-Kent ve Enerji Kaynakları-
Yaman,Arzuhalci sayesinde keşfettiği bu kenti,onunla paylaşmak istedi.Arzuhalci neferi kucakladı.
- Hoş geldin sevgili dostum.
- Hoş bulduk Arzuhalci.Yaman tüm olanları anlatır.
- Yılankavi bedenlerden bahsettin.Medeniyet seviyelerinin yüksek olduğunu gözlerinle gördün.Ve dahası;bu medeniyetlerini korumaya çalıştıklarından bahsettin ki bu zaten aşikar.Bütün bunlar tahmin edersin ki... bir yudum bir şeyler içmemi gerektiriyor.Bir saniye dostum,düşünmeliyim.Arzuhalci kadehini doldurur.Biraz aklımızı çalıştıralım.Domuz Bey bu haberi gazetede yayınlattığı zaman ortalık mezbahaya dönecek.Bütün maceracılar ortalığa dökülecek.Eski arayışçılar bir araya gelecek.Çok karışacak her şey çok...
- Peki ya şimdi ne yapmalıyım?
- Benim içinin bölgenin meydan gibi bir yerinden resimlerini çek.Kendine dikkat et.Etraf çok tehlikeli.
- Tamam Arzuhalci.
Ruh taşını kullanarak kente vardı genç nefer.İstihbarat elemanlarından birkaçı etrafta gözlemler yapıyordu.Yaman uygun bir mekan aradı ve fotoğraf için doğru bir yer bulup,fotoğrafı çekerek Çınar Altı'na gitti.
- Getirdiğin fotoğraflara bir bakalım.Arzuhalci bir süre fotoğraflara bakakalır."Mmmm.Göz kamaştırıcı ve ürkütücü!Fotoğraflarımızın olması iyi oldu.Senin yokluğunda biz de Işık'la beraber şehre bir yolculuk düzenledik.Bunu kimsenin bilmemesi gerekiyor.Bazı araştırmaları yerinde yapmam gerekiyordu.Ayrıca çok dikkatli ol.Seni izletiyorlar.Hem de tek bir grup değil.Biz şehirde buranın bir şehir olduğundan emin görülmeden yol alabilmek için değişik teknikler kullandık.
- Bilgilendirme için sağ ol Arzuhalci.
- Rica ederim dostum;Bu yılan ırkının,bazı hikayelerde rastladığımız,çok da yabancı olmayan bir mitosla bağlantısı olduğuna dair kuvvetli bir hissiyatım var.Bu hissiyattan dolayı onlara Meran diyeceğim.Açıkçası gördüğüm şeylerden çok etkilendim.Belki fark etmişsindir.Ortalıkta,elektrikten farklı bir enerji ile çalıştığını düşündüğüm bir sürü teknolojik aygıt var.Yazı dilini çok fazla kullanıyorlar.Ayrıca gördüğüm kadarıyla geleneklerine de saygılılar.Zira bazı binaların,çok çok eski olduğunu söyleyebilirim.
- Evet,bu görülebiliyor.
- Her neyse,duvarlardaki bazı yazıları tercüme etme şansım da oldu.Dillerini çözebildiğim kadarı ile ailelere dair çeşitli hikayeler var.Ayrıca bir çok yerden referans gösterildiği kadarı ile burası bir şehir.Sstans diyorlar buraya.İstanbul gibi yani.Enteresan değil mi?Ama heyecan verici olan şeylerden biri,o mavi duman.Bütün şehri garip bir şekilde dolaşıyor.Büyük sarı,gonga benzeyen şeyler var gördün mü?Onların bulunduğu bölgelere çıkamadım.O gonglarda yüksek manyetik enerji olduğunu tahmin ediyorum.Zira bak,senin resimde de görüldüğü gibi,duman onların etrafında çeşitli daireler çiziyor.
Yaman sadece kafa sallayarak onaylıyordu.Yavaş yavaş yapması gerekeni anlamıştı ancak Arzuhalci'nin konuşmasını bölmek istemediği için devam etti.
- Şimdi sana bir aygıt göstereceğim.Bu GBM-68-B.Yani Genç Bilgililerin,68 senesinde icat ettikleri bir makine.Ne işe yarıyor?Yüksek manyetizma kayıtları yapmaya yarıyor.Yani,enerjinin çeşitli formlarını ve yönünü tespit etmekte kullanılıyor.Beyaz Köşk,bunları,çok çeşitli işlerde kullandı.Kendileri hariç çeşitli büyücüleri yakalamaktan tut,dünya üzerindeki bazı önemli enerji merkezlerini tespit etmeye kadar.Arzuhalci nefere aygıtın kullanımını gösterdi.
- Nasıl başlamalıyım?
- Önce en alçaktaki gongun yanına gideceksin,rüzgarı yakalamalısın.İbre saptığı anda kayıt başlayacak,sen bu durumda koşarak bir yüksek gonga gideceksin,ibre sapmaya devam ederse,daha yükseklerde başka bir gong olmalı veya kaynağın kendisi.Gongların sadece yansıtıcı olduğunu tahmin ediyorum.Enerjinin kaynağını bulduğunda kayıt almayı unutma.Sonra o kayıtları bana getir,yorumlayalım.Yalnız bu çok dertli bir iş olacak söyleyeyim.Güvendiğin arkadaşlarını yanına al.Gizli bir şekilde gidebildiğin kadar git.Ancak saldıracaklarını tahmin ediyorum.Kendine çok dikkat et.Şimdiye kadar karşılaştığın ne varsa,daha güçlü olduklarından eminim.
Yaman "Meran" diye tabir edilen yere vardı.Aygıtı çıkardı ve biraz da olsa sinyal yakalamaya çalıştı.Sol taraftan bir rüzgar hissetti.Deparlayarak oraya vardı.En alçaktaki gongu görmüştü.Diğerlerinden farklı buz büyücüleri vardı.Sarsıldı ve kendini toplamak için bekledi.Kudretini toplayarak deparladı.İlk gonga vardı.İbre hareket ediyordu.İkinciye yöneldi.Oraya da varır varmaz ibre tekrar kımıldadı.Rüzgarı yakalamıştı artık.Sıra üçüncüde idi.İbre bu sefer girişin sağ kısmını gösteriyordu.Meran meydanından geçerek yukarıdaki droitleri öldürdü.Tam yukarı çıkarken ibre eskisinden hareketlendi,yakındı gonga.Depar attı.İçeride Buz büyücüleri ve lanetli büyücüler vardı.Gonga varır varmaz sarsıldı.İbre çılgınlar gibi dönüyordu.Ama hala maksimum seviyeye ulaşamamıştı.Yani daha yüksekte bir yerde bir gong daha vardı.Tek yol vardı o da taşla kaplı,havada duran yol.Koşarak oradan geçti.Artık enerjinin merkezine yaklaşmıştı.İbre artık hızdan görülemiyordu.Diğerlerinden daha büyük bir meran,nefere doğru yaklaşırken nefer,hızlıca kaydını yaparak oradan uzaklaştı ve Arzuhalci'nin yolunu tuttu.