaşmaya kalksan da onlar seni görmeden öldüreceklerdir.Belli ki Kenan'a çok sadıklar.
- Haklısın.Bir şey sormam gerekli,onların deli olmasına neden sevindin?
- Çünkü deliyi alt etmek için deli olman gerekli.İnan bana zamanla bunlara alışır biz de deli oluruz.Retaliation göz kırptı.

Resim

Grup küçük bir toplantı yaptı.Retaliation gönüllü olarak ilk saldırdı.Delilere elektrik yeteneğini kullandı.Oldukları yerde tepinen deliler büyücünün üzerine koşmaya başladılar.Diğer büyücüler ise Retaliation'a destek olarak delilere vuruyor ve öldürüyordu.Genç nefer bağırdı.

- Bunlar Kenan'dan başkasını dinlemiyor.Zaten deliler de.İster istemez zihin kontrolü kendi ellerinde değil.Onları bir araya toplayarak öldürmeliyiz.Böylece hem yolumuz temizlenir hem de zamandan tasarruf etmiş oluruz.
Retaliation kardeşine göz kırptı."Haklısın kardeşim."

Genç Yaman,tüm delileri kışkırtarak bir araya topladı.Fareleri ise büyücüler teker teker öldürdüler.Nefer daha sonra hedef saptırma yeteneğini kullanarak büyücülerden birine saptı,daha sonra sarsılmaz yeteneği ile kendini korudu.Büyücülerden,hedef saptırılan direnç kırdı ve elektrik yeteneği ile yaratıklara vurdu.Diğer büyücüler de birkaç elektrik darbesi vurdular ve delileri yere serdiler.Yaman sarsılmazın etkisinden çıktıktan sonra yere çöktü.

Resim

- Bitti mi?
Büyücülerden biri telle çevrelenmiş yere bakındı."Şşt sessiz.Duyuyor musunuz?Daha bir sürü var onlardan.Bu telli bölgenin arkasında bir sürü..."
- Önümüzdeki tek yol şuradaki tuvalet levhalı kapıdır.

Grup içeri girdi ve içerideki bir iki fare adam ve deliyi de öldürdükten sonra durdu.Yaman etrafa baktığından eskimiş lavabolar,kırık ve lekelenmiş aynalar gördü.Öyle aynaydı ki kendi yansımasına bakmak için aynaya yaklaştığında kendisini göremedi.

- Şükür ki henüz delirmedik ama korku var illa ki içimizde.
- Bir şey hızlı nefes alıp veriyor,duyuyor musunuz?

Yaman kafasını sağa çevirdi ve gördüğü şey karşısında dehşete kapıldı.Gruptakilere sessizce işaret ederek "Şuna bakın!" demekten başka hiçbir şey diyemedi.
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Bugün oyuna geç girdim.Oyunu girdiğimde de alışverişten ve OkO'dan başka bir şey yapmadım.Emre (OoNİKOLAxTESLAoO)'nın günlüğünde de görmüşsünüzdür.Bir turnuva düzenlemeyi düşünüyoruz lonca içerisinde.Bunun için bir toplantı yaptık.OkO sistemini belirledik ancak ödül kısmında sıkıntı çıktı diyebiliriz.En kısa sürede bu meseleyi halletmeyi düşünüyoruz.Neyse haydi başlayalım.

Alışveriş demiştim.Mustafa yani Eaglex;forum adıyla mstfmrt olan dostumdan 2 Peptit Klorotoksin ve 1 adet de Örümcek Salgısı satın aldım.Sağ olsun güzel bir indirim yaptı.Kendisine teşekkürlerimi sunuyorum.
Resim

Adaşım benden bir rica etti ve satın aldığı 17 Xenotim'i aktararak yeni tılsımı Buz Bilgisi (III)'e kavuştu.
Resim

Son olarak da Hasan dostum Tılsım basmaktan vazgeçince ben de elindeki tüm Xenotimleri satın aldım.
Resim

Günün Sözü:
Hayatta hiçbir şeyden korkmayın yalnız;her şeyi anlamaya çalışın. -Marie Curie

Bugünlük böyleydi günlük,başka yazılarda görüşmek dileğiyle esen kal!
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Bilgi Köşesi(Bilgi Şöleni)-

Ganoderma(Reishi) Mantarı Nedir?

Reishi veya lingzhi (Ganoderma lucidum), Polyporaceae familyasından geleneksel Çin tıbbında yaklaşık 4000 yıldır ilaç olarak kullanılan sıvı olarak özünün tüketildiği bir mantar türüdür. Reishi yenilebilir bir mantar değildir. Genellikle meşe ve erik ağacı kütüklerinin üzerlerinde yaklaşık 9 aylık gibi bir sürede yetiştirilir.

Reishi mantarı yumuşak, altı odacıksız, belirgin bir sapı olmayan, yumuşak, düz ve kırmızı cilalı bir şapkaya sahip olan bir mantardır. Mantarın yaşına göre alt kısmı kahverenginin çeşitli tonlarındadır. Altında odacıkları bulunmaz ve sporlarını çok ince gözeneklerden yayar.

Tadı acıdır ve tahta gibi serttir. Acı ve buruk tadı yüzünden genellikle taze veya kurutulmuş olarak ince toz haline getirilir ve suda çözdürülerek kullanılır. İçine reishi ekstresi eklenen su bir çaydanlıkta yaklaşık 2 saat kadar kaynatılır ve hemen kullanılır. İçerdiği yüksek miktarda antioksidan sebebi ile hemen kullanılmazsa yaklaşık bir buçuk saat içinde özelliğini büyük ölçüde yitirir.

Keyifli Forumlar.
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Chatlaqs hocam,Ahmet Usta'dan birkaç Xenotim satın aldım.

Resim

Keyifli Forumlar.
Resim

“Kıyamet Günlükleri” sayfasına dön