-Yeni Umut Işığı-
Eskileri Görmek
Uyandığımda yatağımda değildim.Kendimi başka bir yerde bulmuştum,bir kentte...Teknolojiyle dolu bir kentti.Ortalıkta çok güzel bir ses vardı.Biri sanki şarkı söylüyor gibiydi.Bu hoş görüntü,bir saatin tik takları ve gözümün önünde beliren bir takım sembollerle bozuldu.Semboller giderek renk değiştiriyordu.Tik tak sesleri şiddetlenmişti.Korkudan ne yapacağımı bilmiyordum.Sonra sıçradım ve gözlerimi açtım.Bunların hepsi bir rüyaymış.Nefes nefese ve ter içerisindeydim.Korkudan içtiğim birkaç bardak suyun haddi hesabı yoktu.Yine de Arzuhalci'ye gitmeliydim.Bacağım titreye titreye Çınar Altına vardım.Yüzüm bembeyazdı ve tüylerin diken dikendi.Işık Hanım beni görünce "Ne oldu?" diye sordu."Arzuhalci...Arzuhalci'yle acilen konuşmalıyım!"
Arzuhalci'ye vardığımda titreyen bacaklarımın bağı çözüldü ve diz üstü yere düştüm.Arzuhalci'ye başımdan geçen her şeyi anlattım.Arzuhalci:
- Görmüş olduğun yer Sstanss sevgili dostum.
- Sstanss?
- Meranlar'ın,İnsanlar tarafından bilinen son kenti.
- Evet dostum,dün konuşamadığımız konu.Yalnız sende bir şey fark ettim.
- Nedir o azizim?
- Hangi sembolden bahsetsek,ertesi güne o sembolün kültü ile karşılaşıyorsun.
- Bu...Bu doğru.
- Peki o zaman,Meranlar hakkında tam bilgi almak istiyor musun?
Kafamı şiddetle onaylar biçimde salladım."Kesinlikle evet!"
Arzuhalci hafif bir gülümseme ile bana baktı.Masasından bir şişe şarap ve iki kadeh çıkardı.Ben içmemiştim,Arzuhalci ise neredeyse şişeyi bitirecekti.
- Bu toplumun ilk kenti Tarshass'dır dostum.Buz ve toprak büyüleri kullanmışlar.Ateş ve hava büyülerinin yıkım getirdiğine inanırlar.İleride Tarshass kenti yıkılmıştır.Bir Kraliçe tarafından onarılsa da eski ihtişamını kaybetmiştir.Sonra az önce dediğim gibi;İnsanların bildiği son kent olan Sstanss kuruldu.Teknoloji ve uygarlık bakımından gelişmiş bu şehri seçkin rahibelerden biri koruyordu.Bu şehre varmadan önce bir labirent ile karşılaşıyorduk dostum.Tuzaklar ile dolu bir labirent.Ağabeyin'den burası hakkında zamanında isteklerim olmuştu.Dur bir bakalım.Arzuhalci,kitaplığını karıştırdı ve tomar tomar kağıtlar çıkardı.Bazı kağıtlar üzerinde zımbalanmış olan fotoğraflar bile mevcuttu.Arzuhalci'yi dikkatle incelediğimde bu kağıtlara baya özen gösterdiğini ve onları alfabetik sıralamayla dizdiğini fark ettim.Sonunda aradığı şeyleri bulmuştu."Bu şehri ve kavmi tanımanı istiyorum dostum."
Meraklı gözlerle kağıda bakıyordum.
Yazıtlar da mevcut fakat öncelikle bu kentin enerji kaynağı olan Gonglardan başlamak istiyorum.Gonglar;şehrin en alçak noktasından yükseğe doğru konuşlandırılmıştır.Nodus Kulesi yani Rahibenin bulunduğu kulede Gong Enerjisi en yüksek düzeydedir.Nodus Kulesinin üst kısmında bir delik vardır.Erg enerjisi olarak bilinen enerji,delikten yukarı çıkar ve Çemberlitaş Sütunundan yayılır.
Şaşırarak sordum."Çemberlitaş mı?"