-Yeni Umut Işığı-
Meranlar Hakkında
- Evet dostum Çemberlitaş.Her şeyi bağdaştıracağız sevgili dostum.
Şaşkınlığımı hüzün devraldı."Tamam Arzuhalci."
- Şimdi elimizdeki verileri dahilinde konuya devam edeceğiz."
Arzuhalci tomar kağıtları karıştırdı.Aralarından birkaç fotoğraf ve kağıdı ayırarak,diğerlerini sıraya dizdi ve masaya bıraktı.Arzuhalci kağıtlardan birini alarak okumaya başladı,ayrıca kağıdı ve kağıttaki yazı resimleri bana da gösteriyordu.Ortalıkta,elektrikten farklı bir enerji ile çalışan bir sürü teknolojik aygıt var.Yazı dilini çok fazla kullanıyorlar.Geleneklerine saygılılar.Bazı binalar çok eski."Arzuhalci bir başka kağıt alıp yanıma geldi.Gözlerini,benim şaşkın gözlerime dikerek "İşte şimdi enerjiyi bulacağız.Şehirde keşfettiğimiz mavi bulut ve gonglara bir bağ olduğunu düşündüğümüz için araştırma yaptık.Meranlar,enerji olarak bu Gongları kullanıyorlardı.Biz de Genç Bilgililerin,1968 yılında çıkardığı enerji manyetizma bulma konusundaki makine olan GBM-68-B'den yararlandık.Bu aletle gongların enerjisini ve rüzgarını yakalayarak,en alçaktan en yükseğe doğru kayıtlar yaptık."
- Tercüme metinlerine gelecek olursak;Erkek Göktü,Ateşti.Güç,hız,heyecan ve hırs erkeğin içindeydi.Kadın Topraktı,Suydu.Yaşam,sabır,sevgi ve kıskançlık kadının içindeydi.Kadın ve Erkek suda hayatı oluşturdu.Kadın sonsuz gibi uzun süreler hayatı besledi olgunlaştırdı.Sonunda yaşam toprağa bastığında,ilk annelerimiz toprak annenin kutlu kızları ve oğulları,soyumuz dünyaya geldi.Biz toprak anamızın kucağında yaşadık çoğaldık.Onun yaşama dair şeyleri öğrendik.Şifanın ve yaşamın irfanı ömürlerimizi uzattı.Biz hepimiz kardeştik,toprak ananın bize verdikleri hepimizindi.Böylece her şeyin paylaşıldığı ilk krallığımızı Tarshass'ı kurduk.
Arzuhalci,bir başka sayfaya geçerek:
- İlk kraliçemiz Ustrahss toprak ve suyun büyülerini anlayan ilk soydaşımızdı.Kadınlarımız arasında toprak ve su büyülerinin irfanını anneden kıza geçirme geleneği ilk onun zamanında başladı.Bu büyülerle yaraları iyileştirmeye,ihtiyaç olduğunda erkeklerimizi güçlendirdik.İsriss ölmeden hemen önce yanındaki bir kadına buz büyüsünü öğretti.Ve ardından ona dedi ki 'Toprak anayı yaralayan ateşi ilk ben buzla tutuşturdum.Şimdi dünya bu ateşten yandı.Toprak ananın yaralarını sar.'O kadın gelmiş geçmiş en irfanlı kraliçemizlerden olan Ssemress idi...
Arzuhalci tüm her şeyi anlatmıştı.Yaşadıklarımla işittiklerimi kafamda canlandırdım.Bir an yine başka bir dünyaya geçecek gibi olurken Arzuhalci'nin son cümleleri ile kendime geldim.
- İşte sevgili dostum,elimdeki tüm "Meran" kaynakları bunlar.
- Rica ederim dostum.Haa bu arada,sırtındaki at motifini sonra yorumlamak isterim.Zira yazıları çevirdim...Yani sırtındaki,kolunun arkasındaki dövmedeki yazılar.