0LIVERA yazdı:Öncelikle Dikkatli Oku Sakın Gidip Sıfır Bir Kasa Alma Kesinlikle.
1.si Ekran Alacakmısın Bilmiyorum Fakat Alacaksan Araştır Tepkime Süreleri Ekran Boyutu Seveceğin Bir Ekran Al
Mesela Ben 32 İnc Samsung Led Tv Aldım Çok Severek Hem Oyun Hem Film'de Kullanıyorum.
2. Bilgisayarın Ana Parçası Olan 4 Parça Vardır En En En Önemlisi Dediğimiz.
2-1 Anakart (İyi Bir Chipset Bakınız MSI Gamer 3 / 6 /9)
2-2 SSD (Okuma Yazma Hızı 500 Mb ve Üzeri Bir Disk Yüksek Performans İçin Şart)
2-3 Ekran Kartı (Yine Burada Ekran Kartında AA 4 Gb Bu İyiymiş Diyenlere Sakın Kanma Önenli Olan Bir ATI düşük Modeller oyunda sıkıntı çıkartır ama 512 bit alabilirsin nvidia çok daha pahalı.
2-4 İşlemci (İşlemcininde Hızına Bakara almamız çok yanlış bir hareket olur öncelikle yine intel öneririm 4 gerçek sana 8 çekirdekli bir işlemci gerçekten üstün bir performans sağlayacaktır.
3.Ram (aslında normal şartlarda ikv oyuncusu ve normal kullanıcılar için 4 gb ram yeterde artar bile fakat 2-4 gb 128 bit ekran kartı alana kadar 1 gb 512 bit ekran kartı alıp bunun yerine 8 veya 16 gb ram yapman hem daha ucuza gelir hem performansını aşırı derecede etkiler.)
4. kasa ve soğutma sistemin (bunlar basit şeyler iyi bir termal macun ve soğutma 2-3 fan ile sorunsuzca üst düzey kullanım sağlayabilirsin.
5. Windows sürüm ve lisans. (lisans artık büyük problem kırmak çözüm değil eğer yakalanırsanız microsofta sisteminizde çok garip takılmalar donmalar ve buglar oluşmaya başlar siz virüs sanarsınız ama esasen windowsunuz yakalanmıştır ve çalısmada sıkıntı çıkartır.
Şimdi Bunları Toplarsak Biraz Para Tutacaktır Evet Fakat Size Önerim Bazı Parçaları 2. El Almanızdır.
Öncelikle Kendinize Bir Kasa ve Anakart Alın.
Sonra Bu Anakartın Pin'ine göre bir işlemci.
sonrasında ssd ve ekran kartı derken işi bitirin yada bir liste yapın bunu iyi bir bilgisayarcıya götürüp fiyat listesi alın.
1.ssd (en az 120 gblik işinizi görür) ortalama fiyat 120 tl sıfır
2. anakart (bu biraz pahalı 2. el öneririm) ortalama fiyat 350-600tl sıfır (2. el 250-450)
3. ekran kartı (amd 150-250 2. el) sıfır fiyatlarına hiç bakmadım.
4. işlemci (intel olacaksa kesinlikle 2. el veya yurtdısından gelmiş olmalı yoksa cok pahalılar) i7 2. el 600 tl civarı
5. ram 1600 mhz olması önemli ve cl11 olması 3-5 dolar farka tercih edilir (8 gb ram 120 tl) 32ye kadar takabilirsiniz.
6. power 100-250 tl arasında değişir.
gerisini kafanızda siz toparlayın işte gidip sıfır bir kasa alırsanız bu bilgisayara harcıcağınız paranın 3 kat felan olur.
bu yüzden acele etmeden yapmanızı tavsiye ederim.
Keşke bütçeyi hesaplayarak sistem kursaydınız
Tek amacı İKV oynamak olan bir oyuncu için fazla bir sistem konuyu açan arkadaş tam olarak ne oynamak veya ne yapmak istediğini de eklerse sevinirim
Alacağım pcnin her konuda iyi olmasını istiyorum yani çok iyi olmasada sorun çıkartmaması lazım . Bu benim için yeterlidir . Arkadaşlar toplama yapmıcam bilgisayarı o yüzden kendinizi yorup uzun yazılar yazmanıza gerek yok . Uzun yazılar yazanlarada teşekkür ederim . Önereceğiniz pc nin biçimini ve markasını yazmanız yeterlidir . Keyifli forumlar .
selitelis1046 yazdı:Alacağım pcnin her konuda iyi olmasını istiyorum yani çok iyi olmasada sorun çıkartmaması lazım . Bu benim için yeterlidir . Arkadaşlar toplama yapmıcam bilgisayarı o yüzden kendinizi yorup uzun yazılar yazmanıza gerek yok . Uzun yazılar yazanlarada teşekkür ederim . Önereceğiniz pc nin biçimini ve markasını yazmanız yeterlidir . Keyifli forumlar .
Mesela tüm parçalarını vatandan alırsan toplama bilgisayarın montaj işini kendileri hallediyorlar
selitelis1046 yazdı:Alacağım pcnin her konuda iyi olmasını istiyorum yani çok iyi olmasada sorun çıkartmaması lazım . Bu benim için yeterlidir . Arkadaşlar toplama yapmıcam bilgisayarı o yüzden kendinizi yorup uzun yazılar yazmanıza gerek yok . Uzun yazılar yazanlarada teşekkür ederim . Önereceğiniz pc nin biçimini ve markasını yazmanız yeterlidir . Keyifli forumlar .
o zaman sahibinden vb. sitelerde bütçene uygun 2. el toplama bilgisayar bakacaksınız.
dikkat etmeniz gereken önemli şeylerden biri i7 veya i5 diye satılan modeller bu modellerin 7 nesili ve vpro su mevcut.
yani kalkıp adam 600 tlye i7 makina satıyor ama içindeki i7 ilk nesil kötü bir işlemci. bunları gözönünde bulundurup alabilirsiniz o fiyatlara gayet iyi birşeyler fakat ssd kesinlikle sisteminizde olsun.
Sorun Kim Olduğunda Değil Yaptıkların Seni Diğerlerinden Ayırır.
Uzunca düşündüm ve yeni bir kasa almaya karar verdim . Sizce hangi marka kasa almalıyım . İkinci el önermemenizi rica ediyorum . Sıfır almayı düşünüyorum . Aklımdan i7 geçiyor ancak fiyatı hakkında bilgim yok . i7 kasa hakkında bilgi verebilecek varsa yazabilir . Önerilerinizi bekliyorum .
Birader ben geçen yaz pc aldım.Sana tek diyeceğim ekran kartının bit ne bak gb önemlı degıl ama 1 olmasın.İşlemcinin çekirdek sayısına bak hızı ö.d 2.4 üstü olsa bile yeter 4 gerçek çekırdek olmalı ama.ram 4+ olsun .
Şimdi sorsak bu Konu Dışı olan konu hala burada ne geziyor diye. Yok işlerine gelince işlemiyor bu Forum Kuralları.
Ne mal olduğunuzu biz biliyoruz ya o bize yeter.