Retaliation-YollugTigin-IıIıIYaMaNIıIıI Günlüğü

Anılarını Kıyamet Günlüğü'nde sakla! Geçmişin, geleceğe ışık tutsun!
Kullanıcı avatarı
oOxJOKERxOo
İskele Babası
İskele Babası
Sunucu: Eminönü
Klan: Lodos
Lonca: Voice Of Voiceless

Re: YaMaN-Retaliation Günlüğü

Mesaj gönderen oOxJOKERxOo »

Retaliation yazdı:
oOxJOKERxOo yazdı:Merhaba Retaliation
Günlüğünü baştan sona kadar takip ettim çok başarılı bi şekilde günlük tutuyosun :)
Seninle tanışmak isterim :)
Merhaba oOxJOKERxOo;

Eğer bir gün yolunuz Eminönü düşerse önce oradan konuşup tanışmayı,daha sonra size de uygunsa özelden telefon numarası veya Facebook adresimi vererek konuşmak isterim.
ŞUANDA TEŞKİLAT SUNUCUSUNDAYIM İLERDE EMİNÖNÜ SUNUCUSUNA GEÇMEYİ DÜŞÜNÜYORUM
HaWaMBaTSıN
HuYuMKuRuSuN
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Mesaj gönderen Retaliation »

oOxJOKERxOo yazdı:
Retaliation yazdı:
Günlüğünü baştan sona kadar takip ettim çok başarılı bi şekilde günlük tutuyosun :)
Merhaba oOxJOKERxOo;

Eğer bir gün yolunuz Eminönü düşerse önce oradan konuşup tanışmayı,daha sonra size de uygunsa özelden telefon numarası veya Facebook adresimi vererek konuşmak isterim.
Beni oyunda bulamazsanız bile,Voice Of Voiceless loncasından birine mesaj atarsanız,onlar bana iletebilir ve ben de oyuna girip tanışabiliriz.
Resim
Kullanıcı avatarı
oOxJOKERxOo
İskele Babası
İskele Babası
Klan: Lodos
Lonca: Voice Of Voiceless

Mesaj gönderen oOxJOKERxOo »

Retaliation yazdı:
oOxJOKERxOo yazdı:
Retaliation yazdı:
Merhaba oOxJOKERxOo;

Beni oyunda bulamazsanız bile,Voice Of Voiceless loncasından birine mesaj atarsanız,onlar bana iletebilir ve ben de oyuna girip tanışabiliriz.
Tmm
BUARADA YAŞ KAÇ
HaWaMBaTSıN
HuYuMKuRuSuN
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Bugün oyuna bir defa girdim.O da,lonca içince çıkan küçük bir huzursuzluk içindi.Neyse ki düzeltildi.Kötü olaylar sebebi 2 gündür oyunda değilim.İki gündür keyifsizim.Allah'ın izniyle yarın devam etmeyi düşünüyorum yazmaya.Bu sabah yayınladığım yazıyı da boş kalmaması için yazdım.Küçük bir caps-fotoğraf ile veda etmek istiyorum.

2 gündür zamanım vardı.Oyun hakkında birkaç araştırma,gözlem ve ileri düşünceler yaptım.Ayrıca aylardır fark ettiğim gibi büyücüme verdiğim ilgi öbür karakterime oranla kat kat yüksek.Bir savaşçım vardı.YGS araya girdiği için günlük tutamadığım zamanlarda Çemberlitaş'tan neredeyse alacağı her şeyi aldı ve fazla bu sayfalarda yer almadı.Mürekkep vardı,fakat ona uygun renkte değildi.Ben de can sıkıntısına eski fotoğraflara baktım günlükte.Arada bakıp bakıp "Vay be!" dediğim oluyor.Hiç buralara kadar geleceğimi düşünmüyordum yani karakterlerimi full yapmak kısmında.Bugün,savaşçımın eski halinden yeni haline bir gezinti yapmak istedim.

Resim

Günün Şarkı Sözü:

Yaşlanan bir gün bugün
Bavulu topluyor ve son vedası tıpkı dün gibi
Köşeye çekilip ağlıyor, bense yarına penceremden bakma gafletindeyim
Gözlerim dolu ve ellerim tutuklu yüzüme
-Sagopa Kajmer(24 adlı parçasından alıntıdır.)

Başka yazılarda görüşmek dileğiyle,esen kalın!
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Yeni Umut Işığı-

Fotoğraf Makinesi?

Arzuhalci'ye fotoğraf makinesini nasıl yapabileceğimizden bahsettim.

- Bir kağıt lazım.Bir kağıdı,Gümüş Nitrat(AgNO3) ve kirece batıracağız.Bu kağıdı belirli bir süre güneşte bekletip bir şekil çıkıp çıkmayacağını gözlemleyeceğiz.Çok eski bir yöntem ama eminim işe yarayacak.
- Peki,bu testin fotoğraf makinesindeki işlevi nedir?
- Bu işlem;fotoğraf makinesini,fotoğraf çektikten sonra çıkan resim için yapıldı.Yani cihazdan çıkacak olan fotoğraf testi bu olacak.Gümüş nitrat ve kireç için bir kartuş hazırlarız.Şimdi mercek için saat camı,tetikleyiciler için de bakır ve kalay gerekli.Ve de ışın kaynağı.
- Güneş olmaz mı dostum?
- Böyle bir şeye panel takmak çok zaman alır azizim.Fakat bir kimyasal maddeden yararlanabiliriz.
- Hangisi?
- Magnezyum.Hem flaş için de birebir.Magnezyum teller yandığında ortalığa aşırı parlak renk saçarlar.Biliyor musun azizim,bu telleri yakıp suya attığında suyun rengi değişiyor.
- Hımm,ilgi çekici ve zekice.
- Teşekkür ederim azizim.Müsadenle ben Eminönü'nde madenler için arayışa geçeceğim.

Aruzhalci'nin izni ile Eminönü'nde maden arayışına çıktım ve saatler sonra topladım.Aklımdan listeyi geçirdiğimde kireç ve gümüş nitrat vardı.Kireç her yerde bulunabilirdi.Önemli olan Gümüş Nitrattaki,Nitrat kısmıydı.Nitratın içindeki Azot ve Oksijen en fazla havada vardı.Havadan bunları elde etmek için basınç etkisiyle sıkıştırmalı ve belirli sıcaklık koşulunda sıvıya dönüştürüp almalıydım.Aktar Şevket'ten aldığım yardımla bunu da yaptım ve kendisinden de Magnezyum teller temin ettim.Tüm her şey hazır olduktan sonra Arzuhalci'ye dönerek,cihazın neye benzeyeceği hakkında taslak çizimler yaptık.Daha sonra Agop'a giderek tüm malzemeleri,yapılması gerekenleri ve çizimi anlatarak verdik.Kuyumcu,bunun birkaç gün sonra olabileceğini söyledi.Her ne kadar boynumuz bükük Çarşıdan ayrılsak da,Arzuhalci ile plan yapmak için Çınar altının yolunu tuttuk.
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Merhaba Sevgili Günlük;

Bugün keyifli bir gündü,her şey güzeldi ama LYS sonuçları biraz canımı sıktı.TS üzerinden okumak istiyordum ancak istediğim bölümü tutturamadım.Puanım ne iyi ne de kötü.2 senelik okuyup,DGS ile 4 seneye mi tamamlasam diyorum?Sizlerin de tavsiyelerini almak isterim.Galiba yine biraz keyifsiz olacak,ancak yazmalıyım.Ayrıca bugün Bilgi Köşesini de boş bırakmak zorundayım malum yaşananlar.Neyse.Başlayalım.

Basacağım tılsım için Akreplerde dolaşıyordum.Şöyle bir tılsım düştü.
Resim

Daha sonra uzun bir aranın ardından O,Peptit Klorotoksin düştü.
Resim

Daha sonra Hasan dostumla köprüde karşılaştık.Tek yönden ilerledikten sonra,ikiye ayrılan yoldan birimiz sağa öbürümüz sola gitti.Aklıma Hızlı ve Öfkeli 7'deki sahne geldi.
Resim

Resim

Daha sonra tekrardan tılsım düştü akreplerden.
Resim

İkinci defa Peptit Klorotoksin düştü.
Resim

Daha sonra tekrar tılsım düştü.
Resim

Safran arayan birine elimdeki 1 adeti sattım.
Resim

Daha sonra Hasan dostumla bugün Ruh Döven Asa için sohbet ederken,hemen üzerine girdiği turda kendisi bu asayı düşürdü.Kendisinden izinle bu fotoğrafın telif hakkını istemiştim ama kendisi de fotoğrafı paylaşmış.
Resim

Son olarak Emre'den de geçen gün düşürdüğü 3 adet Xenotim'i satın aldım.
Resim

Günün Sözü:
Bir kelime yeterlidir, gerisi laftır. -Bernard Shaw

Bugünlük böyleydi günlük,başka yazıda görüşmek dileğiyle esen kal!
Resim
Kullanıcı avatarı
VoiceOfVoiceless
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen VoiceOfVoiceless »

Retaliation yazdı:
Merhaba Sevgili Günlük;

Daha sonra Hasan dostumla köprüde karşılaştık.Tek yönden ilerledikten sonra,ikiye ayrılan yoldan birimiz sağa öbürümüz sola gitti.Aklıma Hızlı ve Öfkeli 7'deki sahne geldi.
Resim

Resim

Bugünlük böyleydi günlük,başka yazıda görüşmek dileğiyle esen kal!
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

Orada fotoğraflar karışmış hiç dikkat de etmedim.Aslında şunu paylaşacaktım.

Resim
Resim
Kullanıcı avatarı
Retaliation
Cin Sigorta Üyesi
Cin Sigorta Üyesi

-Yeni umut Işığı-

Dejavu

- Sırada karşılaşacağın durak şüphesiz Migrat dostum.
- Evet,kesinlikle.
- Bence bir rüyaya daha dalmadan orayı canlı gözle görmek daha iyi.
- Haklısın azizim.Tam nerede demiştiniz bu yer?
Arzuhalci elime küçük,el yapımı bir harita verdi.Üzerinde Sivri Ada yazıyordu.Parmağıyla harita üzerinde şekiller çizerek anlatmaya başladı."Bak burası girişteki ruh taşı.Yolda bir sürü tazı göreceksin.Onlara görünmemen gerekli.Yoksa etini koparabilirler ve seni iskeletinle terk edebilirler.
Yutkundum.
- Ancak Migrat'ın girişinin daha tehlikeli bir yerde olduğunu söylemeliyim ki asıl korkun orada başlasın.Arzuhalci harita üzerinde dans eden parmağını,haritada kuru kafa sembolü olan bir yere sürükledi."Maalesef ki bu bölgede,ruhu bu dünyada kalan,yaşamaya mahkum ölüler,hortlaklar ve kemik torbaları Kemik Kafalar mevcut.Adanın tarihini biliyorsundur sevgili dostum.Bu topraklarda Eski Bizans ve Roma askerleri gelmiş geçmiş.Migrat'ın girişi de şuradaki Kuru kafa bölgesinin içinde olan bir su kuyusunda."
- Su kuyusu mu?
- Evet.Ana girişler kaya altında kalmış sevgili dostum.Burayı kolayca bulacağından eminim,bulamazsan da lejant kısmında ayrıntıya yer verdim.Şimdi anlaşılmayan bir şey var mı?
Gözlerimin perdesi tam açık,şaşkın bir halde "Var.Ben adaya giden yolu bilmiyorum."
Arzuhalci tam bir kadeh şarabı içerken boğazında kaldı."Öhö Öhö!Ciddi misin?"
- Ben Eminönü'nden dışarı hiç çıkmadım ki!Yani farkına varmadan şu eskiler beni bir yere bıraktı o kadar.
- Hımm.Şimdi sana yeni bir harita daha gerekli;Meteor Bölgesi Haritası.Bu bölgenin girişi Komutan'ın orada zaten."

Arzuhalci bana yolu tarif etti ve haritaları ödünç verdi.Şimdi sadece bir şey bekliyorduk.Agop'a bolca malzeme vermiştim Fotoğraf Makinesi için.Daha sonra Arzuhalci'den müsaade isteyerek eve çekilmiştim.Yine uyku vaktiydi.Artık her başımı yastığa koyduğumda korkar olmuştum.Yine de eskisi gibi hissetmiyordum.Uyurken daha önce gördüğüm bir şey yine gelmişti.Kırmızı gözler...Bana yine tepeden bakıyordu.Kendisini artık rahatlıkla görebiliyordum.Bu,sırtımdaki at motifiydi.Gözlerini kısarak bana baktı ve eğilerek sordu

- Koruyucu?
Bu sefer kendimden emin biçimde cevap verdim."Evet,benim!"
At şaşırarak ban baktı."Beni şaşırttınız.Nasılsınız?"
- İyiyim.Sanırım bu şeylere alışıyorum fakat sonu kötü bitecek gibi.
- Biz sana ve ırkına güveniyoruz koruyucu.
- Senin bir at olarak konuşmana henüz alışmış değilim,bu nasıl oluyor?
- Ben sıradan bir at değilim.Bu şeyleri araştırdığınızı sanıyordum.
- Araştırdım.
- Aslında beni konuşturan şey sizsiniz.Ben koruyucu motifi,sizin kudretinizle istediğiniz zaman konuşabilirim.Hatta sırtınızda olmaktan öte yanınızda bile olabilirim!
- Nasıl?
- Bunların hepsini göreceksiniz Koruyucu.Siz detaylı araştırmalar yapana dek gitmeliyim.
- Dur...

At geri çekildiği anda bir sus dumanı onu yuttu.Ben ise yatağımdan kalmış,gecenin bir örtü gibi üzerini örttüğü Eminönü'nü pencereden izlemeye başladım.
Resim
Kullanıcı avatarı
VoiceOfVoiceless
Teşkilat Neferi
Teşkilat Neferi
Klan: Arzın Çocukları

Mesaj gönderen VoiceOfVoiceless »

DGS işi zor iş.Bir çok arkadaşım DGS'ye güvenerek 2 yıllık tercih ettiler.
DGS de bir nevi YGS gibi.Sıkı çalışman lazım.Zor bir sınav.Eğer 2. sınıfta hem DGS , hem vize ve finallerini idare edeceğini düşünüyorsan tercih edebilirsin 2 yıllıkları.
Ama benim tavsiyem lise bölümünden çok farklı bir okul okumaman.Ben yaptım o hatayı , 1. sınıfı binbir zorulukla bitirdim.1. sınıftan ziyade okulu kan ter içinde bitirdim :)
Hayırlısı olmasını dilerim hakkında , zor bir süreç.Kafan epey ağrıyacak :)

“Kıyamet Günlükleri” sayfasına dön